Şimdi Ara

Altyapıda Torpil Mi Dönüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
12.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koskoca galatasaray altyapısı. Tüm türkiye'deki futbolcuların girmeye çalıştığı yer. Ama herne hikmetse çıkan oyuncular aydın emre çolak sabri. Abi ben buna inanmıyorum, Türkiye'de brezilya ligindeki gibi kıvrak bileğine hakim zeki dayanıklı insanlar var. Türkiye'de bir neymar yok mu? Bence var. Ama altyapıdaki insanlara bakıyoruz, hepsi birilerinin yeğeni. Bu sadece gs'de böyle değil, en dandik 3. lig takımlarında bile böyle! Ortaokul yıllarımda çok yetenekli bir arkadaş vardı gs'nin alt yapı seçmelerine katılmıştı mesela. Çift kale maç yaptırmışlardı, bizimkisi 2 asist 1 gol yaptı hatta tribündekiler de "bu çocuk tanju gibi oynuyor" falan demişlerdi ama o alınmadı ve en etkisiz hatta ayağına top dahi gelmeyen birisi alındı.

Sözün özü, altyapıdaki ergenekonvari yapılanmalar, hak yiyen tipler defedilmedikçe bence bir neymar çıkmasını beklemeyelim. Belki binde bir arda çıkar...

I7 860 4000mhz 1.31v -|- Gigabyte P55-UD6 -|- ATI Radeon 5870 900mhz-1300mhz 1.125v -|- 2 x 2 gb Patriot Sector5 2000mhz CL 8-8-7-21 1T 1.55v -|- Corsair 120 gb F120 -|- 2 x Seagate 500 gb 7200.12 -|- Noctua NH-U12P SE -|- Corsair TX 750w -|- Logitech Illuminated -|- Logitech Z2300 -|- Logitech Rumblepad 2 -|- Razer Imperator -|- OCZ Behemoth -|- Acer H243H -|- Thermaltake Tsunami -|- Windows 7 Ultimate x64
    Katılım zamanı: 9 Ağustos 2002

• Haklısın, lisedeyken bir arkadaşım vardı inanki cristiano ronaldo gibi oynuyordu ya top alamıyorduk çocuğun ayağından uzak,yakın farketmiyordu çakıyordu golü, bir takımın alt yapı seçmelerine katıldı hangi takımdı hatırlamıyorum fakat onu seçmediler top oynamayı bilmeyen salağın tekini seçtiler
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Şimdi Arda gibi birini çıkarma sırası bizde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün altyapılar böyle ,bir tanıdğı futbolcu olsun seçilirler hemen torpille boşuna babası,kardeşi vs topcu olanda topcu olmuyor cok nadir çıkıyor aynı aileden üst düzey 2 oyuncu çoğu diğerinin sayesinde vs bir yerlere geliyor.
    #1 Fernando Muslera #2 Léo Dubois #4 Mathias Ross #5 Lucas Torreira #6 Fredrik Midtsjö #7 Kerem Aktürkoğlu#10 Dries Mertens #11 Yunus Akgün #13 Emre Taşdemir #18 Bafétimbi Gomis #22 Berkan Kutlu #23 Kaan Ayhan #26 Milot Rashica #25 Victor Nelsson #27 Sérgio Oliveira #30 Yusuf Demir #32 Sam Adekugbe #34 Okan Kocuk #40 Emin Bayram #42 Abdülkerim Bardakcı #50 Jankat Yılmaz #53 Barış Alper Yılmaz #63 Baran Aksaka #64 Juan Mata #81 Hamza Akman #88 Kazımcan Karataş #93 Sacha Boey #99 Mauro Icardi
    Okan Buruk

• Sadece futbolda değil bu ülkede her şey torpille işliyor zaten.

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Haklısın, lisedeyken bir arkadaşım vardı inanki cristiano ronaldo gibi oynuyordu ya top alamıyorduk çocuğun ayağından uzak,yakın farketmiyordu çakıyordu golü, bir takımın alt yapı seçmelerine katıldı hangi takımdı hatırlamıyorum fakat onu seçmediler top oynamayı bilmeyen salağın tekini seçtiler

Şimdi sen dedin benim arkadaşı hatırladım. Çocuk ne süratliydi ne de sert şut çekerdi. Ama Allah ona öyle bir top kontrol yeteneği vermiş ki arkadaş yıllarca lisede karşılık olsun aynı takımda olsun maç yaptık. 1 kere ya 1 kere ayağından o topu kaptırmadı. Dalga geçer gibi çalım atardı neredeyse. Slow motion diyeceğim belki inanmayacaksınız ama o kadar yavaş hareketler ederdi. Soğukkanlı bir arkadaştı. Yürüyerek adam geçen ilk ve tek arkadaşımdır. Bu yeteneğe rağmen inanılmaz mütevaziydi ve sürekli top paylaşırdı, kendisi bitirmek istemezdi fazla. Kulüpte hocası stoper oynatıyordu. Belki fizik olarak yetersizdi. Ama bir halı saha topçusu olarak kaldı. Çok yalvardım ona ama futbolu hep ikinci planda tuttu hayatında.

