Şimdi Ara

Amazon’dan Starlink’e rakip geldi: Uydular fırlatılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon’dan Starlink’e rakip geldi: Uydular fırlatılıyor!
    Amazon'un Kuiper uyduları yakında yörüngeye doğru yolculuklarına başlayacak. Şirket, 6 Ekim'de fırlatılması planlanan Protoflight göreviyle birlikte ilk iki uydusu olan KuiperSat-1 ve KuiperSat-2'yi yörüngeye konuşlandırmaya hazırlanıyor. Kuiper projesi, Amazon'un SpaceX'in Starlink hizmetine doğrudan rakip olacak.

Amazon'dan Starlink'e rakip

Amazon Kuiper, halihazırda geleneksel sağlayıcıların ulaşamadığı uzak yerlere bile internet bağlantısı sağlayabilecek bir takımyıldız oluşturmak için önümüzdeki altı yıl içinde 3.200 uydu fırlatmayı planlıyor. KuiperSat-1 ve KuiperSat-2, Amazon'un uydularının ilk versiyonları olurken firma, bu uydulardan çok şey öğrenmeyi hedefliyor. Bu uydular, laboratuvar verileri ile gerçek dünya verileri arasında korelasyon yapılmasını sağlayacak ve bir dizi test için pandoranın kutusunu açacak.

Ayrıca Bkz.Starlink, “uzay lazeri” ile internet hızını artırıyor

Protoflight görevi, uyduların Kuiper'in yer tabanlı ağına ve müşteri terminallerine bağlantısını test edeceği için Kuiper Projesi'nin yer ekibi de ağın nasıl çalıştığını gözlemleme şansına sahip olacak. Buna ek olarak, sonraki uyduların fırlatma işlemleri için de değerli bilgiler toplanacak. Kuiper'in teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Rajeev Badyal yaptığı açıklamada, “Burada laboratuvarımızda kapsamlı testler yaptık ve uydu tasarımımıza yüksek derecede güveniyoruz, ancak yörünge testinin yerini hiçbir şey tutamaz. Bu, Amazon'un uzaya ilk uydu gönderişi ve görevin nasıl sonuçlanacağına bakmaksızın inanılmaz miktarda şey öğreneceğiz.” dedi.

Amazon Kuiper için krtik adım

Amazon’dan Starlink’e rakip geldi: Uydular fırlatılıyor!
    Bununla birlikte ilk iki Kuiper uydusu, United Launch Alliance’ın Atlas V roketiyle yörüngeye taşınacak. ULA uyduları 500 km yüksekliğe yerleştirecek ve ardından Kuiper ekibi gemideki sistemleri test etmeye başlayacak. Tüm elektronik aksamın çalıştığı doğrulandığında ilk teması kuracak ve uyduların güneş panelleri açılacak. Bundan sonra ekip, ağı test etmek için veri transferleri gerçekleştirecek. Amazon, her iki uydunun da görevin sonunda yörüngeden çıkarılacağını söylüyor.

Amazon, ilk uyduların 2024'ün ilk yarısında konuşlandırılacağını ve ticari tüketicilerle beta testlerine başlanacağını belirtiyor. Muhtemelen, bu fırlatmadan öğrendiklerine bağlı olarak planlarında değişiklikler yapabilir. Kuiper uydularının fırlatılışı 6 Ekim tarihinde Türkiye saati ile 21:00’da gerçekleştirelecek. Canlı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak:https://www.engadget.com/the-first-two-amazon-kuiper-satellites-are-heading-to-space-on-october-6-054335694.html

• Starlink bir an önce gelir umarım. Bıktım bu yerel isslerden

Kaç para isterse istesin hiç düşünmeden vereceğim

Bahçe evinde superbox var ve Allah bin türlü diyorum...

Bi çeker bi çekmez. Telin 4g 50Mb çektiği yerde bu paşam 1-2Mb zor çeker falan

Daha kötüsü 2 aydır en yüksek paket yetmez oldu.

Normalde yarısı bile bitmeyen kotalar, hem superbox hem de telefonda 2 aydır erkenden bitiyor ve ek paketler almak zorunda kalıyorum.

1 Kb veriyi mb olarak işliyorlar herhal

Zerre abartmıyorum Starlink bin derse bin, 5 bin derse 5 bin hiç düşünmeden her ay vereceğim

Yeter ki bu parasıyla bile hizmet alamadığım şirketlerden kurtulayım
  • Millet uzaya roket yolluyor biz de italyaya yaptırdığımız arabayla övünüyoruz😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starlink bir an önce gelir umarım. Bıktım bu yerel isslerden

Kaç para isterse istesin hiç düşünmeden vereceğim

Bahçe evinde superbox var ve Allah bin türlü diyorum...

Bi çeker bi çekmez. Telin 4g 50Mb çektiği yerde bu paşam 1-2Mb zor çeker falan

Daha kötüsü 2 aydır en yüksek paket yetmez oldu.

Normalde yarısı bile bitmeyen kotalar, hem superbox hem de telefonda 2 aydır erkenden bitiyor ve ek paketler almak zorunda kalıyorum.

1 Kb veriyi mb olarak işliyorlar herhal

Zerre abartmıyorum Starlink bin derse bin, 5 bin derse 5 bin hiç düşünmeden her ay vereceğim

Yeter ki bu parasıyla bile hizmet alamadığım şirketlerden kurtulayım

• Rezil herifler düzgün net veremezler oda yetmezmiş gibi netteki her aleyhe konuyu sansürlerler. Üstüne propaganda yaparlar.

• Adamların uydu sevdası yüzünden küresel ısınma bile son bulacak. Dünyanın üstü bildiğin alüminyum folyo ile kaplı oldu olacak az kaldı.

• Her ipini koparan uydu fırlatıyor 200 yıl sonraki uydu çöplüğünü çok merak ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vedkum kullanıcısına yanıt
    200 yıla kalmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarın öbür gün çinde başlar göndermeye o zaman abd itiraz eder.ama kendisi fırlatırken kimseden ses çıkmıyor.tüm dünyayı dinliyorlar ama başkası olunca olmaz sadece biz dinleyebiliriz.ab ülkelerin başkanlarını bile dinlediler.ileride bu uydular düşmeye başlarsa ne olacak.

• bi bu eksikti ! bir sonrakinde bir dönem trend olan

3 tane telefon arasında kalan

mısırın patlama videosunu hatırayan varmı !?

bu mesaja +1 bir vermeyen mısır olsun ! :(

• gokyuzune baktıgımızda umarım uydu dısında bırsey gorebılecek durumda olmaya devam ederız yıllar sonrada

• Uzay çöplüğüne devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.