Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
762
Cevap
15
Favori
65.786
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gun kullanıcısına yanıt
    Size sorum şu herkes bunu bilmek ister, kullanıcılarınızı bir arkadaş, bir insan olarak mı yoksa müşteri olarak mı görüyorsunuz?



    Ve en önemlisi forum çıkarlarını kullanıcı memnuniyetinin önünde mi tutuyorsunuz?



    Yarın bir gün amazon gelip Türkiye'ye satışlarımızın çoğu sizin link üzerinden geliyor hadi ikili anlaşma yapalım derse ama başka alışveriş sitesi linki istemezse para var deyip kabul eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyeler kendi paylastiklari linklere referans kodu ekleyemiyorken yonetimin bunu uyelerden sakli olarak yapip uyeler uzerinden gelir elde etmesi dogru mu sizce?



    Bunu eklemeyi unutmussun SSS'e.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Forumun bu işden para kazanması gayet normal, muratında o kadar emek verdiği şeyden para kazanması gayet normal. Burada tek sıkıntı bunun zamanında üyelerle paylaşılmaması ve olayın geldiği boyut ortada.



    Ben açık söyleyeyim muratın konularını ilk gördüğümde, bir insanın bu kadar konuyu kendi işinden gücünden vakit bulup hangi ara takip edebildiği konusu kafama hiç yatmadı. Helali hoş olsun. Adam işede girmiş bu kadar gayreti sonunda. İletişimsel bazı sıkıntılar olmuş o kadar da olur. Bizim şirketlerimizin çoğunda maalesef profesyonel acil durum planı yok. DonanımHaber de bu nedenle biraz tökezlemiş muhtemelen ileride daha dikkatli olurlar.



    Yıllardır bu forumdan faydalanıyoruz adamlar da bizim sayemizde ekmek yiyecek bu gayet normal. Bedavaya ne var bu dünyada Allah aşkına.



    İleride belki yabancı bir yatırımcının DonanımHaber'e ortak olduğunu göreceğiz ülkemize yatırım getirecek bir firma olacak. Rakip sitelerin çekememezliği ve gazlaması ile bu kadar üzerine gidilmesi bence haksızlık.



    Allah kolaylık versin DonanımHaber'e ve çalışanlarına.





    Hocam olay sadece o konuda kullanilan referans kodlari degil, butun uyelerin attigi Amazon linklerine ekleniyor o kodlar otomatikman. Yani uyelerden gizli uyeleri kullanarak gelir elde ediyorlar, ve forumda uyelerin kendi mesajlarinda referans kodu kullanmasi bile yasakken bunu yonetim herkesten gizli sekilde yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnb2016

    ben bu sonuna kadar hem sizin hemde murat arkadaşın yanındayım. bu türlü forumların ve hizmetlerin desteklenmesi taraftarıyım.
    tüm emekleriniz için teşekkürler sevgili DH ailesi
    Not : Şahsi fikirlerimdir. hiç bir emek ödülsüz kalmamalı...

    Mesut sen misin la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 23 temmuzdan bu yana gerek yönetimin gerekse konu sahibi muratın süreci çok iyi yönettiklerini düşünüyorum. Hakaret, küfür, tehdit, iftira dolu mesajlara ve bu mesajların sahiplerine yerinde müdahaleler edildiğini gördüm. Banlananlar haklı olarak banlandılar. Çoğu sahte hesaplarla ortaya çıktılar zaten. Bazıları da banlandıktan sonra yeni hesaplar açtılar onlar da banlandılar. Neyseki diğer konu normale döndü. Gerçi ara sıra o konuyu da sabote edenler çıkıyor ama orantılı müdahaleyle emellerine varamadan aramızdan bir süreliğine ya da süresiz ayrılıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    nick-mesaj uyumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam engelleyici + ref linki temizlemek için Java script kodu kullanıyorum, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Sen vitaminlilerdensin galiba kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım koşullarınız üyelere her zaman her koşulda keskin bir biçimde işlerken kâr ortaklarınıza işlemesi için ne hikmetse ortalığın karışması gerekiyor. Samimiyetsizsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreamline®

    Sen vitaminlilerdensin galiba kardeş

    Bakıyorum editörün vitaminsizler lafına çok içerlenmişsiniz teğmen Dreamline.

    Takmayın kafanıza bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 6 Ağustos 2017; 17:03:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Editöre ben vitaminsiz desem 4000 yılına kadar ban yerim, o bana derse donanımhaber ona daha çok para verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MysTerYBoY

    "Neden asic kodları değiştiriliyor?
    Kullanıcıların attığı mesajlarda DonanımHaber olarak her zaman şeffaf bir politika izlemeye çalıştık ve mesajlara yasal bir suç doğurmadığı, kullanıcıları mağdur edecek bir sebep taşımadığı sürece müdahale etmemeye gayret ettik. Ancak son olaylardan sonra bazı kullanıcılar insanların forum kullanımı zora sokacak şekilde kod paylaşmaya başladı. Kodları bu nedenle temizledik ya da değiştirdik. "


    Forum kullanımı nasıl zora sokuldu? İnsanlara kodlarını paylaşmanın yasak olduğu veya forum'u zora soktuğu açıklandı mı?(Forum kurallarında yazıyorsa orada var demeyin kaç kişi kuralları okuyup tam biliyor bunu sizde iyi biliyorsunuz. Kaldı ki onca modaratör'ün ve yetkilinin amacı forumla kullanıcı arasında köprü kurup düzeni sağlamak değil mi? bunun için bilgilendirme girmez mi?)

