Şimdi Ara

Amcamla oran sorunlarimiz-Mahkeme(avukat var mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar amcamla babam %50 - %50 hisse sahibi olarak mirastan dusen eve ortaktilar. 3 yil amcam bizi surundurdu ne aldi ne sattirdi, kiraya Verdi kirasini kendi yedi bir kurus Para gormedik..simdi babam ugrasamiyorum artik diyip kendi hissesini bi Adama satti, simdi amcam ön slim yani şufa davası açmış.tapu masrafı çok çıkmasın dıye tapuda evin degerını çok düşük gösterdik,.amcam mahkeme sonucu evi o fiyattan alarak bizi ve sattığımız adamı mazur edecek..çok zor günler gecırıyoruz huzur kalmadı evde..bu durumda ne yapmalıyız.evun gerçek degerınden satılması ıcın bu mahkemeye nasıl bır cevapla gıtmeliyiz,avukat arkadaşlar veya yakınında olanlar yardımcı olabılırler mı lütfen,yarın cevap vermemız ıçın son gün ve moraller sıfır..babam bu parayı bızım egıtımımız ıcın kullanacaktı bunufa kaybedersek hıcbır dayanağımız kalmayacak.gercekten çok zor günler gecırıyoruz yardımcı olan olmayan herkese sımdıden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Allah belasını versin o herifin. Bizim ailede de vardı öyle biri şutladık. Geçenlerde para istemeye geldi yüzsüz herif parayı aldıktan sonra da giderken babamın üzerine olan bir araziyi kendi üzerine geçirmiş. Dava filan açmadık ama Allah süründürür o iti.

ALLAH görüyor biliyor kardeşim..bugunlerde hıcbır ısımız yolunda gıtmıyor babam işten çıktı moraller sıfır üstüne bu olay..gerginlik huzursuzluk,..neler neler.mobilim rahat yazamıyorum bu karaktersizin yaptıklarını roman olur

• Hocam cidden söylüyorum kiralık katil felan ayarlayın. O adamdan ne size nede başkasına yarar var. Boşuna insanların oksijenini tüketiyor.
  • Allah az verip aratmasın çok verip azdırmasın para için babasını satacak adam çok dostum evin fiyatı 300 milyar desen 150 milyar için abi kardeş kavga etmeye değermi?
  • Up

• paylı ortaklıkta payı devrederken diğer paydaşların kanuni önalım hakkı var bilmiyor muydunuz?Valla önalım için yapacak bir şey yok belki irade bozukluğu hallerinr dayanabilirsiniz belki tmk m2ye göre hakimden rayiç bedel üzerinden takdir etmesini isteyebilirsiniz.Ha kira bedelleri için karşı dava açarak onun sizin rızanız olmadan yaptığı kira sözleşmesindeki alacağınızı tmk 691/1 e dayanarak istersiniz delil olarak kiracıyla yaptığı yazılı sözleşme varsa iyi olur yoksa tanık beyanlarından faydalanılabilir.Medeni kanunda diğer 688 vd. hükümleri okuyun aslında bir sürü hakkınız var.Eğer sağlam delilleriniz varsa davası reddedilir büyük ihtimalle.Ben hukuk 3.sınıf öğrencisi olarak cevap vermeye çalıştım.Forumda avukat abilerimiz var ama siz bir avukat tutarsanız çok faydalı olur.Bu tür şeyleri önemsiz diye geçiştirmeyin haklarınızı savundurun,savunun.

Bu arada yarın ilgili hocalarıma bu durumu soracağım onlar çok çok daha iyi bilirler.yalnız 5 ten sonra buraya yazabilirim niye zamanında açmadınız ki bu konuyu sanki.
    Bu arada hangi mahkemede açtı davayı hani olmaz da yetki itirazı falan yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 24 Aralık 2013; 22:21:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ver avukata satsın kardeş para hesabına yatar hıc ugrasmassınız bı ımzaya bakar
  • Ver avukata iste biz nerden bilelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcanın şufa hakkı var suç sizde evin değerini düşürmüşsünüz ancak hakime durumu açıklayabilirsiniz adama sattığınız ücrete yakın bir ücrete amcana satılmasına hükmedebilir belki.Şu ihtimal de var mesela satarken amcanın haberi olduğunu ispatlarsınız nasıl olur bilemem ama.
  • Şimdi tekrar on alım bölümüne ve oradaki içtihatlara baktım da,yeni içtihatlar onalım bedelinin tapudaki bedel ve alıcıya düşen tapu giderleriyor diyor.Ancak eski tarihli bir iki karar buldum,kesifle belirlenecek deger üzerinden on alım hakkı tanınmasını kabul ediyor.1.4.1987 yargıtay 6. Hukuk dairesi ; 1980/3967

Bı arada noterle bildirimden itibaren 3 ay ve bildirmeseniz bile sizin adama sattığınızdan itibaren 2 yıllık hak düşürücü süreler var

• quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Şimdi tekrar on alım bölümüne ve oradaki içtihatlara baktım da,yeni içtihatlar onalım bedelinin tapudaki bedel ve alıcıya düşen tapu giderleriyor diyor.Ancak eski tarihli bir iki karar buldum,kesifle belirlenecek deger üzerinden on alım hakkı tanınmasını kabul ediyor.1.4.1987 yargıtay 6. Hukuk dairesi ; 1980/3967

Bı arada noterle bildirimden itibaren 3 ay ve bildirmeseniz bile sizin adama sattığınızdan itibaren 2 yıllık hak düşürücü süreler var

Herkes kaybedersiniz diyor yani hakimin insiyatifine bağlı ama Yargıtay kararı tapudaki bedelin depo edilerek davanın sonuçlandırılması yönündeymiş..ne yapabiliriz hocam

• Uppp

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.