Şimdi Ara

AMD'den Skandal Paylaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://twitter.com/AMDRyzen/status/986998050378932224

Arkadaşlar görüldüğü üzere AMD neden işlemcilerinin oyuncular, içerik üreticileri vb. için çok iyi olduğunu bu resimle açıklamış.

AMD'den Skandal Paylaşım

Tablo umut verici AMD'nin oyun konusunda Intel'e baya yaklaştığını gösteriyor... Derken bir de ne görelim test 1440p high ayarlarda yapılmış Kardeşim madem işlemcine güvenmiyorsun benchmarkta ekran kartının arkasına saklanıyorsun ne diye gaming de gaming diye diretiyorsun? Koysana render vb. çoklu çekirdek kullanan programlardaki performansını. Göster iş gücünü. Tabii ki hayır gaming de çok para var, biz milleti keriz yerine koyalım nasıl olsa inanan çıkar.

Gördüğünüz gibi arkadaşlar kapitalizm şirket ayırt etmiyor. Hiçbir şirket sizin memnuniyetinizi, iyiliğinizi düşünmüyor. Lütfen artık şu şirket bizi düşünüyor şu şirket iyi diye birbirinizi yemeyin. İnanın hepsi cebini düşünüyor. Ayrıca AMD vs Intel trollerinden de uzak durun ve tavsiye alırken sakın ciddiye almayın.

Bilmeyenler için açıklayayım hiçbir CPU benchmarkı 2K (1440p) çözünürlükte veya yüksek ayarlarda yapılmaz. Bu ekran kartı darboğazına neden olur ve işlemcilerin gücü anlaşılmaz. En güzel test 1080p veya 720p'de düşük ayarlarda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 24 Nisan 2018; 13:50:12 >

• Şu tablolar her şeyin özeti ve o kadar acı ki..

Yıllardır o öve öve bitiremedikleri tek çekirdek sonuçları ortada. 2600X in tek çekirdeği 8400 den daha iyi, stok 8600k ile eşit seviyede olmasına rağmen yine de 8400 ve 8600K daha iyi sonuçlar veriyor. Bu da oyun yapımcılarının Ryzen odaklı değil intel odaklı çalıştığının kanıtı

Firmalar genellikle tanıtım görsellerinde değerleri abartmayı, kırpılmış ayarlarla yapılmış test sonuçlarını, grafikleri atıyorum 80'den başlatıp ona göre sanki yarı yarıya fark varmış gibi gösteren tabloları yapmalarıyla meşhurdur bilişim sektöründe. Neden bu kadar şaşırdınız anlamadım? Madalyonun öteki yüzü, inceleme yayınlayan siteler işlemcilerde ham güç değerlerini test etmek için 720p gibi düşük çözünürlüklerde test yaparlar ama hangimiz 2700X alıp 720p oyun oynuyoruz? 2700X gibi bir işlemci alan ya 144hz oyun oynuyordur ya da 2k veya 4k çözünürlüklerde. O nedenle şu tabloda skandal olarak nitelendirilebilecek bir nokta göremiyorum ama kötü niyetli olan kısım testlerin "high" ayarlarda yapılmış olması, o bariz.
  • Firmalar genellikle tanıtım görsellerinde değerleri abartmayı, kırpılmış ayarlarla yapılmış test sonuçlarını, grafikleri atıyorum 80'den başlatıp ona göre sanki yarı yarıya fark varmış gibi gösteren tabloları yapmalarıyla meşhurdur bilişim sektöründe. Neden bu kadar şaşırdınız anlamadım? Madalyonun öteki yüzü, inceleme yayınlayan siteler işlemcilerde ham güç değerlerini test etmek için 720p gibi düşük çözünürlüklerde test yaparlar ama hangimiz 2700X alıp 720p oyun oynuyoruz? 2700X gibi bir işlemci alan ya 144hz oyun oynuyordur ya da 2k veya 4k çözünürlüklerde. O nedenle şu tabloda skandal olarak nitelendirilebilecek bir nokta göremiyorum ama kötü niyetli olan kısım testlerin "high" ayarlarda yapılmış olması, o bariz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Firmalar genellikle tanıtım görsellerinde değerleri abartmayı, kırpılmış ayarlarla yapılmış test sonuçlarını, grafikleri atıyorum 80'den başlatıp ona göre sanki yarı yarıya fark varmış gibi gösteren tabloları yapmalarıyla meşhurdur bilişim sektöründe. Neden bu kadar şaşırdınız anlamadım? Madalyonun öteki yüzü, inceleme yayınlayan siteler işlemcilerde ham güç değerlerini test etmek için 720p gibi düşük çözünürlüklerde test yaparlar ama hangimiz 2700X alıp 720p oyun oynuyoruz? 2700X gibi bir işlemci alan ya 144hz oyun oynuyordur ya da 2k veya 4k çözünürlüklerde. O nedenle şu tabloda skandal olarak nitelendirilebilecek bir nokta göremiyorum ama kötü niyetli olan kısım testlerin "high" ayarlarda yapılmış olması, o bariz.
    Valla hocam ben alışığım işte gaming için şu için en iyi tercih biziz gibi kuru reklamlara zaten onlara da bir şey demiyorum. Fakat burada resmen dalga geçer gibi saçma bir tablo koymuşlar. Ha bari insan bir şekilde belli olmadan hile filan yapar da kocaman 2k high yazıyor orada pes yani. 720p konusunda haklısınız ama benim 720 yazdığıma bakmayın artık erkan kartlarının da gelişmesiyle 720p test yapan yer kalmadı en düşüğü 1080p'den başlıyor. Aslında orada olay kimin hangi ayarlarda oynadığı değil GPU kullanımının asla %100'e vurmamasını sağlamak. Diğer türlü ekran kartı darboğazı olacağı için tüm işlemciler aynı FPS'i veriyormuş gibi gözükür. Bu konuyu da AMD'yi gömmek için değil tüm firmalarının aynısının laciverti olduğunu göstermek için açtım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 24 Nisan 2018; 14:8:1 >