    "Kurallar sonradan mı değiştirildi?
    Forumda kurallar zaman zaman zaten değişiklik gösterebilir ve forumu daha işlevsel hale getirmek adına kuralların değiştirilebileceği bilgisi de forum kurallarında yer almaktadır. Türkiye şartlarında bir zorunluluk olmasa da son yaşanan olaylardan sonra kural değişikliklerini üyelere sunup onaylatma alt yapısını hazırlamayı planlarımız arasına aldık. Dileyen herkes kolaylıkla kurallar sayfasına zaman zaman göz atabilir. Burası gizli bir sayfa değildir."


    Soruya neden tam cevap verilmemiş? Kaçamak cevaplarla geçiştirilmeye çalışılmış? Evet mi? Hayır mı? Neden olay patladıktan sonra linklerle ilgili kuralı koyup sonra bu kural hep varmış gibi davranıldı bak orada yazıyor denildi? Bu ne kadar etik? Bunu yapan hiç utanmadı mı? İnternette hiç bir şey kaybolmaz Türkiye'nin en büyük teknoloji forumunun yetkilileri bunu bilemeyecek kadar cahil mi de böyle basit bir oyunla üste çıkmaya çalıştılar? Çocukça gelmiyor mu bu size?

    "Her kullanıcının kendi referal kodlu linklerini paylaşması neden yasak?
    Her kullanıcıya forumda kendi referanslı link’lerini paylaşma izni getirsek bu durumda ortam tam bir referanslı link çöplüğüne dönecek. Çok uygun fiyata sunulan bir ürünü herkes kendisi paylaşmak adına arka arkaya sıralayacak ve belki de aynı ürün onlarca kez paylaşılacak. Hatta daha da kötüsü fırsat olsun olmasın birçok gereksiz link paylaşılacak. Murat yıllardır bu düzeni sağlamak adına mücadele verdi ve bu mücadelede de kesinlikle haklıydı. Bundan sonra da konunun ıslahı için bu şekilde devam edilecek."


    Neden direk aslan payını kimseye kaptırmayız o kadar forumun her şeyiyle uğraşıyoruz madem böyle bir kapı var kimseyle paylaşmayız demiyorsunuz? Biliyorsunuz ki esas olay bu. Çok daha dürüst olursunuz. Madem forumun ref link çöplüğü olmasını istemiyorsunuz izin verin isteyen herkes kendi rehberini hazırlasın ve o rehber altında kendi ref linklerini koysun isteyen istediği kişinin konusundan alsın ürününü.Ha illa yine düzen bozulur diyor ve bizim amacımız aslan payını almak değil diyorsanız da kendi linklerinizi otomatik değiştirdiğiniz gibi o konuların sahibi kimse bütün linkleri o üyenin ref linkine çeviren "2 satır" kod yazın.Her konu sahibi kendi konusunun düzeni ile mücadele etsin. Sanki bütün DH sıcak fırsatlar konusundan ibaret de forumun akıbeti buna bağlıymış gibi yazmışsınız ayrıca.

    -----------------------------------
    -----------------------------------

    Sizin bunları okuyup cevap vereceğinizden veya geçmişten pozitif yönde ders çıkaracağınızdan hiç ümidim yok. Ama ben bunları niye yazdığımı yazayımda belki utanırsınız okuyup ve daha dürüst olmaya karar verirsiniz.

    Bilmem kaç senedir foruma üyeyim pasif olarak kullandım forumu her gün takip ederim. Daha öncede olaylar oldu ama bunun yanında küçük çaplıydı hepsi. Bu olayı ilk gördüğümde şaşırdım biraz takip ettim olay aktıkça açıklamalarınız birbirinize girdi, çeliştiniz, insanları yanlış yönlendirdiniz. Konun selametini bahane ederek insanların mesajlarını sildiniz ve insanları uzaklaştırdınız. Kısacası SANSÜR politakası güttünüz ve daha çok "güvensizlik point" kazandınız hatta level atladınız tebrik ediyorum. Cümlemin başında dediğim gibi sizden umudum yok ama günlerdir üstte olan konuya ilk defa bakayım dedim ve yine şok oldum. Üstte yazdığım gibi tutum sergilemişsiniz hiç değişmemişsiniz hala üstte olma çabası. Sonuna kadar haksızsınız bu olayda. Kabul edip erdemli davranmıyorsunuz yanlış yapıyorsunuz dostça uyarımdır size. Mesut Çevik'in yaptığı yayını da izlememiştim yakında onu da izleyeceğim çok merak ediyorum orada neleri çarpıtarak üste çıkmışsınız. Ayıptır. İster beni de uzaklaştırın, banlayın, mesajımı silin, kan kaybeden siz olacaksınız. Şu an tekel sayılırsınız ama her zaman böyle kalmayacaksınız. Bunları göz önüne alarak davranın ki yaşamınız uzasın.

