Şimdi Ara

AMD Bulldozer mimarisi çekirdek sayısı yüzünden davayla karşı karşıya.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • legalnewsline'a göre AMD Bulldozer mimarisi belirttiği "8 Çekirdek" sayısı yüzünden dava ile karşı kaşıya. İddia'ya göre Amd buldozerde komponentleri 2 çekirdekten ayırmış ve geriye kalanları tek bir modulde toplamış. Artık çelirdekler bağımsız çalışmıyormuş.

Haberden "çekirdeklerin yarısı boşmuş" çıkarımı yapabiliriz.

Kaynak:http://legalnewsline.com/stories/510646458-amd-faces-suit-over-alleged-misrepresentation-of-new-cpu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Firmayı, kötü tasarladıkları için mahkemeye verebilirler mi bilmiyorum ama Buldozer'de çekirdekler arası önbellek çekişmesi olduğu söyleniyordu. L1 ortak olduğundan, her iki döngüde bir kez iki çekirdekten biri önbelleğe erişiyormuş. Bir çekirdek birşey diğeri başka şey yaparken birbirinin verisini silebiliyorlarmış. Hani, işletim sistemini dava etmeleri bile mümkün, sonuçta onun tarafından iş dağıtımı yapılması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Kasım 2015; 16:49:05 >
  • bulldozerden beklentisi büyüktü kullanıcıların intel rakipsiz kaldı bekleneni veremeyince
  • Zen gelsede bir baksak durumlara. Net bir sızıntı var mı çıkış tarihi olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    2016 3,çeyrek itibari ile
  • Bende amd kullaniyorum yillardirda kullanirim. Ama arkadas gercekten fanboylugun bir anlami yok. Bende ilk firsatta intel cephesine gececegim. Kagit ustundeki suslu degerler, donanim icin pek birsey ifade etmiyor malesef. Bunu intel yillarca kanitladi ama biz bakmadik.

• amd pişmanlıktır intel ise ayrıcalıktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bosuna demiyoruz amd islemcileri çöptur diye.Davayi kaybederse artik borsa degeri kus yemi degerinde olur :))

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Bosuna demiyoruz amd islemcileri çöptur diye.Davayi kaybederse artik borsa degeri kus yemi degerinde olur :))

Amd işlemciler çöp değildir aslına bakarsak bu şekilde herhangi bir ürüne veya markaya çöp demek FANBOYLUKTUR Yetersiz bulmak ve çöp diye kestirip atmak arasındaki farkı bilmeden yorum yapıyorsunuz (Genel olarak yazıyorum bunu) İki seneden fazla süredir her işimi fazlası ile gören FX6300 işlemcim var şimdi sen buna nasıl çöp diyebiliyorsun anlayamıyorum Şimdi bende çıkıp benim için yetersiz bir ürüne çöp diye damga vursam olurmu herkesin ihtiyacı ve bütçesi ayrı ama anlayan kim.

Not:Bu yazıyı sadece kendi üzerine alında aynı düşüncede olan herkese yazdım genel olarak.

• Eğer AMD davayı kaybederse ve çıkacak ZEN mimarisindende bekleneni veremezse İntel tekelini kurmaya başlar.
    Fakat hem AMD kullandığım için hemde AMD geride kalırsa olan tüketicilere olacağı için kurtulmalarını umut ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Bosuna demiyoruz amd islemcileri çöptur diye.Davayi kaybederse artik borsa degeri kus yemi degerinde olur :))

Amd işlemciler çöp değildir aslına bakarsak bu şekilde herhangi bir ürüne veya markaya çöp demek FANBOYLUKTUR Yetersiz bulmak ve çöp diye kestirip atmak arasındaki farkı bilmeden yorum yapıyorsunuz (Genel olarak yazıyorum bunu) İki seneden fazla süredir her işimi fazlası ile gören FX6300 işlemcim var şimdi sen buna nasıl çöp diyebiliyorsun anlayamıyorum Şimdi bende çıkıp benim için yetersiz bir ürüne çöp diye damga vursam olurmu herkesin ihtiyacı ve bütçesi ayrı ama anlayan kim.

Not:Bu yazıyı sadece kendi üzerine alında aynı düşüncede olan herkese yazdım genel olarak.

Kendince sana yetmesi çöp olmasını değiştirmez.Sonuçta çöpte olsa birileri kullanıp memnun kalabilir.Kimine tofaş araç yeterli gelir kimine mercedes.Bunları aynı kefeye koymamak lazım.Anlamıyorum amd fx işlemcilerinin berbat olduğunu fiyatlarını paso düşürerek bizzat firma sahipleri bile kabul etmişken hala sizler gibi gözleri kör birşekilde savunanlar hala inatla devam ediyorsunuz.

• Anlamadığın şeyde bu işte ben sadece kendi görüşümü yazıyorum sen ise buna gözün kör şekilde savunuyorsun diyorsun önce ne demek istediğimi idrak etmen lazımki sanırım bu zor yazdıklarını okuyunca.
  • 2011'de mi cikti bu islemciler?ben ta o zaman 8 cekirdek degil 8000 serisi 4 cekirdek 4 de modul hatta hard HT'dir diye soyledik durduk yani daha yeni mi uyanmislar gunaydin diyeyim.olay zaten 4 cekirdegi kullanamama degil +4 modulleri devreye sokup sokamamak cunku cekirdek zayif ve +4 moduller BF4 gibi devreye girmezse ondan kotu oluyor bu islemciler yani tasarimda sorun yok destekte sorun var.bu sekilde yapacaklarina guclu 4 cekirdek ve intel sanal HT yapsalar belki bundan iyi olurdu.bu bir dava konusu olabiliyorsa 4 cekirdekli olan 4790k'ya da 8 cekirdek diyoruz halbuki degil 4'u sanal ama intel 8 cores yazip satmiyor arada bu fark var.davayi kim acmis niye birisi para koparmaya calisiyor ki bulldozer alan butun kullanicilara bir miktar para odenmesi gibi bir sey olabilir daha once intel'de olmustu yaniltici reklam yuzunden pentium4 zamanindaydi galiba bu islemciyi alan herkese falan dolar iade edeceksin diye.ancak amerika ile sinirli kalmisti yani dunya capinda zaten herkese odeme yapabilecegini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

2011'de mi cikti bu islemciler?ben ta o zaman 8 cekirdek degil 8000 serisi 4 cekirdek 4 de modul hatta hard HT'dir diye soyledik durduk yani daha yeni mi uyanmislar gunaydin diyeyim.olay zaten 4 cekirdegi kullanamama degil +4 modulleri devreye sokup sokamamak cunku cekirdek zayif ve +4 moduller BF4 gibi devreye girmezse ondan kotu oluyor bu islemciler yani tasarimda sorun yok destekte sorun var.bu sekilde yapacaklarina guclu 4 cekirdek ve intel sanal HT yapsalar belki bundan iyi olurdu.bu bir dava konusu olabiliyorsa 4 cekirdekli olan 4790k'ya da 8 cekirdek diyoruz halbuki degil 4'u sanal ama intel 8 cores yazip satmiyor arada bu fark var.davayi kim acmis niye birisi para koparmaya calisiyor ki bulldozer alan butun kullanicilara bir miktar para odenmesi gibi bir sey olabilir daha once intel'de olmustu yaniltici reklam yuzunden pentium4 zamanindaydi galiba bu islemciyi alan herkese falan dolar iade edeceksin diye.ancak amerika ile sinirli kalmisti yani dunya capinda zaten herkese odeme yapabilecegini sanmiyorum.

