Şimdi Ara

AMD açıkladı: AMD Radeon RX 9070 serisi ertelendi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD açıkladı: AMD Radeon RX 9070 serisi ertelendi?
    AMD, CES 2025’te Radeon RX 9000 serisini duyurmuş olsa da, bildiğiniz gibi herhangi bir teknik detay açıklamadı. Yakın tarihte ise ekran kartlarının Mart 2025’te piyasaya sürüleceğini doğruladı ancak bu kez de gecikmenin nedenine değinilmedi. Şimdi ise Ryzen ve Radeon bölümlerinden sorumlu yöneticisi David McAfee, erteleme kararı hakkında bazı yeni detaylar paylaştı.

"Yazılıma ve FSR 4.0'a odaklanıyoruz"

Kaçıranlar için daha önceki söylentilerde Radeon RX 9070 ve 9070 XT'nin en azından bu ay içinde tanıtacağı söyleniyordu. Ancak durum böyle olmadı ve bu tarihin bu tarihin Mart 2025'e kadar uzayacağı doğrulandı. AMD'nin üst düzey yöneticilerinden David McAfee ise, Hardware Unboxed'a verdiği yanıtta yeni nesil kartların neden geciktiğini açıkladı. 

McAfee’ye göre marka, yeni GPU'lar için yazılım tarafında daha fazla optimizasyon yapabilmek adına ekstra zaman harcıyor. Bu süreçte sürücüler ve yazılım paketi, maksimum performans ve kararlılık için geliştirilmiş olacak: "Maksimum performans için yazılımımızı optimize etmek ve daha fazla FSR 4 başlığına ulaşmak için biraz daha fazla zaman harcıyoruz."

Kaçıranlar için AMD'nin ekran kartı lansmanlarında genel olarak stok sıkıntısı yaşadığını söyleyelim. Ancak bu kez, perakendecilere daha önceden gönderilen ürünler sayesinde çıkışta daha fazla ürün bulunması bekleniyor. Böylece önceki nesillerde yaşanan stok problemlerinin önüne geçilmiş olacak. Ayrıca AMD’nin Mart ayını seçmesinin bir diğer sebebi de Nvidia’nın yeni nesil GeForce RTX 5070 serisinin performansını izlemek istemesi.

Ayrıca Bkz.Resmi: AMD Radeon RX 9000 serisi Mart ayında çıkacak

Keza Nvidia’nın RTX 5070 serisini Şubat ayında piyasaya sürmesi beklenirken, AMD’nin stratejik olarak bu lansmanı takip ederek kendi fiyatlandırma ve konumlandırma hamlelerini şekillendirdiği düşünülüyor. Şu an için AMD, Radeon RX 9070 XT’nin performans seviyesini henüz net olarak doğrulamadı. Ancak sızıntılara göre kartın, RTX 4070 Ti ile RTX 4080 arasında bir seviyede olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-explains-march-launch-for-radeon-rx-9070-focus-on-optimization-and-fsr4-support

• Amd işlemci üretsin mümkünse ekran kartı üretmesin insanı resmen tımarhanelik eder nvidia'ya asla rakip bırak yanından bile geçemez

• quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz55_55

Amd işlemci üretsin mümkünse ekran kartı üretmesin insanı resmen tımarhanelik eder nvidia'ya asla rakip bırak yanından bile geçemez

Buna sadece gülerimAMD açıkladı: AMD Radeon RX 9070 serisi ertelendi? Nvidia ay sonu piyasaya sürecekti kartları noldu? Tedarik sıkıntıları yaşanıyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt
    niye tımarhanelik oluyoruz onu anlamadım rx 7800 xt var çok şükür kafam rahat kullanıyorum bişeyini görmedim

• 4070ti-4080 arasını bırakın fsr açıkken rtx4070 performansına bile millet razı gelir yeterki fiyatı bu ülkeye özel olsun... yoksa intel kollarını açmış bekliyor az ilerde :)

Bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim. Uzun zamandır amd kullanmıyorum ve acaba geçsem mi diye düşünüyorum

• AMD nihayet akıllıca bir hareket yapıp optimizasyon vb sebepler adı altında tanıtımı ileri tarihe aldı, 5000 serisinin durumunu görüp ona göre bir derece değişiklik yapma fırsatı olsun diye bir hamle yapması çok naif bir hareket.

