Şimdi Ara

Altered Carbon (2018) | NETFLIX (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
10
Favori
15.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de sevmistim basrolü yakisiyodu diziye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anthony Mackie oynuyor yalnız iyi oyuncu ama yine kovacs rolündemi olacak acaba diye düşünüyorum yine izlenir ilk sezonu beğenmiştim.
  • Joel Kinnaman diziye cok yakisiyordu o siperpunk temasina cuk oturuyordu bu sezon goremicez kendisini galiba. Bu sezon bittikten sonra kim bilir gelecek sezon ne zaman gelicek.

    Zencinin yanına birde zenci hatun da oynar şimdi o eski hatun çok sağlamdı nereden nereye klâsik Netflix iyi şeyleri her zaman bozuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sezonu izleyeli iki sene olmuş. Yeni sezona 9 gün kala tekrar bitirelim bakalım.

     Altered Carbon (2018) | NETFLIX

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinema ve dizi sektörü sjw istilasına uğradı resmen. Sırf bu yüzden artık kaliteli diziler gelmiyor. 2005'ten beri ilk defa üst seviye dizinin hiç olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.

    Yahu biz bir dönem Person of Interest gibi bir diziyi ''çerez'' niyetine izler fringe, house md gibi dizilerin bölümlerini beklerdik bir dönem. Zamanında çerez niyetine izlediğimiz yapımlar bugün çıksalardı en çok izlenen diziler olurlardı.
  • Sırf ilk sezonun hatırına izleyeceğim. Ana karakteri aynı oyuncunun devam etmesini tercih ederdim fakat konusu gereği farklı bedenlerde olması ve zenci de olması çok sorun değil benim için!

    Fakat, bunda da "eşcinsel", "erkeğe ihtiyacı olmayan güçlü kadın"...gibi daha bir çok farkındalığı gereksiz, konusu dışında (Stranger Things ve Dark'da olduğu gibi)gözümüze soka soka gösterirlerse daha da Netflix izlemem!!!
  • Joel Kinnaman yakışıklı mı tartışılır ama adam diziye tam nokta atışlık seçim olmuş. Kasvetli, ağır abi havasında, karizma adamdı. Valla diziyi de izleyeli çok oldu hani kim oynasa aslında yine alışır gözümüz çünkü ilk sezonu unuttuk


    Son yorumların hepsine katılıyorum. Tamam gerçekten hala eşitsizlikler var. Ten renginden dolayı, ırkından dolayı, cinsel yönelimlerinden dolayı zorluk çekenler var. Anlayışla karşılıyorum bu farkındalığı ama bir yerden sonra gerçekten sarı sakız gibi uzatıldı bu mevzu.

    Ya Witcher'daki Ciri'yi siyahi yapacaklardı. Bu arada bizim dilimizde " Zenci " kelimesi hakaret değildir. İnsanlar hatta ben dahil kullanmaktan çekiniyoruz ama etimolojik olarak bizde " Zenci " hakaret değildir. Köken belirtir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Şubat 2020; 20:58:29 >




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Joel Kinnaman yakışıklı adam bence dizi de fazlasıyla karizması ve duruşu vardı. Kendisini The Killing dizisinden beri hayranıyım bu adam bence çok gündem de değil çok iyi dizilere laik kanımca. İkinci sezon da ben kendi adıma bahsedersem çok arayacağım kendisini çünkü alışkanlık yapmıştı, nasıl ki oyunlar da ana karaktere olan bağlılık yaratır aynı şekilde dizide de öyleydi.

    Yarın da yeni sezon geliyor bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOR0C -- 25 Şubat 2020; 23:48:10 >
  • Dizi bugün 2. sezonuyla geri dönüyor. Sabah 10 gibi Netflix'e yüklenir diye düşünüyorum.
  • Gelmiş yeni sezon. 8 bölüme düşmüş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün çıktı sanıyordum 2.sezonu meğersem bugün çıkmış dün oyuna dalmıştım iyi oldu bugün izlerim 2.sezonu
  • 2x01


    Bütün sezon Quell kovalamacasıyla geçecek gibi duruyor. Sezon sonu Kovacs'ın Quell'i öldürmesi ile biterse çok klişe olur bu. Umarım öyle bir son yazmamışlardır.
  • Bitirdim, tahmin edildiği gibi zenci kardeşimizin oyunculuğu vasattı. Bütçe ilk sezon kadar değildi sanırım. Çok fazla kapalı mekanda geçiyor. Fakat senaryo ve diğer oyunculuklar ile kotarabilmişler sezonu. Kötü bir sezon değildi ama yinede gözler ilk sezondaki kovach'ı aramadı değil. Evrenin genişletilmesi güzel oldu.

