Arkadaşlar internetten buldugum bir verici şemasını veriyorum. Denedim iyi sonuç aldım sizede öneriyorum.. RF haberleşmede özellikle AREF olan atmellerin sinyalini yükseltmede çok işe yarıyor...
kardeş bu sinyali hopörlör gibi bir yerden mi alıyor tam anlamadım
arkadaş peki kaç metre verim alanı? denemişsin ya ondan sordum bende bir dneyeyim
tam olarak ses yollama için kullanabilir miyiz bunu?
bir zamanlar orta dalga bobin sarılı, ferrit nüveyi entegreli bir yükseltecin girişine bağlamıştım. ilk radyomu böylece gerçekleştirmiştim.bunu görünce aklıma geldi.bu tam tersi.en basit verici.
quote:
Orjinalden alıntı: engineer_erc
kardeş bu sinyali hopörlör gibi bir yerden mi alıyor tam anlamadım
Ses sinyalinide hexa kodlarıda yolladım ikisinide dene ..
bende hemen denemek istiyorum ama dahaca bu elektronik işinde çok çok az bilgim olduğu için bazı noktaları bilmiyorum, osilatör kaç uçlu bir eleman, ben 2 diye biliyorum, birde trafoda 1000 ıhm ile 8 ohm yazıyor, bunlar neyi ifade ediyorji, sarım sayısı desem değil... birde bunu örneğin dinlemek için bir radyo yeterli mi , yeterli ise frekans aralığı?
quote:
Orjinalden alıntı: engineer_erc
bende hemen denemek istiyorum ama dahaca bu elektronik işinde çok çok az bilgim olduğu için bazı noktaları bilmiyorum, osilatör kaç uçlu bir eleman, ben 2 diye biliyorum, birde trafoda 1000 ıhm ile 8 ohm yazıyor, bunlar neyi ifade ediyorji, sarım sayısı desem değil... birde bunu örneğin dinlemek için bir radyo yeterli mi , yeterli ise frekans aralığı?
Primer sargısı girişi 1000 ohm sekonder çıkışı 8 ohm sargı drençleri bunu bir avo metre ile ölç ohm kademesinde birde bu osilatör 4 uclu
Frekansı da şekilde görüldüğü gibi 1 Mhz.
peki kardes kaç km yayın yapr bu AM bandından
quote:
Orjinalden alıntı: catrapatra
peki kardes kaç km yayın yapr bu AM bandından
Kardeş ben bunu ölçmedim elimde imkan yoktu ama açık alanda 3-4 km filan yayın agı var..
hmm ok hocam saol eyw
Osilator hazır alınan birşey galiba. Adı sanı ne?
Yapalımda yasak Yaw başımıza iş açmasın Sonra
Bana 15 metreyi zor geçer gibi geliyor sanki..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme