Şimdi Ara

AMD 8320 O/c

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yeni aldığım amd 8320 işlemci için overclock hakkında bilgi almak istiyorum şuan stock fan ile kullanıyorum ama kasada 20 cmlik 3 fan var ve kasa thermaltake 700 w sağlam bi kasa soğtuması iyi diye aldım. Sonuca gelirsek ben bu işlemci de stock da max kaç ghz alabilirim ? Anakartım asus M5A97 EVO R2

eski nickim metin abi
  • çarpan değerleri filan neler ? yani çarpanı kaç yapacağım 4.2 için değeler varmı?
    AMD FX 8320 4.3 ghz Gigabyte 990XA-UD3 Rev.1.1 bios f13 Kingston Genesis - 8GB Kit* (2x4GB) - DDR3 1866MHz CL9 MSI HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı team xtreem s3 120gb SSD WD caviar black 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 hdd corsair cx-750 w psu w7 ultimate 64bit Corsair Carbide 400R NOCTUA NH-U12S
  • Anakartlar o kadar değişmişki ben 4-5 sene önceki anakartlardaki modellerde kalmışım cpu fsb ve çarpanlarını anlıyorum sadece ama öyle bi ayar bölümü çıktı ki karşıma voltajlardan tutunda CPU/np değerleri filan yani gerçekten çok ama çok karmaşık. Birinin bana sadece şu bölümdeki ayarları şunu yap demesine o kadar ihtiyacım var ki yani şu bölümdeki değer şu olacak gibisinden . Biliyorum çok şey istiyorum ama şuan piyasda Asus m5a97 evo R2. o kadar yaygın ki bununla mutlaka fx8320 oc yapanlar vardır. Biri de çıkıp yardım eder umudu işte :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 6 Aralık 2013; 3:26:45 >
    cpu ratio 21 . İşlemci 4.2 oldu.. 20,5 yaparsan 4,1 Ghz olur.

Amd turbo core technology,Cpu spread spectrum, pcı spread spectrum, disabled

AMD 8320 O/c

Bu resimdeki.
    HPC mode, enabled kalacak, diğer herşey disabled.
     AMD 8320 O/c

prime testini yaparken gözün cpu sıcaklığında olsun. 70 lere tırmanırsa testi durdur.
    Şu program ile cpu sıcaklığına bakabilirsin.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
    Yukardaki menülere ulaşmak için; Biosun ilk sayfasında,yukarda sağda exit/advanced var. Ona tıklıyorsun. AçIlan sayfada ,advanced'e tıklıyorsun. Gerisi yukarda zaten.

Bu voltajsız overclock,Hele bunu bi yap,daha çok, daha çok dersen ,Voltajlı yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Aralık 2013; 7:59:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8370 ile performans
    7 yıl önce açıldı
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu resimleri gördüm ya böyle bana anlatan birini buldum ya Çok sağol be usta şuan 200*20.5 den yaptım. Ancak ilk resimdeki nemory frekasnı 100 ve cpu fsb 217 di ben onu 200 e düşdürdüm çünkü diğer türlü 4665 filan olacaktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 6 Aralık 2013; 10:41:39 >

• sanırım benim işlecmi bozuk yada bilgisayar hiç soğutmuyor çünkü prime95 ile sistemi test etmeye başlamıştım içeri gidip kahvemi aldım geldim bide ne göreyim işlemci 87 derece olmuş hemen durduracaktım ki pat kapattı pc yi. Açılırkende uyarı verdi zaten. Oysa daha yeni başlatmıştım .
    Kasa THERMALTAKE ELEMENT T 700W üstte 20 cm önde 20 cm arkada 12 cm fanlar mevcuz egsoz fanını ve işlemci fanını %100 getirdiğim halde bu kadar ısınma gördüm üstelik. Tmm belki stock fan olduğundandır diyeceksiniz de bilmiyorum sizce 1 dk içerisinde 89 u görmesi doğrumu ?
    ben daha önce turbo evo extreme yapmıştım ondan dolayı voltajları yükseltti kendisi ben cpu fsb 217 idi 200 e çektim çarpanı yükselttim ama voltajlara ellemedim ondan mıdır ? Not bu dediğin ayarları burdan değil biostan yaptım. Bu arada görüldüğü üzere normal çalışma sıcaklığı 54-55 derece normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 6 Aralık 2013; 11:03:57 >

• Masaüstü 54 derece çok yüksek. Bu şekilde devam edemeyiz. Stok soğutucu ile bu kadar olmaması lazım. Macun olayında bi terslik olmasın.

İşlemci, 80 küsurlarda kendini kapatarak, korumaya almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Aralık 2013; 12:14:03 >

Voltaj değerleri normal mi ? Çünkü orda bi sıkıntı var gibi geldi. Ben turbo evo yapınca o kendi yükselmişti voltajları ondan diye tahmin ediyorum.
  • kendi kendime sürekli cevaplar veriyorum umarım spam olmaz ama 20*200 yaptım. Voltaj - kuzey güney köprüleri otomatik. NB 2000MHz HT 2000MHz Dram 1600MHz. Umarım doğru bişey yapmışımdır. Boşta 48 derece. Qool c1e apm swm ve core 6 disabled sadece HPC enabled. Ekstra yapam gereken bi ayar varmı mağlum stock fan Eğer voltaj hakkında ve kuzey güney köprülerinin ayarları hakkında bi değişiklik yaparsam 4 GHz için performans artıp sıcaklık düşer mi ? Yani bu extreme ayarları var ya %130 olan digi vmp bölümü orası full oto hiç değiştirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 7 Aralık 2013; 0:35:36 >

AMD 8320 O/c

AMD 8320 O/c

AMD 8320 O/c

AMD 8320 O/c

Bunları yaptım ama ısı aşırı yükseldi ? Denemeye devam

• Stok fanla olmaz.

Bütçe varsa, düzgün bi soğutucu al.
    Vatanda xigmatekler var. bugün ,yüzde 30.

veya çak ,bi seidon 120M.
  • fana 80-90 verene kadar seidon 120m alırdım ancak kasamın yapısı arka ve üst eçıkış ön ve sağ da giriş şeklinde tasarlanmış ve gayet mantıklı ısınan hava yükselir hesabı :). Ben 120m alsam ya egsoz yerine takacam yada üste buda içerdeki ısınan havayı dışarı atmak için kullanacağından radyatörü ısıtır verim düşer diye tahmin ediyorum. Ve ayrıca bu fan ile seidon 120M arasında normal şartlarda kaç derece oynar ki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.