Şimdi Ara

AMD ATHLON 64 6000 X2 DUAL CORE İÇİN OVERLOCK!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3.6ghz max yaparsınız , voltajı default üzerine +0.2 koyun , 1.4v ise 1.6v verin max değeri bulursunuz , günlük kullanılcak değerdede 1.5v geçmeyin zira ısınan bir cpu deniyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

3.6ghz max yaparsınız , voltajı default üzerine +0.2 koyun , 1.4v ise 1.6v verin max değeri bulursunuz , günlük kullanılcak değerdede 1.5v geçmeyin zira ısınan bir cpu deniyor...

Arkadaşlar kesin olarak yapan varsa bende aynen yaparım ama tahmini yada şunu de bunu dene denilirse içim gidiyor yapamıyorum :)
    bu arada 6000 serisinin özel büyük borulu bi şekilde fanı var. Overlock tan sonra ısınırmı gerçi kendi fanının üstüne kasaya üstten sarkıttığım 2 tane harici fan var.
  • o İşlemci overclock özürlüdür , forumda bunun günlerce tartışması yapıldı ( boşuna tartışıldı ) Hatta UUGURLUU adındaki kullanıcı almış bu işlemciden 4000Mhz yapacağını iddia ediyordu işterseniz onunla bi görüşün ,şimdi X2 6000+ ı 3500 Mhz yapmak için parçalıyordur kendini Çok iyi bir anakart la bile 3600 Mhz yi belki görürsünüz . . . Çünki en son anakartını değiştirmişti işlemci 3300MHz yi yukarıya çıkmıyor diye ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

o İşlemci overclock özürlüdür , forumda bunun günlerce tartışması yapıldı ( boşuna tartışıldı ) Hatta UUGURLUU adındaki kullanıcı almış bu işlemciden 4000Mhz yapacağını iddia ediyordu işterseniz onunla bi görüşün ,şimdi X2 6000+ ı 3500 Mhz yapmak için parçalıyordur kendini Çok iyi bir anakart la bile 3600 Mhz yi belki görürsünüz . . . Çünki en son anakartını değiştirmişti işlemci 3300MHz yi yukarıya çıkmıyor diye ...

defaultta 3000 de çalışıyor. 3400 e kesin çıkacağını sanıyorum. bi biostar alayım, bakacağım.

• Arkadaşlar siz neden inatla limit hızlarda çalışan bir işlemci alıp overclock yapmaya çalışıyorsunuz ki? Madem oc yapacaktınız(bu kadar seviyordunuz) Bu fiyata E6420 alıp rahatlıkla 3200 görebilirdiniz(Hemde core mimarisinde). Ya da daha ucuza bir E4300 alırdınız bunu %67 ile 3,0 a çıkarıp elinizdeki X2 6000 den çok daha fazla performans alırdınız. Ayrıca bu işlemciler bu hızlardayken anca sizinkilerin oc'siz hali kadar ısınıp 125W güç tüketirlerdi. Size diyecek bişey bulamıyorum.(Bu kesinlikle intel fanatikliği falan değildir.) Siz artık almışsınız tepe tepe kullanın. Yalnız yeni alacak arkadaşlara lütfen tavsiyede bulunmayın. Her ne kadar bu günkü düşüncesi oc yapmamak olsa bile yarın fikri değiştiğinde pişman olacak ve bu işlemci niye oc olmuyor diye kendi kendini yiyecektir(sizin gibi). Yanlış söylediğim bişey varsa lütfen beni uyarın.

Not : Bu söylediklerim önceden AM2 sistemi olupta işlemci değiştirenlere değildir.

