Şimdi Ara

AMD büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5 mhz 5 mhz artış yaparsanız kartlarda tabi düşüş yaşarsınız. Şahsen bende 7870 var ve değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik herşeye yetiyor.

  • Yıllardır Amd den aynı haberleri duyuyorum, iyi dayanıyor bu şirket bu haberlere rağmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd geçmiş dönemlerden beri büyük handikaplar yaşaması nedeni ile bu durumda. Bkz işlemci cephesinde fx mimarisi sadece hüsran ve rezalet Phenom x6 mimarisi ile neredeyse hiç fark yok teknolojik gelişmeye rağmen. 8 çekirdekli modeller sadece 1 adım ötede oda iman zoru ile. ekran kartı cephesinde ise meşhur mavi ekran sorunu çözülmedikçe catalyst ile alakalı sorunda zor çözülür. nvidia kart takınca eser kalmıyor mavi ekrandan eser kalmıyor yazılım kısmında büyük bir değişim yapmaları şart yeni kart çıkıyor sürücü desteği bile yok has bel kader eski sürücüler ile çalışırsa ne ala. yazılımsal açıdan çok sıkıntılı bir firma aynı derecede işlemci cephesindede çok sıkıntılılar çakma çok çekirdekliler yerine gerçek 6 çekirdekli işlemcilere ayar çekseydiler şuan ki durumlarından %25 en az daha iyi noktada idiler. Apu mimarisine lafım yok onun kategorisi ayrı ucuz pc amaçlı.





  • Microsoft alır umarım. Microsoft alırsa AMD'nin sürücü kısmı düzelir. Zaten AMD'nin tek eksiği sürücü kısmı.

  • Samsung'un AMD'yi alması iyi olur.Şu anda Mobil platformda tabiri yerindeyse Tanrı statüsündeler.Ellerinde her iş geliyor.Hiç boş yer yok.

    AMD çok aktif olmasada mantle-hbm memory-freesynch gibi teknolojilerle yenilikler yaptı.Mantle ile birlikte microsoft dx12'ye döndü.Hbm memory daha yeni olmasına karşın ileride çok şeyler katacak.Nvidia HBM memory'in sadece bedavaya ekmeğini yiyecek.3.7 gb ram koyarlar atık. :) Freesynch zaten başlı başına bir yeniliktir.Rakibi firma *-synch teknolojisi için ek monitör masrafı dahası neler neler.

    Sürücü meselesi için kimse canını sıkmasın.Batman için sürücüler bozuk dendi.Oyun bozuk çıktı.GTA 5 için aynısı söylendi.Rakip firmanın bilmem kaç dolara sattığı amiral kartları bile 60 kare saniyede akıcılık sağlayamıyor malesef.Sorun Rockstar Games'te.Ancak online Patch yayınlıyolar.Çünkü easy money orda.

    Mümkünse USA tabanlı teknoloji şirketleri Amd'den uzak dursun.Taiwan-Kore-Japon gurubu güzel bir ortakılıkla çok güzel işler çıkarabilir.Hatta paramız olsa da bizde katılabilsek.

    AMD biz keyfteyiz..Keyfimiz ellere dert olmuş.Tek farkımız onlar 3 kare saniye için 6070 $ fazla ödüyorlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: B4ris

    amd'ye sonuna kadar müstehak,köylü kurnazlığında son noktayı koydular,bir kaç amd tutkunu harici yiyen de olmadığı için geldikleri durumlar normal sayılabilir.

    aynen hacı bende batsın istiyorum amd.
    bunların yüzünden her sene yeni ekran kartı alamıyorum alsamda çok ucuz oluyor.
    amd batarsa ozaman yaşadık parası olan alabilecek kartı olmayan bakacak.
    biran önce batarsa iyi olur nvidia kartlarıda daha kaliteli ve fiyatları olması gerektiği gibi 7000 8000 tl den başlarsa süper olur bizim için.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Mağarayı yen imi terk ettiniz acaba ?

