Şimdi Ara

Amazon'dan laptop almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
30.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar böyle bi işe girişen var mıdır aranızda varsa riskleri nelerdir bilmek istiyorum. Malum doların hali ortada piyasada elle tutulur laptoplar 3000 liradan başlıyor. Amazon'dan sipariş vermek mantıklı mı değil mi bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Başka bir konuda yazdığım mesajı sizinle de paylaşmak istiyorum. Problem olması durumunda karşılaşacağınız şeyler ve aynı zamanda diğer bilgiler. Bu ürünün elinize gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Hiçbir sorun olmadan geledebilir. Ama pamuk ipliğine bağlı olarak bazı farklı olaylar gerçekleşebilir.

    Rica ederim. Şimdiye kadar herhalde reel(görerek) ve online olarak yurtdışından 40.000 TL'lik ürün satın almışımdır minimum.

    1. sorunun cevabına gelirsek. Öncelikle ülkede vergi mükellefi olmadığınız için orada ödemiş olduğunuz vergiyi almanın 2 yolu var.

    a) Global Blue Refund yolu ile. Bu yolu seçtiğinizde aracı firma olan Global Blue size vergi iadesini yapıyor ama içinden bir miktar komisyon aldığı için tamamını geri alamıyorsunuz. Bu yol daha kolay ama dediğim gibi KDV oranının tamamını geri alamazsınız. Nasıl oluyor derseniz. Yurtdışına gittiğinizde bir alışveriş yaptığınızda tax-free ile almak istediğinizi söylüyorsunuz o arkadaşlar size tax-free faturası veriyorlar. Sonra o ülkeden çıkmadan önce havalimanında gümrüğe gidiyorsunuz aldığınız ürünü AÇILMAMIŞ OLARAK (ZATEN ONLAR ÖZEL BİR TAX-FREE AMBALAJINA KOYUYORLAR) gümrük memuruna faturayla beraber gösteriyorsunuz. O da onaylıyor. Sonra Global Blue'nun her havalimanında olan noktalarından birine gidip ya çek olarak yada kredi kartınıza iade olarak geri alıyorsunuz. Hatta çeki aldığınızda Türkiye'ye döndüğünüzde Global Blue Türkiye İstanbul ofisine gönderirseniz hesabınıza yatırırlar parayı .Ama baya bir komisyon aldıkları için ancak KDV'nin yarısını falan alabiliyorsunuz. Verdiğim linkten bakabilirsiniz hangi ülkeden ne kadarlık birşey aldığınızda Global Blue size ne kadar vergi iadesi yapacak.http://www.globalblue.c...ping/refund-calculator/

    b) Gelelim 2. yönteme. Bunu pek kimse bilmez ama asıl olay budur. Invoice method diye geçer benim size birkaç mesaj önce anlattığım da buydu. Invoice method yönteminde satın almayı yaptığınız yerden ürünü tüm bedeli ödeyerek satın alırsınız. Sonra vergi iadesi yaptıracağınızı baştan söylediğiniz için sizden pasaport fotokopisi, hesap iblgileri(swift kodu, iban numarası v.b. şeyleri alırlar) Sonra siz ülkeden çıkarsınız. Çıkarken yine gümrüğe gidip oradan aldığınız faturayı kaşeletirsiniz Aynı zamanda sizin çıkışta pasaportunuza basılan çıkış yapmıştır kaşesinden de bastırırsınız. Sonra bu faturayı kargo ile bilgisayarı satın aldığınız yere gönderirsiniz onlarda sizin ülkeden çıkmış olduğunuzu anlar ve verdiğiniz hesaba parayı havale eder. Ya da bir daha gittiğinizde faturayı yanınızda götürerek parayı cash olarak ta alabilirsiniz.

    2)Başka bir konuda arkadaşlar vergi verdiğinden bahsetmişti. Ben birkaç farklı ürün ekleyerek ödeme ekranına kadar geldim denemek amacıyla Amazon bilgisayarlarda 220 dolar civarı bir gümrük bedeli koyuyor. Ama bunun yaklaşık bir deposit olduğundan bahsediyor. Açıklamalarında ise vergi bundan daha fazla veya daha az olabilir diyor. Daha az olursa sana fazla aldığı kısmı kredi kartına ya da satın almayı Paypal ile yaptıysan paypal hesabına geri gönderiyor. Bunun yanısıra gümrük bedelinin daha yüksek olduğuna kanaat gelirse. Bu gümrük bedeli Türkiye'ye girerken belirlendiği için güncel gümrük listesinden muadil ürün bakılıyor. Eğer ekstra gümrük bedeli çıkarsa sana PTT aracılığı ile sarı bir kağıt geliyor diyorlarki adınıza bir paket var lütfen gelip bu paketi gümrükten alınız ödemesi var deniyor. Sonra sen ürünün bulunduğu senin ilindeki gümrüğüne gidiyorsun. Orada amcalar açıp bakıyorlar içinde ne var ne yok. Sonra diyorlarki tamam bunun gümrüğü bu kadar. Ödeme yapıyorsun sana bir fiş veriyorlar ve ürününü veriyorlar alıp geliyorsun. Amazon'un aldığı bu para ile işlemleri nasıl yaptığına dair çok büyük fikrim yok. Amazon Türkiye'nin girişindeki gümrüğü manipüle etmesi çok zor bir durum. BAzı arkadaşlar satın alımları yapıyorlar ama pamuk ipliğine bağlı. Eğer ürününüzü ticari olarak nitelendirirlerse zaten alamazsın yada işin içine başka işler girer bunun için başka bir yerden alıntı yaptığım bu yazının devamını okuyabilirsiniz.

    Hangi firma ile getirtmek gerekir?

    Genel kanı hızlı kargo firmalarının ürünleri getirmesi durumunda gümrüğe takılma şansının çok daha yüksek olduğu yönündedir. Bu doğru ve farklı sebepleri var. Aynı içerikli ve mevzuata uygun bir ürünün PTT ile getirtilmesi durumunda takılma şansı az olduğu gibi, takıldıktan sonra da, muayene çağırıldığınızda karşınızda derdinizi anlatabileceğiniz bir muhattab bulacaksınız.

    Burada bir noktanın altını çizmemiz gerekli. Eğer ürününüz gümrüğe tabi olacak bir ürün ise, örnek olarak ticari mahiyette olmayan 350€ değerinde 10 kg. lık bir paket ise, PTT ile gelmesi durumunda muayeneye çağırılır, bunun neticesinde de vergisini öder alırsınız.

    Normal şartlar altında, hızlı kargo firmasının getirdiği üründe de durum farklı değildir. Fakat, eğer hızlı kargo firması ile geliyorsa, bu muayene ve gümrük işlemlerini kendilerinin yapabileceğini veya gümrük müşavirinize yönlendirebileceğinizi söyler. Bunun sebebi, ürünleri yurda giriş yaparken “ticari” olarak bildirmeleri. Böylece, konu resmi ithalat işlemine döner ve bir gümrük müşavirinin devreye girmesi gerekir. Takdir edersiniz ki, bireysel kullanıcıların hiç bir gümrük müşavirinde vekaletnamesi yoktur, o nedenle de işlemi kargo firmasının müşavirine devretmekten başka çaresi kalmaz. Bu da çok ciddi masraflar yaratır. Bu firmaların kendi bünyesindeki veya ortak çalıştıkları müşavirlerin bu konudan sağlayacağı kazanç nedeniyle bu “ticari” gösterme hilesine başvuruyorlar.

    Bu noktada haklarınızı iyi bilmenizde fayda var. Mevzuata göre hızlı kargo firmalarının sizden talep edebileceği tek bedel ardiye. Bunu da 75 € altı malzemelerde hiç isteyemezken, üzerindeki malzemeler için ilk 3 gün için talep edemez. Ama dediğim gibi, malzemeyi ticari gösterdikleri anda iş değişiyor.

    Burada bir ufak ipucu daha vermekte fayda var. Özellikle Avrupa kaynaklı alımlarınızda, seçenekler arasında bulunuyorsa Aramex’i tercih etmenizde fayda vardır.