• Şuan r5 1600ümü letgoya koydum. Vatan kdv indiriminde i3 8350 k siparişimi verdim. Sayende aydınlandık. Amd ne çirkef ne lanet bir firma olduğunu öğrendik. Meltdownuna kurban olduğumun inteli. Anakartının sometini gıdıkladığımın inteli, çitlek çitlek çitlerim çekirdeklerini yemişim threadleri.

.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tablolar her şeyin özeti ve o kadar acı ki..

Yıllardır o öve öve bitiremedikleri tek çekirdek sonuçları ortada. 2600X in tek çekirdeği 8400 den daha iyi, stok 8600k ile eşit seviyede olmasına rağmen yine de 8400 ve 8600K daha iyi sonuçlar veriyor. Bu da oyun yapımcılarının Ryzen odaklı değil intel odaklı çalıştığının kanıtı

AMD'den Skandal Paylaşım

AMD'den Skandal Paylaşım

AMD'den Skandal Paylaşım

• Konuyu açan arkadaşın imzasına bakınca yorum yapmanın gereksiz olduğu gözüküyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2018 devir 2K 4K devri hala 720p 1080p gaming diye bağıranlar var. Yazık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageofTurk

Yıl olmuş 2018 devir 2K 4K devri hala 720p 1080p gaming diye bağıranlar var. Yazık
    bu fiyatlarla biz geçemeyiz o devre:D biz haric dünyada devir evet 2k 4k.
  • High-yüksek görsel seviyenin, geliştiricilerin standart kalite ayarı olduğu yaygınca bilinen bir bilgi. Bazı kişilerin bu konuda avlanmaları da bu noktayı gözden kaçırdıkları için göze batıyor. Allame-i cihan olsanız, bütçeye para katamadıktan sonra FullHD-High ayarları geliştirme sınırınızdır. Witcher serisi olsun, Mass Effect olsun, ondan sonra böyle Raja'nın Jensen'in eline avucuna bakıyorlar işte böyle...
  • Ryzen kullanıcılarının %90'ının 1080P panel ve 1060 altında ekran kartı kullanmasına rağmen "devir 2k devri 1080p mi kaldı?" demesi cidden ironik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Öyle diyen tek bir kimseyi gösterebileceğini sanmıyorum. Herşeyi AMD'den bilmeye başladınız da, kazın ayağı öyle değil...
  • Anladık devir 2k, 4k devri oluyor ama.... Bu işin birde aması var ülkemizde ve dünyada hala 720p'de oyun oynayıpta 1080p'ye geçememiş büyük bir kitle varken bunu konuşmak ne kadar doğru tartışılır. Daha 4000-5000 TL verdiğiniz 1080ti'ler 4k 60 fps'yi doğru dürüst veremiyor. AMD' yi konuşmaya hiç gerek yok zaten üst seviye kart piyasasında yoklar. Bu ekran kartlarına verdiğimiz paranın karşılığını alabiliyormuyuz alamıyormuyuz bunu konuşmak lazım yoksa iş intel veyahut AMD meselesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 26 Nisan 2018; 16:41:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Anladık devir 2k, 4k devri oluyor ama.... Bu işin birde aması var ülkemizde ve dünyada hala 720p'de oyun oynayıpta 1080p'ye geçememiş büyük bir kitle varken bunu konuşmak ne kadar doğru tartışılır. Daha 4000-5000 TL verdiğiniz 1080ti'ler 4k 60 fps'yi doğru dürüst veremiyor. AMD' yi konuşmaya hiç gerek yok zaten üst seviye kart piyasasında yoklar. Bu ekran kartlarına verdiğimiz paranın karşılığını alabiliyormuyuz alamıyormuyuz bunu konuşmak lazım yoksa iş intel veyahut AMD meselesi değil.
    Şunu bilir şunu söylerim.Grafik gelişimi konsollar yüzünden yerinde sayıyor senelerdir bu bir gerçek.

