Evet bu şekilde yapınca kasmaların azaldığının farkındayım. Yıllardır renk ayarlaması yaparak oynadığım için Göz alışmış bir kere, Onsuz oyunlar çok ruhsuz geliyor sanki yıllardır oynadığım oyunlar değiller. O yüzden program bana lazım, Artık ne zaman düzeltirlerse bu sorunu. |
[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.12.1 (FSR-RSR-AFMF2) (850. sayfa)
-
-
5000 serisi kartların çiplerinde donanımsal hata vardı bu yüzden çöküyordu bu kartlar. 7000 serisi kartlarda stabil olmayan OC işlemi dışında wattman hatası denen kart çökme hatası almazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Ocak 2025; 19:30:25 > -
Eğriye eğri doğruya doğru demek lazım zaten ne amd ne nvidia senin benim başkasının babası değil tekellik olduğu sürece 2 firmada vampir gibi kan emer.
Mesela bende rx 5700 vardı yerin dibine gömerim ben o kartı çökme sorunu bitmezdi driver sorunları bitmek bilmezdi ama rx 6800 ü de överim ilk çıktığı zaman 3070 ve 6800 arasında kalmıştım 6800 3070 e göre biraz daha ucuzdu hem vram hem saf kas gücü olarakta 6800 önde olduğu için aldım hala kullanırım 4 yılı geçti memnunum.
Nvidia evet driver olarak kesinlikle tekel amd daha narin en ufak çakışmada ayarları sıfırlar.
Ama bence şuda bir gerçek nvidia da sütten çıkmış ak kaşık değil vram meselesi mesela çok zor değil vram miktarlarını biraz daha artırmak bile isteye kartları sakat bırakıyor sonra çıkıp şu teknolojimiz şu yazılımımız vram kullanımını düşürüyor ihtiyaç kalmıyor yahu bunu yapacağınıza sorunu kökten çözüp 8 olan kartı 16 yap demiyoruz ama en azından 12 yapsan 12 ler 16 olsa ortada sorunda kalmıcak o yazılımada ihtiyaç kalmıcak.
Zaten dlss gibi şeyler yüzünden optimizasyonları hepten saldılar saf kas gücü diye birşey kalmadı en güncel kartlar native olarak bazı oyunları rezil fps lerde oynatıyor bundan dolayı her geçen gün gereksinimler artıyor vramde bu olaya dahil olmak üzere.
Zamanında nasıl 16 gb ram rahat rahat herşeye yetiyordu şimdi 32 ler çok rahat görülmeye başlandı gereksinimlerde.
-
5000 serisinde sonuna kadar haklısınız ama 6000 serisi ile amd muhteşem bir ger dönüş yaptı
Gerek kas gücü gerek vram gerek 60 dereceyi geçmeyen sıcaklıklar daha ne olsun
Yazılımsal sorunlarda çözüldü adrenalin üzerinden güncelleme yaptığımdan beri en ufak hata almadım
En son iki sene önce ddu ile kaldırıp yenisini kurmuştum başıma gelmeyen kalmamıştı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4000 serisi güzel bir geçişti saf kas gücü açısındanda mimari ve nm açısındanda 5000 serisi zaten fiyasko benim gözümde göz boyuyorlar multi frame gen ile.
Ben 6800 ile devam büyük ihtimalle daha gittiği yere kadar hala güzel performansı var çünkü ilerde 6000 veya 7000 serisinde komple sistem yenilerim.
-
6700xt bile 2kda güzel işler çıkarırken 6800 ile epey bir süre devam edersiniz tabi çözünürlük nedir onu bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1080p 165 hz olduğu için sistem ölene kadar devam açamadığım oynayamadığım birşey olmaz ama gta 6 korkutuyor yüksek hz lere çıkarırmı emin değilim ama oynatır bir şekilde ondan sonra zaten sıfırdan sistem dizerim güncel ne varsa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X