Şimdi Ara

Alternatif akımı Dogru akıma cevirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar yaklaşık 20-30 metre ledim var(şerid led değil) küçük bir trafosu vardı fakat yandı 0,45 amper civarında ben bu ledi nasıl yakabilirim alternatif akımla maalesef yeterli seviyede yanmıyor yüksek amper li trafo mevcut fakat yakmıyor AC yi DC ye nasıl çevirebilirim doğrultmaç nasıl yapılır yardım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özür dilerim arkadaşlar doğru akımı alternatif akıma nasıl cevirebilirim olucaktı..

• quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

Özür dilerim arkadaşlar doğru akımı alternatif akıma nasıl cevirebilirim olucaktı..

Bilgim yok ancak inverterlar iş görebilir gibi geliyor bana. Kaç volttan kaç volta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

quote:

Özür dilerim arkadaşlar doğru akımı alternatif akıma nasıl cevirebilirim olucaktı..

Bilgim yok ancak inverterlar iş görebilir gibi geliyor bana. Kaç volttan kaç volta ?

12>220 hocam dönüştürdük diyelim akım ne olacak 12 v 30 a mesela 220v olunca ne. Olur acaba ?

• quote:

quote:

quote:

12>220 hocam dönüştürdük diyelim akım ne olacak 12 v 30 a mesela 220v olunca ne. Olur acaba ?

Tamam hocam aynen inverter. Hazırları da var bunun siz de yapabilirsiniz.

12v 30 amper 360 watt eder. %100 verimle o da 1,636363... amper eder. Ne kadar verimliler bilmiyorum ama minimum 1 amper garantisi var.

• Bildigim kadarıyla led hortumlar 310v dc(220vac nin dogrultulmus hali) ile calisıyor.

• Hocam direk 220 şehir şebekesinden alsanız sıkıntı olurmu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde 12V ile çalışır şerit ledler. Şeritin fotoğraflarını atar mısınız sonra hepsi uçup gitmesin yanlış gerilimden dolayı ama siz şerit ledlerin kontrol ünitesinden bahsediyorsanız onunda fotoğrafını atmalısınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorukmez

Hocam direk 220 şehir şebekesinden alsanız sıkıntı olurmu ?

Olur hocam onun kendisine ait trafosu bulunmaktaydı eğer direk 220 verirsem yanar

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Bildigim kadarıyla led hortumlar 310v dc(220vac nin dogrultulmus hali) ile calisıyor.

Led hortum deiller hocam birazdan resmini atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Genelde 12V ile çalışır şerit ledler. Şeritin fotoğraflarını atar mısınız sonra hepsi uçup gitmesin yanlış gerilimden dolayı ama siz şerit ledlerin kontrol ünitesinden bahsediyorsanız onunda fotoğrafını atmalısınız

Evet şerit ledler 12v ile çalışır ama bende 220v düşük amper ile çok rahat çalışıyordu yani alternatif akımda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam aynen inverter. Hazırları da var bunun siz de yapabilirsiniz.

12v 30 amper 360 watt eder. %100 verimle o da 1,636363... amper eder. Ne kadar verimliler bilmiyorum ama minimum 1 amper garantisi var.

1 amper ederse yeter hocam peki PSU lar da doğru akımmıdırlar smps ler gibi

• Aynen bu resimdekinden arkadaslar trafosuda aynı
     Alternatif akımı Dogru akıma cevirme ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoşo -- 4 Şubat 2014; 6:16:44 >
  • quote:

Mrb arkadaşlar yaklaşık 20-30 metre ledim var(şerid led değil) küçük bir trafosu vardı fakat yandı 0,45 amper civarında ben bu ledi nasıl yakabilirim alternatif akımla maalesef yeterli seviyede yanmıyor yüksek amper li trafo mevcut fakat yakmıyor AC yi DC ye nasıl çevirebilirim doğrultmaç nasıl yapılır yardım..

30 metre led nasıl 0.5 amper çekiyor bu nasıl bir led çok merak ettim.

Hazır DC trafolar hazır AC trafolar satılıyor zaten.Hiç bilmiyorsan siemensin telsiz telefon adaptörleri AC al onlardan 1 adet kullan ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MPower Huso

quote:

Mrb arkadaşlar yaklaşık 20-30 metre ledim var(şerid led değil) küçük bir trafosu vardı fakat yandı 0,45 amper civarında ben bu ledi nasıl yakabilirim alternatif akımla maalesef yeterli seviyede yanmıyor yüksek amper li trafo mevcut fakat yakmıyor AC yi DC ye nasıl çevirebilirim doğrultmaç nasıl yapılır yardım..

30 metre led nasıl 0.5 amper çekiyor bu nasıl bir led çok merak ettim.

Hazır DC trafolar hazır AC trafolar satılıyor zaten.Hiç bilmiyorsan siemensin telsiz telefon adaptörleri AC al onlardan 1 adet kullan ...

yukarıda resmi var hocam bu konuda bilgim biraz olsun var şerid led değil orada yazıyor üzerindeki trafoda 0.45A civarı bir değer vardı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.