Şimdi Ara

Alttan kalan dersin ortalamaya etkisi tam olarak nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, çok komik bir soru ile buradayım bugün. 4 senenin sonunda genel not ortalamamız tam olarak nasıl hesaplanıyor? Bunu bilmek istiyorum. Bu yarıyıl 2 ff dersim var. Bütünlemelerine girmek ile uğraşmak istemiyorum. Fakat Genel Not ortalamamı yüksek tutmak istiyorum. 4 senenin sonunda AGNO hesaplanırken, bu kaldığımız derslerin etkisi oluyor mu? Yani dönem not ortalamalarının ortalaması mı alınıyor? Yoksa sadece başarılı olarak geçtiğimiz derslerin 4 yıl sonunda ortalaması mı alınıyor? Alttan kalan dersin ortalamaya etkisi tam olarak nasıl oluyor yani? Buna göre bu dönem de ortalamamı yüksek tutmaya çalışıp bütünlemelere gireceğim. Cevaplarsanız sevinirim.

• Aldığın dersler kredi ve harf notunun getirisi ile çarpılıp ders sayısına bölünüyor o yüzden etkiler.
    Senin dediğin durum dersten çekilme durumunda geçerli ortalamanı yüksek tutacaksan gir büte seneye almaya değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alyossa1112 A kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman mesela, x dersi direkt AA veren birisi ile bir yarıyılda ff veren diğer yarıyılda AA veren birisi arasında ortalama farkı oluyor mu 4 senenin sonunda? Diğer tüm harf notları da aynı kabul edelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.