Şimdi Ara

ALTIN KAPLAMA KONNEKTÖRLÜ KABLOLAR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FORUMDA BİR KISIM BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMUŞ ZEVAT , ALTIN UÇLU KABLOLARIN KALİTE ARTIŞI YAPMADIĞINDAN DEM VURUP BOŞA ALINMIŞ OLACAĞINI İDDİA ETMEKTE VE YAPILAN TEKNİK İZAHATI DAHİ ANLAYAMACAK BİLGİSİZLİKTE OLMALARINDAN DOLAYI BU ALANDA TECRÜBE VE BİLGİ SAHİBİ İNSANLARI DAHİ MAALESEF CAHİLCE ALAYA ALMAKTADIR. BİR DE BAHSİ GEÇEN KONUYU KİLİTLEYEREK KULAKLARINI TIKAMAKTADIRLAR...

    ONLAR İÇİN DEĞİL ANCAK ONLARIN YANLIŞ YORUMLARINI OKUYACAK ARKADAŞLARIMIZIN YANLIŞ YÖNLEDİRMEYE KURBAN GİTMEMELERİ İÇİN KONUYU ŞÖYLE İZAH ETME GEREĞİ DUYUYORUM.

    ÖNCELİKLE NİÇİN ALTIN ? (Niye başka bir metal değil ?) sorusuyla başlayalım.

    ALTIN elementi tabiatta elektrik akımını en iyi (kayıpsız) ileten iletkendir. Ancak elektrik-elektronik sanayiinde kullanımları pahalı bir maden olmalarından dolayı nadir görülmektedir. Onun yerine uygulamada daha ucuz olan ancak iletkenlik yönünden altından daha geri olan bakır kullanılmaktadır. Kullandığımız elektrik kabloları bunlara bir örnektir.

    Ne var ki, kablo üzerinden iletilecek sinyal kalitesinin ÖNEM arz ettiği durumlarda özellikle ileri HI-FI ve Görüntü uygulamalarında iletken olarak fiyatı pahasına ALTIN kullanılmaktadır. Mesela büyük elektronik markalarının Piooner, Yamaha, JBL, TEAC seçkin modellerinde hep altın kaplama konnektörler BUNUN İÇİN MEVCUTTUR.

    Altın Kaplama kablolar diğer kablolara göre ne gibi ÜSTÜNLÜKLERE sahiptirler ?

    Öncelikle üstünlükleri yukarıda izah edildiği gibi altının tabiattaki "en iletken metal" olmasından dolayı olan en az kayıpla sinyal iletimi avantajlarıdır.

    Ayrıca diğer metallerden yapılan konnektörlerde görülen zaman içinde oksitlenme, lekelenme vs. sebeplerle oluşan parazitel sinyal kayıplarından gerçek altın kaplama konnektörler tamamen bağışıktır.

    Diğer üstünlüklerine gelince, altın kaplama olarak satılan piyasadaki kablolar konnektörler arasında kalan kablo kısımları itibariyle de piyasadaki normal scart-rca-s-video vs. kablolardan daha üstün bir tasarıma sahiptirler. Şöyle ki ; Bu kablolarda sinyalin iletildiği bakır kısım piyasadaki "normal kalite" kablolardan farklı olarak dışından özel olarak 3 katlı bir koruyucu zırh ile kaplanmıştır ki bu sayede konnektörlere gelirken sinyal en az kayıpla gelir. Bu da mümkün olan en üstün ses ve görüntü sinyali iletimi anlamına gelmektedir.

    Altın kaplama kaliteli kabloların normal kablolara üstünlüğü özellikle uzun mesafe ve büyük ekran ve uzun yıllar söz konusu olduğunda çok daha bariz olarak görülmektedir.

    Malum mesafe uzadıkça sinyal kayıbı artmakta buna paralel olarak görüntü-ses kaliteleri de düşmektedir. Bu yüzden piyasadaki normal kalite s-video,rca kablolar 75.cm ile 1m. arasında kalmaktadır. Zira bunun üstüne çıkıldığında kaliteyi iyice düşüreceklerdir. Günümüzde özellikle ev sinema sistemleri kurarken daha uzun mesafe kablolara ihtiyaç bulunmaktadır. Ampilifikatör, hoparlörler ,Dvd player, uydu alıcısı, deck sistemler , TV ve özellikle de projeksiyon cihazları arasında daha uzun kablolar gerekebilmektedir. Bu durumda kaliteden taviz vermemek için bahsi geçen kaliteli marka altın kaplama kablolardan cimrilik etmek akıl karı değildir. Zira denediğim altın kaplama konnektörlere sahip HAMA marka (Alman malı) RCA VE S-VİDEO kabloları tam 5 M. uzunluğundadır ve ses ve görüntüyü mükemmel olarak iletebilmektedir.

    Sinyalin en kaliteli şekilde cihazınıza iletilmesi ŞAYET cihazlarınızdan (dvd player, uydu alcısı, tv) birinde veya birkaçında sorun var ise tabiiki en iyi kaliteyi garanti etmeyecektir. BUNUN için bu tür cihazları satın alırken girişlerinin de altın kaplama olmalarına ve içlerinde görüntü paraziti, aşağı yukarı inip çıkan dalga çizgiler vs.(parlaklık yüksek olduğunda daha barizdirler) gibi kusurlar bulunmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

    ( Forumda başka bir yerde altın kablolara boşuna para vermeyin diyen, sonra da izahatıma rağmen bir türlü anlayamayan ve bu durumunu ister istemez yüzüne vurmak zorunda kaldığım OKAN adlı bir üyenin böyle yaptığımdan dolayı sinirlenerek terbiyesiz bir üslupla ve yine bilmediği halde iddia ettiği gibi DİJİTAL yayınlarda LNB'nin performansı ile yüksek contrastta parazitlenme arasında bir korolasyon tamamen geçersizdir ve saçmadır, ancak sinyal %20'lerin altında ise tabii ki CD takılır gibi görüntü dağılmaları olur. Aradaki kabloların altın kaplama olup olması ile de alakalı değildir kesinlikle.

    GERÇEK ALTIN KAPLAMA KONNEKTÖRE SAHİP kaliteli marka kabloların üstünlüğü yukarılarda izah edilidiği gibi bilimsel ve tecrübeyle sabit bir gerçek iken maalesef ulu orta mesnediz iddialar mevcut olduğundan ve de bahsi geçen zat bir de forum başlığını kilitlediğinden yeni bir başlık altında konuya ilgi duyan arkadaşlara izah etme mecburiyeti duydum.
    Saygılarımla...







  • bilgiye teşekkurler.
  • öncelikle, ben derdimi orda izah etmiştim... demeye çalışmıştımki koyu alanlarda böle noise gibi bir bozulma vardı demiştim. zannetmiştimki kablodan. sora altın kablo aldım denedim vs.. geçmedi... neyse sonuçta sorunun lnb den kaynaklandığını öğrendim hallettim şimdi cam gibi... e sora altın kabloda taktık yine değişme yok... bu sefer arkadaşımın getirdii ar marka altın kaplama kablo denedim yine bi değişme yok arkadaşlar. yani zaten görüntü çok iyi 5 milyonluk kablo ile... 60 milyonluk ar kablo taktık ps2 ile falanda denedik sonuç aynı. yani daha nediyebilirimki? ağzımla kuşmu tutmalıyım size bu kabloların bir işe yaramadığını anlatabilmek için? ha başka bir metod varsa demememi istediğiniz tabiki denerim... vaktim ve zamanım var... ama eğer hala bu dediklerime karşın karşıt iddialarda bulunuyosanız lafım yok... bu arada konuyu kitletme sebebimde tartışmanın uzamaması içindi...
  • Altın kaplamalı kabloların ne kadar işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama düz mantıkla şöyle bir yaklaşım yaparsak bir fark yaratması gerekir.

    Hani adamın birine SONY kulaklk versenizde aynı der, PHILIPS kulaklık versenizde aynı, SENNHEISER'da
    Aralarında dağlar kadar fark olsada çoğu kişi bunu fark edemez, fark etsede önemsemez...vs

    Eğer ki cihazların çıkışlarında altın kaplama varsa altın kaplamalı kablolarda bir fark yaratacaktır diye düşünüyorum.
    Misal scartımı daha kaliteli bir modelle değiştirerek seslerde ki noise ciddi oranda düşürebildim.
    Aynı şekilde (altın kaplamalı olmasada) daha kaliteli bir kablo kullanarak görüntüde ciddi gelişimler elde ettim.

    Kimisi için bu bir kazanımken , kimisi için değildir.Bu kişisel bir tercihtir.Herkes o farkı anlayacak diye bir kural yok.
    Yukarda da söylediğim gibi cihazların çıkışlarında altın kaplama varsa ve bunları üretenler baba firmalar ise yaptıklarının tartışılması anlamsız olur.




  • ya zaaten hocam tartışma yaratmıyoruz. dediğin gibi fark olabiliyor, fakat fark yüzde bir kadar... bende zaten şunu anlatmaya çalışıyorum, 35 milyon için değmez bu farka...
  • - hama vb. kabloların altın kaplama olduğu şüphelidir. bu tür ürünlerin cadmium chromate olması kuvvetle muhtemeldir. hi-fi ve hi-end sistemlerde altın kaplama yapılır. altın kaplama sayesinde düşük yüzey direnci, az oksitlenme sağlanır. sizin %1 olarak nitelendirdiğiniz fark yüksek çözünürlüklü sistemlerde çok çok daha fazladır. farkı fark etmeniz için mesela bir denon 2910 düşünülebilir. (799 euro) sizin oynatıcınızla bu farkı almanız çok çok zor. bu yüzden sisteminizde altın kaplama konnektör kullanmanıza da gerek olmayabilir. olayı şöyle de düşünebilirsiniz. 7mp ile çekilmiş bir fotoğrafı 13x18 bastıracaksanız 3mp ile de çekseniz fark etmeyecektir. ama a3 boyutunda bir baskı düşünürseniz 3mp pikselleşme yapar.
  • prof hocam aslında haklısınız, hama bence çokta kaliteli diil... ama 5 milyonluk kablonun yanında gayet kallteli durduğu için ben sinirlendim şahsen fark olmamasından. bide ar denedim teknosadan alınma, ondada sonuç aynıydı. amaa tabi bide high end bi ürünle denemek lazım... onuda deniyip yazıcam merak etmeyin...
  • yine çok bir fark beklemeyin. kaynak cihaz üst seviye olmadıkça çıkıştan full range bir görüntü alamazsınız. şöyle düşünün. kabaca görüntü 100 birim olsun. üst seviye bir cihaz 90 birim görüntü verir çıkıştan, kaliteli bir kablo ile tv'ye 85 birim görüntü gider. sıradan bir cihaz zaten baştan 80 birim görüntü verir. kullandığınız kablo kalitesi ölçüsünde bu 80 birimden artık kaç birim kalırsa. ee, sunny dvdp ile denon arasında bir fark olsun tabii. tamam sizinki market malı dvdp değil ama...

    ar marka çok kablo kullandım ve hiç memnun kalamadım. profigold aynı paraya çok daha fazla kalite veriyor.

    unutmayın, bilgi analog taşındığı sürece muhakkak kayıp olur. bu fark sistem çözünürlüğü arttıkça barizleşir.
  • anladım hocam, eğer imkanlar elverirse daha kaliteli kablolarlada test yapıcam. sonuçta iade etme gibi bir hakkımız var... ve tabi fotolarıda ekliyecem, kaliteli kablo ile ve kalitesiz kablo ile çekilen görüntüleri...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okan

    anladım hocam, eğer imkanlar elverirse daha kaliteli kablolarlada test yapıcam. sonuçta iade etme gibi bir hakkımız var... ve tabi fotolarıda ekliyecem, kaliteli kablo ile ve kalitesiz kablo ile çekilen görüntüleri...

    fotoları bekliyoruz
  • Eğer kaynağınız ve kablonun diğer ucuna bağladığınız cihaz (amp, TV vs...) gerçekten kaliteli ise kablonun kalitesi önem kazanır.Eğer siz 100 liralık DVD player a 50 £ fiyatında kablo bağlarsanız paranızı sokağa atmış olursunuz.Hi-Fi sistemlerden Hoparlör+Amp+Cdp+Kablo kombinasyonu için ayrılan bütçenin %10'u kabloya ayrılır.Ama siz 5000$ lık sisteminize 5 ytl lik kablo kullanırsanız, ardından da 400$ lık kaliteli bir kabloya geçerseniz arada epey fark olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Eğer kaynağınız ve kablonun diğer ucuna bağladığınız cihaz (amp, TV vs...) gerçekten kaliteli ise kablonun kalitesi önem kazanır.Eğer siz 100 liralık DVD player a 50 £ fiyatında kablo bağlarsanız paranızı sokağa atmış olursunuz.Hi-Fi sistemlerden Hoparlör+Amp+Cdp+Kablo kombinasyonu için ayrılan bütçenin %10'u kabloya ayrılır.Ama siz 5000$ lık sisteminize 5 ytl lik kablo kullanırsanız, ardından da 400$ lık kaliteli bir kabloya geçerseniz arada epey fark olacaktır.