  • Bir gece ansizin Nvidia tarafindan.. (bkz. 3dfx) Saka maka ufak capli sirket olsalardı Nvidia tarafindan coktan penceyi yemislerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında birisi alsa harika olur.

    Sanırım Çinliler düşünüyor böyle bir hamle
  • Batarsa şunu söyleyebilirim. Intel ve Nvidia son derece kan emici firmalar. Piyasada tekel olurlarsa istedikleri fiyata satabilirler.Ve ne kadar acımasız olduklarını bilmeyen yoktur

  • Aman ha Amd bir şey olmasın sonra işimiz zor sırf driver sorunları yüzünden, Nvidia kullana birisiyim yoksa kendilerine has tüy, kıl detayları çokta umrumda değil.

    İlk önce sağlam driver çıkartmasını öğrensinler. Sonrasında bakarız belki bende bir Amd ekran kartı alırım.
  • Her yıl her ay her gün zarar ama bir batmadı gitti.

  • Artık bat be amd

  • Her sektörde işini layıkıyla yapan yada hemen hemen yapan 1 firma var.Risk almayıp parayı ofirmalara yatırmak en güveniliri ve ne yazıkki grafik ve işlemci alanında amd güvenilir değil.
  • Bence AMD için en hayırlısı Samsung tarafından alınması olur

    Harika bi birleşme.
  • Amd parayi bastirip 2 haber yaptiramiyorsun yuh ne diyim sana...

    Neyse kinalarrrrr......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 18 Temmuz 2015; 20:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahvehanede memleket kurtaranlar gibi aninda 50 ayri firmaya satmissiniz amd'yi ama trilyon dolar verseniz alamiyorsunuz 2019 dahil mi bilmiyorum adamlarin intel ile anlasmalari var %51 bile satamiyorlar.bu adamlar bosuna 2020'de cikacaz bu pazardan demiyorlar intel ile yenilemeyecekler belki de lisans anlasmasini.yenilemedikleri anda zaten x86 islemci yapamiyorlar ve pazardan cikmis oluyorlar.ancak intel'e lisans anlasmasiyla alakali yap bir guzellik gibi bir sey demeye calisiyorlarsa o kadarini bilemiyorum.
  • şimdi ben burada yazacağım yazım 1 cümleden uzun olduğu için teknoloji cahili intelfanlar okumayacak okuyanı olursa da önyargılarından taviz vermeyecek çünkü: önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur. albert einstein


    2 saçmasapan önyargıdan bahsederek başlayayım yazıma:

    1. amd daha dünkü şirket: intel 1968 amd ise 1969 senesinde kurulmuştur

    2. amd ucuz işlemci satıyor ucuz etin yahnisi yavan olur: amd bütün oyunları performansla oynatan işlemleri 400-530 tl arası satıyor ki 400 tl bilgisayar donanımları içersinde en pahalı 2 donanımdan biri diğeri tabiki ekran kartı, yani amd ucuz işlemci satmıyor, peki intel ne ayak dersen evet intel fahiş fiyata işlemci satıyor, o fiyatı haketmesi için amd işlemcilerden 3 misli fazla performans göstermeli, 400 tl normal bir fiyat ama 1200 tl değil çünkü her iki firmanın da işlemcilerinin performansları aynı, günlük kullanımda gözle fark edilecek
    bir fark yok.

    ayrıca amd`nin 950 tl`den sattığı işlemcisi de var ama amd fx x8 9590 gibi bir işlemci oyunları aştığından 3dmax maya gibi programlarla işi olmayanlar için fx 8350 fazlası ile yeterli.


