Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (804. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.074
Cevap
187
Favori
1.337.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 802803804805806
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kartta 4 gb bellek varsa gta 6 açsan bile 4 gb üzeri kullanım göremezsin sadece açığı ramden kapatmaya çalışır bu da oyun performansının içine eder

• 7000 serisine sahip olup da Helldivers 2 'de aniden çökme sorunu yaşayanlar beta sürücüyü deneyebilir. Ben de düzeldi.

• @run...rabbt

Hocam onu kafaya taktım zaten minimum GTX 1660Ti yada RTX 2060 falan almaya çalışacağım. AMD'ye bulaşmam daha. Beta bir sürücü çıkmış ona bakayım bir de belki düzelmiştir ( Zor Gerçi )

@B-2 Spirit Hocam vram 4GB lakin ben oyun ayarlarımı hep 4GB'ı geçmeyecek şekilde optimize ediyorum ona göre ayarlıyorum. Tam böyle sınır da bırakırım. Afterburner kurup OSD ile takip ederek yapıyorum 3.5GB 3.7GB arasına ayarlıyorum hep. Tam 4GB yaptığım yada 4GB'ı geçtiğim olmadı. Bazı oyunlar da 3GB kullandırıyorum sadece. Gereksiz boşuna FPS düşüren Vram kullanan ayarları kapatıyorum mesela daha iyi oluyor.

• benim de tavsiyem imkanı olan ATI alsın  psu işlemci vs düzgün olsun. 1660ti mi 1500 lira falan herhalde ikinci eli? 1500 dolara ati aldım süper mi diyeyim yoksa basar gider misiniz SÜRÜCÜ konusundan? bir daha uyarmam ada molun. yerim sizin 35 sene tecrübenizi daha otuzuna gelmemişsiniz salla yalanı ama ben yemem umarım anlatabilmişimdir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Şubat 2024; 13:2:47 >
  • yorum silinmiş

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

daha old görünmek için amd ye ati demez misin?

bu neyin kompleksi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 18 Şubat 2024; 13:56:52 >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

47 yaşındayım daha ne yaşlı görünecem?  83'de konsol almışlar c64'te program yazmışım karıştırdın herhalde kompleksleri?  hadeeeeee...

• Kartlarda sıkıntı yok. Sıkıntı ya sizin setuplarda ya da Windows ile kullandığınız 3. parti yazılımlarda.

Yıllardır MSI Afterburner vs RTSS kullanırım ama Radeon Wattman ile çakışma yaşıyor. Geçen hafta 7900 XTX aldım taktım Wattman üzerinden ayar veriyorum. Afterburner başka dünyalarda yaşıyor. Çat, crash veriyor oyun. İkisini de tamamen kaldırdım PC'den ve kayıt defterinden de kazıdım. O andan itibaren ne bir hata ne bir şey.

Son driver kurulu ve yağ gibi akıyorum diyorum.

Bu kartın VRAM'i samsung marka. Dandik bir çip. Dokunursanız stabil olmaz mesela. Dokunmayacaksınız. Hynix olanlar iyi OC oluyor. Bu tarz ince şeyler fark yaratıyor stabilite için.

Yani PC'de 3. parti bir yazılım çalıştıramazsınız Radeon GPU varken. İnceleme yapan kanallar dümdüz temiz kurulum Windows açıp direkt oyuna dalıyor ve crash almıyor işte. Almaz tabii ki. Siz, iCue, Armory Crate, Razer bilmem ne, Afterburner kurcalama, RTSS ile suyunu çıkarma, cart curt her şeyi yapıp stabilite bekleyemezsiniz o sistemden. Bunu Nvidia Gpuda yaparsınız çünkü programlar onlara uyumlu yazılmış.

• sıfır sorunla rx6800 kullanıyorum ama sizin yüzünüzden millet derdine çare aramaya çekiniyor. hal böyle olunca da forumun ''paylaşım'' misyonu yerine gelmiyor. bu şahıslar banlanmalı.

amd nin yazılım sorunlarını siz mi aklayacaksınız? bende sorunsuz ama bir çoğunda sorunlu. NOKTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 18 Şubat 2024; 14:4:52 >
  • Paylaşımı da biz yapıyoruz zaten bir problem yok. Driver çıkmış deneyip yorumumuzu yaptık. Yapılması gereken ayarları söylüyoruz. Niye zorunuza gitti? Bu kadar basit şeyleri yapamayan Radeon GPU almayacak. Çok net. NV alabilir o tak-çalıştır zaten.

Eski bir kasa var elimde içinde Powercolor HD 7850 takılı. 2022'den kalma bir driver ile cayır cayır kullanılıyor 0 sorun. 3. Parti yazılım koyarsan içine patlar.

O PC'lerde 3. Parti yazılım çalıştığı sürece sorundan kurtulamayacak o kullanıcılar. NOKTA

Tecrübeyle sabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 18 Şubat 2024; 14:17:31 >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

Ne alakası var. Arkadaşlarımız güzel güzel paylaşımda bulunuyor. AMD'yi aklama çabasında değil tam tersine yardımcı olma peşindeler. Banlanacak kişi belli de işte.

• Bir kere öncelikle Amd sistemlerde çekirdek frekansı ile çok güzel undervolt yapılabilirken memory ile oynamak daha zordur çünkü çok hassastır. Memory ile oynamak çok istiyorsanız Micron belleklere sahip olmanız gerekiyor.

Örnek veriyorum; RX 6650XT, RX 6750XT, RX 6950XT aslında yeni kartlar değillerdi. RX 6X00XT kartlarının VDDCI memory voltage ile RX 6X50XT daha yüksek bellek hızına çıkabildiler. 850 mV'den 900 mV' ye çıkardılar. Bu da daha iyi bant genişliği daha yüksek GBPS değerlerine yol açtı. İsterseniz bunu kendinizde yapabilirsiniz her kartta olmayabilir silikon piyangosuna göre değişecektir.

Marsı yeniden keşfetmiyoruz.

İncelemek isteyenler; (BIOS üzerinden değişiklere bakabilir.)

igor´slab
    AMD Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT and RX 6650 XT Review - Three quite hot irons with a bit more performance | igor´sLAB
    https://www.igorslab.de/en/radeon-rx-6950xt-rx-6750xt-and-rx-6650xt-review-with-the-energetic-crowbar/

• lazye kullanıcısına yanıt
    6800 XT ve 6900 XT toplam 4-5 kart geçti en az elimden. Bunların birçoğunda vram konusunda sıkıntı görmedim. Gayet de oc oluyordu crash vermeden.

7900 XT ve XTX ilk çıktığında güzel güzel Hynix çipli çıkıyordu. Ne olduysa 2023 yazından beri Samsung çip koyuyorlar. 2614 mhz bile stabil olmuyor. 2500 mhz stok bırakmak gerek. Yani durumlar 7000 serisinde daha farklı. Kullanmadan yorum yapmak doğru olmaz elbette.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3. Parti yazılım kurmayın diyen adamlar github linki veriyor kartın düzgün çalışması için. ahh yavrum vah guzumm. AMD kart sahibiyim AMD SİRKETİNİN DEĞİL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben anlamıyorum her firma da her donanım da sorun sıkıntı olabilir bunlar buralarda konuşulur çözüm aranır ama her defasında konu farklı yerlere gidiyor. Sıkıntısı olan yazar çözüm arar olmayan da kullanır zaten parasını verdikten sonra müşterinin tek beklentisi sorunsuz kullanmak olmalı o yüzden firmaların ne oldukları yada olmadıkları önemli değil.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Samsung zaten ekran kartı bellekleri konusunda bence iyi bir firma değil. Her zaman Micron bellekleri daha çok sevdim. Bahsettiğin şey büyük ihtimalle Hynix ya tedarik sorunu yaşadılar ya da maddi olarak anlaşamadılar o sebeple gidip başka bellek alternatiflerine yöneldiler. Micron (GDDR6) da çok uzun zamandır belleklerde yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 18 Şubat 2024; 18:39:8 >

Micron severim hocam ben de aynen. Samsung geçtiğimiz nesilde böyle değildi. Hele mining zamanı güzel oluyordu Samsung her zaman az watt çekerdi vs. Micronlar da iyi oc olurdu. Şimdi ise, overclock forumunda Hynix çıkarsa seviniyor adamlar. Samsung çıkan adam iade edip şansımı denicem falan yazıyor.  En iyisi çok elleşmemek bu vramlere. Samsung olmasa mutlaka kurcalardım ama. Dediğin gibi anlaşmalarda sıkıntı oldu demek ki Samsung koyuyorlar deli gibi.

Düşünün ki memtest vulkan açıyorum 2614 mhz stabil gibi görünüyordu ama yok, oyunda siyah ekran. Sonrasında bir de MSI Afterburner da buga giriyordu ayarlar tamamen çorba oluyordu.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Aynen şuanda ben eski nesil ama RX 5700XT kullanıyorum micron bellekler bir türlü 1820 Mhz üstüne çıkamıyorum. Voltaj falan hikaye aynı dediğin gibi tüm testlerden geçiyor ama ne zaman oyun oynasam 1 saat 2 saat sorun yok sonra tak restart yapıyor :) , kendim vram timingleri ile oynayarak çok çok akıcı sorunsuz artefakt, siyah ekran, yeşil ekran vb. değişik sorunlar olmadan bios editledim. Tamamen kendim oluşturdum mining biosu ile alakası yok ama dediğim gibi ne yaparsam yapayım 1824 Mhz üstüne stabil kalamıyorum hatta kendi biosumla 1874 Mhz' de bile sorunsuz 2 saat civarı kullandım ama sonra restart yapıyor normalde orjinal biosta maks 10 dakika sonra hata veriyor.

Samsung bellekler daha az güç ile verimli çalışabiliyor o konuda haklısın.

Kendi yazılımı bence çok çok daha kaliteli ve afterburner Amd ekran kartlarında sapıttırıyor iyice bir anlamı yok.

Bak şimdi 5700 xt dedin benim de Pulse RX 5700 kartım vardı. Burada millet yine şikayette bulunurdu çok iyi hatırlıyorum. Hatta rx 5000 konusunda özellikle. Bende ise hiçbir sıkıntı yoktu yine. O zamanlarda olan tek sıkıntım Mpo yüzünden donanım hızlandırma özellikleri crash verdiriyordu drivera. Sonra o da düzelmişti. Şimdi öyle bir sorun da yok. XT biosu atmıştım hatta. Baktım çok coşturuyor gerek yok dedim. :) ramini hatırlayamadım ama samsung muydu micron mu. Güzel oc oluyordu diye hatırlıyorum ama. İyi de mining yapmıştım onunla.

Sizin kartın bellek çipi de işte silikon şansı diyelim o zaman hocam. Kimi kartta daha iyi. Samsung belleklerin bazıları yine güzel silikon ise hafif oc olabiliyor gibi gibi...

Aynen Radeon Ayarları iyice gelişti. Başka bir şeye ihtiyaç kalmadı.

Sizi tenzih ederek söylüyorum. Bana saldıran troll tipler, attığım mpo fixe laf atıyor ya, az önce wp üzerinden yardımcı olduğum bir arkadaş discord ile 7900 xt sıkıntısının çözüldüğünü söyledi. Çok teşekkür etti. İşte böyle faydam dokununca çok mutlu oluyorum. Yine bir abimiz daha vardı 7900 xt ile onda da cs2 de sorun çıkıyordu. Yine bu fix ile çözdük işini.

Ben kimseye driver sorunsuz demiyorum. Ama neden linux ve radeon sıfır sıkıntı iken, windows ile bu kadar problem var? Ki benzer fixler nvidia kartlar içinde geçerliyken. Windows kafasına göre özellik getiriyor. Driverlar uyumsuz oluyor patlıyor iş. Suçlu AMD hemen. Şu Microsoftu suçlayan hiç kimse yok? Böyle saçmalık olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• MPO sadece AMD kanadında değil NVIDIA kanadında sıkıntı olabilen bir özellik olarak geçiyor. Size katılıyorum bende MPO disable yapmadan kullanamıyorum siyah ekran sorunu veya tarayıcı da hay aksi gibi sorunlar veriyor sürekli.

CS2 kısmında ise mesela eğer direk cs'den sonra cs2'ye oyununa geçenler için stutter sorunu oluyor çünkü CS GO ' daki kaplamaları kullanmaya çalışıyor oyun sürücü değiştirsen de sorun çözülmüyor bu yüzden shader cache temizlenmesi gerekiyor bizzat sorunu yaşadım ve kafayı yemiş biri olarak sorundan tamamen kurtuldum.

NVIDIA kanadı reklam olarak çok daha iyi bir firma ışın izleme ve DLSS konusunda tamamen rakipsiz olduğunu ben de kabul ediyorum ama Amd donanımsal olarak bize dayatılan özellikleri ben yazılım ile hallediyorum kardeşim diyen bir firma olarak karşımıza çıkıyor. AMD olmasaydı şuanda GSYNC monitörleri donanımsal olarak bir ek kit parası +100 $ ekleyerek alacaktık.

AMD ise RX 5700 serisine bile Frame Generation desteği veriyor ki bu önerilen bir özellik modlanmış FSR3 ile RX 570'de bile FG çalışıyor ve güzel fpsler alabiliyorsun. NVIDIA ne yaptı RTX 4XXX serisinde DLSS 3 getiriyorum ve yazılımsal olarak FG desteğini önceki nesil ekran kartlarını veremem özellik isteyen RTX 4XXX serisine geçsin.

Ben hiçbir marka ve teknolojinin fanı değilim, kimse bedava bişey satmıyor herkes para karşılığı müşteri memnuniyeti peşinde dolanıyor. Onlar bize muhtaç biz onlara değil. AMD şahsi fikrim olarak geriden takip ediyor ama eskisi inanılmaz sorunları olan bir firma değil. Herkes RX 5XXX serisinde çok dili yandı. Kimisinin raminde kimisinin güç kaynağında sorun vardı kimisinde dediğin gibi Windows kaynaklı siyah ekran sorunu vb. problemleri vardı ve o yüzden AMD' den çekildi. Ama daha önce de söylediğim gibi PS5 bile ve yeni gelecek olan PS6 bile tamamen AMD yapıyor ve yapacak bu kadar sorunlu madem neden konsollarda bu kadar başarılı ve sorunsuz ilerleyebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 802803804805806
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.