    işte son noktayı koyarcasına bir açıklama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

    FORUMDA BİR KISIM BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMUŞ ZEVAT , ALTIN UÇLU KABLOLARIN KALİTE ARTIŞI YAPMADIĞINDAN DEM VURUP BOŞA ALINMIŞ OLACAĞINI İDDİA ETMEKTE VE YAPILAN TEKNİK İZAHATI DAHİ ANLAYAMACAK BİLGİSİZLİKTE OLMALARINDAN DOLAYI BU ALANDA TECRÜBE VE BİLGİ SAHİBİ İNSANLARI DAHİ MAALESEF CAHİLCE ALAYA ALMAKTADIR. BİR DE BAHSİ GEÇEN KONUYU KİLİTLEYEREK KULAKLARINI TIKAMAKTADIRLAR...

    ONLAR İÇİN DEĞİL ANCAK ONLARIN YANLIŞ YORUMLARINI OKUYACAK ARKADAŞLARIMIZIN YANLIŞ YÖNLEDİRMEYE KURBAN GİTMEMELERİ İÇİN KONUYU ŞÖYLE İZAH ETME GEREĞİ DUYUYORUM.

    ÖNCELİKLE NİÇİN ALTIN ? (Niye başka bir metal değil ?) sorusuyla başlayalım.

    ALTIN elementi tabiatta elektrik akımını en iyi (kayıpsız) ileten iletkendir. Ancak elektrik-elektronik sanayiinde kullanımları pahalı bir maden olmalarından dolayı nadir görülmektedir. Onun yerine uygulamada daha ucuz olan ancak iletkenlik yönünden altından daha geri olan bakır kullanılmaktadır. Kullandığımız elektrik kabloları bunlara bir örnektir.

    Ne var ki, kablo üzerinden iletilecek sinyal kalitesinin ÖNEM arz ettiği durumlarda özellikle ileri HI-FI ve Görüntü uygulamalarında iletken olarak fiyatı pahasına ALTIN kullanılmaktadır. Mesela büyük elektronik markalarının Piooner, Yamaha, JBL, TEAC seçkin modellerinde hep altın kaplama konnektörler BUNUN İÇİN MEVCUTTUR.

    Altın Kaplama kablolar diğer kablolara göre ne gibi ÜSTÜNLÜKLERE sahiptirler ?

    Öncelikle üstünlükleri yukarıda izah edildiği gibi altının tabiattaki "en iletken metal" olmasından dolayı olan en az kayıpla sinyal iletimi avantajlarıdır.

    Ayrıca diğer metallerden yapılan konnektörlerde görülen zaman içinde oksitlenme, lekelenme vs. sebeplerle oluşan parazitel sinyal kayıplarından gerçek altın kaplama konnektörler tamamen bağışıktır.

    Diğer üstünlüklerine gelince, altın kaplama olarak satılan piyasadaki kablolar konnektörler arasında kalan kablo kısımları itibariyle de piyasadaki normal scart-rca-s-video vs. kablolardan daha üstün bir tasarıma sahiptirler. Şöyle ki ; Bu kablolarda sinyalin iletildiği bakır kısım piyasadaki "normal kalite" kablolardan farklı olarak dışından özel olarak 3 katlı bir koruyucu zırh ile kaplanmıştır ki bu sayede konnektörlere gelirken sinyal en az kayıpla gelir. Bu da mümkün olan en üstün ses ve görüntü sinyali iletimi anlamına gelmektedir.

    Altın kaplama kaliteli kabloların normal kablolara üstünlüğü özellikle uzun mesafe ve büyük ekran ve uzun yıllar söz konusu olduğunda çok daha bariz olarak görülmektedir.

