Şimdi Ara

AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
629
Cevap
10
Favori
39.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Orijinalden alıntı: powerled

quote:

quote:

beyler a8 7600 + hm68 usb 3.0 , hdmi + 400w psu usb3.0, kasa bunun yanina tek 4 gb 1600 rammi yoksa 2x2 1600 mu takmak verimli ve bu cihaz orta seviye oyun ve ms office+ film , muzik icin iyimi ?

bu modellerde tek kanal ram ile çift kanal arası ciddi grafik işlemci performansı farkı oluşur..öte yandan 2+2 alırsan ram takacak slot kalmaz ve zaten bununda 1gb ı en kötü ekran kartına ayrılacağı için kalan 3gb ram ile oyun işi biraz zor olur..eğer 4+4gb alamıyorsan ram i 4gb tek al ve bütçe denkleşince 4 daha ekle..tek 4gb ta film,müzik,internet,ofis performansı sorun olmaz,zaten bu işler için fazla bile ama yanına 4gb daha ekleyince 4+4 te oyun performansı artar

tek 4 takdim diyelim 2x4gb nazaran yuzde kac daha az verim olur yada belli bir fps degeri varmidir ? sukadar daha az fps verir 2x4 gb rame gore tek 4gb ram diyebilirmisiniz ?

buradaki bir liano apu,daha eski ama özellikle 2+2 ile tek 4gb a bakarsan crysis testinde performans bir hayli farklı..sonuçta tek kanal takarsan grafik işlemci 64bit veriyolu kullanacak..ama dual kanal olursa 128bit kullanacak

http://www.overclock.net/t/1269500/amd-apu-laptops-and-memory-sensitivity-i-e-why-you-need-to-choose-an-apu-laptop-with-a-dual-channel-ddr3-1600-config

2*8 gb kullanmanın da 2*4 gb kullanmanın üzerine %20 getirisi var. Kaveri serisi işlemcilerde "interleaving" özelliği bulunuyor. 2x(64bit+64bit) yöntemine göre çalışmış oluyor bellekler.

o konuda bir bilgim yok,biraz bakındım ama birşeyde çıkmadı..inceleyebileceğim bir bağlantı var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

quote:

quote:

quote:

beyler a8 7600 + hm68 usb 3.0 , hdmi + 400w psu usb3.0, kasa bunun yanina tek 4 gb 1600 rammi yoksa 2x2 1600 mu takmak verimli ve bu cihaz orta seviye oyun ve ms office+ film , muzik icin iyimi ?

bu modellerde tek kanal ram ile çift kanal arası ciddi grafik işlemci performansı farkı oluşur..öte yandan 2+2 alırsan ram takacak slot kalmaz ve zaten bununda 1gb ı en kötü ekran kartına ayrılacağı için kalan 3gb ram ile oyun işi biraz zor olur..eğer 4+4gb alamıyorsan ram i 4gb tek al ve bütçe denkleşince 4 daha ekle..tek 4gb ta film,müzik,internet,ofis performansı sorun olmaz,zaten bu işler için fazla bile ama yanına 4gb daha ekleyince 4+4 te oyun performansı artar

tek 4 takdim diyelim 2x4gb nazaran yuzde kac daha az verim olur yada belli bir fps degeri varmidir ? sukadar daha az fps verir 2x4 gb rame gore tek 4gb ram diyebilirmisiniz ?

buradaki bir liano apu,daha eski ama özellikle 2+2 ile tek 4gb a bakarsan crysis testinde performans bir hayli farklı..sonuçta tek kanal takarsan grafik işlemci 64bit veriyolu kullanacak..ama dual kanal olursa 128bit kullanacak

http://www.overclock.net/t/1269500/amd-apu-laptops-and-memory-sensitivity-i-e-why-you-need-to-choose-an-apu-laptop-with-a-dual-channel-ddr3-1600-config

2*8 gb kullanmanın da 2*4 gb kullanmanın üzerine %20 getirisi var. Kaveri serisi işlemcilerde "interleaving" özelliği bulunuyor. 2x(64bit+64bit) yöntemine göre çalışmış oluyor bellekler.

o konuda bir bilgim yok,biraz bakındım ama birşeyde çıkmadı..inceleyebileceğim bir bağlantı var mı?

