Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
15
Favori
65.688
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    İyi malzeme çıktı size de, yoksa ben kullanmıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    ben de affederim. ama bir daha da güvenmem.

    ha bir de benim 12314512 mesajımdan en az birini cevaplamak zorundalar. silmek de çözüm tabi ama..
  • amazon konusundan yararlandığım olmuştu özellikle rehber i yurtdışı alışveriş için faydalı. ingilizcem yeterli olsa da bu işleyişi bilmeyenler için önemliydi. ancak konu sahibi bana hep itici gelmişti herkesi hor gören bir tavrı vardı. şu olaylardan sonra kafama dank etti; bu adam açık açık sanki bu konuyu hayrına paylaşım için açmış olduğu izlenimi vermek için böyle davranıyordu insanlara. konuda normal bir forum ortamı pek göremedim hiç zaten, sanki birisi tezgah açmış gibi geliyordu demek bilinçaltıma ki şu olanlar herşeyi yüzüme çarptı.

    ben buradaki oynanan oyuna birşey demiyorum orası asıl mesele ama ara sıra girdiğim konuda bu insanın orada onlarca insanı sinir ettiğini çıldırttığını gördüm. sen gizli de olsa bu işi maaşlı yapıp insanlara da böyle davranırsan bu kadar büyük bir tepki görmen, senin üzerinden de foruma yüklenilmesi (forumun sıvaması da yine ayrı bir mesele) çok doğaldır. eğer bu konu sahibi insanlara saygılı ve kibar davransa kimseye bir kötülüğü olmasa bu tepki de yaşanmaz insanlar korumaya geçerdi ama öyle değil ortada bence büyük bir kötülük var.

    bir adam size iyilik yapıyor bunu yüzünüze vurarak sizi hor görerek yapıyor ama sonra o adamın bu işten çıkarı olduğunu öğreniyorsunuz, ne yaparsınız?

    not: konu sahibi ile aramdan hiçbir tartışma da geçmedi kendisiyle yazıştığımı da hatırlamıyorum zaten, ben sadece gördüğümü yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 4 Ağustos 2017; 16:7:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha eski olan amazon konusu neden kilitlenip popüler listesinden silindi?
  • AmericanRacing kullanıcısına yanıt
    kendileri yanni bi konu başlattılar.
  • %10 iyi para, hayırlı işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Lol, mesaj şakaysa komik ciddiyse daha komik
  • E-militariste mesaj yazan neden ya banlanıyor ya da hesabının bazı özellkleri kısıtlanıyor? Hakaret küfür edenler için demiyorum onlar aldıkları cezada haklılar.



    Ornegın benim düzgün üslup ile yazdıgım mesajın sonrasında özel mesaj atma ve özel mesaj alma ozelliğim kapatılmış. Bundan öncesinde de 4 gün ban yedim haksız yere yönetime mrsaj attım dedim bu banı bir inceleyin. Ban sürem bitince mesaj attılar kusura bakmayın hatalı olmus diye.



    Şimdide özel mesaj atmam engellenmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşanan "Amazon fiyaskosu" ile DH'nin yapmış olduğu duyuru ve açıklama ile;

    - DH'nin yoluna devam edebilmesi için denediği "çakallık" tutmamıştır. Şeffaflık kisvesi altından sopa göstermek yoluyla bir açıklama gelmiştir. (Çakallığa ne lüzum vardı ki - insanlar fırsatlardan yararlanıyordu. takip edip 3-5 bişey öğreniyordu. Şimdi ise paylaşılan hiç bir link samimi gelmiyor. Olmadı be abiler)

    - Mal sahibi benim, bana kimse karışamaz istediğimi yaparım tarzı bir yaklaşım ise!!!! asla kabul edilemez. Gün bey keşke bu tarz açıklamaları hiç yapmamış olsaydı. Onun adına üzüldüm

    - Herşey ayan beyan ortaya çıkmışken çok samimiyetsiz ve ruhsuz bir açıklama ile eminim yüzlerce sadık donanımhaber forum üyesini küstürdünüz!!! Benim gibi bu forumdan bir şekilde faydalanan binlerce insanın alacağı yardıma da engel olmuş oldunuz! Nasıl mı? Şimdi konuya hakim olmayan birisi farz edin ki amazonda satılan bir ürün ile ilgili bir soru sordu. Sizin maaşlı çalışanınız görece saçma olan bu soruya (işin içinde kar etmeyecekse) cevap vermeyecektir. Çünkü o artık maaşlı bir yönetici. işi referanslı link verip, yorum yapanları banlamak!