1080ti gibi kartlar varken ps4 ve xbox one'dan port oyunları pc'de kartı yormak için, uzaklık çizim mesafesi anti aliasing teknolojileri, veyahut low ile ultra arasında öyle uçuk fark olmayan ışıklandırma ve gölgelendirme teknolojileriyle göz boyamaktan öte geçmiyor şimdiki oyunlar.

Artık pc'deki kartların çok güçlü olduğundan mıdır nedir, yine stratejik bir hata yapıldı.2k çözünürlük es geçilerek direk 4k'nın reklamı yapılmaya başlandı.Burada televizyon piyasasının rolüde mutlaka var.

playstation 5 veya sonraki xbox konsolu artık nasıl gelir bilmiyorum ama fiyat performans konusunda 4k 30 fps'yi native verebilecek mi merak konusu.Vereceksede hangi donanımla nasıl bir grafik detayıyla verecek?

Konsol piyasasında artık şuanki gibi bir çözüm görebiliriz.Tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi, 64-128 gb hafıza 4-6-8 gb ram, normal yada plus modeller gibi playstation 5, playstation 5pro seçenekleri sunulabilir.

Eğer bu yapılır ise, son çıkan god of war'daki gibi fps veya grafik ayarı oyunculara bırakılmış şekilde çıkarmı tüm oyunlar?Yoksa sadece firmanın göz boyamasından ibaret mi kalır?

Her halükarda yeni nesil konsolların en az gtx 1070 gücündeki bir gpu ile gelmeleri lazım ki, onunda maliyet anlamında yük getiripp piyasaya ucuz sürülemeyeceği aşikar.

Yani ya düşük grafikler ile düşük donanım konsollara oyun çıkmaya devam edecek, tarih tekerrür edecek, yada iphone'un sürekli pahalanıp ama yinede alınması gibi konsolada hayvan gibi donanım konulacak ve grafikler hem konsol hemde pc tarafında gelişim gösterecek.

Bakalım artık zaman gösterecek 2 seneye kadar yeni nesil konsolların geleceği söyleniyor.

• kim 1080p de low ayarlarda oyun oynarki açıklarmısın mesala bazı testler var 200 fps ler havada uçuşuyor gerçekden komik bir durum :D
  • Devir 8k devri gençler ama ben hala tüplü monitörle oyun oynuyorum, yaşa ryzen

Elimizde öne sürecek sadece bu argüman kaldı. Devir 8k-12k devri gençleeeeeeerrrrrrrr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Nisan 2018; 15:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageofTurk

Yıl olmuş 2018 devir 2K 4K devri hala 720p 1080p gaming diye bağıranlar var. Yazık
    Bir biz fakiriz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 26 Nisan 2018; 16:3:12 >
  • 4K monitörün ölüsü 2000-2500 TL, 4K nın hakkını verecek tek kart 1080 Ti o da 5000 TL etti mi sana 7000 TL. Kaldı ki 1080 Ti her oyunda 4K 60 fps barajını tutturamıyor. 4K için 2 yılda bir cebinde 5000 TL yi hazır etmen ve yeni çıkacak en tepe karta bayılman lazım hoş sene sonuna doğru çıkacak 1180 Ti gibi kartları artık 5000 TL ye satmayacakları için 6000-6500 TL civarı gözden çıkarmak lazım.

Özetle 4K oyunculuk = EXTREME LÜKS
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Konuyu açan arkadaşın imzasına bakınca yorum yapmanın gereksiz olduğu gözüküyor.
    Ne alakası var 6700K kullanınca AMD'ye dokunmak yasak mı oluyor? Bundan önceki işlemcim de FX-6300'dü. Gereksiz fanboy seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 26 Nisan 2018; 20:19:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Devir 8k devri gençler ama ben hala tüplü monitörle oyun oynuyorum, yaşa ryzen

Elimizde öne sürecek sadece bu argüman kaldı. Devir 8k-12k devri gençleeeeeeerrrrrrrr.
    o bi şey değil, biz köyde halen tüplü 51ekran vestelle... (ciddiyim) bu arada tükandaki tüplü de pantoneleri yakalamada çalışmakta halen.

Ya bi dakka, ne saçmalıyorum ben yaaa, hayatın anlamı > 4k iken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 26 Nisan 2018; 20:50:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

o bi şey değil, biz köyde halen tüplü 51ekran vestelle... (ciddiyim) bu arada tükandaki tüplü de pantoneleri yakalamada çalışmakta halen.

Ya bi dakka, ne saçmalıyorum ben yaaa, hayatın anlamı > 4k iken...

Alıntıları Göster
    Ulu orta yerde söylemeyin bunları üstad, 4k-8k'cılar gelir linç ederler.

8k olmasada 4k artık her evde olmalıdır daha düşük çözünürlüklü monitörü olanlar mümkünse bilgisayar kullanmasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.