Şimdi Ara

Am radio vericisi çok basit...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internetten buldugum bir verici şemasını veriyorum. Denedim iyi sonuç aldım sizede öneriyorum..
    RF haberleşmede özellikle AREF olan atmellerin sinyalini yükseltmede çok işe yarıyor...

Am radio vericisi çok basit...

• kardeş bu sinyali hopörlör gibi bir yerden mi alıyor tam anlamadım
  • arkadaş peki kaç metre verim alanı?
    denemişsin ya ondan sordum
    bende bir dneyeyim
  • tam olarak ses yollama için kullanabilir miyiz bunu?
  • bir zamanlar orta dalga bobin sarılı, ferrit nüveyi entegreli bir yükseltecin girişine bağlamıştım.
    ilk radyomu böylece gerçekleştirmiştim.bunu görünce aklıma geldi.bu tam tersi.en basit verici.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineer_erc

kardeş bu sinyali hopörlör gibi bir yerden mi alıyor tam anlamadım

Ses sinyalinide hexa kodlarıda yolladım ikisinide dene ..
  • güzelmiş.şunu bi deniyim.teşekkürler serhatka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende hemen denemek istiyorum ama dahaca bu elektronik işinde çok çok az bilgim olduğu için bazı noktaları bilmiyorum, osilatör kaç uçlu bir eleman, ben 2 diye biliyorum, birde trafoda 1000 ıhm ile 8 ohm yazıyor, bunlar neyi ifade ediyorji, sarım sayısı desem değil... birde bunu örneğin dinlemek için bir radyo yeterli mi , yeterli ise frekans aralığı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineer_erc

bende hemen denemek istiyorum ama dahaca bu elektronik işinde çok çok az bilgim olduğu için bazı noktaları bilmiyorum, osilatör kaç uçlu bir eleman, ben 2 diye biliyorum, birde trafoda 1000 ıhm ile 8 ohm yazıyor, bunlar neyi ifade ediyorji, sarım sayısı desem değil... birde bunu örneğin dinlemek için bir radyo yeterli mi , yeterli ise frekans aralığı?

Primer sargısı girişi 1000 ohm sekonder çıkışı 8 ohm sargı drençleri bunu bir avo metre ile ölç ohm kademesinde birde bu osilatör 4 uclu
  • Frekansı da şekilde görüldüğü gibi 1 Mhz.
  • peki kardes kaç km yayın yapr bu AM bandından
  • quote:

Orjinalden alıntı: catrapatra

peki kardes kaç km yayın yapr bu AM bandından

Kardeş ben bunu ölçmedim elimde imkan yoktu ama açık alanda 3-4 km filan yayın agı var..
  • hmm ok hocam saol eyw
  • Osilator hazır alınan birşey galiba. Adı sanı ne?
  • Yapalımda yasak Yaw başımıza iş açmasın Sonra
  • Bana 15 metreyi zor geçer gibi geliyor sanki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.