Şimdi Ara

AMD Athlon 64 3200+ overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Athlon 64 3200+ işlemcimi 1.6V ile 2730MHZ ye kadar çıkarabildim. Voltajı daha fazla arttırmayacağımdan işlemcinin daha yukarısına çıkıp çıkmayacağına bakamıyorum. Bu değerde günlük kullanmamın bir sakıncası olur mu ayrıca sistem imzamda yazılı Asus 300W PSU var acaba sorun yaratır mı?
    Çarpanı 10 dan aşağı indirmeyeceğim Cool n Quite nedeni ile belki çarpanı 9 yapsam daha düşük voltajla daha yüksek hıza ulaşabilirim ancak Cool n Quite olması şart. Neyse uzatmayayım tavsiyeleriniz nelerdir? Bu şekilde günlük kullanmamın ne gibi sakıncaları olur.

• 2730Mhz değeri stabil mi? Ben imzamdaki sistemle bu değeri göremedim nedense İstediğin yorum ise.. Tebrikler...
  • az değilmi ya en azından 1.6 v da az gibime geldi bendeki venice 3000 vardı ama 1.5v da 2900 mhz stabik ss ler de vardır forumda...
  • güzellll güle güle kullan.. sakıncası olmaz bence ayrıca psu bi sorun oluşturmaz.. ssitem bileşenlerine yeterlidir o psu bence
    buradanhttp://www.extreme.outervision.com/index.jsp sistemin için gerekli gücü görebilirsn
  • 3000+ lar o/c ye daha yatkındır. Hele birde güzel kodlu bişi çıkarsa 2900Mhz yapması doğal.

Bence bu şekilde günlük kullanma... Fazla voltaj işlemcini yıpratır. Belli bir süre sonra işlemcin daha fazla voltaj istiyecektir, sonra daha da istiyecektir. Sürekli stabilitesi düşecektir. Sonra da öyle bir hale gelecektir ki 2000Mhz bile stabil olmiyacaktır. Sonra da (Ne üzücü hikaye ama )

Az diyorsunuz da ben 2500 ün üzerine çıkamadım Voltajı 1.6 üstünde vermeme rağmen

• 2730mhz de 8M yapayım dedim tamamlayamadı.

---------------------------------------------------------------------------------------

2550 mhz de 1.475V ile 8M i tamamladı. 32M deniyeceğim ama stabilite yi kontrol edebileceğim başka hangi programlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHHarezmi -- 21 Mart 2006; 22:10:34 >
  • 3dmark06 tının cpu testi baya bi zorluyor cpu yu onu deniyebilirsn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Athlon 64 X2 5000 Hakkında
    18 yıl önce açıldı
    AMD AM2 SEMPRON 3200+ 940 ACİLL
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2600 mhz de 1.525V ile 32M i tamamladı. Ancak arkadaşlar ben bios tan 1.525V a ayarlıyorum. Cpu yük altında değilken de voltaj ayarladığım gibi görünüyor ancak %100 kullanımda mesela 32M sırasında voltaj 1.5V a düşüyor. Bunun nedeni nedir acaba.

• onun nedeni anakartının voltaj dalgalandırması epoxların hepsinde var o kadar öneml değil.
  • arkadaşlar o/c sırasında fsb artırırken sabitlememiz gereken birşeyler var mı?
    ekran kartı veri yolu hızı yada her neyse 100mhz de sabit benim ki. bunlarında herhangi bir negatif etkisi olur mu?
  • pci-ex 100 olacak pci 33 onlar değişmeyecek. htt değerini 3 e çekip 300 fsb zorlayabilirsin ama ramler yerse, yemezse ramleri bölenli kullanırsın.
  • ya allah askına bırı cevap versın amd lerın bus speed ı neden gorunmuyo
    cunku ınanasım gelmıyo ıntel 800 lerde dolasırken amd 2000 lerde ama testlerde bus speed hep kapalı.
    2000 deelse almıyacam zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

ya allah askına bırı cevap versın amd lerın bus speed ı neden gorunmuyo
    cunku ınanasım gelmıyo ıntel 800 lerde dolasırken amd 2000 lerde ama testlerde bus speed hep kapalı.

amd ler 2000 değil 1000 olmalı benim ki öyle. AMD al derim hem o/c hem ısı hemde performans açısından İntel i çok çok geride bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHHarezmi -- 23 Mart 2006; 20:24:57 >
  • bus speed cpu-z ghöstermiyor diye yok değil merak etme, o resimde htt 260 yazan ile biostaki htt çarpanını kendin çarp. auto ayarları 200*5=1000, birşekilde bunun iki katını yazıyorlar 2000fsb anakart diye hatırlarsın.
  • imzamdaki sistem epox bios taki +0.05 v ile dalgalanma sebebiye 1.45-1.55 arasında 9*290=2610 da stabil olarak çalışıyor (htt 4 olarak) ramlar a 2.8 veriyorum bu durumda testlerde yaptım fear da oynadım yalnız sıcaklık biraz prob 55 dereceler çıkıyor günlük kullanımda bu şekilde kalmasında bir sakınca olur mu acaba
  • 55 derece bence yüksek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

ya allah askına bırı cevap versın amd lerın bus speed ı neden gorunmuyo

benimkinde gösteriyohttp://valid.x86-secret.com/show_oc?id=75825
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

imzamdaki sistem epox bios taki +0.05 v ile dalgalanma sebebiye 1.45-1.55 arasında 9*290=2610 da stabil olarak çalışıyor (htt 4 olarak) ramlar a 2.8 veriyorum bu durumda testlerde yaptım fear da oynadım yalnız sıcaklık biraz prob 55 dereceler çıkıyor günlük kullanımda bu şekilde kalmasında bir sakınca olur mu acaba

HT:290x4 nasıl çalıştırdın.

benim işlemci 270x4 ht ile açılmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.