Şimdi Ara

Amd Crossfire İle İlgili Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Asus R9 270 DirectCUII,
    4GBRipjaws Ram,
    MSİ 970g43

Böyle bir sistemim var r9 270 e crossfire yapmak istiyorum sorum ise bu sistem kararlı çalışıyor mu yoksa daha beta gibi bir şey mi. yani şu an bu karta crossfire yapsam bir sorun yaşar mıyım?

son olarak 500 w bir psu ve MSİ 970 D43 bu kartı crossfire yapmaya yeterli mi?

Edit: Anakart bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/970a-g43-amd-970-sb950-am3--ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 6 Haziran 2014; 21:57:12 >

• Teknik olarak Crossfire yapabilirsiniz ama yapmanızı tavsiye etmem.Eğer yüksek performans istiyorsanız gidip 295x2 alın olsun bitsin.

Şöyle ki :

Psunuz yetersiz.Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı.
    İşlemciniz cf yapıldığında bu yükün altından kalkamayacak darboğaza sebep olacaktır.
    Ram miktarını arttırmak daha iyi olacaktır.
    Anakartınız cf yapmak istediğinizde ekran kartlarınızın ancak x4 x4 şeklinde çalışmasını sağlayabiliyor.Bu da ciddi bir performans kaybı yaşayacağınız anlamına geliyor.

Ekran kartınızın performansı sizi memnun etmediyse kart ve psu önerebiliriz ama sistemi kurarken dengeli kurmuşsunuz.Ekran kartını değiştirmek istediğimizde psu ve işlemci bize engel olacak.En mantıklısı bu şekilde kullanmak benden söylemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Teknik olarak Crossfire yapabilirsiniz ama yapmanızı tavsiye etmem.Eğer yüksek performans istiyorsanız gidip 295x2 alın olsun bitsin.

Şöyle ki :

Psunuz yetersiz.Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı.
    İşlemciniz cf yapıldığında bu yükün altından kalkamayacak darboğaza sebep olacaktır.
    Ram miktarını arttırmak daha iyi olacaktır.
    Anakartınız cf yapmak istediğinizde ekran kartlarınızın ancak x4 x4 şeklinde çalışmasını sağlayabiliyor.Bu da ciddi bir performans kaybı yaşayacağınız anlamına geliyor.

Ekran kartınızın performansı sizi memnun etmediyse kart ve psu önerebiliriz ama sistemi kurarken dengeli kurmuşsunuz.Ekran kartını değiştirmek istediğimizde psu ve işlemci bize engel olacak.En mantıklısı bu şekilde kullanmak benden söylemesi

Evet ben zaten bu sistemi yeni topladım. Crosfireyi 1 sene sonrası için düşünmüştüm psu önemli değil aslında 600w lik alırım da işlemci de sıkıntı çıkarır dediniz onu anlamadım. Bir de ''Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı'' derken tam olarak neyi kastettiniz? sistemin çalışmasında sorun yok oyunlarda çok iyi fps ler alıyorum. takılma falan 0 fakat anlamadığım basit bir şey yaparken mesela dosya aktarımı ya da bi klasör, küçük bir program açarken arada bir takılmalar oluyor bunu hiç anlamlandıramadım? Son olarak benim için şu anlık en önemli soru bu anakart nasıl? kullanıcı yorumlarına göre, f/p açısına ve kullanım ömrü? bu sistemi toplarken sadece anakart hakkında bir fikrim yoktu.

• İşlemci ciddi bir problem çıkarmazda, anakartın pci-e slotlarının x4 hızında çalışıcak olması + şuan kullandığınız psu ile problem olur.

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

İşlemci ciddi bir problem çıkarmazda, anakartın pci-e slotlarının x4 hızında çalışıcak olması + şuan kullandığınız psu ile problem olur.

ama şu an crossfire yapmadan herhangi bir sorun yok değil mi sistem uyumunda.
  • ''Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı'' derken psunun sisteminizi kafa kafaya karşıladığını söylemek istedim.Ekran kartınız tek başına 180 Watt TDP değerine sahip.Eğer sistemin kaç watt güç çektiğini hesaplarsak yaklaşık 500 watt yapacaktır.Yani bırakın yeni bir ekran kartı daha takmayı 2 hdd daha takmanız bile risk oluşturabilir.Zamanında sistemimi toplayacam diye çok uğraşmıştım.Hep 600 watt psu al dediler ben 500 Watt aldım sıkıntısız kullanıyorum tabi ama bendeki kart 660 yani tek 6 pin.Sizin kart çift 6 pin

O dosya atarkenki kasılmalar,takılmalar hdd ile ilgilidir diye tahmin ediyorum.Disk birleştirme yapmak iyi olur.HD Tune ile bad sector taraması yapmakta da fayda var fakat daha yüksek performans isterseniz ssdye terfi edebilirsiniz.