    - Kızmış olmamız veya sizin samimiyetsiz olduğunu düşündüğümüz açıklamalarınız inanın hiçbişey değiştirmiyor. Umarım söz konusu durumu değiştirecek uzlaştırıcı bir adım atarsınız. Unutmayın ki DH'ye değer katan kullanıcılarının sadakati ve özverisidir. Emin olun 8-10 tane konu yöneticisi ile bu kadar büyük bir platform ilerlemez - ilerleyemez. Bunu eminim sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuzdur.

    Note: Sessiz çoğunluğun ne düşündüğünü nasıl hissettiğini ve güven duygusunu nasıl kaybettiğini görmeniz dileğiyle! (Forumdaki çakallarla uğraşırken kaybettikleriniz çok daha fazlası olacaktır)


  • @gun olay sonuçlanınca kullanırsınız
  • 7 yıllık üyeyim yazıklar olsun sizin gibi yönetime forum kadrosuna birde 4 senelik amazon sıcak fırsatlar konusunu kilitlemişler kafalarına göre yeni konu açmışlar konu sahibini kendileri olmayınca işlerine gelmedi, utanmıyorlar da milletin mesajlarına karışıyorlar asin kodu atmayın diye emir veriyorlar, yok yeni üyeler ürünü bulamazmış da cart curt, samimiyetsizlikte yalancılıkta zirve yaptınız dürüst olun. alın bu mesajımı da silin anasını satayım siz sildikçe biz atmaya devam edeceğiz elinize ne geçecek merak ediyorum, whatsapp, discord grubu varsa geçin oraya dostlar 1 dk durmamak lazım herkesi de elimizden geldiğince bilgilendirip discord veya whatsapp gruplarına çekelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 4 Ağustos 2017; 21:37:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaberin rezilliği gün yüzüne çıkmıştır.



    İnsanlar ne kadar da kıvırtabliyorlar dansöz misali.(Forum yetkilileri)



    Bundan sonra bu siteye tek bir katkım olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyla ilgili tek mesaj atmadım bugüne kadar, lakin eski bir üye olarak, çizilen bu karizmayı ve güvenilirliği tekrar kazanabilir misiniz onu da bilmem, lakin bildiğim tek şey, Gun Oksay bu forumun başında oldukça forumda filmler bitmez... kurumsal ve profesyonel bir yönetim anlayışı olmadıkça bir şey değişmez...

    Yahu, geçmişte yardımcı olması nedeniyle, üyesi kendisine telefondan ulaştı diye şaşıran, yardımcı olacağı yerde numaramı nerden buldun diyerek panik olan forum sahibi mi olur Allah aşkına, söyleyin bunu... hayır ne saklıyosun nedir amacın? Bu tavrıyla beni de çok şaşırtmıştı o zaman, hafızası güçlüyse hatırlayacaktır da muhtemelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 9 Ağustos 2017; 11:48:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Neden asic kodları değiştiriliyor?
    Kullanıcıların attığı mesajlarda DonanımHaber olarak her zaman şeffaf bir politika izlemeye çalıştık ve mesajlara yasal bir suç doğurmadığı, kullanıcıları mağdur edecek bir sebep taşımadığı sürece müdahale etmemeye gayret ettik. Ancak son olaylardan sonra bazı kullanıcılar insanların forum kullanımı zora sokacak şekilde kod paylaşmaya başladı. Kodları bu nedenle temizledik ya da değiştirdik. "


    Forum kullanımı nasıl zora sokuldu? İnsanlara kodlarını paylaşmanın yasak olduğu veya forum'u zora soktuğu açıklandı mı?(Forum kurallarında yazıyorsa orada var demeyin kaç kişi kuralları okuyup tam biliyor bunu sizde iyi biliyorsunuz. Kaldı ki onca modaratör'ün ve yetkilinin amacı forumla kullanıcı arasında köprü kurup düzeni sağlamak değil mi? bunun için bilgilendirme girmez mi?)