    Malum mesafe uzadıkça sinyal kayıbı artmakta buna paralel olarak görüntü-ses kaliteleri de düşmektedir. Bu yüzden piyasadaki normal kalite s-video,rca kablolar 75.cm ile 1m. arasında kalmaktadır. Zira bunun üstüne çıkıldığında kaliteyi iyice düşüreceklerdir. Günümüzde özellikle ev sinema sistemleri kurarken daha uzun mesafe kablolara ihtiyaç bulunmaktadır. Ampilifikatör, hoparlörler ,Dvd player, uydu alıcısı, deck sistemler , TV ve özellikle de projeksiyon cihazları arasında daha uzun kablolar gerekebilmektedir. Bu durumda kaliteden taviz vermemek için bahsi geçen kaliteli marka altın kaplama kablolardan cimrilik etmek akıl karı değildir. Zira denediğim altın kaplama konnektörlere sahip HAMA marka (Alman malı) RCA VE S-VİDEO kabloları tam 5 M. uzunluğundadır ve ses ve görüntüyü mükemmel olarak iletebilmektedir.

    Sinyalin en kaliteli şekilde cihazınıza iletilmesi ŞAYET cihazlarınızdan (dvd player, uydu alcısı, tv) birinde veya birkaçında sorun var ise tabiiki en iyi kaliteyi garanti etmeyecektir. BUNUN için bu tür cihazları satın alırken girişlerinin de altın kaplama olmalarına ve içlerinde görüntü paraziti, aşağı yukarı inip çıkan dalga çizgiler vs.(parlaklık yüksek olduğunda daha barizdirler) gibi kusurlar bulunmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

    ( Forumda başka bir yerde altın kablolara boşuna para vermeyin diyen, sonra da izahatıma rağmen bir türlü anlayamayan ve bu durumunu ister istemez yüzüne vurmak zorunda kaldığım OKAN adlı bir üyenin böyle yaptığımdan dolayı sinirlenerek terbiyesiz bir üslupla ve yine bilmediği halde iddia ettiği gibi DİJİTAL yayınlarda LNB'nin performansı ile yüksek contrastta parazitlenme arasında bir korolasyon tamamen geçersizdir ve saçmadır, ancak sinyal %20'lerin altında ise tabii ki CD takılır gibi görüntü dağılmaları olur. Aradaki kabloların altın kaplama olup olması ile de alakalı değildir kesinlikle.

    GERÇEK ALTIN KAPLAMA KONNEKTÖRE SAHİP kaliteli marka kabloların üstünlüğü yukarılarda izah edilidiği gibi bilimsel ve tecrübeyle sabit bir gerçek iken maalesef ulu orta mesnediz iddialar mevcut olduğundan ve de bahsi geçen zat bir de forum başlığını kilitlediğinden yeni bir başlık altında konuya ilgi duyan arkadaşlara izah etme mecburiyeti duydum.
    Saygılarımla...











    bu arada mr.thunder başkalarına laf sokacağına kendi yazdıklarınıda bir gözden geçir derim copmosite ve s-video'nun scarttan daha iyi olduğunu söyleyen bir tek sen varsın bu forumda




  • Bildigim kadarıyla ne tur cihaz olursa olsun baglantı sekilleri arasında fark oldugunu kimse inkar etmiyor bence.

    iki arabayı cekeceksek dahi aradaki baglantının pamuk ipligi ile zincir olması farkeder degil mi?

    Bunun gibi altın kaplama yada degil, o kullanıcının tercihine kalmıstır. sonuc olarak altın kablo kullanılmıyor altın kaplama kullanılıyor. kullanıcının gozu kulagı ne kadar keskin ise veya diger cihazlarla -yan yana- karsılastırma imkanı yok ise zaten aradaki var olan farkı anlayamıyacaktır. Konuyu tartısıp insanları kırmanın bir manası olmadıgını dusunuyorum.
  • Altin kablama kablonun empedansi ile normal kablonun empedansini olcelim ne fark cikacak eger scart audio video cing fisi sontlenmis ise hepsi sontlenmis zaten aralarinda fark yok burda satici veya ithalatci var galiba yok bu mal iyi illa bunu tercih edin .....


