Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
108
Favori
48.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 700-750W bak bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteminin toplamda max ne kadar güç istediğini yazan siteler var :) Adım adım hesaplıyorsun basit iş hiç birimizin fikrine bakma, matematik ve fizik daha doğru sonuç verir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatanQa

    MSI B450M Gaming Plus kullanıyorum Ryzen5 2600 kullanıyorum 3-4 aydır , performans ve stabilite adına sorun yaşamadım , ramlerim 3200mhz çalışıyor dual.

    Hepsini kullanıp sonuçlara varmak daha tutarlı olur.
    hocam siz ve sizin gibi bir kac arkadasta ayni tarzda mesaj yazmis. sizler olayi yanlis anlamissiniz. kullandiginiz anakart listede yoksa yada onerilmemisse, o anakart da performans ve stabilite sorunlari olacagi anlamina gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamdeep

    Öncelikle böylesine harika bir konu açtığın için gerçekten çok teşekkürler. Nerede o eski forum. Şimdi herkes hemen tüketme peşinde.

    1- İntel anakartların da yorumları gelecek mi yoksa aynı mı tüm bileşenler ?
    2- Senin için en mükemmel sistem anakart-işlemci-ram açısından hangisi olurdu, ya da tüm sistem. Tüm bileşenleri de ekleyebilirsin.
    Aynı model isminde ki(X470 Gaming Pro carbon-Z390 Gaming Pro Carbon vb.) ürünlerin bileşenleri kesinlikle aynı değil, tamamen farklı.

    Intel için böyle bir başlık açmayacağım çünkü mevcut Z370-390 anakartlar hiçbir zaman 9900K'dan daha üst seviye bir işlemci desteklemeyecek yani ölü soket, kasımda çıkması beklenen 10nm sunny cove işlemciler bu anakartlarda çalışmayacak.

    Bu konuyu açtım çünkü AMD'nin iddiasına göre daha bunlar 3000/4000 destekleyecek bu yüzden geçerliliğini uzun süre koruyacak.

    Sistem tavsiyesi yapmıyorum.

    Intel anakartlar hakkında yorumumu merak ediyorsan;
    https://forum.donanimhaber.com/intel-9-nesil-hakkinda-hersey-z390-anakartlar-overclock--132837078

    Bu konuda Z370/Z390 anakartlar hakkında yorumlarım mevcut, onları okuyabilirsin.




  • MSI B350 PC MATE kullanıyorum. (Tamamen NIKOS mosfetlerle dolu.)
    CPU VRM' e bir şey olur mu korkusundan, Ryzen 1600' ü aldığım günden beri OC' siz olarak kullanıyorum.

    Tek çekirdek isteyen oyunlarda SMT kapalı ve 3.8-3.9 Ghz hızında; bolca izleği yoğun şekilde kullanabilen oyunlarda ise SMT açık OC'siz ya da SMT açık hafif OC' li şekilde kullanmak gibi bir planım var.

    Ya da dibine kadar OC yapıp, 120mm radyatöre mü geçsem? Mosfet soğutucusunun üzerine de bir fan takarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 13 Mart 2019; 21:19:2 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tüm cevaplar için çok teşekkür ederim. Konu harika
  • Multimetre kullanıcısına yanıt
    VRM yanaması diye birşey olmaz zaten BIOS'da vrm temp limit mevcut autoda 125 derece olur genelde, onu 100 filan yaparsın.

    Ayrıca garantisi varsada olursa olsun ne güzel temin edemiyoruz diye B40-A Pro yollarlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Mart 2019; 21:27:19 >
  • konu süper elinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 13 Mart 2019; 21:27:16 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    MSI OC nedeniyle bozulan kartın yerine yenisini garanti kapsamında verir mi bilemiyorum.
    Limite ulaşma durumunda koruma olsa bile, 125 dereceye yakın sıcaklıkta sürekli çalışması da ömrünü kısaltır.

    Ryzen'i tercih etme sebeplerinden biri de anakartı değiştirmeden CPU değiştirip, uzun yıllar aynı anakartı kullanabilmekti. Haliyle iyi anakart almak gerekiyor ya da mevcut anakartı çok zorlamamak gerekiyor. Henüz anakart almayan varsa ve 6-8 çekirdekli Ryzen kullanacak bütçesi varsa, sağlam bir anakart alsın, uzun yıllar kullanabilsin derim.