    "Kurallar sonradan mı değiştirildi?
    Forumda kurallar zaman zaman zaten değişiklik gösterebilir ve forumu daha işlevsel hale getirmek adına kuralların değiştirilebileceği bilgisi de forum kurallarında yer almaktadır. Türkiye şartlarında bir zorunluluk olmasa da son yaşanan olaylardan sonra kural değişikliklerini üyelere sunup onaylatma alt yapısını hazırlamayı planlarımız arasına aldık. Dileyen herkes kolaylıkla kurallar sayfasına zaman zaman göz atabilir. Burası gizli bir sayfa değildir."


    Soruya neden tam cevap verilmemiş? Kaçamak cevaplarla geçiştirilmeye çalışılmış? Evet mi? Hayır mı? Neden olay patladıktan sonra linklerle ilgili kuralı koyup sonra bu kural hep varmış gibi davranıldı bak orada yazıyor denildi? Bu ne kadar etik? Bunu yapan hiç utanmadı mı? İnternette hiç bir şey kaybolmaz Türkiye'nin en büyük teknoloji forumunun yetkilileri bunu bilemeyecek kadar cahil mi de böyle basit bir oyunla üste çıkmaya çalıştılar? Çocukça gelmiyor mu bu size?

    "Her kullanıcının kendi referal kodlu linklerini paylaşması neden yasak?
    Her kullanıcıya forumda kendi referanslı link’lerini paylaşma izni getirsek bu durumda ortam tam bir referanslı link çöplüğüne dönecek. Çok uygun fiyata sunulan bir ürünü herkes kendisi paylaşmak adına arka arkaya sıralayacak ve belki de aynı ürün onlarca kez paylaşılacak. Hatta daha da kötüsü fırsat olsun olmasın birçok gereksiz link paylaşılacak. Murat yıllardır bu düzeni sağlamak adına mücadele verdi ve bu mücadelede de kesinlikle haklıydı. Bundan sonra da konunun ıslahı için bu şekilde devam edilecek."


    Neden direk aslan payını kimseye kaptırmayız o kadar forumun her şeyiyle uğraşıyoruz madem böyle bir kapı var kimseyle paylaşmayız demiyorsunuz? Biliyorsunuz ki esas olay bu. Çok daha dürüst olursunuz. Madem forumun ref link çöplüğü olmasını istemiyorsunuz izin verin isteyen herkes kendi rehberini hazırlasın ve o rehber altında kendi ref linklerini koysun isteyen istediği kişinin konusundan alsın ürününü.Ha illa yine düzen bozulur diyor ve bizim amacımız aslan payını almak değil diyorsanız da kendi linklerinizi otomatik değiştirdiğiniz gibi o konuların sahibi kimse bütün linkleri o üyenin ref linkine çeviren "2 satır" kod yazın.Her konu sahibi kendi konusunun düzeni ile mücadele etsin. Sanki bütün DH sıcak fırsatlar konusundan ibaret de forumun akıbeti buna bağlıymış gibi yazmışsınız ayrıca.

    -----------------------------------
    -----------------------------------

    Sizin bunları okuyup cevap vereceğinizden veya geçmişten pozitif yönde ders çıkaracağınızdan hiç ümidim yok. Ama ben bunları niye yazdığımı yazayımda belki utanırsınız okuyup ve daha dürüst olmaya karar verirsiniz.