    Eger satin aldiginiz cihaz fason ise siz degil altin super iletken kablo taksaniz nafile scart da eger rgb cikisi cihazdan cikisindan itibaren filtrelenmemis sinyali frekans kaybi olmadan scarta iletiyorsa istedigin kabloyu tak ama cihaz dandik rgb cikisi filtresiz gelisi guzel sinyali scart soketine vermisse altin degil super iletken scart tak nafile auido video cing fisleri icinde gecerli

    Scartlarda blendajli kablo ile sontlenip sontlenmedigine bakin bunlar sinyal kaybi minimundur


    Size soru hepimiz bilgisayar kullaniyoruz bu ne bicim velettirki bu monitor ile bilgisayar arasina takili kablo altin kablamami deger kaybetmiyor yok sadece ekran kartinin kalitesine bagli resimde kalite artiyor yada bu uretici firmalar unutmus altin kablo denemesini birakin bu isleri


    Sayin kardeslerimiz bunu muhakeme edecek duzeydedir aldiginiz cihaz kalite olacak kablo degil beyler
    bilmem su marka hep altin kablama kullanmis satis fiyati farkli olsun diye oyle uretilmis nerden para kazanacak bu firma sirketler bu sekilde tabiii



    ey calismalar




  • 34-TR-34
    cok degerli, kiymetli bilgiler veriyorsun,
    tesekkurler de,
    senden ricam, daha anlasilir yaz be arkadas.
    cumlenin basi,sonu belli degil.
    okurken iskence cekiyorum valla.
  • Dogru ama ne yapayim edebiyat sifir duzeltmeye calisacagim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 34-TR-34

    Altin kablama kablonun empedansi ile normal kablonun empedansini olcelim ne fark cikacak eger scart audio video cing fisi sontlenmis ise hepsi sontlenmis zaten aralarinda fark yok burda satici veya ithalatci var galiba yok bu mal iyi illa bunu tercih edin .....


    Eger satin aldiginiz cihaz fason ise siz degil altin super iletken kablo taksaniz nafile scart da eger rgb cikisi cihazdan cikisindan itibaren filtrelenmemis sinyali frekans kaybi olmadan scarta iletiyorsa istedigin kabloyu tak ama cihaz dandik rgb cikisi filtresiz gelisi guzel sinyali scart soketine vermisse altin degil super iletken scart tak nafile auido video cing fisleri icinde gecerli

    Scartlarda blendajli kablo ile sontlenip sontlenmedigine bakin bunlar sinyal kaybi minimundur


    Size soru hepimiz bilgisayar kullaniyoruz bu ne bicim velettirki bu monitor ile bilgisayar arasina takili kablo altin kablamami deger kaybetmiyor yok sadece ekran kartinin kalitesine bagli resimde kalite artiyor yada bu uretici firmalar unutmus altin kablo denemesini birakin bu isleri


    Sayin kardeslerimiz bunu muhakeme edecek duzeydedir aldiginiz cihaz kalite olacak kablo degil beyler
    bilmem su marka hep altin kablama kullanmis satis fiyati farkli olsun diye oyle uretilmis nerden para kazanacak bu firma sirketler bu sekilde tabiii



    ey calismalar







    Altın kaplama temas noktaları sadece gorunen kisim 21 pin scart uc kismi

    alacaginiz scartda dikkat edeceginiz husus

    Ayrı ayrı kaplanmış tellerSes,video ve RGB(S-VHS) için ic kablo dis blendaci orulu kablo olmasi lazim(ayni tv anten kablosunun dis orulu kismi gibi olacak icinden sinyali tasiyan kablo gececek buda size cikis guc kaybini en az duzeye indirir bu scart kablolarini tercih etmelisiniz

    Cok kizarsaniz kendiniz bile iki sacrt 21 fise bu sekil kablo imal edebilirsiniz yada en yakin tv servisnin ciragi bile bu isi kolaylikla yapar Kalite blendajli kablo


    ey calismalar




  • 34-TR-34 çoğu konujda hak veriyorum.

    Kablo kalitesi sadece gerçek hifi cihazlarda çok önem kazanır. Mesela 20 bin dolarlık anfilerde filan. Audio Video her ikisinde de geçerli. Çok gelişkin sistemlerde anfiden hoparlöre giden kablolar yerde 10 cm'de bir 180 derece burulur mesela. Bu da ses kalitesini etkiler. Ne kadar mı? Binde 1 filan ama audiophile yani müzik hastası ve 50 bin dolarlik sistem kuranlar icin onemli.

    Onemli olan odada enterferans yani parazit kaynagi olmasin, diger elektronik cihazlara, metale yakin olmasin, baglantilar da temassizlik olmasin, kablonun kaliteli olmasina gerek yok eger cihaz normal halk cihazı ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.