• şimdi senin işlemcin buyuk ihtimalle 3.2 3.3 gorur
    zaten fx74 x2 6000 iyi çekirdeklerden oluyor hızlı calısabilen cekirdeklerle.
    arkadaşların dedigi dogru amd sogugu sevmio cok ama fazla voltaj verilerek ln2 de işe yarıo
    bende opteron 165 var bir turlu 2.9 u geçemedim 1.62v vermeme ragmen.
    bndeki işlemcide 2x1mb l2 90nm dual sendekide ole tek fark orjide 3ghz snnki ondan voltajdan korkma yanmaz kolay kolay
    ben yazın sıcagında 1.8ghz den 2.8ghz de4 saat test drive oynuorm cpu 60 ları geçio ama bişi olmuo
  • vipmail@
    dogru söyluyorsun
    ama dusuk hızdan yuksek frekanslara cıkarmak zor bi olay bu tip işlemcilerle daha yuksek hızların zorlanması daha kolay.
    bnm arkadaş fx76 ile 3.6ghz gordu su soutma ile
    iyi bir soutma ile 3.4 civarı yapar ztn pclabs dada gelen işlemci ole cok kastırılmadan 3.4 yapmıstı
    iş moboda bitio
  • vipmail123 tamam haklı olablrsn amd işlemciler cokda iyi overclock olmuyo ama amd oyun piyasasına girince intel solda 0 kalıo
  • 200$+ kdv işlemci o işlemciyi 3600 MHZ yapabilmek için 200$ lık birde anakart lazım . ayrıca iyi soğutmadan kastınız sıvı soğutma felansa 150$ da o yani kaba hesap550$+kdv. Şuanda imzamdaki sistemi kullanmakta olup işlemciyi TT Big Typhoon ile 3600 MHz de günlük kullanmaktayım . Eğer X2 6000+ default kullanım için alınıyorsaki onun için bile önermem ,neysede . Alıcaksın bir tane core 2 duo bakacaksın keyfine ... Ayrıca sıvı soğutma devreye girdiğinde ki ben hava soğutma ile 3960 MHz gördüm E6600 ile , sıvı soğutma ile 3800 Mhz lerde günlük kullanılabilir bir işlemcidir. Ne diyim hayırlı uğurlu olsun işlemci ama çok fazla birşey beklemeyin X2 6000+ dan overclock olarak...

quote:

MRVBRS

vipmail123 tamam haklı olablrsn amd işlemciler cokda iyi overclock olmuyo ama amd oyun piyasasına girince intel solda 0 kalıo

Arkadaş sanırım 1 sene kadar geriden geliyor , biraz forumda gezmeni , işlemci testlerine göz atmanı tavsiye ediyorum sana , bu tür yorumlar talihsizlikten ibaret çünki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pEgaTR -- 21 Temmuz 2007; 14:51:22 >

• AMD X2 6000 bir tanedir. Üstüne işlemci tanımam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talasa -- 25 Temmuz 2007; 19:20:30 >
  • ya hyr bn amd 6000+ de kullandım intel core 2 duo 2.13 de yaklasık 1 ay önce core 2 duo programlarda gayet iyi ama amd biras kastı sonra oyunlara gectik bu sefer intel kastı amd görevini yaptı
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar siz neden inatla limit hızlarda çalışan bir işlemci alıp overclock yapmaya çalışıyorsunuz ki? Madem oc yapacaktınız(bu kadar seviyordunuz) Bu fiyata E6420 alıp rahatlıkla 3200 görebilirdiniz(Hemde core mimarisinde). Ya da daha ucuza bir E4300 alırdınız bunu %67 ile 3,0 a çıkarıp elinizdeki X2 6000 den çok daha fazla performans alırdınız. Ayrıca bu işlemciler bu hızlardayken anca sizinkilerin oc'siz hali kadar ısınıp 125W güç tüketirlerdi. Size diyecek bişey bulamıyorum.(Bu kesinlikle intel fanatikliği falan değildir.) Siz artık almışsınız tepe tepe kullanın. Yalnız yeni alacak arkadaşlara lütfen tavsiyede bulunmayın. Her ne kadar bu günkü düşüncesi oc yapmamak olsa bile yarın fikri değiştiğinde pişman olacak ve bu işlemci niye oc olmuyor diye kendi kendini yiyecektir(sizin gibi). Yanlış söylediğim bişey varsa lütfen beni uyarın.

Not : Bu söylediklerim önceden AM2 sistemi olupta işlemci değiştirenlere değildir.

tavsiyede bulundummu bilmiyorum, bulunmamışsam iyi etmişimdir ama bulunduğumu sanmıyorum.

not= katılıyorum. sıfır sistem için kötü seçenek. ama anakartına uyanlar kendininkini satıp alabilir. herkesin kendi bileceği iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzmust -- 25 Temmuz 2007; 21:35:21 >

• 15*225 3375 Def. Voltaj Su Anda
    Sıcaklık 40-45C Arası
    Anakart M2N32 SLİ Deluxe Wireless Edition
  • konu hortlamis yine
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalllavi

konu hortlamis yine

işlemci 160 dolar+kdv ama
  • hadi ya o kadar dustu mu?140 dolara ne demeye cikti o zaman bu 5000 black?bu islemcinin tek fantezisi 3 ghz de 2 mb cache yoksa oc icin alinmaz.
  • Benim topiği bir inceleyin isterseniz. Belki faydası dokunur.

X2 4000 i 3245 Mhz yaptım. Aynı zamanda Dünya 3.lüğü. Voltajlarla ilgili sorusu olanlar falan varsa da sorabilirler. Linki burada :

http://forum.donanimhaber.com/m_17986646/tm.htm

Bu arada aynı sistemimi Mod da ettim. Onun linki de bu:

http://forum.donanimhaber.com/m_18299554/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.