|
Merhaba arkadaşlar. 10 senenin ardından sistem toplamaya başladım. Hemen hemen her şey tamam ama anakart konusunda karar veremedim. Bütçe konusunda sıkıntı yok fakat çok da abartmak istemiyorum. İşlemciye OC yapmakla ilgilenmiyorum, olur da yaparsam da kaliteli vrm yapısına sahip bir anakart istiyorum. İki tane ssd takacağım; biri 980 pro diğeri 970 evo. Başlarda x570 gigabyte aorus ultra ile x570 asus crosshair viii hero dikkatimi çekmişti. Ardından chipseti daha serin, yeni ve stabil olan görece ucuz b550 kartlara da baktım. Asus b550-e ve gigabyte b550 aorus master da hoşuma gitti. Msi'ya gelince ondan ağzım yandı, pek sıcak baktığım bir marka değil. Daha öncesinde sorunlar yaşamış biri olarak, bu kartları da üç aşağı-beş yukarı araştırdım. Genelde kullanıcı yorumlarından hep bir yıldız verilenleri okurum ki ortak bir sıkıntı var mı diye. Gigabyte kartlarda belli bir süre sonundaki kullanımda (yaklaşık 1-3 ay) açılmama, cmos reset, DOA, cold start ve uzun açılma süresi, BIOS sıkıntıları vb. problemlerin çok olduğunu gördüm. Asus ise bu konuda daha temiz bir sicile sahip gibi. En azından kullanıcı yorumları açısından. Biliyorum bu ürünlerde şans faktörü de var ama yine de eşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım. Siz neyi önerirsiniz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt