Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17.077
Cevap
187
Favori
1.337.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne kadar bütçen var onu yazmıyorsun ama psu işi önemli kalitesiz psu daha pahalı olan donanımını bozar mesela başta ekran kartını fsp uygundur en az 550 600 w yeterli aşırı w çeken donanımın yoksa... yada @Timeguard arkadaşın önerdiği psulara bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Eylül 2020; 9:47:41 >
  • Şuan görünen sizin dediklerinize bakarak ki dedikleriniz de doğru hani çok bilgili değilim bu konularda ama sistemi ilerde değiştiririm diye bir sharkoona gitti kafam. Bütçe olarak da Timeguard hocamla aynı maksimum 400-450 arası bütçem var. Sistem olarak da şöyle :

i7 4790 ( üstüne darkx94bl kule soğutucu takılı)
    Rx580 8gb
    8gb DDR3 2133 MHz gskill ram
    4x Xigmatek 14mm beyaz ledli fan (watt değeri yok)

Şuan eldeki 6 yıllık Xigmatek 750 watt 80+ ekran kartını DVD ve 4x fanı iptal ederek calıştırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    corsair vs sari etiket ile shp v2 ayni psular... sadece koruma devresi farkli zaten onun da koruyamadigini, sharkoon korudugunu iddia etmiyor. Gerisi ayni, yanliz kablolarini bilmiyorum. Sharkoon un icewind ve cool zero modelleri iyi (gold zero degil). SHP yeni bronze modelini cikartti ama daha arastirmadim. Zaten bizde satilmiyor o ürün. Söyle de bir durum var, önem arz eder. Sharkoon bu SHP V2 modelini kaldirdi, yerine bronze geldi avrupada amerikada falan bu ürün satilmiyor epeydir. Yetkililere sordugunuz zaman biz o ürünü tedavülden kaldirdik, siz nasil satin aldiniz diye soruyor. Ortaligi karistirmak istemedigim icin pek bu konuyu kurcalamiyorum :)

yorumlara bak:
    Sharkoon Technologiesyoutube
    Sharkoon SHP V2 [en]
    https://www.youtube.com/watch?v=MmKz7s5Xnww

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

corsair vs sari etiket ile shp v2 ayni psular... sadece koruma devresi farkli zaten onun da koruyamadigini, sharkoon korudugunu iddia etmiyor. Gerisi ayni, yanliz kablolarini bilmiyorum. Sharkoon un icewind ve cool zero modelleri iyi (gold zero degil). SHP yeni bronze modelini cikartti ama daha arastirmadim. Zaten bizde satilmiyor o ürün. Söyle de bir durum var, önem arz eder. Sharkoon bu SHP V2 modelini kaldirdi, yerine bronze geldi avrupada amerikada falan bu ürün satilmiyor epeydir. Yetkililere sordugunuz zaman biz o ürünü tedavülden kaldirdik, siz nasil satin aldiniz diye soruyor. Ortaligi karistirmak istemedigim icin pek bu konuyu kurcalamiyorum :)

yorumlara bak:https://www.youtube.com/watch?v=MmKz7s5Xnww
    An itibariyle ikna oldum hocam, Cooler Master için indirim beklemeli miyim sizce? Veya yerine FSP HVPRO tarzı bir şey mi alayım? ( Biliyorum ikisinin kalitesi bir değil ama sistem 4-5 yıl daha gidecek en fazla)

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Emeğin için teşekkürler eline sağlık. O öteki konu çok değişikmiş.Sharkoon un biz o ürünü tedavülden kaldırdık dediği konu. 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Eylül 2020; 12:34:40 >
  • Bicicleta B kullanıcısına yanıt
    simdi su var hocam o seride yanlis hatirlamiyor isem, benim baktigim incelemede foai fga marka cin mali (bulk capacitor) ana kapasitör vardi 550w liginda, ikincil kisimlarda da ucuz modeller var diye hatirliyorum :) fani yine D12SH-12 Yate Loon sleeve bearing bir model. Ünite olarak fsp nin standart pcb si üzerine M85+ modelinin kirpilmis modeli olarak düsünebilirsiniz, ama sadece kapasitör kalitesi olarak degil, OTP ve UVP korumalari yok. Fakat interner sitesine baktiginizda Teapo marka ana kapasitör oldugu yaziyor. ->https://www.fsplifestyle.com/NEWS200422-5e9fb6fac1ae0/ da görüldügü üzre ama ->
    cheaplost - ถูกเสมอ
    รีวิว - แนะนำ Power Supply FSP HV Pro 550Watt ราคาประหยัดประสิทธิภาพคุ้มเกินราคา
    https://www.cheaplost.com/2020/04/review-power-supply-fsp-hv-pro-550watt.html
    burda foai marka oldugu görülüyor acaba fsp tayland a ayri amerika ya ayri psu mu gönderiyor ki??? bize hangisi gelecek? yoksa 550w ta foai, 650w ta teapo mu var? teapo kalite olarak daha iyidir. kapasitör kalitesi elzemdir. Aksini iddia edenin sözlerine güvenilmez, yazdiklarina bakilmaz.
    Sunu da unutmayalim bu fsp nin dc-dc cevriciye sahip olmasi ile zaten shp v2 den daha iyi oldugu görülüyor. Alacaginizi yere bir sorun arkasindan led ile bakip söylesinler icinde hangi ama kapasitör mevcutmus :) ona göre konusalim.

• M85+ modelinde full japon kapasitör kullanilmis.

shp v2:

corsair sari etiket vs:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Eylül 2020; 13:29:50 >

Everest konusunda da arkadasinla bir sonuca ulasamadim gördün :) olmadi, aksilik olmus foto silinmis, öyle hafizaya görede is yapamam. Hatta o konuda su da vardi, diyorum ki ahbc ler nasil bozuldu? bana diyor ki iki ekrankartimida yakti... ne yaparken yandi? cevap yok. Ama cevabi belli zaten. Senin koydugun sahibinden ilani kacirmadim ;) baktim mining yapilmis kartlari satiyor lakin mining lafi gecmiyor ilanlarda. Yanlis miyim? ayni sekilde psunun tamir gördügüde yazilmamis. Everest konusunda tamam mosfet dedigimiz yari iletken malzeme statik elektirik ile bozulur kabul, lakin nasil oldu cok merak ettim. Elimde bir sürü güc kaynagi ve bir sürü sistem var, Allah a sükür düzgün kullandigim icin öyle bir yanma gelmedi basima, ama genel portreye baktigimizda bana söylenenler pek güven vermedi, dogru bilgilerde var ama bilemedim. O yüzden everest konusu suan bekleme rafinda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Eylül 2020; 13:35:29 >
    Sama etx-750-1 olarak etiketlendiği için pek ürün yok 600tl bandında dikkat çeken ürün o. 600tl bandında performance gd 600w var.. Onu da test etti @Griffith forumdan 5700xt yi taşımadı düzgün içimize sinmedi.. 600 bandında göze çarpan sama etx750 var birde sanırım mwe 650w 80+ var. Gözüme çarpan şuan psu ya benzeyen başkada ürün yok gibi şansımızı onda denemek ideal gibi duruyor bütçe 600tl yi aşamıyorsa. O arkadaşla ben senden önce konuştum gerçekten baktı bulamadı yalan söyleyeceğini düşünmüyorum. Sonuçta o ürün adetli olarak endurance max load seviyesine yakın uzun süre iş yapmış. Ben inandım o arkadaşa ürün de sama gold alternatifte yok gibi o fiyat bandında şans vermek lazım.

Derin analizine girersen o kısmı ben pek yorumlayamam satın alınmıyor diye mining yazmamış olabilir. Ama bir tane psu satmak için yalan konuşacak birisi olduğu imajı uyanmadı bende..

Everest adıyla tier b ye kapağı atmış etx-750-1 o da bir nevi güven veriyor.. Adamlar çok kötü olma ihtimali yüksek olsa listeye almazlardı diye düşünüyor insan. Tabi bir de açıp bakmak lazım ama elimiz de yok şuan için.

O arkadaşın technopat sitesinde daha önce sohbeti vardı bulursam ekleyeyim.

technopat sosyal
    Rampage etx 750 Watt 80+ Gold PSU nasıldır? - Technopat Sosyal
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rampage-etx-750-watt-80-gold-psu-nasildir.847634/#post-5869347

technopat sosyal
    FSP Hydro 700W vs Rampage etx 750W - Technopat Sosyal
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/fsp-hydro-700w-vs-rampage-etx-750w.891285/page-2#post-5876168

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Eylül 2020; 13:54:19 >

Bicicleta B kullanıcısına yanıt
    Bicicleta'ya "MPE-6001-ACABW" bu güc kaynagi da olur. DC-to-DC + LLC technology ünite tipine sahip olmasina ragmen capxon marka anakapasitöre sahip olmasindan mütevellit ve diger bilesen kaliteleri ile beraber düsününce, büyük ihtimal bu yüzden 80plus verimlilikte cakili kalmis. Yoksa moderen bir ünite... Griffith in dedigi, psuyu terletti ama cakilma olmadi seklinde hatirliyorum. 600W lik ta emin olmadigimiz bir konu var, acaba onun yüzünden mi bilmiyorum lakin, secondary kisimda dc-dc olmasa bile (emin degilim cünkü Yamaci foto cekip atmis, polaris ile ayni demisler diye okumustum, highpower a mail attim fakat cevap gelmedi, HASasdfaAaFFF :)), yanliz halb bridge + LLC olmasi sebebiyle teknoloji olarak ve bilesen kalitesi olarak baya önde bir ürün. Bu göz ardi edilemez. RX5700 ile her ihtimale karsi 750w ligini önermek dogru.
    Bana söylediği desktop reset oldu.. Performance gd 750w olanı iyi şuan çok iyi gidiyor en ideal psu bile diyebilirim.

Buldum ryzen 3600 pbo ve 5700xt pulse tak çalıştır kurtarmıyor.. Undervolt vs ile sadece desktop reset kesilmiş.. Ama öyle güvenilip kullanılmaz taşıyamadığı belli.

"Eklemek istediğim önemli bir not da işlemcinin PBO fonksiyonu kapalıyken, statik voltaj girildiğinde sistem (HP1-J600GD-F12S) Cinebench R20 testinde yeniden başlatmayı kesmiştir. "

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145134980

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Eylül 2020; 14:2:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Bicicleta'ya "MPE-6001-ACABW" bu güc kaynagi da olur. DC-to-DC + LLC technology ünite tipine sahip olmasina ragmen capxon marka anakapasitöre sahip olmasindan mütevellit ve diger bilesen kaliteleri ile beraber düsününce, büyük ihtimal bu yüzden 80plus verimlilikte cakili kalmis. Yoksa moderen bir ünite... Griffith in dedigi, psuyu terletti ama cakilma olmadi seklinde hatirliyorum. 600W lik ta emin olmadigimiz bir konu var, acaba onun yüzünden mi bilmiyorum lakin, secondary kisimda dc-dc olmasa bile (emin degilim cünkü Yamaci foto cekip atmis, polaris ile ayni demisler diye okumustum, highpower a mail attim fakat cevap gelmedi, HASasdfaAaFFF :)), yanliz halb bridge + LLC olmasi sebebiyle teknoloji olarak ve bilesen kalitesi olarak baya önde bir ürün. Bu göz ardi edilemez. RX5700 ile her ihtimale karsi 750w ligini önermek dogru.
    Hocam valla yani konuşmalarınizdan anladığım kadarıyla cooler masterdan sasmayacagim fsp alacaksam da transistör bakacağım çok güzel anlatmissiniz valla bir iki fikir oluştu kafamda sayenizde

adam 9 tane almis, biri arizalanmis sanirim. 9 adet aldigini bilmiyordum :) Benim hatam, ön yargili yaklasmamak lazim.

ama o ekrankarti mevzuundan oldu cünkü önce ekrankartlarina bakmistim.

Fiyati iyi rampage nin... Suna benzer olmasi lazim:https://pcper.com/2017/04/vivo-24k-650w-gold-power-supply-review/3/

ama bilmiyoruz iste. Bunda da teapo kullanmislar gerci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Eylül 2020; 14:33:30 >

Modüler kısım hariç aynı gibi dedi. O bir tanesininde çalışmıyorken kendi bilgisayarına takıp çıkartırken tek mosfeti arıza yapmış muhtemelen statik elektrik dedi yükteyken gitmemiş. Ya 650 mwe 80+ yada sama etx-750-1 yada şu yeni çıkan high power 750w br-dd element ürünü var 600tl limiti olan kullanıcılar için göze çarpan.

Bana şuan en ideali sama 750w gibi görünüyor. O yüzden onu öneriyorum yada 650 mwe 80+ öneriyorum. Element br-dd olan hakkında pek bilgi yok şuan. O da fena ürün olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Eylül 2020; 14:31:10 >
  • Bicicleta B kullanıcısına yanıt
    Cooler master eh iste gibi duruyor, bir kac eskigi var ama; ocp korumasi göremedim, acaba farkli bir sekilde mi koruyorlar bilmiyorum, pcie 12V kablo kalingina bakmak lazim. Diger yandan Jonny hocam ->https://forums.tomshardware.com/threads/cooler-master-mwe-white-700-v2-psu-power-supply.3576502/
    230V luk psular genelde kötüdür ama bu üründe dc-dc ve LLC technology si oldugu icin diger 230V luklardan iyidir diyor lakin hic begenmiyor bu ürünü... kötünün iyisi mi desek bilemedim. Hani sharkoon dan iyidir.

nasılsınız beyfendi :)
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    efkarli :) son bahar gelince böyle oluyorum, isi biraz biraktim, vitesi bosa attim. Frank Sabotka yi sende özledin mi? Forumda yoklugunu hissediyorum. Senin yorumlari görüyorum, iyi oluyor ama onun kiler yok.
    iki güc kaynagida teapo ve dc-dc ünitesine sahip olduktdan sonra hic cekinecek bir sey yok aslinda ama öneri yapmak büyük sorumluluk. Sende de bunu görüyorum, tebrik ediyorum bu sebeplede... Onu da arastirma rafina koyarim eger bulursam biseyler haber ederim (highpower)
    Gizemli ürün bu derin bilgi bulamadık bunun hakkında iş yaparsa önereceğim bunuda f/p olarak.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power Element BR 750W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı(HP1-M750BR-H12S) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/high-power-element-br-750w-80-bronze-siyah-atx-guc-kaynagi-hp1-m750br-h12s.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Eylül 2020; 14:41:35 >

Bir ara bu modele bakınmıştım. Tr pazarı için üretilen bir model diye aklımda kalmış...

Ekleme:

Aklımda yanlış kalmış

Global sitelerinde var:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 8 Eylül 2020; 15:11:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.