    3) MSI, ACER yada birbaşka ürün farketmez satın aldığınız tarihten itibaren 1 yıl uluslararası garantiye sahiptir. Ama bunu satın alırken satıcıya söylemeniz gerekli. O da bu ürünü uluslararası garanti olarak açmalıdır. Yoksa ürün yerel garantide açılır ve sadece o ülkede garantisi geçerli olur. Ama Türkiye'de bu 1 yıl garantininde çok büyük önemi yoktur. Nedeni ise mesela ASUS böyle yapıyor; Ürünün yabancı ülkedeki faturasını tanımadığı için senin o tarihte alıp almadığını takmıyor. Bu durumda garanti o ürünün üretildiği günden itibaren başlamış oluyor. Yani rafta 1 yıl beklemiş ürünü almışsanız elinize geldiğinde garantisi yok demektir. Ama siz yinede hakkınızı arayabilmek adına uluslararası garantili olarak ürünü satın almayı sakın unutmayın.

    4) Benim nişanlımda Avrupa Brliği üyesi Finlandiya vatandaşı, şunu söylemeliyim ki vizelerin kalkması ciddi manada çok zor. Kalksa bile yinede Avrupa Birliği üyesi olamayacağımız için vergi durumu aynı olacak. Geri iade alacaksın aynı yolları takip edeceksin. Ama AVrupa fiyatı asla ve asla Amerika fiyatını yakalayamaz. Her türlü Amerikada 1299 dolar ise Avrupada 1499Euro falan olacaktır. Halada çok pahalı bir ürün almak istiyorsan uçağa atlayıp SChengen vizesi ile Bi Avrupa ülkesine gidip alman seni kara geçirir. Ya da America tatili yaparsın. Hem çok çok ucuza alırsın. Öğrenci isen %10 civarı bir indirim daha alırsın. Üzerine çıkarken vergi iadeni alırsın sana bedavaya gelir ürün. Ama amazon tadında bir siteden alırsanhem o ülkenin vatandaşı olmadığın halde vergiyi ödersin hemde üzerine birde gümrük vergisi ödersin. Birde kargo ödersin. Bir de sorun olur gümrüğe gidersin, yok ekstra masraf çıkar, belki ticari ürün olarak sayarlar ürünü gümrükte kirasını isterler. yada ekstra gümrük bedeli çıkar. Hepsini geçtim, dünyanın diğer ucundan kutuda plastik salatalık gönderebilirler. Gözünüzle görmeden almayın. Bakın burnumuzun dibinde Borma bilgisayar bilmemkim bilgisayar paranızı alıyor ürünü göndermiyor. Sonra aylarca paranı geri almak için uğraşıyorsun. Birde Amerika'yı düşün. :)

    Umarım yararlı bir yazı olmuştur.

    Saygılar sevgiler,

    Çağlar
  • Güzel bilgisayarların da gönderimi pek yok ama takip.

    Msi ge62 apache pro 001 yu gözlüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ürün kargo ve vergisiyle beraber 1500 dolara geliyor. Vergi:200 Kargo:30 dolar. Aynı laptop aylardır sepetimde ama bende cesaret edemedim. Burada international garantisi var mı bilmiyorum. Amazon yetkilisiyle yaptığım görüşmede ilk bir ay bir sıkıntı çıkarsa biz hallederiz. 1 Aydan sonra direk MSI ile irtibata geçmek zorundasınız şeklinde birşey söyledi. Ürün elinize ulaşmaz ise soruşturma başlatıyoruz ve size yenisini gönderiyoruz şeklinde konuştu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Gümrük vergisi yaklaşık ürün bedelinin %46sı gibi olur. Bunun nedeni KDVyi gidip başka bir ülkeye ödemiş olup bilgisayarı burada kullanacak olman. Birde kargo bedeli biner. 1200 Dolar olan bilgisayar yaklaşık 1700-1750$'a gelir. Ben geçen gün gümrükten öğrendim başka bir ürün almaya gittiğimde. Bilgisayara yaklaşık çıkacak vergi maalesef böyle. En iyisi kendin gittiğinde almak. Bende bir konu açtım forumda bakabilirsin. Gittiğinde alınca çok ucuza geliyor. Vergi falan hiçbirşey ödemiyorsun. Artı Taxfree ile ürünün o ülkedeki vergisinide geri alıyorsun.

    Risklerine gelince. Oradan aldığın ürün USPS ile kargo yolcuğuna başlar. Sonra Türkiye'ye indiğinde bu işleme PTT dahil olur ve bilgisayarın sana gelene kadar artık hangi ellerde dolaşır bilinmez. O yüzden 30 dolarlık kargo ile satın alırsan Türkiye'ye indikten sonra ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin. Ama UPS yada Fedex ile yüksek meblağ ödeyerek alırsan sorunsuz bir şekilde mis gibi gelir ürün gümrüğünü UPS ya da FEDEX hesaplattırır gümrük ticarete ödemeni yaparsın onlardan teslim alırsın. Biraz da yaşadığın yere bağlı. İstanbulda isen orada zaten uçaktan indikten sonra gümrükte kalır illaki oraya gitmen gerekecektir. Ama atıyorum Benim gibi İzmirde isen yada Antalya'da isen. İstanbulda gümrüğe girer sonra oradan Antalya yada İzmir gümrüğe kargolanır ve PTT ile yapılır bu işlem hiç güvenli değildir. Sonra sana kağıt gelir yaklaşık 10 gün sürer o kağıdın gelmesi. Seni gümrüğe çağırırlar. Gidersin oraya sonra hesap yaparlar fatura üzerinden sürpriz kaç para vergi çıkarsa alırsın ürünü çdersin fişini verirler. Ama gümrükte tanıdığın varsa gidersin oraya çayını içerken ürününü beş kuruş ödemeden alırsın :D




  • Dell i7559 modelinin tr ye gönderilmesini bekliyorum. 1500 dolar gibi bi bütçem yok sizin varsa o model çok hoşmuş. Buradan aynı donanım monster almaktansa msi alacaksınız. Msi ların 1 yıl evrensel garantisi var diye biliyorum. Satışını Amazon yapıyor ürünle ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız firma müşterinin yanında duruyor buradakiler gibi değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikaji M kullanıcısına yanıt
    Gümrük vergisinin %46 olduğu nerede yazıyor? Amerika için %20 Avrupa için %18 dir benim bildiğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Gelen ürünün Türkiye'deki piyasa değerine göre değişiklik gösterir o. Diğer türlü zaten sorun O zaman ben Adamla anlaşırım bana fatura keser 250$ 40 dolar vergi veririm. Öyle şey olmaz. Böyle olursa araba vergilerini düşünelim. BMW z3 1999 model arabalar bazı ülkelerde 3-4000€ Türkiye'ye getirdik verdin 1000 Euro vergi araba sana 5000 Euro'ya geldi. Ama burda 40000 tl araba. I Zaman kimse alma Türkiye'den hiçbirşey. Yani o ürünün gümrük listesindeki kendi yada muadili ürüne göre hesaplanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da ülkeye göre farklılık gösteren katma değer vergisidir. Onunda iadesini zaten taxfree yokuyla kendiniz yurtdışına çıktıysanız alabilirsiniz. Ana yine dediğim gibi bazı ürünlerde gümrük düşük çıkar bazılarında yüksek çıkar. Gümrük memuru gelen ürünün faturasının çok düşük olduğunu düşünüp Türkiye'deki bir muayer bedel üzerinden vergi hesabı yapabilir. Oradaki Ada'ma bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikaji M kullanıcısına yanıt
    Araba getirmek çok farklı bi konu da anlamadığım şu, amazonda vergi ve kargo diye gösterilen toplam 220$ lık masraftan farklı olarak Türkiye bizden kdv mi istiyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Üstadım Amazon.com'dan önceden hiçbir ürün almadın mı? Şimdi sen tax included bir fiyat ödedin değil mi? Ürün mesela 1199 Dolar senden o 200 dolar extra falan aldı değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikaji -- 3 Aralık 2015; 13:28:10 >
  • mikaji M kullanıcısına yanıt
    Hiç alışveriş yapmadım, yazdığı vergi haricinde devlete vergi ödüyor muyuz ödemiyor muyuz sadece bunu merak ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondan alınan ürünlerin vergisi, o ürünü satın alırken amazona ödenir. Gümrükle uğraşmazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Amazon kendisi açıklamasında yazmış zaten. Bu deposit ücretidir eğer vergi bunun altında kalırsa geri kalan kısmı sizi iade ederiz diyor. Ama vergi bundan yüksek çıkarsa destination country'deki gümrükte ödersin diyor.

    https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=14309551&pop-up=1
  • Keza arkadaşımın başına geldi önceden. Hem Amazona ödedi hemde dah ayüksek vergi çıktığı için gümrüğe ödedi. Ama o notebook almamıştı. Araba yedek parçası ve direksiyon aldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikaji

    Amazon kendisi açıklamasında yazmış zaten. Bu deposit ücretidir eğer vergi bunun altında kalırsa geri kalan kısmı sizi iade ederiz diyor. Ama vergi bundan yüksek çıkarsa destination country'deki gümrükte ödersin diyor.

    https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=14309551&pop-up=1


    Sizin dediğiniz %46 veya kdv gibi bişey yok yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muchard kullanıcısına yanıt
    Amazona ödediğin bedel zaten %20 gibi birşey. Ben yaklaşık olarak şu kadarlık bir bilgisayara ne kadar gümrük vergisi çıkar diye gümrük memuruna sormuştum. Oda aldığın fiyatın üzerine yaklaşık %45-46 koy dedi. Ama yinede bizdeki gümrük vergisi listesinden kontrolünü yapıyoruz dedi. Ama sen zaten 220 dolar gibi birşey ödemişsin mesela. Farklı fiyatlarda olan bir ürün ve yukarıdaki mesajlarda söylenen ürünü sepete ekledim. Birbirinden farklı fiyatta ürünler içinde aynı 220 küsur bir vergi alıyor. Deposit olarak alıyor. ORada açıklamada da yazmış bu bedelin altında veya üzerinde vergi çıkabilir bilginiz olsun. Anlatmak istediğim bu. Hiç gümrük vergisi ödemediğin bir sistem üzerinden satın alırsan ona %45 ekle. Amazonda ödeme yapmışsın ama o da belirsiz. Altında da çıkabilir vergi üzerinde de. Altında çıkarsa aldığın kredi kartı yada paypal hesabına ödemenin fazla kısmını iade ederler. Ama üzerinde çıkarsa da gümrüğe gidip ekstra ödediğin dışında vergi ödersin. Ama zaten amazondan ürün alıyorsun doları hesaplarken 3,05'ten hesaplıyor. Üzerine 220$ alıyor. Burada da vergi çıkarsa ürün pahalıya gelebilir. Dikkatli alışveriş yapmak gerekli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikaji

    Amazona ödediğin bedel zaten %20 gibi birşey. Ben yaklaşık olarak şu kadarlık bir bilgisayara ne kadar gümrük vergisi çıkar diye gümrük memuruna sormuştum. Oda aldığın fiyatın üzerine yaklaşık %45-46 koy dedi. Ama yinede bizdeki gümrük vergisi listesinden kontrolünü yapıyoruz dedi. Ama sen zaten 220 dolar gibi birşey ödemişsin mesela. Farklı fiyatlarda olan bir ürün ve yukarıdaki mesajlarda söylenen ürünü sepete ekledim. Birbirinden farklı fiyatta ürünler içinde aynı 220 küsur bir vergi alıyor. Deposit olarak alıyor. ORada açıklamada da yazmış bu bedelin altında veya üzerinde vergi çıkabilir bilginiz olsun. Anlatmak istediğim bu. Hiç gümrük vergisi ödemediğin bir sistem üzerinden satın alırsan ona %45 ekle. Amazonda ödeme yapmışsın ama o da belirsiz. Altında da çıkabilir vergi üzerinde de. Altında çıkarsa aldığın kredi kartı yada paypal hesabına ödemenin fazla kısmını iade ederler. Ama üzerinde çıkarsa da gümrüğe gidip ekstra ödediğin dışında vergi ödersin. Ama zaten amazondan ürün alıyorsun doları hesaplarken 3,05'ten hesaplıyor. Üzerine 220$ alıyor. Burada da vergi çıkarsa ürün pahalıya gelebilir. Dikkatli alışveriş yapmak gerekli.

    Anladım teşekkür ederim yararlı bilgiler için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer yeşil pasaportun varsa pegasustan şimdi baktım. Antalya Hamburg Hamburg Antalya gidiş dönüş uçak bileti tüm vergiler dahil 468 T.L. Git oraya hem 2 gün gez. Hem uygun fiyata al notebookunu geri dönerkende %19 vergi iadesini al. Gözünle görüp alırsın :D
  • Bi aksilik olmazsa ayın 20sinden sonra sipariş vericem ya da yılbaşını beklerim indirim olursa diye ama pc yi amazondan alıcam. 1100 dolardan 1000 e inmişti bi ara yine olursa diye bekliyorum. Vergi de %20 alıyor amazon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.