Şimdi Ara

Amalgam Diş Dolgularının Sağlığımıza Tesiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Annem bir süre önce bir TV programında Suat Arusan adında birini dinlemiş, belki faydası olur diye bana da dinletti. Bu adam dişlerimize yapılan koyu renkli dolgu olan Amalgam Dolguların sağlığımızı tehdit ettiğini ısrarla söylüyordu. Amalgam dolguların Cıva elementini ihtiva ettiğini ve bu elementin de çok zararlı olduğunu söyledi. Malum, Cıva vücuda zararlı bir element, ben ise bugüne kadar bu maddenin bu dolgu içerisinde hapsolunduğunu ve zarar vermediğini düşünmüştüm.

Bahsi geçen şahıs, bu dolguların hemen çıkartılıp yerine daha doğal maddelerden yapılmış beyaz dolguların koyulması gerektiğini söyledi. Yüksek Tansiyon, Kilo Problemleri, Migren, Sindirim Sistemi Bozukluklukları, Göz Hastalıkları vs. gibi birçok hastalığa doğrudan sebebiyet verdiğini iddia etti. Avrupa ve Amerikada Amalgam Dolgular yasaklanmaya başlamış bile. Yanılmıyorsam Ege Üniversitesi de bu tür dolgu kullanımını yasakladı.

Bende de hiçbir tedaviye cevap vermeyen bir Göz Kuruluğu Hastalığı var. İşin garibi bu hastalık 10 yıl kadar önce dişlerime ilk dolguyu yaptırdığım anda başladı, 2 yıl kadar önce de 2 dolgu daha yaptırmıştım, yaptırdıktan sonra da hastalığım ilerledi. Yani dişlerimde Cıva ihtiva eden dolgu sayısı arttıkça hastalığım ağırlaştı. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Bu dolguları söktürmek hastalıkları yok edebilir mi? Dolgusunu söktürdükten sonra şifâ bulduğunu söyleyen çok fazla kişiye ait röportaj var ama ne derece samimi, bilemedim...

Amalgam Diş Dolgularının Sağlığımıza Tesiri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 9 Kasım 2013; 2:49:01 >

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen doktor sülükle, taşla, hadisle ve kumaşla tedavi yamaya kalkan hekim diye biliyorum, gerisi siz düşünün :)

Kesinlikle televizyonda dinlenen bu tarz şeylerin %90'ının doğru olmadığını geri kalanın da şaibeli olduğunu belirtmeme gerek yok umarım. 2750 lira veriyorsunuz televizyona sizi 15 dakikalığına çıkarıyorlar, isterseniz siz bile tıpla ve diş hekimliği ile alakanız olmayan bir konuda doktara yapın, örneğin ekonomi doktorası, televizyonda tıpla ilgili konuşun, hemen alt yazıda "Doktor xxx yyy" diye adınızı yazarlar :)

Gelelim Amalgam'a, doğrudur, civa zararlı bir element olmasına karşın o sırada işlendiğin artık o bir civa olmuyor, nasıl kömürü gerekli işlemlere tabi tuutp elmasa çevirince artık onun bir kömür olmadığı gibi...

Bu bahsedilen amalgam dolgular şuan dünyanın hiç bir yerinde de yasak olmamakla beraber özellikle de Dünya Dişhekimliği Birliği (FDI) ve Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA) bu dolguların kullanılmasını önermektedir. tabi eğer kullanılmasına karşı çıkan kişi kompozit firmalarından maddi bir kazanç elde etmiyor ise :)

Televizyon da çıkan kişileri dinleyeceğinize kendi doktorunuza güvenin, şu iki linki de bir inceleyin derim be;

http://tdb.org.tr/tdb/v2/haber_goster.php?id=1648

http://ido.org.tr/haber_goster.php?haber_id=560

inanmıyorsanız, bu konuda araştırma yapmış olan diş hekimi Erdem Bey'in telefonunu da vereyim, gidip ücretsiz bir muayene olun, o size gerekli açıklamayı yapsın.