İntel i7 olayını yanlış biliyorsunuz.4 ü sanal olayı yok.İ7 de 4 gerçek çekirdek ve 8 iş parçaçığı var.İşlemci başına 2 adet iş parçaçığı düşüyor.Bunlarda çoklu işlemlerde devreye girerek performansı artırıyor.i5 lerde 4 gerçek çekirdek 4 iş parçacığı var mesela.8 çekirdek diyenlerde bilgisayar bilgisi çok zayıf kişilerdir.İntel açık açık yazıyor özelliğini.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

2011'de mi cikti bu islemciler?ben ta o zaman 8 cekirdek degil 8000 serisi 4 cekirdek 4 de modul hatta hard HT'dir diye soyledik durduk yani daha yeni mi uyanmislar gunaydin diyeyim.olay zaten 4 cekirdegi kullanamama degil +4 modulleri devreye sokup sokamamak cunku cekirdek zayif ve +4 moduller BF4 gibi devreye girmezse ondan kotu oluyor bu islemciler yani tasarimda sorun yok destekte sorun var.bu sekilde yapacaklarina guclu 4 cekirdek ve intel sanal HT yapsalar belki bundan iyi olurdu.bu bir dava konusu olabiliyorsa 4 cekirdekli olan 4790k'ya da 8 cekirdek diyoruz halbuki degil 4'u sanal ama intel 8 cores yazip satmiyor arada bu fark var.davayi kim acmis niye birisi para koparmaya calisiyor ki bulldozer alan butun kullanicilara bir miktar para odenmesi gibi bir sey olabilir daha once intel'de olmustu yaniltici reklam yuzunden pentium4 zamanindaydi galiba bu islemciyi alan herkese falan dolar iade edeceksin diye.ancak amerika ile sinirli kalmisti yani dunya capinda zaten herkese odeme yapabilecegini sanmiyorum.

İntel i7 olayını yanlış biliyorsunuz.4 ü sanal olayı yok.İ7 de 4 gerçek çekirdek ve 8 iş parçaçığı var.İşlemci başına 2 adet iş parçaçığı düşüyor.Bunlarda çoklu işlemlerde devreye girerek performansı artırıyor.i5 lerde 4 gerçek çekirdek 4 iş parçacığı var mesela.8 çekirdek diyenlerde bilgisayar bilgisi çok zayıf kişilerdir.İntel açık açık yazıyor özelliğini.

4 gercek 4 sanal belki bazi insanlarin anlayacagi cinsten yazmak, 4 gerçek çekirdek ve 8 iş parçaçığı var. dersek de kulagi tersten gostermis oluruz bir farki yok sonucta 4 fiziki islemci cekirdegi var sonrasina eklenen nasil ifade ediliyorsa bir sekilde 8 cekirdek gibi calisiyor performansa render gibi seylerde tabii ki buyuk katkisi var benim demek istedigim intel 4790k'yi alin kardesim 8 cekirdek diye satmiyor kutusuna 8 cores yazmiyor.amd'nin burada yanlisi 4 cekirdek arti 4 modul olunca bunu 8 cekirdek diye satmasi ben bunun tartismalarina girdim ama 8 cekirdek diye belledi millet yok efenim modul benim dedigim gibi degilmis bir modulde iki cekirdek varmis 8'i de calisiyormus filan dediler halbuki degil yani 4 cekirdek+4 modul.biraz da insanlar anlasin diye oyle yaziyorum inteldeki cekirdek kendini iki kere calistiriyor is parcacigi demiyorum sanal diyorum hani ortada 8 fiziki bir sey yok manasinda sonucta fiziki 4 cekirdek var.amd'de fiziki HT var ama bunu tut da 8 cekirdek de bu yanlis.madem dava konusu olabiliyordu koca sirketin avukati da mi yok dememisler mi boyle yapmayalim 4+4 bari diyelim diye?bu modul mimarisini belki bi 10 sene sonra cikarsalardi adam gibi destekle is yapabilirdi ama zamansiz cikti bence ortada destek yokken ve ne ayaktir tartisiyoruz tam sudur diyen yok.zen de boyle olmasa bari yani modul mimarisi cunku bir modulun icinde iki cekirdek filan yok cekirdek 4 tane otekiler daha gucsuz intel HT'ye benzer modul cekirdegi yani tam gucte 4+4 de degil aslinda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.