Bahsettiğimiz haber şudur.
    [Kaynak]
    Bir de bunun başka bir yorumlanmış hali var, orada da 5800k/6800k'nın interleaving ile çalışmadığı yorumlanmış. Önerilen bellek modül hızları da yazıyor. 2*8gb alacaksanız, 1600 MHz'ye AMD'nin garantisi var denmiş. Daha hızlı bellek modüllerine destek tek tük; o da farzı mâhâl NB hız aşırtmasıyla olabilir.
     AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ]
    [Kaynak]

• Yeni APU'lardan haber varmı.Amd şöyle 8 çekirdekli ve 12 GPU çekirdeği olan bi APU yapsin anında alırım.Şuanki performansları çok yeterli değil gözümde.Bide overlock potansiyeli yüksek olursa ve GPU hızıda artık 1000 Mhz civarına çıkarsa yemede yanında yat.DDR4 ve 2400 Mhz desteğinide unutmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 10 Aralık 2015; 23:04:01 >

Orijinalden alıntı: AkselEsEs

Yeni APU'lardan haber varmı.Amd şöyle 8 çekirdekli ve 12 GPU çekirdeği olan bi APU yapsin anında alırım.Şuanki performansları çok yeterli değil gözümde.Bide overlock potansiyeli yüksek olursa ve GPU hızıda artık 1000 Mhz civarına çıkarsa yemede yanında yat.DDR4 ve 2400 Mhz desteğinide unutmayalım

Merhaba

AMD Zen Mimarisi için geçenlerde bir kaç döküman gündeme geldi Soket AM4 anakartlar Mart 2016 itibari ile örneklendirilmeye başlanacak muhtemelen Türkiyeye Ekim - Kasım döneminde gelir belkide 2017 Başında niye mi dedim 20 Temmuzda çıkmış olan A8 7670K APU bile şuana kadar satışa çıkmadı Türkiyede bazı küçük çaplı donanım sitelerinde AMD den sağlanan Test örnekleriyle A8 7670K testi yapıldı Ekim ayı içerisinde ama A8 7670K bulmak şuanlık imkansız

AMD ZEN işlemcilere gelirsek makul ürünler bizleri bekliyor ve DDR4 2400 Mhz seçeneği ile gelmesi GPU tarafında 900 Mhz + olması diğer bir detay ve 65 Watt lık TDP değerine sığdırmakta Zen değilde 2017 ve sonrası için güncellenecek olan ZEN+ APU ları merakla bekliyor Soket AM4 oturduktan sonra DDR4 Ramlerin iyice yaygınlaşması ile geçmeyi planlıyorum.
     AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ]
    Desktop: AMD A10 7870K // Cooler Master Hyper 212 // MSI A88X-G45 GAMING // 4x4GB G-Skill RipjawsX 2133 MHZ // 250 GB SAMSUNG 960 EVO //3 TB WD RED HDD // Cooler Master HAF 912 Basic // Seasonic M12 II 620W // INTEL AX210 WIFI6E AX Adapter *---* Media: AMD A6 7400K // MSI A88XI AC(v2 bios mod)// 2x8GB Kingston HyperX Fury White 1866 MHZ //500 GB WD Scorpio Black// Dark Modern 150 Watt Mini-ITX

• aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası APU'lardan beklediğimi bulamadım.Ben bir devrim bekliyordum.Hele ki GPU kısmında aşırı bir yükseliş.Daha hala 1000 Mhze çıkamadılar.Çekirdek kısmında ise 8 core ile devam ediyorlar.Koy GPU'ya Tegralar gibi fazla fazla çekirdek.Adamlar mobile tarafına 256 çekirdek koydular.Tamam belki mobil ile pc farklı ama teknoloji aynı.İkiside küçük bir zarın içine gömülüyor.Neyse Zen+ kaldı beklentim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 11 Aralık 2015; 16:05:55 >
    bencede 2017 en iyi atilim yapan işlemci apu olacak apu yili bile diyebilirim 2133mhz ramli apular bile nasil iş çikariyor birde düşününki ddr4 3000mhz ram takilmiş apular şahane olur overclockla 4000mhz felan yapilirsa ramler apular çoşucaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 12 Aralık 2015; 17:43:53 >

>>Amd Freesync Kullanıcıları Klübü ve ASUS MG278Q İncelemesi<<

>>Inno3D GeForce GTX 1050 Ti Compact İncelemesi 2100mhz Overclock<<

>>Asrock Fatal1ty 970 Performance Kullanıcı İncelemesi fx8350 ile 5200mhz Overclock<<

>>FULLSYSTEM OVERCLOCK REHBERİ i7 4790k Hava soğutmayla 4.8ghz<<

CPU>AMD Ryzen™5 1600X Soket AM4(16MB Cachle upto 4.4Ghz 1.3v)>MOTHERBOARD GIGABYTE X370-Gaming 5>Gpu Sapphire RX Vega⁵⁶ 8GB HBM2 Radeon™>RAM Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V(upto 3200mhz cl18 1.35v)>Case Desk Case>Klavye Motospeed CK888 NKRO Blue Switch>Monitör LG 29UM68 21:9 Ultrawide®IPS
  • Arkadaşlar bir apu sisteme 2x4 + 2x4 mi yoksa 2x8 kit ram takmakmı daha iyi olur?
    Amd Radeon R7 M265
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Arkadaşlar bir apu sisteme 2x4 + 2x4 mi yoksa 2x8 kit ram takmakmı daha iyi olur?

Bildiğim kadarı ile paralel çalışıyorlar. 8 gb lık tek bir belleğin içine bilgileri doldurup sonra oradan almaktansa 4 gb lık iki belleğe paylaştırıp daha hızlı ulaşmak daha tercih edilesi. Sistemler bu şekilde çalışmayı tercih ediyor olsa gerek.

Kısacası dual çalışacakları için 2x4 + 2x4 daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum ben. Ancak hepsinin aynı marka ve aynı seri ve doğal olarak aynı değerlerde olması gerek ki iyi sonuç alınabilsin. En azından aynı değerlerde olmasına dikkat etmeli. Bir apu için bu şekilde bir kullanım çokdaha iyi sonuç verebilir.
    Lenovo G510
    Intel i7 4700MQ 2.4 ghz
    12 gb ram
    Amd Radeon R7 M265
  • quote:

quote:

Cok sagol hocam seni yorduk , cok yardimci oldun ama sagolasin tekrardan

https://www.technopat.net/2015/08/06/amd-apu-sistemde-gpu-ram-miktarini-artirma-rehberi/

Grafik işlemci bellek ayarınıda buradan ayarlarsın

Hocam ekran kartina biosdan videodaki gibi ayar yaptik sonuclari asagidaki resimlerde bi bakarmisin sana zahmet dogrumudur.

1. Resimde biostan ayar yapmadan once dxdiag ds ekrwn karti 203 mb gozukuyor
    2. Resimde biostan ayar sonrasi dxdiagda ekran karti 716 mb gosteriyor. ( bunun 2 gb gostermesi gerekmiyor mu )
    3. Resimde bios ayari sonrasi aygit yoneticisi ekran karti ozelliklerinde ; Toplam kull. Graf. Bellegi 4843 mb
    Ayrilmis video Bellegi 2048 mb gosteriyor. Bunlardan hangisi ekran kartinin gercek bellegidir acaba ?

AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ] AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ] AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ]

• Gpuz ile bakar mısın video belleğine.dx sonuçları farklı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gpuz ile bakar mısın video belleğine.dx sonuçları farklı oluyor

Tamam hocam suan cihaz isyerinde cihazin basinda degilim pzrtesi gpu-z ile bakip buraya yazarim ondaki degerleri.

quote:

Tamam hocam suan cihaz isyerinde cihazin basinda degilim pzrtesi gpu-z ile bakip buraya yazarim ondaki degerleri.

Son resimde 2048 doğru ama emin olmuş olursun en azından

quote:

quote:

Son resimde 2048 doğru ama emin olmuş olursun en azından

Bencede hem benim hemde bu tip sistem toplayacak arkadaslara burawi araciligiyla on bilgi ve fikir saglamis olur,
    hayirli gunler dilerim.
  • Arkadaslar 7870k islemci, 2x4 ram ve a68hm-e33 v2 anakart kullaniyorum. Gpu ve ram frekanslarini arttirdigimda gta 5 yukleme ekraninda kaliyor ve acilmiyor. Nasil overclock yapacagimi anlatabilecek biri yada hatami soyleyebilir misiniz?

