Şimdi Ara

Altyapı Sorgulamada Düşük Hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Farklı bir İSS kullanıyorum fakat memnun değilim. Hız testlerinde iyi çıkıyor fakat online oyunlarda ping çok fazla ve sürekli kısa süreli kopma oluyor.

Türknet'e geçmek istiyorum. Telefon ile aradığımda altyapı sorguladılar, 16 mbit dediler fakat ben 100 mbit alıyorum şu an. Sistemsel bir hata, siz internet üzerinden başvurun dediler. İnternet üzerinden başvururken yine 16 çıktı. Bu şekilde başvuru yaparsam hızım hep 16 kalacakmış. Bunu nasıl çözebilirim?

Birde hep merak ediyorum. Aynı altyapıyı kullanıyorlar. Birinde sorun yaşıyorsam diğer iss'de sorun yaşar mıyım?

• https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama//

Altyapı sorgulama kısmında vdsl gözükmüyorsa bulunduğunuz yerde yeterli port yok demektir

Hat değerlerinizi eklerseniz bir bakalım nasıl hattın durumu

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam sorgulama yaptım ADSL'de boşta port var diyor. Fakat ben şu an netspeed de VDSL alıyorum 100mbit. Porttan netspeed çıkıp Türknet gelcekmiş. Yani yine VDSL portu. Sıfırdan bağlantı yaparsam VDSL'de boş port yok ama geçiş yapacağım yine yok diyorlar VDSL'i kapatıp ADSL'e geçeceğim. Müşteri hizmetleri, bizim 16 mbit imiz onların 100 mbit inden daha iyidir dedi.

• Bu arada geçiş yapmak istememin sebebi, online oyunlarda ping bir anda fırlıyor 300 ms oluyor, normalde 6 ms ve anlık kopma oluyor. Modem üzerinde internet gitmiyor ama oyunda DC oluyorum.

netspeed i çok aradım. Güncelleme yapıyorlar 1-2 gün düzeliyor sonra yine sorun. Fakat ilginçtir ki speedtestlerde çok iyi çıkıyor.

• Alcarinquue A kullanıcısına yanıt

Sende buna inandın

servis sağlayıcını taşıyacaksın .

Geçeceğin firmaya yeni başvuru değil de taşıma başvurusu yapacaksınız .

Aynı port üzerinden istediğin sağlayıcıya geçebilirsiniz

şuan bulunduğun sağlayıcıda 90 günü tamamlaman lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

neye inandım? 16 nın 100 den daha hızlı olduğuna mı :D

Bana söyledikleri bu şekilde. Benim portumda zaten VDSL var şu an kullanıyom, bunu kaybedip yeni port açtırmamak için geçiş yapacağım dedim ama dedikleri şey hep aynı.

Aynı port üzerinden geçiş yapacağım fakat 100mbit değilde 16 mbit ADSL verebileceklerini söylediler, 5 farklı müşteri hizmetleri yetkilisi. Türknet altyapının desteklediği maksimum hızı veriyor ve ben şu an zaten 80-90 mbit alıyorum, Türknet e geçip 16 ya düşmem saçma diyorum.

Siz vdsl olarak başvuracaksınız online olarak neden size adsl versinler

Çok laf ebeliği yapıyorsalar sizde başka firmalara taşının

bir sürü iss var Altyapı Sorgulamada Düşük Hız 

https://forum.donanimhaber.com/100-luk-tarife-fiyatlari--155948637

Teşekkür ederim hocam. İlk olarak Türknet i seçmemin sebebi, daha düşük ping olması ve ilk 6 ay 250 TL kampanyası. Attığınız linki inceleyip, farklı iss lerede bakayım. Tavsiyeniz var mı aralarında?

• Benzer durum bende de var altyapı sorgulama sitelerinde farklı değerler çıkıyor sürekli sebebi apartmandaki ankastrenin iki kabinden de hizmet alması, 45Mbps hız alırken port değişikliği ile 100’e çıktım ancak bazı sorgularda 40 bazılarında 70 veya 100 çıkıyor bu sebeple önden altyapı kontrolü yapan firmalara başvuramıyorum. TurkNet kullanırken uygulamadan paket yükselterek 100 Mbps’lik pakete geçip kullanmıştım.