Kartlar tanıtıldığında sürücü sorunları, ısınma vb irite edici kart bekleyenleri nvidia'ya itecek sıkıntıların olmaması makus talihleri için bir dönüm noktası olabilir. not edelim lütfen. :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1000 dolardan yapıştır amd nasılsa 2 aya kalmaz 400 e çekersin millet çıkışında almaz düştü mü diye de bakmaz, herkes mutlu mesut. Aman çıkışında mantıklı fiyatlarla çıkma saçın başın dağılır sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Oynayacağın oyunların testlerini kontrol et. Fiyat performans hangisi işine geliyorsa seç. Aralarındaki fark masaüstü yazılımı: Amdnin yazılımı kat be kat daha iyi. Buna mukabil dlss çok daha iyi çalışıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    windows tarafını bilmiyorum ama linux tarafında nvidia kullananlar bin pişman wayland değişik değişik sorunlar çıkıyor bir türlü oturtamadılar.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt

tesekkurler. amd nin driver larindaki sorunlar ne alemde?

Ekran kartında toparladı artık sıkıntı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bununda götü kalkti diye boşuna demiyoruz..599usd ye kart mi olur..millette kafa olsa almaz.essek gibi 2 side fiyat düşürürdü.yurt disinda da bu mallik var.ciktigi millet hücum edince firmalarin gtü kalkiyor..almayin yahu.

Cok daha iyi ama bi taraflari fena kalkti..

amd kadar ayagina sikan gormedim diyemem.nokia blackberry htc hp diğerleri..AMD açıkladı: AMD Radeon RX 9070 serisi ertelendi?  449 sd ye xt 399usd ye düz modeli satacak.

2.ci gt 8800 vakası yasanir.hem amd hem nvidia nin diger model ve serileri raflarda cürür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Ocak 2025; 1:48:33 >
  • Arkadaşlar amd driver yazılım sorunlarını çözdü diyenlere kulak asmayın yıllardır aynı amd drive hala leş.

Ekran kartı güncellemesi geliyor tam ekran kartı sürücüsünü kurarken yarıda falan bırakıyor ve devam edemiyor pc yeniden başlayınca siyah ekran sorunu ile karşı karşıya geldim çoğu kez nvidia'da bu sorunların hiçbirini yaşamadım çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz55_55 -- 24 Ocak 2025; 13:2:27 >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Katılıyorum sana amd hala nvidia'nın hala yanından geçemez leş ekran kartı sorunları sürücüleri ile

Daha çok gelismesi lazım saçma sapan sorunlar var olcekleme mesela desteksiz oyunlarda tam ekran yap diyorum olceklemeye yine ekranın ortasında açıyor nvidiada gpu olceklemeyi açtığım gibi direk tam ekran yapıyor bütün uygulamaları AMD de anlamsız derecede bug ve sorun var ve hala cozemiyorlar inteliin gpu yazılımı bile AMD den kat kat iyi şuan.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Hala ekran kartı güncellemesi sorununu çözemeyen bir firma hala güncellemeyi yüklerken yarıda bırakıyor hala ama pc'yi kapatıp yeniden başlatmaya çalışınca ise sürekli Windows ekranda kalmada cabası nvidia'da öyle mi sıfır kurulum yapsan bile bu soruna asla rastlamazsın yada çok nadiren rastlarsın

Bir senedir 4060 kullanıyorum, haberim yok. Ama çok da problem olacağını sanmam, youtuberlar 1e 1000 katıp anlatırlardı yoksa. Bu arada 1080p de 4060 muazzam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.