    GTX 1060 ile çok sorun çıkmıyor ama biraz OC fena olmazdı. CPU isteyen oyunlarda Ryzen 1600' ün standart saat hızı biraz düşük kalıyor.
  • Multimetre kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız OC'dan dolayı ekran kartınız veya anakartınız bir zarar görürse bunu servisin anlama imkanı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Mart 2019; 22:13:57 >
  • mek38 M kullanıcısına yanıt
    Butce nedir? ideal uygun atis derken mesela tomahawk burada 778 lira siz ordan getirtirseniz %22,3(142lira) kârli oluyor. ama ayni paraya burda b450 gaming plus alinabiliyor. daha iyisini isterseniz x470 pro carbon alinir bu da %27,3(302lira) daha ucuza gelecek. Anladigim kadariyla uygun fiyatli ariyorsunuz fakat Turkiye garantili b450 gaming plus almak daha mantikli. iyisi olsun ucuza gelsin deniyorsa x470 pro carbon almak mantikli... önümüz ryzen 3000. bir de sogutucu getirsinler size "thermalright Aro-m14 Grau" mylemon da 45 euro, siparis vericek bir iki gune gelince parasini verip urunu alicak. Ram satin almadiysaniz mylemon da yine 112eu ya kingston hyperx 3200mhz 16gb var (hx432c16pb3k2/16) yada ucuz olsun 3000mhz yeter derseniz, 85-87 euro ya gskill ageis cl16 3000 mhz var. ssd almadiysaniz 68 euro ya crucial mx500 500hb var. arkadasiniz geizhals.at den arastirma yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 13 Mart 2019; 21:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    bu tarz bi sistem düşündüm fakat Cooler , PSU , kasa oalrak ve özelliklede Monitor bulamadım bunları TR de alacağım , fakat şunun farkına vardımki 4bin altında adam gibi bir sistem yok günümüze uysun geleceğide biraz parlak sistemler min 4bin

    AM4 Anakartlar Konusu

    Bu listedeki parçalara daha iyi olması adına bi önerin var mı yada eksik parçalara dair nokta atışlı ürün önerin?




  • mek38 M kullanıcısına yanıt
    Anladim, ssd de cache yok, m2 slot ama sata yine... benim onerdiginde 512mb ddr4 cache i var. ram 8gb almayin, almisken 16gb olsun. corsair m1d burda da 325 lira yani sectiginiz ramin size bir getirisi yok. benim soylediklerimi anakartin destek sayfasindan kontrol edip soyledim. 112eu ya onerdigim kingston ram burda min 809 lira. sogutma urunu olarak onerdigim urunde cok iyi 2700x tam yukte 55 C de tutabiliyor, stok fan simdilik yeter fakat elinizde imkan varken kullanin diye soyledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamdeep kullanıcısına yanıt
    Bakarım tabii ama ne kadar güvenilir, ve burada direk tecrübe etmiş insanlardan duymak beni o sitelerden daha çok rahatlatır. Yoksa google'a tabii ki sordum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadım bende msi x470 pro carbon ac anakart var bu anakartla ilgili neyin kötü olduğunu bilmem gerekir ve ne yapmamam gerekir ?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    ne alaka kaynak göstermedin yalancısın der gibi? böyle bir derdim yok çok şükür önce okuduğunu anla ben kimseye benim kartım süper demdim öyle bir derdim de yok ben sadece 2017 den beri overlock neti takip ederim orada adam 2 kartı da alıp resimlerle inceleme yapmış fark yok demiş onu demek istedim elmayla armudu karıştırmayalım kaynak linki vereyim ara bul 4 bin sayfada ben nereden hatırlayayım sayfayı c7h çıktığı 1 yıl olmuş adam o zamanlar yapmıştı. ayrıca önerdiğin kartı da kötüleme niyetim yok beni de ilgilendirmez neyi önerdiğin bunu abartmaya da gerek yok hiç bir şeyin kafasında da değilim öyle olsam her sorana c6h al derim asıl siz bu her haltı ben bilirim edalarını bırakın

    buyur kaynak bu 4008 sayfa bu konuda paylaştı ara bul.
    https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-4008.html

    paylaşan da bu üye
    https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-4-1-overclocking-dram-am4.html