Amd A10 7870k, Msi A68hm-e33 v2, Corsair vengeance pro 2x4gb, Msi Gtx 950 2G, Benq RL2455HM
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrelio

Arkadaslar 7870k islemci, 2x4 ram ve a68hm-e33 v2 anakart kullaniyorum. Gpu ve ram frekanslarini arttirdigimda gta 5 yukleme ekraninda kaliyor ve acilmiyor. Nasil overclock yapacagimi anlatabilecek biri yada hatami soyleyebilir misiniz?

Ram in hakkinda daha detaylı bilgi verirmisin. Bir de ram icin frekans arttirmadiginda oyun aciliyormuydu?

Amd A10 7870k, Msi A68hm-e33 v2, Corsair vengeance pro 2x4gb, Msi Gtx 950 2G, Benq RL2455HM
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrelio

Corsair vengeance 1866 mhz 2x4 gb. Evet frekans arttirmadigim zaman oyun aciliyor

Boyle ramin mhz sine hic dokunma bence. Gpu icin 2 gb ram ayir yeterli.

A10 7870K bir sistem kurmayı düşünüyorum. Anakart konusunda bazı soru işaretlerim var.

MSI a68hm-e33 v2, Gigabyte f2a68hm-ds2 ve Gigabyte f3a88xm-ds2 gibi anakartlar var listemde.

Bazı forumlarda A7870k ve x4 860k işlemcilerin ancak BIOS güncellemesi sorası çalıştığını okudum.

Hangi anakartlar direk çalışıyor acaba?

Bir de a68hm yeterli midir yoksa a88xm daha mı iyi olur? a88x olanların fiyatı biraz yüksek açıkçası. Onlara da bakınca bütçe iyice açılıyor.

OC için a88x daha iyi gözüküyor. OC için üzerind en azından VRM heatsink olsun deyince de MSI A88x-g43 veya Gigabyte F2A88X-d3H gibi anakartlar da işin içine giriyor. Onların fiyatları da A68HMlere göre 2 kat daha fazla. Heatsink olmayan A88X'lere göre ise %30 civarı dha pahalılar.

Bazı yorumlarda A68HM ile bile 3.7Ghzlik x4 860K'nın 4.3Ghz ile stabil çalıştığını okudum. Amacım OC kasmak değil ama ileride olası bir ekran kartı yükseltmesinde işlemcinin darboğaz yapmadan yeni GPU ile kullanılabilmesi için OC yapabilmek adına en azından şimdiden biraz eli ayağı düzgün bir anakart almak isterim.

Ama soket sistemi olarak önü kapalı anakartlara daha fazla yatırım yapmak istemiyorum.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Aralık 2015; 0:01:32 >

• Merhaba Arkadaşlar;

Bilgisayar konusunda biraz acemiyim çok fazla bilgim olduğu söylenemez. Birkaç konuda yardımınıza ve bilginize ihtiyacım var, bu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle elimde olan bilgisayar parçalarını yazmak istiyorum;

İşlemci: AMD A10 7850K
    Ana Kart: Asus A55BM
    Ram: Kingston HyperX Black 8GB 1600mhz (tek)
    Ekran Kartı: Asus R7 250 1Gb GDDR5
    Psu: Cool Master GX 650w
    HDD: Kinston SSD Now 240GB

Araştırdığım kadarıyla AMD a10 7850k işlemcilerde dual graphics olayı varmış. Tam olarak ne olduğunu ve ne anlama geldiğini ve terimleri çok bilmiyorum. Crossfire yapmaktan falan bahsediliyor bununla ilgili çok fazla içeriğe ulaşamadım. Bu dual graphics ve crossfire olayı nedir? Benim bilgisayarda yapmam gereken herhangi bir işlem var mıdır? Fırsat buldukça oyun oynamak istiyorum. Farcry 3, sniper elite3, GTA V gibi... Bu bilgisayarla full hd görüntü alıp en yüksek ayarlarda kasmadan oynayabilir miyim?

Herkese iyi forumlar...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.