Şimdi Ara

Amazon'dan sistem toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Turkiye'deki fiyatlarin cok yuksek olmasindan dolayi, sistemi amerikadan getirtmeye karar verdim. Toplayacagim sistem su sekilde

-Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5
    -ASUS VG248QE 24-inch LED-lit Monitor 144Hz refresh rate 1ms
    -Samsung 840 EVO 120GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD
    -Corsair CX750 Builder Series ATX 80 PLUS Bronze Certified Power
    -Corsair Obsidian Series 750D Performance Full Tower Case
    -G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2 x 4GB) DDR3 PC3-12800 RipjawsX
    -Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)

Amazon'dan sistem toplamak

Toplam:4.255 TL gibi bir fiyat cikiyor gumruk vergisi kargo fiyati her sey dahil

Vatandan topladigimda 4.900 TL ye denk geliyor.Garantilerinin Turkiye'de gecmiyor olmasi disinda hicbir kotu yani bulunmuyor hesaplarima gore.Daha once amazondan alisveris yapanlar bilgilendirirse sevinirim.Forumda bir arkadas "import fees deposit" in (yaklasik 280$) iade edildigini soylemis.Bu konularda bilgisi olanlar aydinlatirsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crnmrt -- 28 Aralık 2014; 16:44:56 >

• Bu amazon dan alisveris konusunda benimde yardima ihtiyacim var kuru kactan aliyorlar gumruge takilirmi takilirsa ne olur kargo ucretleri sureleri vsvs gibi tecrubeli arkadaslar aydinlatirsa seviniriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondan ürün adlığınızda o gün 75 euro dolar kuru olarak kaça denk geliyorsa(91,51 şu an için) ondan daha fazla tutarlı sepet toplamı vergiye tabi olur.Amazonda gümrükte sıkıntı çıkmaısn diye bu vergiyi siz alışveriş yaparken alır.Siz gümrükle vs uğraşmadan ürününüz elinize geçer.Bu gümrük bedelinin iadesi şöyle oluyor.Eğer gümrükte ,amazonun sizden aldığından daha az bir gümrük ücreti çıkarsa fazla olan kısmı amazon size geri ödüyor.FAzladan gümrük çıkarsa da amazon kendi cebinden ödüyor.Gümrük bedeli,bazen ufak tefek(100 dolar civarı) ürünler gümrüğe takılmadan geçtiğinde iade edilir.Sizin ürünler de gümrüğe takılacağından o iadeyi unutun.En fazla kargoyu sildirebilirsiniz.O da son zamanlarda bayağı zorlaştı.Ama yine de bir email atarak ya da live chatten deneyin derim.Ya da 1-2 gün daha bekleyin,yılbaşı indirimleri için.eğer 200$ gibi bir fiyat indirimi olmazsa trden al derim.Az para değil aldıkların.Garanti bazen çok önemli olabiliyor.
    Kargo konusuna gelince yavaş kargoyu seçince 1-2 hafta içerisinde,hızlı kargoyu seçince 2-4 gün içerisinde kapınıza gelmiş oluyor.(hafta sonları hariç)Ayrıca hızlı kargo hazırlanma süresi yavaş kargodan biraz uzun sürüyor.
    Ben de ekran kartı,kasa,psu almayı düşünüyorum.Yılbaşı indirimlerini bekliyorum.İnşaallah black friday gibi güzel indirimler olur.

<<<ASUS TF300T+DOCK TORCH RED KULLANICISI>>>

• quote:

Orijinalden alıntı: tugberkgoc

Bu amazon dan alisveris konusunda benimde yardima ihtiyacim var kuru kactan aliyorlar gumruge takilirmi takilirsa ne olur kargo ucretleri sureleri vsvs gibi tecrubeli arkadaslar aydinlatirsa seviniriz

Kuru bayağı bir fazladan alıyorlar.Siz alırken usd olarak faturalandırmayı seçerseniz bankanızın kuruna kalıyor iş.onlar da ufak kur farkı alıyorlar.Atıyorum 2,31 ise 2,33 vb.

• ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Peki Turkiye'deki distributor firmalar alinan urunu garanti kapsamina almaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crnmrt -- 28 Aralık 2014; 17:40:02 >

Orijinalden alıntı: crnmrt

Peki Turkiye'deki distributor firmalar alinan urunu garanti kapsamina almaz mi?

Bazı markalarda bu durum geçerli.Tek tek araştırmanız lazım.Forumda da amazondan alışveriş hakkında bir konu var.Bir bakın derim.
    1500 euro limiti hakkında bilgim yok benim.Ama onun içinde tek seferde alınmaz olur biter gibime geliyor.