Anakartınızın da aman aman bir özelliği yok.Ben sistemi topladığım zamanlarda fiyatıyla öne çıkıyordu.Yani f/p oranının yüksek olduğu doğru.Aslında hakkında pek fazla söylenecek bir şey yok.Standart 970 çipsetine sahip bir anakart.Aynı benim 970A-DS3 gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cf hakkında bir kaç soru
    12 yıl önce açıldı
    GodFather da mouse ile ilgili soru
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

''Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı'' derken psunun sisteminizi kafa kafaya karşıladığını söylemek istedim.Ekran kartınız tek başına 180 Watt TDP değerine sahip.Eğer sistemin kaç watt güç çektiğini hesaplarsak yaklaşık 500 watt yapacaktır.Yani bırakın yeni bir ekran kartı daha takmayı 2 hdd daha takmanız bile risk oluşturabilir.Zamanında sistemimi toplayacam diye çok uğraşmıştım.Hep 600 watt psu al dediler ben 500 Watt aldım sıkıntısız kullanıyorum tabi ama bendeki kart 660 yani tek 6 pin.Sizin kart çift 6 pin

O dosya atarkenki kasılmalar,takılmalar hdd ile ilgilidir diye tahmin ediyorum.Disk birleştirme yapmak iyi olur.HD Tune ile bad sector taraması yapmakta da fayda var fakat daha yüksek performans isterseniz ssdye terfi edebilirsiniz.

Anakartınızın da aman aman bir özelliği yok.Ben sistemi topladığım zamanlarda fiyatıyla öne çıkıyordu.Yani f/p oranının yüksek olduğu doğru.Aslında hakkında pek fazla söylenecek bir şey yok.Standart 970 çipsetine sahip bir anakart.Aynı benim 970A-DS3 gibi

yok be dostum biraz da abartı bunlar. ben 300 w psuda gt 630 kullandım sistem gereksinimlerinde 400w yazmasına karşın. ayrıca sistemde 3 adet hdd takılı iken.

• quote:

''Sistem şu haliyle bile ancak çalışıyor olmalı'' derken psunun sisteminizi kafa kafaya karşıladığını söylemek istedim.Ekran kartınız tek başına 180 Watt TDP değerine sahip.Eğer sistemin kaç watt güç çektiğini hesaplarsak yaklaşık 500 watt yapacaktır.Yani bırakın yeni bir ekran kartı daha takmayı 2 hdd daha takmanız bile risk oluşturabilir.Zamanında sistemimi toplayacam diye çok uğraşmıştım.Hep 600 watt psu al dediler ben 500 Watt aldım sıkıntısız kullanıyorum tabi ama bendeki kart 660 yani tek 6 pin.Sizin kart çift 6 pin

Ayrıca ben +4 gb ram ve hdd takmayı düşünüyorum ama siz aklımı bulandırdınız şimdi psu yetmez mi? hdd ve ek ram'e?

• Hadi bu şekilde psu yetiyor ve yeter diyelim.Şu durumun üstüne 180 watt daha ekleyeceğiz.Ne yani sisteminiz şu anda 320 watt mı çekiyor ? Demekki yetmezmiş
    Ram ekleme işine gelince fazla ram göz çıkarmaz ama ikinci ekran kartını takmayacaksanız gerek yok.Ha eğer takacam derseniz her şey olumsuz.İşlemci darboğaz yapacak orası kesin.Bunu aşmak için artık kaç ghz ye çıkarsınız bilemem ama iş bununla da bitmiyor.Elinizdeki anakarta 2 ekran kartı takmak demek bu kartların x4 modunda çalışacağı demek oluyor.Ben belki x4 veya x16 deyince siz anlayamıyorsunuz ama aşağıdaki fotoya bakarsanız eminim anlayacaksınız.

