Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu uğraştığım modum bitti. Bugün kablolarını da topladım. Hepsini tek tek silikonladım. Ayrıca böyle birşey herhalde bir ilk. Hem çok hoş bir mod hem de iyi overclock. Zira üzerinde Athlon64 X2 4000 takılı bu sistemimi aynı zamanda www.hwbot.org a OverClocKing nick i ile Dünya 3. sü olarak da dereceye girdim. Sadece anakartı değiştirdim. Işıklı diye Asus M2 Crosshair kullandım. Bu şekliyle de overclock deneyeceğim daha sonra...
Not: Resimleri Photoshop ile baya küçülttüm. Tüm resimler 1.5 Mbyte tutuyor. Hepsi o bu... Resimler net ve berrak çıksın diye çok fazla küçültmedim. Detayları görün istedim.
Bu ön taraftan görünüşü...
Bu da cepheden görünüşü. Yan kapak kesimi 20 YTL ye kesiyorlar. Pleksiglas Cam 12 YTL. Bant 9 YTL. UV Yeşil teli 25 YTL ye aldım. Kestirmek yapmak baya zamanımı aldı ama değdi. Çok güzel görünüyor.
CPU fanının olduğu bölgenin direk olarak önden daha yakın bir görünümü. Thermaltake Ufo Fan Dünyada en fazla hava üfleyen fandır. Üzerindeki lazer ledler sırasıyla yanıp söner. 92 mm. olup 81.2 cfm. hava üfleyebilmekte. Bu çok yüksek bir değer
Kasanın arkadan uzak görünümü...
Power Supply ve arka Coolermaster Fanlar.
Power Supply ın arkadan görünümü. Üzerinde kaç watt güç harcadığını gösteren bir ekran var...
Kasamın önden görünüşü. Kasanın içerisindeki kabloları gizlemek için ustanın birisine para verip ön tarafta bir yere delik deldirip tüm kabloları içeride bulunan bir alanda topladım.Aynı zamanda kasanın ön kısmında bulunan 2. fan olmadığı için 12 cm ışıklı fan alıp bunu oraya tutturabilmek için ozalitçiden karton alıp onu diğer fanın bağlı olduğu demirin şeklinde kestim. Fanı ona monte ettim. Ön tarafta da 2 tane de 30 cm.lik Coolermaster Cold Catod da takılı durumda.
Kasanın ön tarafındaki Cooldrive5 in kadranları. Birisi harddiskte erişim olduğu zaman bunu gerçek zamanlı olarak gösterge hareket ederek gösteriyor. Diğeri ise harddiskin sıcaklığını gösteriyor.
Anakartın ön köşeden görünüşü. Gördüğünüz gibi anakartın üzerinde LED ler var ve bunları Bios tan yakıp söndürebiliyorsunuz. IDE kablosu ise EL ışıklı kablo.
Anakartın alttan görünümü. Ön taraftan geçen yeşil şey kibrit çöpü kalınlığında ve ışık saçıyor.
Bu da Power supply ın yakından bir görünümü daha. Tak çıkar kablolu, 12 cm ışıklı fanlı, sessiz, Watt harcama göstergeli, SLI-Crossfire destekli. Ama ben en çok ışıklı olduğu ve iyi bir power olduğu için aldım. http://img218.imageshack.us/img218/3767/psufanmp5.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 29 Ekim 2007; 23:15:57 >
çok göz alır gibime geliyor ama uzaktan hoş duruyor.. o plexy etrafındaki uv kablo pek düzgün olmamış ama biras eğrili duruyor onun dışnda daha eklentiler de bekliyor kasa.. hava akımı bakımından bayağ performanslı olduğu kesnin..
Dell Inspiron 6400,320GB Harici WD, DIY 350W RMS ampli , JBL GT4 12'' Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.Hoşgörülükte deniz gibi ol. Her ne olursan ol,ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.
Benim Ufo dan bahsederken tabiiki 92 mm fanlarla karşılaştırdım. Yani 25 Cm lik bir fanla falan karşılaştıramam ya da 14 cm lik ile. Yalnız güzel bir olay var o hoşuma gitti. Bendeki yeni anakartta yani Asus M2 Crosshair de Fan Boost diye bir seçenek var bios ta. Onu açtığınız zaman normalde 3600 dönen fan 4200 devirlere falan çıkıyor. Dehşet bir sesle beraber üfleme oranı hesaplarıma göre 95 cfm lere çıktı.
Bu arada sistemi kurduktan sonra biraz daha denemelerim oldu. Bildiğiniz gibi daha önceki denemelerimde 3231 Mhz yapıp www.hwbot.org da Dünya 3. lüğüne girmiştim. Yeni anakartı kurcalayarak yaptığım denemelerde 3245 Mhz e kadar çıkıp rekorumu biraz daha yukarı taşıdım.
Aynı anda hem sade, hem gösterişli, hem de fonksiyonel anlamda güçlü bir kasa olmuş. Beni en çok etkileyen, asaletinden ödün vermemiş bir görüntüsü olması. Yani aşırı sulu olmamış.
Anakartın üzerindeki LED ler bana ışık kitleri takılmış Kenworth W900 'ü anımsattı.