Hepsi sonucu TT’den almasına rağmen bu kadar değişkenlik garip 😐

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

Hocam sonu. ve teklif kısmında bende de öyle yazıyor. Abone ol diyip ilerlediğimde Tahmini alacağınız hız ADSL 16mbit yazıyor. 5 farklı yetkili ile görüştüm. Siz şimdi geçin ilerde port boşalırsa VDSL'e ücretsiz geçersiniz diyorlar, diyorim ki zaten portum var ve VDSL, portumu kaybetmeden geçmek istiyorum, yok ADSL diyorlar :D

Pek çözüm odaklı olmadıkları gibi, bence basitçe çözülebilecek bir sistemsel sorunuda çözmüyorlar/çözemiyorlar.

Böyle durumlarda en sıkıntısı portu kaybetmek, sizde ki durum çok saçmaymış en azından vdsl gözükseydi aynı porttan düşük hız tanımlatır sonra yükseltirdiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

Evet hocam, geçiş yaparsam portu kaybetmem. Fakat netspeed i sonlandırıp Türknet e sıfırdan abone olursam yeni port olcak. Birkaç kere daha arayacağım. İşbitirici bir yetkiliye denk gelirim diye umut ediyorum :D

Eğer ADSL de ısrar ederlerse bir arkadaş 100 lük tarife listesi attı oradan bakacağım.

Bu arada çok fazla download yapmıyorum. Arada sırada film, dizi izliyorum ama online oyun oynuyorum. Çok sık kopma olduğu için DC oluyom. Ben bu yüzden değiştireceğim. Aynı altyapı ile VDSL'den ADSL'e geçsem download ve upload çok düşecek fakat ping olayı nasıl olacak acaba?

16 hız neye göre 100 den iyi oluyor onu da keşke sorsaydınız hocam

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Hocam telefonda uzatmak istemedim, öyle olmuyor dedim. Çok saçma bi iş ya. Toplamda 8-10 farklı yetkili ile görüştüm telefonda. Hepside diyor ki en hızlı interneti biz veriyoruz. 100 aldığım porttan 16 verebiliriz ama en hızlı interneti biz veriyoruz diyorlar hepsi.

İnternet hizmeti bir yana, müşteri hizmetleri olarak Türknet çok kötü. Bu konuda netspeed çok iyimiş.

Hocam seçiminizi yaptığınızda bu konuya da yazarsınız

Tamamdır hocam

Hocam Türknet'e geçmekten vazgeçtim.

Öncelikle şu anki altyapım 100mbit destekliyor ve ben 80-90 mbit alıyorum fakat bana ısrarla adsl destekliyor 16mbit verebiliriz ''Türkiye'de en hızlı interneti biz veriyoruz'', '' Bizim 16 mız başkalarının 100 ünden daha iyidir'' gibi beni salak yerine koymaya çalışmaları ve müşteri hizmetlerinin basit birşeyi bile çözememesi. Birde bir kampanyaya katıldım. Türknet için indirim kodu gelmedi. İndirim kodu gelmese bile geçerdim ama ilk sebepten dolayı vazgeçtim. Şikayet ettiğim netspeed'in gözünü seveyim.

Bölgenizde yeterli uygun port olmadıgı icin onlar göremiyor sistemde o yüzden size adsl öneriyorlar. Misal vereyim onlara geçtiniz adsl için daha sonra uygun vdsl port olursa sizi vdsl e alırlar onda bir sorun yok ancak su an sistemde göremedikleri için muhtemeldir ki size adsl öneriyorlar

Memnunsanız devam edin oldugunuz yerde ilerde port sayısı arttırılırsa zaten bu tarz sıkıntılar ile ugrasmazsınız

Bu taşıma yaptığından aynı porttan hizmet alacak

turknette vdsl portundan vermeyecekler mi yine ?

turknet neden adsl yi karıştırıp ortaya atıp duruyor ki ?

vdsl aldığı portu göremiyorsalar yanda ki farklı bi adresten çekmiş olabilirler mi ?

Sistemde gözükmüyorsa veremiyorlar işte vdsl şekliyle. Sistemde gözükmesi lazım

Hayır o dediğiniz gibi değil, yeterli port sayısı olmadığı için kapamıslar sistemi bu zaten forumda en çok gördüğümüz durum. İlerleyen süreçlerde portlar bosalırsa veya yeni yatırımlar olursa sistem acık olacaktır o zaman her isletmeci gorebilir

Aslında bilmiyorum TT ile görüsülse vdsl i aktif etse ilgili adreste bu kez Turknet te gözükecektir ama sistemsel uygunluga bakmak lazım bu durumda da sistemsel uygunluk yok gibi duruyor

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Konu sahibi hocamız buradan bir kayıt açıp adresinizi yazıp vdsl port gözükmediğinden bahsedebilirsiniz eğer adresinizde tanımlı vdsl port olursa istediğiniz yere gecebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.