Kimse parasını çöpe atmak istemez değil mi ? İşte eğer bu kartları x4 olarak çalıştırırsanız bir nevi parayı çöpe atmış olacaksınız.Zaten pek de bir performans artışı sağlayamayacaksınız.

Dediğim gibi cf işinden vazgeçmeniz taraftarıyım.Evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef.Bende sistemi toplarken hep en iyi ekran kartına koştum fakat şimdi oyunlardan hevesim geçti Bence cf yapmayı düşünmüştüm daha sistemi toplarken ama şimdi parayı toplayıp SESSİZ bir işlemci soğutucusu almak istiyorum.Vaktini en çok film izleme - internette gezme olarak harcayan adam ne yapsın ekran kartını.Başım şişdi be.Daha bugün temizledim kasayı.Alacağın olsun amd

• quote:

Hadi bu şekilde psu yetiyor ve yeter diyelim.Şu durumun üstüne 180 watt daha ekleyeceğiz.Ne yani sisteminiz şu anda 320 watt mı çekiyor ? Demekki yetmezmiş
    Ram ekleme işine gelince fazla ram göz çıkarmaz ama ikinci ekran kartını takmayacaksanız gerek yok.Ha eğer takacam derseniz her şey olumsuz.İşlemci darboğaz yapacak orası kesin.Bunu aşmak için artık kaç ghz ye çıkarsınız bilemem ama iş bununla da bitmiyor.Elinizdeki anakarta 2 ekran kartı takmak demek bu kartların x4 modunda çalışacağı demek oluyor.Ben belki x4 veya x16 deyince siz anlayamıyorsunuz ama aşağıdaki fotoya bakarsanız eminim anlayacaksınız.

Kimse parasını çöpe atmak istemez değil mi ? İşte eğer bu kartları x4 olarak çalıştırırsanız bir nevi parayı çöpe atmış olacaksınız.Zaten pek de bir performans artışı sağlayamayacaksınız.

Dediğim gibi cf işinden vazgeçmeniz taraftarıyım.Evdeki hesap çarşıya uymuyor malesef.Bende sistemi toplarken hep en iyi ekran kartına koştum fakat şimdi oyunlardan hevesim geçti Bence cf yapmayı düşünmüştüm daha sistemi toplarken ama şimdi parayı toplayıp SESSİZ bir işlemci soğutucusu almak istiyorum.Vaktini en çok film izleme - internette gezme olarak harcayan adam ne yapsın ekran kartını.Başım şişdi be.Daha bugün temizledim kasayı.Alacağın olsun amd

dostum anlamadın, crossfireden şimdilik vaz geçtim : ) tamam diyorum tek kartla kullanacağım şimdilik. ama ayrıca 4 gb ram ve hdd takacağım bu sisteme. sistemin bu haliyle psu sorun çıkartır mı? onu soruyorum.

• Ehehe yarı uyuklar şekilde mesaj atınca böyle oldu tabi Hdd ve ram takınca sıkıntı çıkmaz diye tahmin ediyorum.Parçaları bir araya getirince 495 watt etmiş olamaz yani şuan stabil bir biçimde çalışıyorsa hdd ve ram takınca da sorunsuz çalışacaktır.Fakat eğer oyun oynuyor ve ram takviyesini bu yüzden yapmak istiyorsanız tavsiye etmem.Hep çok pahalı hem de ciddiye alınacak bir performans artışına sebep olacağını düşünmüyorum.Tahminim birkaç fps daha yüksek alacağınız yönünde.Tabi yinede başkalarına da sormak lazım ama ben olsam almazdım.(Sakın ha sende niye 8 gb var deme 8 gbyi 4 gb fiyatına almıştım dolar 1.78 tl iken )

• bak sitemimim tamamiyle bu +250 gb hdd var. ben bunun üzerine 4 gb ram ve 1 tb hdd ekleyeceğim.
  • Tamam o zaman aynı ramden 4 gb daha alıp toplamda 8 gb olarak kullanabilirsin.Sistemi alacağın hddye kuracaksan wd green den uzak dur.Eğer sadece depolama için alıyorsan green modeli de tercih edebilirsin.Aslında wd ve seagate de iyi hdd markaları.Tercih sana kalmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.