Dolgusunu söktürdükten sonra şifâ bulduğunu söyleyen çok fazla kişi'ye bunun için kaç para aldıklarını ya da sattıkları malzemelerden doktorları zor durumda bırakarak ne kadar faiş kazanç elde ettiklerini de sorarsanız sevinirim... Bu tamamen bizim gibi malzeme satan firmaların iş güzarlığı, doktoru elde olmayan bilimsel verilerle yanıltamayınca saçma sapan röportajlar yapıp televizyonlarda yayınlayarak hastaların üzerinde etki edip doktorları yine kendi malzemlerini almaları konusunda zor durumda bırakıyorlar...

Ama estetik açıdan şüpheniz varsa kesinlikle haklısınız estetik bir materyal değil. Kompozit de aslında yeterince estetik olmayabilir ama isterseniz 200 liraya yaptırdığınız amalgam dolguyu 50 liraya söktürtüp yerine 600 liraya seramik dolgu yaptırtabilirsiniz.

Daha iyi demek başka bir şeydir, daha iyi malzemenin fiyatını söylemeyip 200 yıldır tüm dünyada güvenle kullanılan ve hiçbir sıkıntı çıkardığına dair elde verisi bulunmayan bir malzemeyi kötülemeye çalışarak kendi malını satmaya çalışmak başka birşeydir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 9 Kasım 2013; 14:43:09 >

• Detaylı cevap ve ilginiz için teşekkür ederim. Bahsi geçen şahısa ve teorisine şüpheli yaklaştığımı ben de ifade etmiş idim. Beni olumlu düşünmeye iten tek şey bilim dünyasının zaman zaman geri adım atabiliyor olmasıdır. Geçmişte bu tür hadiseler yaşanmadı değil. Bir zamanlar güneşin sabit, dünyanın güneş etrafında döndüğü tüm ilköğretim kitaplarında bile yazılı iken bugün güneşin de kendine ait bir yörüngesi olduğu gerçeği çıktı ve bilim dünyası tarafından geri adım atıldı. Tıpkı bunun gibi, acaba bu dolguların zararlı olduğu mu anlaşıldı gibi bir şüphe doğdu içime. Umutlanmak istiyorum, hastalığım o kadar hayatımı mahfetti ki ne bulsam sarılacak gibiyim...

Unutmadan; Sülük ve Hacamat tedavisi sahih hadisler ile gelen Nebevi tedâvi yöntemleridir. Dilerseniz bununla ilgili kaynakları da size iletebilirim. Batıl, hiçbir dayanağı olmayan uydurma tedâvi yöntemlerini karalamak isterken hakkın da üstünü çizmemeye ihtimam gösterelim lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Detaylı cevap ve ilginiz için teşekkür ederim. Bahsi geçen şahısa ve teorisine şüpheli yaklaştığımı ben de ifade etmiş idim. Beni olumlu düşünmeye iten tek şey bilim dünyasının zaman zaman geri adım atabiliyor olmasıdır. Geçmişte bu tür hadiseler yaşanmadı değil. Bir zamanlar güneşin sabit, dünyanın güneş etrafında döndüğü tüm ilköğretim kitaplarında bile yazılı iken bugün güneşin de kendine ait bir yörüngesi olduğu gerçeği çıktı ve bilim dünyası tarafından geri adım atıldı. Tıpkı bunun gibi, acaba bu dolguların zararlı olduğu mu anlaşıldı gibi bir şüphe doğdu içime. Umutlanmak istiyorum, hastalığım o kadar hayatımı mahfetti ki ne bulsam sarılacak gibiyim...

Unutmadan; Sülük ve Hacamat tedavisi sahih hadisler ile gelen Nebevi tedâvi yöntemleridir. Dilerseniz bununla ilgili kaynakları da size iletebilirim. Batıl, hiçbir dayanağı olmayan uydurma tedâvi yöntemlerini karalamak isterken hakkın da üstünü çizmemeye ihtimam gösterelim lütfen...

"sahih hadis" nedir, açıklar mısınız? Çünkü bu tarz bir tedaviye ki maliyeti de yok, yapanların çoğu doktor bile değil, hiç bir eğitim almamış kişiler ve izlediğim kadarıyla tehlikeli olabilecek yöntemler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.