Şimdi Ara

Altyapı hız sorunu / Kafayı yiyeceğim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Önemi yok ama 28 yıllık numara. İptal ettirmek istemiyorum sebebi bu..
  • 28 yıllık değildir o ya en fazla 18 dir. Dijital telefona 2000 de mi ne geçildi ben çocuktum o vakitlere geliyor.

en iyisi netspeed den 58 tl lik yalın internet paketi, ev telefonunu dahttp://www.voip.com.tr/ ye taşıyın madem 2 tane hat açarım diyor iseniz oluru bu olur ama dsmart büyük ihtimal numaraya tanımlı numarayı voiptelekom a geçirince hat köprü moduna mı ne geçecek, yalın a çevirmek için (dsmart dsl i ) nasıl bir yol izlenir bilmiyorum
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    D smartı lütfen karıştıramyın o aynen kalıcak kafamızda karışıyo dsmart yok yeni bi hat olcak d smart bitincede iptal ettiricem
  • tamam bende ona göre tarif verdim. sıfırdan bir netspeed aboneliği numaranızı da voiptelekom a alın oradan yardırın gidin.

bu işin sonraki kısmından bahsediyorum müşteriyi ilgilendirmez ama müşteriye yansıyan kısmından

dsl portları pstn li ve pstnsiz olarak ikiye ayrılır (pstn:ev telefonu) iss ler tt den kiraladıkları port a göre her ay tt ye müşteri başına aşağıdaki tabloya göre kira öderler (16 dan yukarı d smart in vermeme sebeplerinden biri olabilir) sizin d smart şu an sizin ev telefonu üstünden hizmet veriyor pstn+dsl diye. Siz o pstn i aldığınız zaman (numara voip ye taşınınca) devrede olması gereken pstn boş kalıyor ve hat köprü moduna geçiyor(adı öyle bundan sonrasını tecrübe etmedim bilmiyorum) daha sonrasında işlem nedir ne değildir bilmiyorum çünkü bu durumda henüz kalmadım

Altyapı hız sorunu / Kafayı yiyeceğim.

Hocam söylediğinizden hiç bişey anlamadım. neden voipe taşıyorum ? turknetde geçiş yaparsam 16 alabileceğimi söyledi bana

Yani mevcut hattım dandik. İnatla voipe taşı diyosunuz sonra ne olur bilemem diyosunuz bide neden voipe taşıyorum yahu yeni yalın adsl almışken bana bunu anlatırmısınız valla anlayamıyorum
  • vdsl portunu tt yazmamış olduğu için bunu tt den başka yazacak kimse yok o yüzden bu numara ile vdsl alamazsın bu 1

yüksek hız istiyorsan sıfırdan hat açtırman lazım çünkü adrese göre vdsl in var o yüzden bu 2

hala yüksek hız istiyorum ama ev telefonum kapanmasın bende kalsın ama buna ücret ödemiyim veya en az ödeyeceğim diyor isen numarayı voip ye taşıyacaksın bu 3

önce veya sonra netspeed den veya türknet ten SIFIRDAN hizmet açacaksın artık ne hız gelirse bu 4

voip ye taşıdığın telefonunun adaptörünü netspeed veya türknet den aldığın yeni hattın bağlı olduğu modemin ethernet çıkışına bağlayacaksın bu 5

BUNDAN SONRA D SMART TAKİ HATTAKİ EV TELEFONU NUMARASINI VOİP YE TAŞIDIĞINIZ İÇİN FİRMA NE YAPAR ONU BİLMİYORUM (yukarıda bir tablo attım yalın ve dsl+pstn li port diye ondan kaynaklı) ama ona uygun bir yol bulunur. Çünkü dediğinize göre tt den aldığınız ev telefonunun üstünde d smart tan dsl sinyali alıyorsunuz. Sonra olacak şeyi önceden uyarıyorum. Hani bundan daha açık yazılamaz

yine olmadı diyor isen kimden ne alıyorsan al fark etmez benden bu kadar

çeşit çeşit yol yazdım ev telefonunu koruyup yüksek hız alman için her birine olmaz dedin. d smart a dokunma zaten hiç birinde dsmart a müdahale et demedim. ben ev telefona dakika lazım mı derken onu diyorum ücret ödeme diye

vdsl portunu tt yazmamış olduğu için bunu tt den başka yazacak kimse yok o yüzden bu numara ile vdsl alamazsın bu 1

yüksek hız istiyorsan sıfırdan hat açtırman lazım çünkü adrese göre vdsl in var o yüzden bu 2