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Sen birşey iddaa ediyorsan ben neden arayıp bulayım, sen ortaya bir laf atyıorsun sonra ara bul diyorsun. Sırf C6H kullanıyorsun diye 4000 sayfanın içinden cımbızla bir mesaj bulmuşsun(kim bilir ne yazmış o da belli değil) o yüzden C6H, C7H'den daha iyi diyorsun. Ben herşeyi bilmiyorum, benden daha çok bilen buildzoid ve der8auer "C7H, C6H'nın üzerine ciddi bir gelişim olmuş" diyor ve videolarında nedenleriyle anlatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Mart 2019; 2:16:35 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    AL sana küçük bir örnek arka paneller iddia değil gerçek adam konuda yazdı durduk yere ne derdim varda uydurayım kullandığım karttan para kazanmıyorum sonuçta yine okuduğunu anlamıyorsun iyi demiyorum adam yazmış karşılaştırmalı işlemci soketi etrafındaki soğutucular daha az demiş c7h nin artısı da var eksisi de var demiş bu kadar basit abartmaya gerek yok senin önerine bok atmıyorum yani rahat ol ocn yi takip ediyorsan bilmen lazım o zaman

    AM4 Anakartlar Konusu AM4 Anakartlar Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mart 2019; 1:10:17 >




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    C6H'da 2 tane fazla USB portu var bu mu daha iyi anakat yapıyor, haklı çıkacam diye saçmaldıkça saçmalıyorsun.

    "işlemci soketi etrafındaki soğutucular" filan yazmışsın belliki bu konular hakkında bilgin yok daha en basit terminolojiyi bile bilmiyorsun, o işlemci etrafında ki soğutucular dediğin şeye vrm heatsinki denir ilk önce bunu öğren. Zaten sen ryzen ana konu c6h ana konusundan da dikkatimi çekmiştin çünkü C6H kullanıp ben overclock yapmam filan yazıyordun. C6H kullanıp overclock yapmayan adam ya daha OC yapmayı bilmiyordur yada yapmaktan korkuyordur.


    C6H'da kullanılan heatsink;

    AM4 Anakartlar Konusu

    C7H'de kullanılan heatsink;

    AM4 Anakartlar Konusu

    İkisinde de kozmetik dışında aynı heatsink kullanılmış, vcore ve vsoc heatsinki heatpipe ile birbirne bağlanmış bir yapı mevcut yani "işlemci soketi etrafındaki soğutucular daha az" diye tabir ettiğin vrm heatsinki C6H daha fazla filan değil, ikisi aynı. Tabi adamın "işlemci etrafında ki soğutuclar" derken ne demek istediğini bilmediğin için, benim yaptığım gibi kendin pcblerine bakıp bunun doğru mu yanlış mı olduğunu bile sorgulayamıyorsun.

    C7H'in VRM'lerinin en sıcak noktası 72'iyken, C6H'da 85 derece.

    AM4 Anakartlar KonusuAM4 Anakartlar Konusu

    Gerçekten daha fazla zorlama bilgin olmadığı ortaya çıktıkça giderek daha komik duruma düşüyorsun, bilmek zorunda değilsin ama bilmediğin konular hakkında yorum yapmak zorunda da değilsin.

    NOT: Yanlış anlama olmasın C6H üst düzey bir anakarttır ama bu şahıs sadece C6H kullanığı için(klasik benim kullandığım ürün en iyisidr kafasıyla) C6H, C7H'den daha iyi dedi bende böyle birşey olmadığını kanıtladım ama kabullenmek istemiyor durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Mart 2019; 2:17:47 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    ne eksik dedin küçük bir örnek verdim neyin kafasını yaşıyorsun çözemedim boş yapıyorsun ve okuduğunu anlamıyorsun muhatap olmam seninle senin gibi ürün tavsiye edip övme derdim yok zamanında yerden yere vurmuşum c6h yi ne anlatıyorsun sen? oc yapmam zaten anlamam demişim her zaman c6h en iyi demişim hey allahım şaka gibi okuduğunu anlamıyor gerçekten saçma bir insansın bunu anladım neyse hadi bak işine asıl saçmalayan sensin aferin vrm yi öğrenmişsin tebrik ederim ben senin gibi bilgiliyim deyip hava atmıyorum hiç bir konuda da her haltı bilirim yazmadım senin gibi. zaten sen maşallah doğarken bilgili doğmuşsun belli hadi işine bak gerçek yüzünü gösterdin zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mart 2019; 2:4:8 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.