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.

• Ünal başkan alt yapıya da el atacak yakında. ALt yapıda sorunlar var tabii. Orada da güç savaşı var maalesef. Tugay kerimoğlu neden gönderildi dersiniz? Galatasaray kimsenin babasının malı değil.

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Haklısın, lisedeyken bir arkadaşım vardı inanki cristiano ronaldo gibi oynuyordu ya top alamıyorduk çocuğun ayağından uzak,yakın farketmiyordu çakıyordu golü, bir takımın alt yapı seçmelerine katıldı hangi takımdı hatırlamıyorum fakat onu seçmediler top oynamayı bilmeyen salağın tekini seçtiler

Şimdi sen dedin benim arkadaşı hatırladım. Çocuk ne süratliydi ne de sert şut çekerdi. Ama Allah ona öyle bir top kontrol yeteneği vermiş ki arkadaş yıllarca lisede karşılık olsun aynı takımda olsun maç yaptık. 1 kere ya 1 kere ayağından o topu kaptırmadı. Dalga geçer gibi çalım atardı neredeyse. Slow motion diyeceğim belki inanmayacaksınız ama o kadar yavaş hareketler ederdi. Soğukkanlı bir arkadaştı. Yürüyerek adam geçen ilk ve tek arkadaşımdır. Bu yeteneğe rağmen inanılmaz mütevaziydi ve sürekli top paylaşırdı, kendisi bitirmek istemezdi fazla. Kulüpte hocası stoper oynatıyordu. Belki fizik olarak yetersizdi. Ama bir halı saha topçusu olarak kaldı. Çok yalvardım ona ama futbolu hep ikinci planda tuttu hayatında.

Peki bu bizim sözümona çok çalışkan, fıldır fıldır topçu arayan altyapıda çalışanlarımız neden kıytırık kulüplerin altyapılarını gezip bu adamları toplamıyorlar? Abi var, her şeyimin üzerine yemin ederim ki bizim altyapımızdaki oyuncuları katlayacak adamlar türkiye'de var. Bir aralar samsunspor'un altyapısı vardı ümraniye'de. Herkes bahsediyordu, bu çocuk müthiş bir oyuncu falan diye, efsane gibi bir şey olmuştu. Çocuğun her vurduğu şut ya direkte patlıyordu ya gol oluyordu hatta hocalar falan çocuğun her hareketi her şutundan sonra nba yedek kulübesi gibi harektler yapıyordu Sonra o çocuğu motosiklet ile damacana su dağıtırken gördüm, sonra da aynı lisedeye düştük ve futbolu bıraktığını öğrendim
    I7 860 4000mhz 1.31v -|- Gigabyte P55-UD6 -|- ATI Radeon 5870 900mhz-1300mhz 1.125v -|- 2 x 2 gb Patriot Sector5 2000mhz CL 8-8-7-21 1T 1.55v -|- Corsair 120 gb F120 -|- 2 x Seagate 500 gb 7200.12 -|- Noctua NH-U12P SE -|- Corsair TX 750w -|- Logitech Illuminated -|- Logitech Z2300 -|- Logitech Rumblepad 2 -|- Razer Imperator -|- OCZ Behemoth -|- Acer H243H -|- Thermaltake Tsunami -|- Windows 7 Ultimate x64
    Katılım zamanı: 9 Ağustos 2002

• Oyuncu cikmamasinin tek nedeni o degil yurt disinda spor burslari var ve yetenegi olan insanlar bir yere girmek icin sporla ugrasiyor ve spordan bir felecegi oldugunu biliyolar bizim bir arkadas vardi galatasarayin paf takimina secilmisti ve inanilmaz yetenekliydi ama ailesi futbola guvenemedigi icin vermemisdi ve onun futbol hayatinida ailesi baslamadan bitirmisdi. Yani anlicaginiz oncelikle ulkede spor onemi artirilmali altyapilara destek verilmeli bide cogu altyapi secmesi aynen su sekilde oluyo ben stoper adayim diyo cocuk adami forvette deniyolar o yuzden yetenek cikmiyor ulkeden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İ.D BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Computer Science
  • Sabri Sarıoğlu, Sneijder'e kaptanlık yapıyorsa bu altyapının başarısıdır tamamen.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • Torpil elbette dönüyordur. Yoksa Sinan Engin'in oğlu Oğulcan'ın süper ligde oynayacağı(artık oynamıyor) kimin aklına gelirdi ki? Belli seviyede insanların çocuklarını daha rahat üst seviyelere getirdiğini bilmeyen yok zaten; ama onun dışında bu seçmeleri yapan işin ehli insanlar yok. Hatta bir çok adam altyapı seçmelerine bile gitmiyor, yeteri kadar teşvik edilmiyor. 6. 7. sınıftaki erkeklerin çoğu ne olacaksın diye sorulduğunda "futbolcu" cevabı verirlerdi. Fakat, biraz düşününce en fazla 3. ligde sıradan bir topçu olma boyutu insanların futbolcu olma hevesini aşağılara çeken bir durum bence. Bu şekilde en fazla halı sahaların aranan topçusu olunuyor.

