Şimdi Ara

AMD AM5 LGA ve DDR5 ile geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD'nin 600 serisi çipsetlerle beraber LGA soket tipine geçiyor ve DDR5 ile beraber geliyor.

AM5

- LGA-1718

- Dual-channel DDR5

- PCI-e 4.0

- 600 series chipset

https://videocardz.com/newz/amd-next-gen-am5-platform-to-feature-lga1718-socket

• Sonunda :) yillardir ucu mu egrilcek orasi burasi egrilcek diye milleti ugrastiriyor :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7 senelik 5820k işlemcim quad-channel destekliyor.Güncel işlemciler neden hep dual channel?

• Amd lga sokete geçince bu sefer işlemci pinleri zarar gördü yerine anakartın pinleri zarar gördü diye konular görmeye başlıcaz :) İntel ddr5 ile pci ex 5.0 kullanırken amd ddr5 pci ex 4.0 kullanması rekabeti nasıl etkileyecek intel hızlı çıktı bu sefer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 23 Mayıs 2021; 23:43:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

7 senelik 5820k işlemcim quad-channel destekliyor.Güncel işlemciler neden hep dual channel?

X800 x900 serisi işlemciler eskiden workstation için diye geçerdi. Ya da fazladan PCI express yolları olduğu için 40x civarı x16+x16 +x8 gibi tripple veya x8 den 4 adet quad sli crossfire yapacak kullanıcılar alırdı. Daha çok sata portu vs çabası. Yani taa i7 980x den tutun 5820k 5930k gibi işlemciler kendi chipsetlerine sahipler. Quad chanelin oyun performansında ekstra bir etkisi şu anlık yok. Gerçi örnek veriyorum e8400 q9550 zamanlarında dual chanelin bile çok etkisi yoktu ama işlemciler hizlaninca şu an mutlaka gerekli hale geldiler.

Uzun lafın kısası, 5820k gibi bir işlemci ana amacı render almak isteyen çok sayıda sata ve PCI express slotuna ihtiyaç duyan (gpu render örneğin) ancak aşırı işlemci performansı beklemeyenler için FCLGA2011-3 soketinin bir islemcisi. Baktığımda 28 PCI express destekliyormus. 5930k gibi 40 lane de desteklemiyor. Quad chanel dışında ben çok bir artışını göremedim bir de 6c12 t tabi ki bu artışı mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quad channel şuan işe yaramıyor demek aslında gaflettir. 5960x quad channel iken bir anda 9700k oluyor.

• AM5 ikinci çipset ve cpu revizyonu alınır gibi....

DDR5 ram fiyatlarıda alınabilir seviyeye gelmiş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ddr5 in hızlıca yaygınlaşması açısından güzel haber. Umarım combo anakart sarmaz her yeri.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamanla gerçekleşecek şeylerin sırası geliyor. Benim görmek istediğim ps5 ve Xbox SX için üretilen işlemcinin PC için gelmesi.

• Beklenen hamle Zen 4 ile geliyor nihayet. Intel'in de AMD'nin de ilk DDR5 işlemcileri es geçilip ikinci nesli alınır.

Bu arada, Intel'in yeni işlemcileri için PCI 5.0 konusu geçiyor. Ben Intel'in de 4.0 ile geleceğini düşünüyorum.

DDR5 haberleri de gelmeye devam ediyor.

https://videocardz.com/press-release/xpg-to-launch-ddr5-7400-memory-modules-in-third-quarter-overclockable-up-to-12600-mt-s?fbclid=IwAR2KpfqbCTGOM4y3K29xGt436IIt7cYN-XPP7kJ_RAeYTFSAuEXT-jXaMK8

@forvet09

Custom Zen 2 İşlemci var PS5/Xbox'da. PC'ye öyle bir işlemci gelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 31 Mayıs 2021; 12:20:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

Zamanla gerçekleşecek şeylerin sırası geliyor. Benim görmek istediğim ps5 ve Xbox SX için üretilen işlemcinin PC için gelmesi.