    Bilmem kaç senedir foruma üyeyim pasif olarak kullandım forumu her gün takip ederim. Daha öncede olaylar oldu ama bunun yanında küçük çaplıydı hepsi. Bu olayı ilk gördüğümde şaşırdım biraz takip ettim olay aktıkça açıklamalarınız birbirinize girdi, çeliştiniz, insanları yanlış yönlendirdiniz. Konun selametini bahane ederek insanların mesajlarını sildiniz ve insanları uzaklaştırdınız. Kısacası SANSÜR politakası güttünüz ve daha çok "güvensizlik point" kazandınız hatta level atladınız tebrik ediyorum. Cümlemin başında dediğim gibi sizden umudum yok ama günlerdir üstte olan konuya ilk defa bakayım dedim ve yine şok oldum. Üstte yazdığım gibi tutum sergilemişsiniz hiç değişmemişsiniz hala üstte olma çabası. Sonuna kadar haksızsınız bu olayda. Kabul edip erdemli davranmıyorsunuz yanlış yapıyorsunuz dostça uyarımdır size. Mesut Çevik'in yaptığı yayını da izlememiştim yakında onu da izleyeceğim çok merak ediyorum orada neleri çarpıtarak üste çıkmışsınız. Ayıptır. İster beni de uzaklaştırın, banlayın, mesajımı silin, kan kaybeden siz olacaksınız. Şu an tekel sayılırsınız ama her zaman böyle kalmayacaksınız. Bunları göz önüne alarak davranın ki yaşamınız uzasın.

    Bu arada cevap bekliyorum mesajıma daha doğrusu açıklama.

    --------------------------------------
    --------------------------------------
    Az önce özel mesaj gelmiş bana. Konu Amazon olayı tartışma konusu olduğu için ve konuyla ilgili olduğu için buraya paylaşıyorum üyenin ricası üzerine. Özel mesajda bir sıkıntısı varsa uyanıklık yapıp tüm mesajı silmeyin diye de aşşağı aldım. Sakıncalı bir durum varsa mesajın altında editleyip yazın sebebini ki rica da bulunan arkadaş da görsün sebebinizi.

    "Hocam merhaba amazon hakkında foruma bi eleştiri yazısı paylaştım bu yüzden 15 gün hesabım engellendi . Bunu amazon tartışma konusuna yazabilir misin ? Görsünler forumun nasıl dikta bir forum olduğunu
    Mesut çeviğin konusuna yazdığım cümle de aynen şu şekilde .
    "Bu topladığınız bilgisayarı amazondan aldığınız para ile mi topladınız "

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128174285"

    Ben niye banladığınızı görebiliyorum ama sebebini "AÇIKÇA" yazın ki iki tarafta tatmin olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysTerYBoY -- 4 Ağustos 2017; 19:50:39 >
  • Forum bu krizi doğru yönetemedi.



    Çok sayıda üye düzgün, tansiyon düşürücü açıklamalar beklerken bu şekilde sert açıklamalarla cevap verilmemesi gerekir.



    Forum Yönetimi açıklama yapan haber müdürünü gözden geçirmesi gerekir. Sonuçta ortada bi yanlış var.



    Açıkcası yöneticinin bu tavrına ben çok şaşırdım. Profosyonellikten çok uzak. Eleştiri tahammülü yok. Konuda çoğu kişi uzaklaştırma alıyor. Konu Sahibi haber müdürü yüzünden bence forum zarar görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon ürün paylaşımı efsaneni efsanesi konusunu kilitlemişler.



    Kriz yönetimi nasıl yapılmamadır dersi alanlar bu konuyu iyi takip etsin. İşletme bölümü , halkla ilişkiler okuyanlar derse girmesin bu konuyu okusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MysTerYBoY M kullanıcısına yanıt
    cevap vermezleeeeeer. bizi görmüyorlaaaaaar. korkunç bir yönetim var. ben hala onların adına utanıyorum
  • Yönetim böyle bir krizi kullanıcıların vitaminsizliğine bağlayarak ne kadar vitaminsiz olduklarını bize göstermiş oldular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu çok kısa özetleyebilecek biri var mı? Sayfalarca okudum olayı tam olarak anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unfortunately kullanıcısına yanıt
    Forum sahipleri refli link atmış para kazanmış ama üyelerin refli linklerini silmiş yada kendilerininkileri ile değiştirmişler. Üyeler de bizde para kazanmak istiyoruz diye isyan etmişler. Olay bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.