Bence bu işler biraz daha ciddiye alınmalı. Hani büyük takımların altyapıları reklamlarını yapmalı.
  • Altyapıda torpilin kralı var.Ayrıca altyapı hocalarının çoğu beş para etmez,çoğu altın gibi çocukları küstürüyorlar.Ben okuyacağım için yıldız takım teklifini geri çevirdim.Arkadaşım devam etti,bir maç kötü oynadı hoca bozuntusu buna ağzına geleni söyledi.İkinci maçta 5 gol 1 asist yaptı hadi bana eyvallah dedi bıraktı kulubü. 4 5 yıl oluyor ama şu an bile Emre'yi top diye oynar o derece diyeyim.

DH Yüzücüler Derneği

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.
    Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Ya ne sandın Türkiye genelinde var bu olay sadece bir takımla ilgili değil açında U15 U17 U18 maçlarına bakın ben adam akıllı topçu göremiyorum şahsen.Bu tarz konulara gerek yok uzun uzun konuşuldu burda sistem daha oturmamış burda tesis eksikliği varken TV'de Shalke altyapısını gösteriyordu işte çeşitli yaş grupları adamlar kapalı stadı var bildiğin var mı böyle tesis dünya çapında hocalar kaç tane okul bitirmiş burda ki gibi ilkokul mezunu değil dostum Olimpiyat başarısızlığından sonra yatırım yapılıyor 4-8 yıl için ciddi anlamda keşke futbol içinde böyle olsa neyse ki Almanyaya altyapı açılıyormuş bizim bakalım nasıl olacak adamlar türk yetenekleri kapıyor orda isim vermeme gerek yok umarım bizimde orda işleyen iyi bir altyapımız olur Burda yapacağın iş basit bir örnek vereyem her ile bir futbol okulu açıp orda eleme yapıp altyapına oyuncu katmak bu kadar zor mu be bi ton çocuk var türkiyede ee tabi sadece yetenekle olmuyor mantaliteninde etkisi var.

• Kesinlikle katiliyorum.Plansiz programsizlik yuzunden ne yetenekler harcaniyordur kim bilir.Yoksa bu ulkedeki en yetenekli adamlarin Emre Colak, Sabri oldugunu dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ilde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın spor (futbol) okulları var. Eğer üstüne gidilirse 81 ilden 81 tane Ronaldo çıkar bu ülkede. Almanya'daki, Hollanda'daki avuç kadar Türk nüfusundan bile milli takımımızı hallaç pamuğu gibi atabilecek 11 futbolcu çıkıyor.

Bietan Jarrai
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herri Batasuna

Her ilde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın spor (futbol) okulları var. Eğer üstüne gidilirse 81 ilden 81 tane Ronaldo çıkar bu ülkede. Almanya'daki, Hollanda'daki avuç kadar Türk nüfusundan bile milli takımımızı hallaç pamuğu gibi atabilecek 11 futbolcu çıkıyor.

Zaten her ilden Ronaldo çıkıyorda,
    Marifet o yetenekleri eğitebilmek, geliştirebilmek.
    Türkiye'nin eksiği; vizyon ve kaliteli altyapı eğitmensizliği.

Orijinalden alıntı: 1881

Sabri Sarıoğlu, Sneijder'e kaptanlık yapıyorsa bu altyapının başarısıdır tamamen.

güldüm la

Orijinalden alıntı: Sertanekmekci

sabri mesela...Bu adam ilk geldiğinde sağ açık oynuyo orta sahada oynuyo yeni hamit dediler.Adam bi geldi hızından başka hiçbi özelliği yok.Altyapının gözdesi oyuncuya bak...

Yeni Hamit demediler, Emre Belözoğlu'nun veliahtı dediler.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • kesin vardır ayrıca parası olanıda alırlar iyi ya da kötü oynasada durum ortada gerçekten hakkını vererek adam seçselerdi iyi oyuncular çıkardı ama nerde başka takımlarda da böyle şeyler vardır
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.