Şimdi Ara

AMD 64 X2 DUAL 4000+ ve BIOSTAR TA690G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski anakartım Epox 8RDA+ ve AMD XP2500 ümü upgrade etmek istedim ve az önce

AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4000+ 2.1GHz (SOKET 940)
    BIOSTAR TA690G SOKET 940 PCI-E 16 ATI 512 MB VGA+ HDMI

aldım, ürün incelemelerini forumdan ararştırarak buldum birazda :) sizce seçimlerim nasıl? Bazı oyun ve grafik çalışmalarımda yavaşlık ve fps kaybı yaşıyordum. Sadece ekran kartını upgrade etmektense baştan bi yenilik yapayım istedim ve işlemci+anakarttan başladım.

Yeni sistemler hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Forum ve aldığım sitedeki yorumlar yardımı ve bütçeme göre bu seçimleri yaptım. Umarım ürünler gelince bi yanlışlık yapmamış olurum :)

Ayrıca bir sorum olacak, aldığım sitede işlemciden 2 çeşit var özellikleri aynı fakat birinde fanlı diğerinde birşey yazmıyordu fanlı olan daha ucuzdu ama ben fan yazmayanı aldım, şimdi bu aldığım fansız metal soğutmalımı yoksa fansız sadece işlemci olarak mı gelecek ve eğer böyleyse şuan kullandığım epox 8rda+ ta kullandığım cpu fanı uyum sağlar mı standart mıdır?

Teşekkürler.

• Hayırlı olsun,tam fiyat/performans seçimi olmuş, yanlış yok bilakis hedefi tam 12den vurmuşsun
  • seçimin iyi ben de ikinci bilgisayarda aynı anakart fakat işlemci olarak "x2-3800 ee sff"i seçmiştim, düşük güç tüketimi olduğu için. ama oyunlarda performans istiyorsan illa ki bir ekran kartı değişikliğine gitmelisin. tabii önce bir söyle ekran kartın ne? eğer onboard ise zaten normal bu sorunları yaşıyor olman. sana uygun fiyatlı palit 8600gt sonic+'ı öneririm.

eğer fan yazmıyorsa fansız olarak direkt cpu olarak gelir. eski işlemcinin fanının uyacağını da zannetmiyorum
  • Aynı sistem bende mevcut tam bir F/p ürünü diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedolo -- 28 Eylül 2007; 9:21:27 >
  • ayreten eski anakartın ddr400 destekli yani eski ramlerin bu anakarta olmaz, ddr2 ram almalısın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mene

tabii önce bir söyle ekran kartın ne? eğer onboard ise zaten normal bu sorunları yaşıyor olman. sana uygun fiyatlı palit 8600gt sonic+'ı öneririm.

şuanki ekran kartım geforce5500, sanırım geçici olarak anakartın onboard kartı idare eder beni hiç değilse 5500den daha iyi performans verir umarım :)

quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

ayreten eski anakartın ddr400 destekli yani eski ramlerin bu anakarta olmaz, ddr2 ram almalısın...

evet onuda sonradan farkettim, TWINMOS 1GB PC5300 667Mhz DDR2 sipariş ettim bu yeterli olur sanırım şimdilik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BalSagoth

quote:

Orjinalden alıntı: Mene

tabii önce bir söyle ekran kartın ne? eğer onboard ise zaten normal bu sorunları yaşıyor olman. sana uygun fiyatlı palit 8600gt sonic+'ı öneririm.

şuanki ekran kartım geforce5500, sanırım geçici olarak anakartın onboard kartı idare eder beni hiç değilse 5500den daha iyi performans verir umarım :)

quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

ayreten eski anakartın ddr400 destekli yani eski ramlerin bu anakarta olmaz, ddr2 ram almalısın...

evet onuda sonradan farkettim, TWINMOS 1GB PC5300 667Mhz DDR2 sipariş ettim bu yeterli olur sanırım şimdilik.

twinmos'la bu anakart uyumsuz diye okuduğumu hatırlıyorum forumda, veritech'lerle problemsiz kullanabilirsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ewt twinmosta sorun çıkartıo bn veritech kullanıyorum süper
  • biostar nerde satılıyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

biostar nerde satılıyor ?