• Evga ve Corsair dışında uluslararası garanti veren yok bildiğim kadarı ile. Arıza olursa ürünlerde Amazona RMA açıp geri göndermen gerekiyor.
  • kasanın kargosu 110$ civarı tutar Türkiyedeki fiyatını geçer , işlemcilerin fiyatları ülkemiz ile dışarısı hemen hemen aynı , yani değecek ürünleri almak lazım yurtdışından daha çok , amazon anakart satmıyor Türkiyeye

alınacak ürünlerin fiyatı 100$ altında ise tek sipariş etmeli gümrük ücreti ödememek için , mesela 256gb ssd ler var 100$ altında fiyatı tek sipariş edeceksin , psu + klavye vs vs 100$ kadar ayarlayıp sipariş edeceksin

anakart ebaydaki yüksek rateli satıcılardan temin edilebilir sorun olmaz

Evet hocam hakliymissiniz.Islemciyle kasayi cikartip,100$ alti urunleride tek tek gonderttigimde 2674 TL gibi bir fiyat cikti.Kasayla islemciyi burdan alinca 4186 TL ye geliyor, hem de garantileri olmus oluyor @Concerve

Orijinalden alıntı: Concerve

kasanın kargosu 110$ civarı tutar Türkiyedeki fiyatını geçer , işlemcilerin fiyatları ülkemiz ile dışarısı hemen hemen aynı , yani değecek ürünleri almak lazım yurtdışından daha çok , amazon anakart satmıyor Türkiyeye

alınacak ürünlerin fiyatı 100$ altında ise tek sipariş etmeli gümrük ücreti ödememek için , mesela 256gb ssd ler var 100$ altında fiyatı tek sipariş edeceksin , psu + klavye vs vs 100$ kadar ayarlayıp sipariş edeceksin

anakart ebaydaki yüksek rateli satıcılardan temin edilebilir sorun olmaz

100 dolar sinirlamasi dogru degil dostum . Kanunda 75 euro yaziyor . 75 euronun dolar karsiligi neyse onu baz almalisin . Amazondan 97 dolarlik bir urun aldiginda 20 dolar kadar gumruk istemekte sistem . 91 dilarin altinda kalirsan gumuruk istemiyor . Tamamen euro kuruna bagli bir uygulama .

• crnmrt C kullanıcısına yanıt
    223 dolar kargo tutmuş parçaları türkiyeye ücretsiz gönderen başka satıcılar olabilir onlardan alırsan 500tl cebinde kalır,ayrıca eğer ürün 75euro altıysa onu ayrı sipariş et ki vergi vermek zorunda kalma(ssd ve ram ler 75euro altıdır onları o şekilde ayrı al)

Orijinalden alıntı: crnmrt

Konuyla ilgili gigabyte'a da mesaj attim.Cevabi bekliyorum. @Yacatisma

Evet hocam hakliymissiniz.Islemciyle kasayi cikartip,100$ alti urunleride tek tek gonderttigimde 2674 TL gibi bir fiyat cikti.Kasayla islemciyi burdan alinca 4186 TL ye geliyor, hem de garantileri olmus oluyor @Concerve

geldi mi cevap ?

Dostum bu bir saat bir ayakkabı alırken de mi aynı şekilde? Yani ben 100$'lık bir ayakkabı alsam veya saat alsam buna en fazla 20$ filan vergi eklerler o da 120$ eder ve ben Türkiye'de vergi ödemeden kapıma kadar gelecek değil mi? Doğru mu anladım? Kargo ve vergiyi hangi ekranda ekliyor onu bulamadım. Kredi kartı bilgisi istiyor, girince mi çıkacak toplam rakam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semantik41 -- 31 Aralık 2014; 0:17:08 >
    birde bunu almıştım http://www.amazon.com/gp/product/B00ALK3KEM/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 80 dolara türkiyede 350 tl yalnız amerikan prizi var 8 10 liraya ucuna dönüştürücü almak lazım şuan laptop aldıgım için 2 side yatıcak hazirana kadar hazirandada amazondan bi evga gtx970 hdd ssd alırım

• semantik41 kullanıcısına yanıt
    Edit: evet kredi kartını girince çıktı rakam ortaya. 89$'lık ayakkabı için yani 220 liralık ayakkabı için 170 lira kargo ücreti istedi. Pışıkkkkkkkkkk :)
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.