Hattım tt de şuan. Telefon hattım . hiç bişeye hayır demedim sadece anlamıyorum olayı telefon hattım tt vdsl almak için yeni hat çektirmem şartmıdır illa ? mevcut ile bişey yapamazmıyım
  • TTNet den 35. Mbit internet almanız lazım(en ucuz size nasıl uygun olursa) bunu yukarıda yazmıştım ama şöyle bir durum var ev telefonu hattınız üstünde Dsmart in dsl sinyali var onu ne yapacağız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom D-Smart'a VDSL hizmetini kullandırtmıyor olabilir. Türknet VAE ile fiziksel imkan olmasına rağmen port kira bedelleri sebebiyle maks. 35Mbps veriyor.

Vodafone Türk Telekom'un FTTC/B/H altyapısını kullananiliyor. Yani bölgenizde Türk Telekom'un fiberi var (FTTC/B/H) Türk Telekom ya da Netspeed mantıklı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    numara farklı bir firmadan tt ye taşınmış vdsl hakkı numaraya göre gözükmüyor ama adrese göre gözüküyor o yüzden sıfırdan abonelik açtığında adrese göre vdsl verilebiliyor (aynısı sol dan tt ye numara taşıdığımda başıma geldi zor bela port yazdırdım halbuki binadaki portlar 86 destekli fiber kabin binada)

dsmart ta 6 ay taahhüt varmış bir de tt den ev telefonu hattı alıyor

bence en uygunu netspeed den istediği hizmeti alsın 6 ay sonra numarayı kaybetmek istemiyorsa o zamana kadar vdsl yazılmaz ise numara voip ye taşınsın ev telefonunu sadece kullandığı kadar öder
    Bu arada netspeed aradı. adsl den adsle geçiş yapabiliyosunuz sonra vdsl e geçebilirsiniz dedi ne kadar doğru bilemedim
  • Olabilir belki yapabilirler saha dolabında boş yer olursa ama Dsmart da taahhüt var şu an geçiş de ceza ödersiniz

Türknet için de aynısı geçerli ama türknet de temsilciye ulaşmak zor ve TT türknet den nefret ediyor işlerini yapmak istemiyor

Siz bence 6 ay taahhüt bitmesini bekleyin daha sonrasında duruma bakılır tekrar ama Dsmart ile sözleşme yenilemeyin çok daha alternatifler var görüyorsunuz. Dsmart ve netspeed de şu an bireysel müşteri sayısı 200.000 den az TT takip olarak gördüğünü sanmıyorum

2017 4. Çeyrek pazar verileri hala yayınlanmadi yaa

Hocam müşteri hizmetleri iyi olanında fiyatları uçuk. türknetin müşteri hizmetleri yokda o hızı akn siz o paraya veren başka kim varki
  • Binanızda 2 tane fatklı tip hat geliyor olabilir. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmıştım. Binada (32 daire) kalın kablo ile telli hat çekilmiş. Aradan 1 yıl geçmeden binaya turuncu kablo ile fiber çekilmiş. Bina ana blok olunca 4 blok için kabin konulmuş ve vdsl ile hizmet veriyor. Kalın kablodan hizmet alanlar devam ediyor. Vdsl geçmek isteyince hat sizin gibi en fazla 14 mbit destekleyince geçemiyorlardı. Yeni abone olanlar vdsl alabiliyordu.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    yani ne yapmak gerekiyor hat iptalimi ?
  • tek alternatif netspeed 100/4 mbps e kadar 200 gb akn, akn sonrası 24/2 58 tl ama marttan sonra zam gelecek gibime geliyor
  • Konuda hat değerlerinizi göremedim. Varsa bina kutunuzun resmini isteyeceğim. En nihayetinde çözecek olan saha elemanı. Belkide fiber hiç yok. Sisteme hız bilgisi yanlış girildi. Fiber var denipde 16mbit adsl mahkum çok kişi var.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Selam . Eve gidince atıyım ama nasıl atacağım. modemin arayüzündekinimi diyorsunuz ? Kutuyuda çekiyim ama bensize fiber var demedimki ..

fiber yok zaten vdsl var gözüküyo dedim
  • evet modem arayüzündeki değerler.
  • Bizede 35 dediler 7 ye zarzor çıkıyor uzak dur bu puştlardan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.