Şimdi Ara

Ryzen 7 1700 o/c bozuluyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Msi x470 gaming plus anakart var. İşlemciyi 3.9 ghz 1.30v veriyorum. Ramler 3200 mhz yapıyorum. Yaptiktan yarim saat sonra herhangi bir kapanma olmadan işlemci 3 ghz e düşüyor. Fakat ramler 3200mhz de kalıyor. Bios a girince 3.9ghz gösteriyor anlamadım gitti. Önceden böyle bir sorun yoktu. Bios pilini de değiştirdim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cpu z den kontrol ediyor musunuz hızları? güç yönetiminden seçili olan nedir ona da bir bakın, ayrıca chipseti driverını da kurun.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Evet cpu-z den kontrol ediyorum. Oc yaptıktan sonra bakıyorum 3.9 ghz. Bir süre sonra bakıyorum 3 ghz. Chipset driverlarini kurdum diye biliyorum ama tekrar kontrol edeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sorunu geçen gün bende yaşadım. 3 aydır 1.25V ile 4.4Ghz de çalışan ryzen 5 3600 işlemcim bi anda stok ayarlarına döndü. Biostan girdiğimdi OC değerlerim aynı gözüküyordu ancak masaüstüne geçince stok ayarlar. 1 saat uğraştım ne gibi sorun oluyor ne ile çakışabilir. Ryzen Masterı açıp oc değerlerini girdim. Apply dediğim anda değerler değişmiyordu bende stabil olmayan değerleri gireyim belki mavi ekrana düşer reset atar düzelir sandım ve dediğim gibi oldu. Oc değerlerini kabul etmeyen ryzen master 1.35V 4.6GHZ değerlerini girince reset attı. Sonra herşey düzeldi bi dene istersen belki senin işinede yarayabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apilas A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın. Akşam deneyeceğim. Peki sizin anakart ta msi mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSİ B450 GAMİNG PRO CARBON AC anakart hiç anlamadığım şekilde bu yazdığınız olay geldi başıma yani çözüm olarak nereye ne yazacağımı bilemedim. Yazdığım şekilde çözdüm sorunu
  • apilas A kullanıcısına yanıt
    Valla bende ne yazacağımı bilememiştim. Burası geldi aklıma. Dedim yardımcı olacak arkadaşlar vardır burada diye. Hepinize teşekkür ederim. Akşam deneyip buraya yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi z77a-gd65 anakartımda ilk i5 3570k için OC yapmaya çalışıyordum. Buna çok benzer bir sorun oluyordu. Önce anakarta çok alışık olmadığım için bir türlü oc yapamıyordum. Daha sonra oc ayarlarını düzgünce bulup 4.5 ghz OC etmiştim ama windows a döndüğümde yaptığım ayarların hiç biri aktif olmamıştı. İşten güçten 1-2 ay uğraşmadım ama bir gün oturup sorunu çözmeye uğraştım. Mesela ram frekanslarında yaptığım değişmeler kalıcı oluyordu ya da farklı bir bios ayarını değiştirince o ayarlarda kalıcı oluyordu ama iş OC ve Voltaj değerlerine geldiğinde kaydetmeme rağmen sürekli DEFAULT ayarda geliyordu.
    En sonunda uzun arayışlar sonunda MSI forumunda birisi bir tool geliştirmiş bios için. Bu tarz sorunları çözmek adına ilk adım BIOS flashlayın diyordu. Tool ile BIOS Flash USB oluşturup denedim. BIOS'u tamamen silip, usb içindeki en güncel bios u tekrar yazdım Sorun artık çözülmüştü. rahatlıkla 4.5 GHZ e çıkartıyordum ve tüm bunları Zelda BOTW'u cemu üzerinden 30 fps de oynamak için yapmıştım :D.
    Hatta şöyle bir şey diyeyim; bios flashlarken işlem ortasında pc birden hata verdi ve kasa kendini kapattı. Aha dedim anakart gitti tamamen. Allahtan mb içinde yedek bios çipi varmış, tekrar açtığımda yedekten tekrar kurdu bios'u ve ikinci kez flash işlemine başladım. Fazla uzun oldu farkındayım ama umarım soruna çözüm olur ya da kafanda bir fikir oluşturur bu yazdıklarım.

    Not: BIOS flash işi her türlü riskli bir iştir. Kendi sorumluluğunuzda yapın işlemi.

    ÖZET: BIOS flashlama işi çözebilir.




  • Ben 3 ay OC ile kullandım bir günlük böyle garip bir durumla karşılaştım. Sistemi zorlayıp reset attırınca sorun düzelmişti. Sonuç olarak hata çok garip, çözümü daha garip 😏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @apilas nickli arkadaşın dediği gibi yaptım sorun çözüldü valla
    Ryzen master dan 4.5 ghz ve 1.40v yaptım. Uygula dediğim anda pc kapandi ve reset attı. Daha sonra oc ayarlarım 2 3 saat oyun oynamama ve 3 4 defa yeniden başlatmama rağmen bozulmadı. Buradan tüm arkadaşlara yardımları için teşekkür ediyorum.
    @YordleKing bios u flashlamaktan artık çekiniyorum çünkü 2 3 ay once asus anakart i guncelleyeyim dedim pc kapandi ve bios uçtu. Ne yaptim ettiysem olmadi. Mecbur servise yolladim. Tabi bu pandemi sürecinde 1 ay sürdü gitmesi gelmesi. Ama dediginiz çözüm de mantıklı. Teşekkür ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC yüke girdiğinde 3.9 a çıkıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözmüş olman güzel olmuş. CPU OC rehberlerinde genelde belli başlı volt ve ghz değerleri veriliyor ama slikon kalitesinden herkeste aynı ayarlar yemiyor. Konu daha uzadıkça uzar. Bu da böyle bir tecrübe olarak kaldı artık .
  • her zaman 3.9 da çalışıyor
  • Sorun tekrar olmaya başladı.Ryzen master la yapınca düzeliyor fakat 1 saat sonra pc kapatmasam dahi stok ayarlara dönüyor ama bios ta oc li görünüyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.