Şimdi Ara

amd dual core optimizer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar x2 3800+ işlemci var ve oyunlarda anlık takılmalar oluyo. dual core optimizerin düzelteceği söleniyo.. optimizer kuruyorum fakat düzelme olmuyo kurmam ya da kaldırmam bişey değiştirmiyo.başına böle bişey gelen varmı yada çözüm yolu bilen yardımcı olun lütfen.. onlarca sürücü denedim ekran kartı için olmadı.. windowsun kendi optimizerini kurdum yine olmadı.. bios update ettim gene olmadı

asus m2npv-mx
    xfx 8600 gts xxx ed.
    twinmos 512mb x 2

• Hangi oyunlarda takılma olduğunu yazar mısınız? Zira oyunlardaki takılmalar genelde ekran kartı veya bellek miktarına bağlı olarak gelişir. Yalnız strateji oyunlarında bilhassa birçok birimin birarada hareket ettiği sahnelerde işlemciye bağlı takılmalar yaşamanı muhtemeldir.
  • her oyunda var ama grafiği ağır olan oyunlarda daha belirgin mesela nfs most wantedda 45-50 fps gösterirken 2-3 sn aralıkla takılmalar oluyo.. test drive unlimited da aynı şekilde.. tomb raider anniversary 100 fps de bile oluyo takılmalar.. daha eski oyunlarda da var ama belirgin değil.. canım atak etti artık hakkıyla bi oyun oynayamadım.. acaba anakartla bi uyumsuzlukmu söz konusu işlemci ya da ramlerin.. anakartı değişmeyi düşünüyorum ne dersin..
  • FPS 100 gibi bir değerde ise devamlı takılma olmaz normalde. Yani 100 ken bir anda 15-20 gibi değerlere mi düşüyor?

Bu arada anakartla ilgili uyumsuzluk olmaz. Sorun başka bir şey olmalı. Kullandığınız çözünürlük nedir?
  • fps düşüşü olmuyo yada görünmüyo fraps ve riva tunerda izledim hangi çözünürlük olursa olsun fark etmiyo anlık takılma, durup devam ediyo görüntü saliselik oyun akışını ciddi şekilde bozuyo ekran kartından olmadığını biliyorum çünkü onboard nv 6150 de 640x480 çözünürlükte 40 fps falan alırkende yapıyo. normal kullanımda sorun yok pc de gayet hızlı. işletimden de değil vista da yapıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: uruh

fps düşüşü olmuyo yada görünmüyo fraps ve riva tunerda izledim hangi çözünürlük olursa olsun fark etmiyo anlık takılma, durup devam ediyo görüntü saliselik oyun akışını ciddi şekilde bozuyo ekran kartından olmadığını biliyorum çünkü onboard nv 6150 de 640x480 çözünürlükte 40 fps falan alırkende yapıyo. normal kullanımda sorun yok pc de gayet hızlı. işletimden de değil vista da yapıyo

Eğer vista kullanıyorsanız ben de aynı tarz problemleri vistada Medieval 2 de yaşamıştım. Vista ne hikmetse bu oyunda işlemcimi verimli kullanamıyordu. Normalde %100 kullanması gereken işlemcimi %50 seviyelerinde kullanıyordu. Xp ye geçtim sorunum kalmadı. Bence XP kurun, bir de öyle deneyin.

• normalde xp kullanıyorum zaten ama vistada yüklü onda da aynı şeyi yapıyor birazdan video koyucam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.youtube.com/watch?v=2DHun-BkFpk

video burda arkadaşlar 1280x960 çözünürlükte tüm ayarlar açık.. fraps kayıt yaptığında fps düşüyo 30-35 civarı video sırasında yorumlarınızı bekliyorum neden oluyo bu takılma lütfenn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uruh -- 3 Ekim 2007; 0:05:53 >
  • Fps 30 altına düştüğü anda ister istemez takılma yaşarsınız, ayarları kısın öyle deneyin bir de, eğer hala takılma yaşıyorsanız sorun ekran kartından değil ya donanımınızın diğer parçalarından ya da işletim sisteminizle ilgili problemlerdendir.