    Bu arada cevap bekliyorum mesajıma daha doğrusu açıklama.

    --------------------------------------
    --------------------------------------
    Az önce özel mesaj gelmiş bana. Konu Amazon olayı tartışma konusu olduğu için ve konuyla ilgili olduğu için buraya paylaşıyorum üyenin ricası üzerine. Özel mesajda bir sıkıntısı varsa uyanıklık yapıp tüm mesajı silmeyin diye de aşşağı aldım. Sakıncalı bir durum varsa mesajın altında editleyip yazın sebebini ki rica da bulunan arkadaş da görsün sebebinizi.

    "Hocam merhaba amazon hakkında foruma bi eleştiri yazısı paylaştım bu yüzden 15 gün hesabım engellendi . Bunu amazon tartışma konusuna yazabilir misin ? Görsünler forumun nasıl dikta bir forum olduğunu
    Mesut çeviğin konusuna yazdığım cümle de aynen şu şekilde .
    "Bu topladığınız bilgisayarı amazondan aldığınız para ile mi topladınız "

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128174285"

    Ben niye banladığınızı görebiliyorum ama sebebini "AÇIKÇA" yazın ki iki tarafta tatmin olsun.

    Bunları defalarca kez ben de sordum kıvıran çok, cevap veren yok..10 paragraf açıklama var tek bir soruya cevap yok!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • man utd kullanıcısına yanıt
    Mottoşarı : çok laf az iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-Militarist

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dreamline®

    Sen vitaminlilerdensin galiba kardeş

    Bakıyorum editörün vitaminsizler lafına çok içerlenmişsiniz teğmen Dreamline.

    Takmayın kafanıza bu kadar.

    Şu konu hakkında neden hep sen varsın? Yani nedir olayın? Mağdur olduğunu, kandırıldığını yazanlar tamam, adminlerde tamam, diğer amazon konularında da yazıyordun (konuyu dağıtmayın şeklinde) o da tamam ama buraya neden yazıyorsun? Dilinde pütür kalmadı 1 aydır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 6 Ağustos 2017; 19:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon Efsanenin efsanesi konusu neden kilitlendi insanlar istedikleri gibi ister ASIN ister xx kodu paylaşır buna yöneticilerde sahibide karışamaz bu durum etik değil.Kendi açtığınız forum hakkında bilgi sahibi değilsiniz burası bir '' FORUM '' du.İşinizi düzgün yapın bari günlerce konuşuldu seneler önceden filizlendi baktınız kaçar yok özür diliyelim istediğimiz gibi at koşturalım dediniz yazık.
  • amazon konusuna niye bu kadar takılmış üyeler hala çözemedim. forum içindeki her linke otomatik eklenen kodlar mevcut. bu sitenin geliri adına normal karşılıyorum şahsen. illa link altında bir açıklamamı gerekıyor link duzenlenmistir utm kod eklenmistir ref eklenmistir gibi. bu sadece dh degil her sitenin geliri icin normal karsilanmalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes biliyor ki sitenin giderleri referanslı linkleri olmadan, reklamlarla bile fazlasıyla karşılanıyor.



    Hayır adamlar bildiğiniz biz size böyle bir yalan söyledik, önem vermedik gözümüzde hiçsiniz dediler halâ savunanlar var.



    Yahu arkadaş bir anlayın bir referanslı link vermelerinde değiliz, bunu saklamalarındayız. Hem saklıyorlar hem de eskiden yasak olan referanslı link paylaşımını kendileri yapıyorlar dikkat edin forum kuralını kendileri çiğniyorlar ve sonra da işlerine gelmeyince değiştiriveriyorlar. Yok öyle üçkağıtçılık. 80 yaşındaki adam böyle tezgahtarlık görmemiştir.



    Neyse bu bana ülkede ki mâlum kişileri hatırlattı alıştı tabii herkes bunu da normal görüyorlar doğal olarak...



    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Evden çalışırım.Ofise gelmem.
    harika ve anlayana yeter.
  • Basarrrr kullanıcısına yanıt
    konuya tam hakim degilim sadece bir kaç sayfayı okudugumda tek gecen kısım linklerin bilgilendirilmeden degisimi ve burdan sitenin veya kisinin haksiz kazanc elde etmesi gibi gozukuyor. ne site yonetimi nede amazon konusunda sahisla alakali yorum yapmiyorum detay bilmedigim icin. benim anlamadigim kisim kazanc elde edildi ve bilgi verilmedi diye yorum yapan arkadaslaraydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termometre T kullanıcısına yanıt
    Vermediğimiz kanısına nasıl kapıldınız acaba? Şimdi ben de şirketi zan altında bırakıyorsunuz diye avukatları göreve bekliyorum mu diyeyim?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.