ps4 için özel üretilen jaguar işlemcisinin mimarisi bile gelmedi benzer bir kısmı bile gelmedi yani aynısı gelmez özelleştirilmiş işlemci yapıyorlar sony ms'nin teknoloji ve dizaynlarına göre.uymaz yani pc'de ecache atıyorum bilmem ne gibi teknolojiler.ikincisi ps5 ve xbox sx için kullandıkları işlemci 3700x'in oynanmışı yani gelseydi bile uysaydı bile zen3'ten sonra çok bir anlamı olmayabilirdi ama gelmez yani o konuda sana garanti veririm.milyonlarca dolarlık anlaşma yapıyorlar anlaşmanın özeli o işlemci ne anlamı kalır ki konsolun gpusunu da çıkarsın işletim sistemlerini de kıralım ps5 xbox toplayalım kafamıza göre custom.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

ps4 için özel üretilen jaguar işlemcisinin mimarisi bile gelmedi benzer bir kısmı bile gelmedi yani aynısı gelmez özelleştirilmiş işlemci yapıyorlar sony ms'nin teknoloji ve dizaynlarına göre.uymaz yani pc'de ecache atıyorum bilmem ne gibi teknolojiler.ikincisi ps5 ve xbox sx için kullandıkları işlemci 3700x'in oynanmışı yani gelseydi bile uysaydı bile zen3'ten sonra çok bir anlamı olmayabilirdi ama gelmez yani o konuda sana garanti veririm.milyonlarca dolarlık anlaşma yapıyorlar anlaşmanın özeli o işlemci ne anlamı kalır ki konsolun gpusunu da çıkarsın işletim sistemlerini de kıralım ps5 xbox toplayalım kafamıza göre custom.

Alıntıları Göster

gpusuz versiyonunu üretmişti çinliler geçen günlerde.

board üzerinde sabit 16gb gddr6 bellekli.

güçlü gpulu, 25x25cm pc fantezisi işte.

hayallerimle oynama, bırak olur de. :)

• forvet09 kullanıcısına yanıt

doğrucu davut mode on

kan alırlar karşim milyon dolar şirket sırrı diyorum.

peter pan mode on

ya zaten seneye zen4 ve rdna3'ü çaktık mı Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmez ps5 xbox falan üfleriz.

ikinci dediğim çok da hayalperestlik değil harbi üfleriz zaten ara model yapacaklar bu konsollara ddr5 gelince pro mro diye geçenki gibi.biz pcciyiz sülalemiz raad Allah kriz mriz vermesin böyle madenciliktir ıvır zıvırdır yani 7 bine falan fit olduk geçen sene bu paraya kart mı alınır derken millet.hani donanım konusunda konsollara özenmemize gerek yok bizim elimiz daha güçlü ama fiyatlar konusunda da biraz polyannacılık yapabilsem keşke.o zen4leri rdna3leri ddr5leri şöyle hesaplı alabilsek... işte bu hayallerin olsun benimki tutmaz seninki tutar seninki tutmaz Ali'ninki tutar Ali'ninki tutmaz belki Hans'ınki tutar belli olmaz yani bu global bir hayal ve global bir dua.bir hayalim var bir gün pc kullanıcıları ayağa kalkacak ve bizi soyan şirketlere başkaldıracak.bir amin alabilir miyim kardeşlerim?ben de iyice vaize bağladım ha. valla çıkmadı şöyle bir adam sürünüyoruz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/I_Have_a_Dream

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

doğrucu davut mode on

kan alırlar karşim milyon dolar şirket sırrı diyorum.

peter pan mode on

ya zaten seneye zen4 ve rdna3'ü çaktık mı Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmez ps5 xbox falan üfleriz.

ikinci dediğim çok da hayalperestlik değil harbi üfleriz zaten ara model yapacaklar bu konsollara ddr5 gelince pro mro diye geçenki gibi.biz pcciyiz sülalemiz raad Allah kriz mriz vermesin böyle madenciliktir ıvır zıvırdır yani 7 bine falan fit olduk geçen sene bu paraya kart mı alınır derken millet.hani donanım konusunda konsollara özenmemize gerek yok bizim elimiz daha güçlü ama fiyatlar konusunda da biraz polyannacılık yapabilsem keşke.o zen4leri rdna3leri ddr5leri şöyle hesaplı alabilsek... işte bu hayallerin olsun benimki tutmaz seninki tutar seninki tutmaz Ali'ninki tutar Ali'ninki tutmaz belki Hans'ınki tutar belli olmaz yani bu global bir hayal ve global bir dua.bir hayalim var bir gün pc kullanıcıları ayağa kalkacak ve bizi soyan şirketlere başkaldıracak.bir amin alabilir miyim kardeşlerim?ben de iyice vaize bağladım ha. valla çıkmadı şöyle bir adam sürünüyoruz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/I_Have_a_Dream

Amin, amin. PC ciyiz zaten onda sorun yok.
    Dahili grafik beklentimi çok yukarıda tutayım.
    Ne olur ne olmaz.
    Forvet09 diye biri var, GTX 1660-rtx2060 seviyesinde dahili grafik birimli işlemci yapalım derler.
    Belki..

• LGA tasarımı ile var olan soğutucu sabitleme yöntemi nasıl değişecek acaba? Var olan vidalı veya kız kaçlı çözüm yerine Intel gibi plastik pinli yapıya geçilmez umarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.