Şimdi Ara

@@AMD DEN İNTELE GEÇİP MEMNUN OLAN VARMI?@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intel sisteme geçmeyi düşünüyorum sırf meraktan.bu nedenle öğrenmek istediğim intele geçtiğiniz zaman ciddi anlamda bir performans farkı gözlemledinizmi? fark derken süper pi veya 3dmark punaları değil.mesala aynı boyuttaki bir mp3 veya divx enkode ederken fark olup olmadığıdır.yani kısaca sistem panelimdeki sistemi değiştirmeye değermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 21 Haziran 2008; 14:44:06 >

• Encodede fark görürsün kesin diğer şeyler için göreceğini pek sanmam normal msn İnternet fark olmaz Bide oyunlarda görebilirsin ama çok bişey değil.
  • venice 3200den e2160'a geçmiştim zamanında.Aynı ekran kartıyla bile oyunlardaki performans gözle görülür oranda artmıştı.
  • ouynlarda 3-5 fsp fark ettiğini biliyorum.benim asıl merak ettim mp3,video,autocad ve photoshop üzerindeki performansıdır.sistemimi başlangıç için e2180 türü bir işlemci ve p35 ds3r gibi bir anakartla değiştirsem şuanki sistemimden ne kadar performans farkı alabilirim veya kayda değer bir fark olurmu haybeye değiştirmeyelim
  • aşağıdaki linkten işlemcilerin değişik uygulamalardaki performanslarını görebilirsin

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1074&model2=870&chart=419
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkitrom

aşağıdaki linkten işlemcilerin değişik uygulamalardaki performanslarını görebilirsin

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1074&model2=870&chart=419

teşekkürler ama bu site bana pek güven vermiyor.intelin desteklediği site olduğu söyleniyor.benim için kullanıcı görüşü daha değerli iki işlemciyide kullanmış üyelerden faydalanmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 21 Haziran 2008; 15:43:38 >

• Bence deiştirmeye hiçte gerek yok inanıyorum ki yakın zamanda Amd aynı athlon serisi ile p4 ü ezdikleri gibi yen nesil işlemcilerlede c2d ları ezicek tabi inş.Tek temennimiz bu şekilde kargaşa cıkıp iyi bir işlemciyi en ucuz fiyattan kapabilmek xD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunlarda çok az fark görürsün fakat bence Intel 4ever
  • Bende tam tersi intelden amd geçtim iyi bi AMD işlemciyle pişman olmasın
  • hocam 4000+ 'dan e2180 gibi bi işlemciye geçmeye ne gerek var,boşuna anakart ve işlemci masrafı.hadi e8400 alıp 4ghz+ kullansan 6mb cache'nin de etkisiyle güzel sıçrama olur,yada q6600-q6700-q9450 gibi 4 çekirdekliler olsa bi derece de mevcut durumunda sadece kaşıntını giderir
  • Zaten gereksiz geçmesi şuan fakat InteL en kralı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

hocam 4000+ 'dan e2180 gibi bi işlemciye geçmeye ne gerek var,boşuna anakart ve işlemci masrafı.hadi e8400 alıp 4ghz+ kullansan 6mb cache'nin de etkisiyle güzel sıçrama olur,yada q6600-q6700-q9450 gibi 4 çekirdekliler olsa bi derece de mevcut durumunda sadece kaşıntını giderir

haklısınız esasında.bu aralar grafik ve video işiyle çok uğraşıyorum.intelin bu uygulamalarda daha iyi olduğunu sürekli okuyorum forumda.anlaşılan 2180 ile olacak iş değil bu en azından e8200 veya q6600 almak lazım farkı anlamak için.bu galiba şimdilik boşa masraf gibi.elimde ayriyeten ecs 780g anakart var en iyisi ucuz yollu bir phenom x3 veya x4 almak galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 21 Haziran 2008; 16:53:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oem

venice 3200den e2160'a geçmiştim zamanında.Aynı ekran kartıyla bile oyunlardaki performans gözle görülür oranda artmıştı.

arkadaşım o işlemciden o işlemci arasında tabiki dağlar kadar fark var birde x2 4400+ dan oraya geç acaba performans artışı olacak mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CodeWriter

quote:

venice 3200den e2160'a geçmiştim zamanında.Aynı ekran kartıyla bile oyunlardaki performans gözle görülür oranda artmıştı.

arkadaşım o işlemciden o işlemci arasında tabiki dağlar kadar fark var birde x2 4400+ dan oraya geç acaba performans artışı olacak mı?

x2 kullanmadım
  • amd athlon 3000+ dan Q6600 ya geçtimbariz performans farkı var
  • pek fark hissetmezsin oyunlarda amd iyidir diyenler genelde f/p için konuşur ama intel yada amd daha iyi demem
  • Valla Sempron 3100 + dan e7200 e geçtim pekte bi fark göremedim cs yine 100 fps yine 100 fps xD nasıl 200 e dayıyıcaz şunu :XD
    Şaka bir yana benim kişisel görüşüm İntel Fakat bellek denetleyicileri cpu üstünde olmaması uygulamalarda nasıl bır etkı gosterır bılemeyız.

not : yanlısım varsa lütfen düzeltiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: derhce

Valla Sempron 3100 + dan e7200 e geçtim pekte bi fark göremedim cs yine 100 fps yine 100 fps xD nasıl 200 e dayıyıcaz şunu :XD
    Şaka bir yana benim kişisel görüşüm İntel Fakat bellek denetleyicileri cpu üstünde olmaması uygulamalarda nasıl bır etkı gosterır bılemeyız.

not : yanlısım varsa lütfen düzeltiniz

Ya arkadaşım gittin gittin CS ile mi test ettim :) uahuhauhauhdasuhasd CS de son görebileceğin FPS zaten 100 :) 100 'den yukarısı hikaye açabilmen içinde developer 1 yapman gerek konsoldan. Ama 100 FPS den yukarısı yalan HL coderleri bunu açıkladılar resmi forumlarında.
  • quote:

venice ile 2160 aynı sınıfta işlemciler değil , gözle görülür bir performans olması gayet doğal
  • aynı video veya başka bir dosyayı amd ve intel sistemde encode eden yokmu acaba.aradaki farkı görebilsek
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.