evet ben de çok merak ettim şimdi, zamanında arayıp bulamamış asus almıştım
  • KINGSTON 1GB 667MHZ DDR2 MEMORY KVR667D2N5/1G nasıldır peki? ürünleri hepsiburda dan alıyorumda veritech bulunmuyor orada sanırım.
  • bak sinir oldum şimdi ben de alacaktım hepsiburada'dan biostarı, stokta var görünmesine rağmen 1 hafta bekledim ve hala getirememişlerdi, ben de iptal ettim, yok efendim neymiş distribütörden bekliyorlarmış, o zaman stokta var demeyeceksin, bir de 3 gün içinde kargoya vermeyi taahhüt ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suslu76 -- 28 Eylül 2007; 14:21:27 >
  • Hadi ya, içime kurt düştü şimdi ya banada aynı şeyi yaparlarsa :), yok daha önce bende atx kasa ile ilgili böyle bir problem yaşamıştım 1 hafta göndermemişler, üstüne üstlük iptal ettim halde para iadesi değilde alacak dekontu vermişlerdi. Aslında Idéefixe'den alıyordum genelde bilgisayar ve diğer elektronik ürünleri hiçbir sorunda yaşamazdım ama sanırım bilgisayar kısmını kapttılar bende belki bu sefer olmaz diye aldım burdan, umarım gelir :)
  • ASUS M2A-VM AMD; S AM2; PCI-E16X; AMD 690G; DDR2-800Mhz; ATI X1250 VGA; 6xSes; GLan; SATA RAID; USB; DVI; Micro ATX; Kutulu

ya da

MSI K9AGM3-FIH AMD; S AM2; PCI-E16X; AMD 690G; DDR2-800Mhz; ATI X1250 VGA; 8xSes; GLan; USB; Firewire; HDMI; Micro ATX; Kutulu

bunlardan birini alsak çok farkedermi biostara gore ? buralarda biostar bulmam zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 28 Eylül 2007; 14:41:43 >
  • Hatta şuan twinmos ram siparişimi iptal ettim, bana para iadesi değilde dekont vereceklerini yazmışlar veritechte yok burada
  • weblebide buldum stoklarındada mevcut,

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=tp2Lxn-PWxzxjcyvsf5Gtg

ama bu T serisimi anlayamadım TA690G olarak yazmamıslarda :) ama özellikleri aynı gibi. Eksen bilgisayarda test yayında olduklarından online satış yapılmıyormuş, doğal olarak test yayını olduklarından stoklarında olup olmadığıda kesin değildir sanırım sadece Maltepe şubesinde gözüküyor.
  • biostarın 690G çipsetinde galiba zaten 1 modeli var

ben iptal edince sordular hangisi olsun diye ben para iadesi istedim, kabul ettiler acaba ne zaman ne şekilde iade ederler, gören de kaliteli bir firma zanneder, işleri büyük ama büyüdüğü ölçüde hizmeti geliştirememişler, bir şey daha söyleyeyim (madem konu açıldı) ben sadece siperişimdeki anakartı iptal etmiştim çünkü sadece onun beklediği yazıyordu, sordum bugün içinde kargoya verilir dediler, onu da "logistic departmanındaki yoğunluktan" 1 gün geç çıkardılar, benim pazartesi akşam elime geçti ve salı günü öğrenim hayatıma devam edebilmek için istanbula döndüm, yani son anda ailem için bilgisayar kurabildim, yoksa boşuna diğer parçaları önceden almış olacaktım

weblebi ile de (arkadaşın hevesini kırmak gibi olmasın) bir maceram var ama onu da sonra anlatırım

• hehe doğrudur ya :) bende iptal ettim anakartı işlemciyi şimdi başka yer arıyorum bakalım bulabilecek miyim :)

veritech pek bulunmuyor yahu başka ram tavsiyeniz var mı acaba? Bu anakart için.
  • oc yapacaksanız kingston sınırlıo oc yi bnm arki de war 250 fsb nin yukarısına izin vermio bnde öle bi sorun yoq 290 fsb bile vuruom veritechle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.