Bana kalırsa temiz bir XP kurun, güncel sürücüleri yükleyin öyle deneyin.
  • Aynı takılmalar(FPS 30'un hayli üstündeyken bile görüntü takılmaları) benim PC'de de oluyordu ama AMD Dual Core Optimizer yükleyince düzelmişti.
  • dediğim gibi 100 fps alırkende oluyo sistemi aldığımdan beri var en az 5 kere format atmışımdır yaklaşık 10 tane sürücü denedim ekran kartı için..chipset içinde 2-3 sürücü denedim ekran kartı takılı değilkende yapıyo onboard vga da
  • bildiğim kadarıyla bu iş ekran kartının rami görüntüyü aktarırken fazla yüklenilip tamamen dolmasıyla anlık yaşanan şeyler..(alt tab anlık yaşananı diyebiliriz...)

arada bende de olur fps oyunlarında hiç dönmediğim bir yöne birden dönünce falan oluyor...

bir arkadaştan duymuştum bu işi ve işin açıkçası mantıklı gelmişti yani kesin böyle bi şey varmıdır bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 3 Ekim 2007; 0:22:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

bildiğim kadarıyla bu iş ekran kartının rami görüntüyü aktarırken fazla yüklenilip tamamen dolmasıyla anlık yaşanan şeyler..(alt tab anlık yaşananı diyebiliriz...)

arada bende de olur fps oyunlarında hiç dönmediğim bir yöne birden dönünce falan oluyor...

bir arkadaştan duymuştum bu işi ve işin açıkçası mantıklı gelmişti yani kesin böyle bi şey varmıdır bilmiyorum...

ama onboard vga da da oluyo ekran kartında değil sorun
  • laptopta aynı sorunu yaşamıştım...dual core opt.den önce amd cpu setup diye bir program var..önce o yüklenecekmiş..yükledim sonra dual core opt. programını yükleyince.sorunum düzeldi..ama benimki laptopta idi..masaüstü cpu ile çok farklı olurmu..?bilemem bir araştırın..
  • amd cpu driverdan bahsediyosun galiba onuda denedim son sürüm 1.3.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uruh -- 3 Ekim 2007; 22:24:43 >
  • ram miktarını arttır
  • arkadaşım çoğu oyun zaten 500-600 mb civarı ram kullanıyor 1 gb aşamn tek oyun "tdu" şu an sistemimde
  • eskiden kurmus oldugun oyunlari D: gibi yedek kullandigin bir partiona atip oynuyorsun sanirim. yani fii tarihinde carbonu D ye yukledin, ve o yuklemeden sonra belki on defa yeni sistem kuruldu ... vs vs.. seklindemi? eger oyle ise oyunlari tek tek yeniden kurmani tavsiye ederim. neden bunlari soyledim? sundan dolayi. ben oyunlari sadece D ye kurarim. yeni sistem kursam bile o oyunu bir daha kurmama gerek kalmaz ( cok nadirde olsa bazi oyunlar kabul etmiyo) . heleki most wantedda bir bolum varki sormayin. agaclikli bir yer. orada hep takilirdi. ben sistem yetmiyor diye dusunurdum. yeni sistem topladim. daha yeni . imzamda. hersey degisik . eski sistemden arta kalan sadece PSU. bi de kasa tabi :) . bu sistemde bile ayni yerde takilma yapiyor . yani diyecegim o ki ( bana zor geldigi icin yapmadim) oyunlari yeniden kur. sanirim duzelir. yani amd ile intelle alakasi yok bu durumunun. en guzeli. once oyunlari full silmek. sonra yeni sistem kurup ardindan oyunlari kurmak.

• quote:

Orjinalden alıntı: uruh

arkadaşlar x2 3800+ işlemci var ve oyunlarda anlık takılmalar oluyo. dual core optimizerin düzelteceği söleniyo.. optimizer kuruyorum fakat düzelme olmuyo kurmam ya da kaldırmam bişey değiştirmiyo.başına böle bişey gelen varmı yada çözüm yolu bilen yardımcı olun lütfen.. onlarca sürücü denedim ekran kartı için olmadı.. windowsun kendi optimizerini kurdum yine olmadı.. bios update ettim gene olmadı

asus m2npv-mx
    xfx 8600 gts xxx ed.
    twinmos 512mb x 2

Bende de aynı sorun vardı (Epox mf570-sli). O da nvidia depolama sürücülerinden kaynaklanıyordu (hani sata hotplug özelliği var bilmem ne). Onları artık yüklemiyorum. Normal XP ya da Vista sürücülerini bırakıyorum takılma filan olmuyor. Sende yüklü ise aygıt yöneticisinden SATA controller sürücüsünün özelliklerinden eski drivere geri dönebilirsin.

• Alakasız gelebilir ama Creative ses kartın varsa sürücülerini uninstall ettikten sonra söküp varsa onboard ses ile denemende fayda var. Ben denedim ve oyunlar daha akıcı hale geldi. Eskiden bazı patlamalardan ve konuşmalardan önce kısa bir duraklama oluyordu. Ekran kartının ses kartı ile aynı IRQ da görünmesinden olabilir diye huylanıp onboard sesi denemiştim ve bir daha creative'i takmadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.