    ekran kartı sürücüsü diye ortalığı yıkıyorlar, ben amd`li dizüstü kullanıyorum haliyle ekran kartı amd, 1 senedir sorunsuz kullanıyorum ondan öncede 2 sene boyunca amd ekran kartı kullandım hiç sorun yaşamadım, tamam hiç günceleme yapmıyorum ama günceleme yapmadan da çatır çatır kullanıyorum, neden günceleme yapmadığımı da anlatayım, nvidia kullandığım dönemde bi sürücü güncelemesi yapayım dedim çünkü teknoloji sitesindeki ballandıra ballandıra anlatılan özellikler ağzımı sulandırmıştı, bi günceleme yaptım dünyanın kaç bucak olduğunu gördüm, internette bir araştırma yaptım nividia`nın sorunlu güncelemelerinden biriymiş (bu sürücünün sorunlu olduğu yükleyenlerin sürücüyü hemen kaldırdığını hiçbir teknoloji sitesi yazmadığını sorunu anca internette araştırınca forum sitelerinde dile getirldiğini, ayrıca nvidia`nın sürüclerinden nvidia kullanıcılarıda yaka silktiğini belirtmeden geçmeyeyim)! o sorunu düzeltene kadar aklı karayı seçtim. arkadaşlar öyle bir anlatıyorlar ki sanırsın günceleme yapmadan yaşayamazsın, gelmişler burada sürücü desteğiden dolayı linus torvalds`den bile ağzını bozup küfür yiyen firmanın sürücülerini göklere çıkarıyorlar sırf amd`yi kötülemeye mazeret olsun diye! bu arada bilgisayarda sürücüleri bir günceleyeyim dedim, hangisi bilmiyorum bir günceleme yaptım windows`daki misafir hesap uçtu! (bu sürücü günceleme de bardağı taşıran son damla oldu)

    arkadaşlar yaptığınız düpedüz teknoloji teröristliği! teknolojide terör estiriyorsunuz, sadece adını bildiğiniz firmaya bel altı vurup duruyorsunuz, son söz kullanıcıda biter çünkü, ben kullandım biliyorum yalan palavralarla kullanıcıları yanlış yönlendirerek çok büyük hata yapıyorsunuz ayrıca kendi ayağınıza da sıkıyorsunuz, intel`in athlon 64 dönemi işlemci fiyatlarını ne kadar düşürdüğünü bir araştırın. eğer buna da; ben fazla fazla vereyim benim için yoktur bir ziyanı olarak düşünüyorsan, seni direkt skynet`e bağışlayalımda içine t800 filan yerleştirsinler, hiç değilse john connor`ın komutanlık yeteneğini geliştirmekle bir işe yararsın!


    yok ben amd kullanıyorum da memnun değilim zaten kimse değil diye desteksiz salllayanlar fırlamış yine

    arkadaşın biri amd çok fazla güç tüketiyor diye sallamış ben a8 6400 kullanıyorum pili 4 saat gidiyor tıpkı her sıradan bir dizüstü gibi, bu yaz sıcağında oyun oynarken bile fanı bile çalışmıyor (oyunda asphalt 8 airborne), diz üstüde türkiye`deki vergilere rağmen 1000 tl.

    bir ara amd alırsan elektrik faturalarından batarsın diye sallayanlar peydah olmuştu

    gerçi hala çıkıyor öyle senaryo sallayanlar eve 2. bilgisayar geldi sistemde i7 3960x nvidia 580 korkuyoruz fatura nasıl olacak diye boş yere korkmuşuz fatura 1 tl bile artmadı, üstelik bilgisayar 7/24 çalışıyor torrent baya paralı iş alındığı için 3dmax kullanımı filan gırla gidiyor ama elektrik faturası hiç değişmedi ki bakırköy`deyiz lüks semti olarak görüldüğünden olsa gerek elektirk doğalgaz su kim ne varsa g......yor





    intel teknolojide tırt bir firmadır sebebi basit; intel ar-ge`ye yatırımları kısabildiği kadar kısmaya çalışan bir firmadır, ar-ge`den kıstıkları paraları rapçilerle reklam kampanyaları yapar. eğer bir işlemci firması rapçiler ve mariah carey ile reklam kampanyası yapıyorsa o firmadan uzak duracaksın çünkü o sadece satışa odaklıdır

    intel tam bir teknoloji fakiridir sebebi basit ar-ge yatırımlarını kısan bir firma, ve ürünlerinin teknoloji fakiri olduğunu vitrin yöntemi mükemmel gizliyor oysa gerçekler her zaman detaylarda. sadece birkaç tanesi:

    1. microsoft her yeni işletim sistemi çıkardığında bilgisayar dergileri işlemcilerin işletim sistemine uyumluğunu ölçer intel odun gibidir xp`de çalışıyorsa 7`de de öyle çalışır en ufak performans gelişimi olmaz, oysa ki amd tarafında yıllardan beridir her zaman amd işlemcilerde gelişim performans farkı görülür, windows işletim sistemine en uyumlu çalışma hakkında çalışma yapan tek firma amd`dir.

    2. bilen bilir intel çoklu çekirdek teknolojisini becerememiştir. sadece tek bir örnek vereceğim windows 8 windows 7`den daha teknolojik bir işletim sistemidir, windows 8`de çoklu çekirdek kullanma yeteneği çok daha gelişmiş, bu durum amd`de 7`den 8`e geçişte %10-15 performans artışı sağlarken intel tarafında ise durumun 7`de neyse 8`de de öyle olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım!

    3. amd 64 bit ve 32 bit gerçek uyumluluğunu sunarken intel 64 bit işlemcilerinde 32 bit desteğini emülatör programı ile sağlayabilmiştir


    nelere para kazandırdığınızı görün!


    hala bana katılmayan arkadaş varsa o arkadaşa tek bir soru soracağım, ironik olarak amd`nin intel`den çok daha iyi işlemci ürettiğini intel üzerinden vereceğim, çünkü intel amd işlemcilerin kendi ürettiği işlemcilerden çok daha iyi olduğunu en iyi bilenlerden:

    yok sen yanlış biliyorsun intel en iyisidir madem intel kötü neden her yerde intel var diyen arkadaşlar şu soruya cevap versin: madem intel daha iyi, neden intel dizüstü firmalarına rüşvet vermekten defalarca yargılandı?

    eğer o dava hakkında cevap vermek ismiyorsan; o dizüstü üreticilerine o işlemciyi verdiği fiyattan haberin var mı? şöyle ipucu vereyim intel`in dizüstü üreticilerine verdiği fiyata amd senelerdir isyan ediyor, yani adamlara sırf pazarı amd`ye kaptırmamak için neredeyse 0 kâr ile satarken sana en uyduruk işlemcisini bile 400 tl`den satıyor sende yeni aldığın işlemcinin oyunları açabildiği için şükrediyorsun!


    milyarlarca dolar para kazanan firmaya neredeyse imalat fiyatına verirken sana 400 tl`den aşağıya koklatmamakla seni ne yerine koyduğunu akıl kırıntısı olan birilerine sorun bakalım ne diyecekler



    sağılmay... pardon intel kullanmaya devam


    son olarak eğer teknoloji geliştiren bir firma microsoft veya samsung tarafından satın alınıyorsa o firmadan bi hayır beklemeyin


    amd sorunları oldukça önemsiz bir çırpıda halledilebilecek sorunlar, 3 ceo değişmesine rağmen amd yapması gereken atılımları yapmıyor, bunlardan bir tanesi; fx 8350`nin halefi çoktan hazır olmasına rağmen 1 seneden fazla piyasaya sürülmeden öylece bekletiliyor



    elinde imkanları olduğu halde alanında gelişim sağlamayan 3 firma: intel apple microsoft



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel1111 -- 18 Temmuz 2015; 20:52:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ustad-kun

    Batarsa şunu söyleyebilirim. Intel ve Nvidia son derece kan emici firmalar. Piyasada tekel olurlarsa istedikleri fiyata satabilirler.Ve ne kadar acımasız olduklarını bilmeyen yoktur

    İşlemci piyasasında zaten rekabet yok ki.
    i3 olmuş 350 lira.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.