Şimdi Ara

amazondan ilk siparişim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç saat önce amazondan xbox one + fifa 14 + cod+ kontroller + şarj kiti siparişi verdim. günlerdir forumda araştırma yapmama rağmen hala kafamda soru işaretleri var. Aradığım cevapları bulduğum mesajlar oldu fakat , yazan arkadaşlar çok kestirmeden anlatmışlar anlayamadım bazı konuları

1- sanal kart oluşturdum limiti 40 tl fazaa tutup siparişi verdim. Sanal olmasından veya İş bank güvenlikten dolayı engel çıkarırmı ?

2- amazon.com da iki farklı gönderim var biri 9-16 gün diğeri 2-4 gün diyor. Ben değiştirdim 2-4 (AmazonGlobal Priority Shipping) olan hızlıyı seçtim doğrumu. 2 TL faturam azladı ama :)

3 - aşağıdaki bilgilere bakarak bana gümrükte sorun yaşayıp yaşamayacağımı söylermisiniz. Sanıyorum 436 lira gümrük ödemişim. artanı geri verirlermi ?
    Item(s) Subtotal: TRY 1.547,90
    Shipping & Handling: TRY 81,78
    -----
    Total before tax: TRY 2.066,64
    Estimated tax to be collected: TRY 0,00
    Import Fees Deposit TRY 436,96
    -----
    Grand Total: TRY 2.066,64

4 - Beni ne tür sorunlar bekliyor ?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaygunes -- 24 Aralık 2013; 21:00:04 >

• Teşekkürler
    Umarım cevabı bulurum
  • Kartınızdan parayı çektilerse sorun yok demektir.Siparişiniz bir haftya kadar gelir muhtemelen.Ürün gümrüğe gelince getiren kargo ups yada dhl size ulaşıp bazı matbu evrakları doldurup fakslamanı isteyebilir.Gümrüğü onlar halledecekler.Sıkıntı olmaz hayırlı olsun.
  • Kartımdan para çekildiğine dair bankamdan SMS geldi fakat karın "dönem içi hareketlerinde" kesilen miktar gözükmüyor. Kart limitinden düşülmemiş. 24 saati geçti. Hala "Preparing for Shipment" yazıyor.

Aldığım ürünlerin üçü amazon tarafından , sonuncusu ise başka bir firma tarafından satılıyor. Benim karttan çekilen para sadece amazon ürünlerine ait. Diğer satıcı kendi ürünün parasını henüz çekmedi.

Daha ne kadar beklerim ?

Sabırsızlandım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaygunes -- 26 Aralık 2013; 15:14:47 >
  • alpaygunes A kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

Yurtdışı işlem olduğu için hemen görülmeyebilir. Ön Provizyon'larda görülür genelde o işlemler. Birkaç gün alması normal.
  • Neverwinter81 kullanıcısına yanıt
    : )
    Cevabınız için teşekkürler.
    Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartınızda kullanılabilir limit olmasına dikkat edin. Şu an sizden çekilen rakam bankaların aldığı döviz kur ücreti nedeniyle 15-30tl arasında artış gösterebilir.

Ben de iş bankası kredi kartı ile amazon üzerinden ps 4 satın aldım. 29tl döviz kur ücreti ilave etti iş bankası.
  • Amazondan aldıklarım iki takip numarasıyla çık. İstanbul'a kadar geldi. Giriş çıkışları aynı saatlerde oldu.
    Bu gün USP yetkilisi aradı ve doldurmam gereken belgeyi gönderdi. Sonra UPS den birde fatura epostası ve açıklamalar geldi.

Yalnız benim iki takip numaram varken biri için aradılar ve birinin faturasını gönderdiler. Bu normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpaygunes

Amazondan aldıklarım iki takip numarasıyla çık. İstanbul'a kadar geldi. Giriş çıkışları aynı saatlerde oldu.
    Bu gün USP yetkilisi aradı ve doldurmam gereken belgeyi gönderdi. Sonra UPS den birde fatura epostası ve açıklamalar geldi.

Yalnız benim iki takip numaram varken biri için aradılar ve birinin faturasını gönderdiler. Bu normal mi ?

Bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.