Şimdi Ara

## AMD Dual-Core Optimizer - Yeni Sürüm ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin "Dual-Core Optimizer" yazılımının yeni sürümü: 1.1.4

Link:
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/DCO_1.1.4.zip

Önemli Not:

Bu yazılım Athlon X2 serisi içindir ve sadece Windows XP işletim sistemlerinde kullanılabilir. Windows Vista için herhangi bir optimizasyon yazılımı kurmaya gerenk yoktur.

Önemli Düzeltme: Windows Vista altında da kullanılabiliyormuş.

Bilgi (İngilizce):
    "The AMD Dual-Core Optimizer can help improve some PC gaming video performance by compensating for those applications that bypass the Windows API for timing by directly using the RDTSC (Read Time Stamp Counter) instruction. Applications that rely on RDTSC do not benefit from the logic in the operating system to properly account for the affect of power management mechanisms on the rate at which a processor core's Time Stamp Counter (TSC) is incremented. The AMD Dual-Core Optimizer helps to correct the resulting video performance effects or other incorrect timing effects that these applications may experience on dual-core processor systems, by periodically adjusting the core time-stamp-counters, so that they are synchronized."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 21 Ağustos 2008; 13:42:23 >

• teşekkürler
  • saolasın..
  • eline sağlık...:)
  • sağol eskisi vardı yüklüyorum
  • bu dcore opt. prog ilk olarak "gears of war" oyununda sorun yaratmıştı yüklemedik dert oldu-yükleyince ayrı bi dert oldu

umarım bu yeni sürüm geçrekten optimize olmuştur
  • ya birde yükledikten hemen sonra hiç birşey yapmadan yeniden başlatıyor sizdede böylemi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni surum neler getiriyor farki vs nedir?
  • quote:

AMD Dual-Core Optimizer

Release Notes For
    Version 1.1.4

July 18, 2008

---General Description---

AMD Dual-Core Optimizer utility synchronizes Time Stamp Counter (TSC) MSRs on AMD Dual-Core Processors.

---Improvement and Fixes---
    Version 1.1.4
    * Fixed installation issue on Windows Vista.

Version 1.1.3
    * Updated AMD Dual-Core Optimizer for compatibility with AMD Family 10h and AMD Family 11h processors.

Version 1.1.2
    * AMD Dual-Core Optimizer installation no longer requires system reboot. (Clean installs only, upgrades from 1.1.1 still requires reboot.)
  • quote:

Epirus
    Windows Vista için herhangi bir optimizasyon yazılımı kurmaya gerenk yoktur.

quote:

---Improvement and Fixes---
    Version 1.1.4
    * Fixed installation issue on Windows Vista.

varmis demek ki.surucu kurmaya gerek yok olabilir senin dedigin.vista icin duzenledilerse degistirmeye gerek yok sanirim bir sonraki formata kadar.
  • AMD kullanicilarinin bir cogu bu programi kullanmaz... buna test siteleri dahil... esasen bulunmasi performans verimliligi bakimindan onemlidir..

AMD Athlon X2 kullanicilarin bilgisayarinda bulundurmalari gerekn bir eklentidir..
  • Dual Core Opteronlar için gerekli mi bu program acaba ya da bir getirisi olur mu bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

Dual Core Opteronlar için gerekli mi bu program acaba ya da bir getirisi olur mu bilen var mı?

Opteron'un sayfasina girerek ordaki Driver/Utility bolumune bakabilirsiniz...
  • Opteronlarda gerek yok bence yani xp sp3 de acilis hizi da cok iyi sanirim sp3 un icinde dual core optimizasyonu var.
  • Evet Opteron'la test ettim biraz önce,hiçbir faydası yok hatta zararı bile var diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

ya birde yükledikten hemen sonra hiç birşey yapmadan yeniden başlatıyor sizdede böylemi?

Yeniden başlatmaması lazım, en azından sizden onay almadan.

Ben önce eski versiyonu kaldırdım, bilgisayarı yeniden başlatıp öyle kurdum.

- Yazılımı kurunca "AmdLLD.sys" adlı (AMD Low Level Device Driver) sürücü yükleniyor. Ayrıca başlangıçta "amd_dc_opt.exe" adlı program çalışıyor.

- AMD, Dual-Core işlemcili sistemlerde bu yazılımla özellikle oyunların daha stabil çalıştığını belirtiyor ama sonuçta bir yazılım. Problem çıkması durumunda kaldırılır.

Ekleme: Bilgi eksikliğimi düzelteyim. Windows Vista'da da kullanılabiliyormuş.

bende eski sürümünü yüklediğimdede bana hiç sormadan reset attıı, yeni sürümünü yükleğimdede reset attı birde ben eski sürümü kaldırmadan kurdumm bi sorun olurmukı..

şimdi silip tekrar yüklemek için baktımda uninstall seçeneği yok hatta başlat,programlar ordada yokk program files dan girdim ordaki dosyasındada amd yeşil bi simge 2 tanede not defteri gibi dosya var başka bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 21 Ağustos 2008; 22:21:17 >

• quote:

AMD kullanıcılarının %99'unun bilgisayarında kurulu değil zaten.

boyle dusunuyorsan vahim yani durum.ondan sonra su oyunda soyle bu oyunda boyle diye sikayet ediyorlar.korsan bir oyun gecti elime rezil.gif ama adam icine bu dual core optimizer'i eklemis(orjinalinde yok yani dusundurucu) demek ki lazim olmus.zannetmiyorum ki bu programsiz hic problem cikmiyor mutlaka farkedip kuruyordur kullanici.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

bende eski sürümünü yüklediğimdede bana hiç sormadan reset attıı, yeni sürümünü yükleğimdede reset attı birde ben eski sürümü kaldırmadan kurdumm bi sorun olurmukı..

şimdi silip tekrar yüklemek için baktımda uninstall seçeneği yok hatta başlat,programlar ordada yokk program files dan girdim ordaki dosyasındada amd yeşil bi simge 2 tanede not defteri gibi dosya var başka bişi yok

Reset atma olayı sakat bir durum.

Normalde şuraya kuruyor:

C:\Program Files\AMD\Dual-Core Optimizer

Windows'u Güvenli Mod'da açarak kurma/kaldırma denenebilir.

Görünen o ki sizin bilgisayarda probleme neden oluyor. AMD kullanıcılarının %99'unun bilgisayarında kurulu değil zaten. Kurmasanızda olur.

kurduğu yer aynen öyle

C:Program Files\AMD\Dual-Core Optimizer bendede böyle fakat program ekle kaldırdanda gözükmüyor sadece yüklediğimde rest cekmişte başka bi sorun olmadı şu ana kaar 2 3 saat oyunda oynadım bi sorun cıkmadı

• quote:

Evet Opteron'la test ettim biraz önce,hiçbir faydası yok hatta zararı bile var diyebilirim.

Ne gibi bir zararını gördünüz? Paylaşabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

Evet Opteron'la test ettim biraz önce,hiçbir faydası yok hatta zararı bile var diyebilirim.

Ne gibi bir zararını gördünüz? Paylaşabilirmisiniz?

Grid'te aynı pist,araba,sıralama vs ile test ettim ve 1-2 fps düşüş vardı optimizer ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.