    3. sezona daha iyi bir kovach ile başlarlarsa dizinin potansiyeli yüksek.
  • İlk sezondaki Kovacs gelemez. O konuda boşuna umutlanmayın.
    O beden Ortega'nın erkek arkadaşı Ryker'a aitti. Sezon sonunda bedeni teslim etti Kovacs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2x02


    Bu bölümün başındaki dövüş sahnesi ne kadar kötüydü öyle. Hakan muhafız sahnesi izliyormuşum gibi hissettim.
  • İlk sezona göre bir tık daha düşük olsa da son bölümlere doğru toparladı karakterler değişince kafa karışıklığı oluştu bende izledikçe her şey yerli yerine oturdu.


    gözler hep Joel abimizi aradı bir yerden beden değişimi olucak diye düşünüyordum.
  • Batu ve Anıl karakterleri varmis sanirim ama siyahiymis diyorlar dogru mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kötü bir 2. Sezondu. İlk sezon ile arasında uçurum kalite farkı var. Keşke çekmeselermiş 2. Sezonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Sanırım Poe'nun sakladığı şey Tak'ın şimdiye kadar yaşadıklarının kalıntılarıydı. Ya da DİN, ne diyorlarsa artık. 3. sezon gelirse yeni bir bedende görücez yani yine başka biri seçilecek.

    2. sezonda bazı oyuncuları beğenmedim. Doğru seçim olmamış. Takashi beden değiştiriyor anladık ama Anthoney Mackey olmamış kimse kusura bakmasın. Joel Kinnaman daha iyi oynamıştı. 3. sezon gelirse umarım daha doğru seçimler yaparlar. Sadece popüler oyuncuyu seçmekle olmuyor o karaktere bürünemiyorlar.
  • İlk sezona göre iyi yanları da kötü yanları da olan bir sezon olmuş özellikle sezonun 2.yarısında dizide oldukça güzel hale geldi.

    İlk sezona göre kötü yanları
    - Aksiyon ve görsellik ilk sezona göre oldukça düşmüş. Bütçeden kesmişler o belli ilk sezon görsellik olarak mükemmel değildi Cyberpunk evreni diye dar sokaklar depolar bol bol vardı ama bu sezona göre daha çok mekan da vardı. Bu sezon aksiyonun azlığıyla birlikte kamera teknikleri de kötüleşmiş bir yerde aksiyon sahnesi ara ara durup devam ediyor şöyle gözü doyuracak aksiyon tek 7.bölümde var o da ilk sezonun üzerinde bir sahneydi John Wick havası vardı ama sahneyi güzel çekebilmek kadar o sahneyi satabilmek de önemli. İlk sezon basit aksiyon sahnelerini bile müziğiyle çekimiyle öyle bir sunuyordu ki dümdüz aksiyon şaheser gibi geliyordu izleyenlere.
    - Joel Kinnaman yokluğunu belli ediyor. Kovacs'i 3 farklı kişi oynuyor kısa oynayanları da sayarsak 5 ayrı kişiyi gördük ve hepsinin karakteri oynayış şekli farklı. Joel'in oynadığı karakter gerçek Kovacs, Anthony'ninki gerçek Kovacs değil diyemem ya ikisi de gerçek ya da ikisi de gerçek değil. Yine de 2 oyuncunun oynayışı arasındaki farktan dolayı ilk sezondaki daha ilgi çekiciydi bir de Kristin Ortega farkı vardı en çok onun yokluğu hissedildi. Benim tercihim her zaman orijinal Kovacs'in oynamasıydı ki buna spoiler kısmında değineceğim
    - Bu tam eksi değil ama Netflix bu sezonun tanıtımını beceremedi. Netflix dizilerine bayılmasam da fragmanlarını seviyorum kendisinin olmayan dizilere dizinin kendi kanalından daha iyi fragman hazırlıyor. Bu sezon fragmanlarına bakınca sanki stajyerlere bırakmışlar gibi bir hava vardı diziyi izlemem fragmana bağlı olsaydı bu sezonu hayatta izlemezdim.

    İlk sezona göre iyi yanları
    - İlk sezon yüksek bütçeli bol cilalı sıkıcı bir yan görev hikayesiyken bu sezon orta bütçeli orta cilalı ana görev hikayesiydi. Bu sezon işlenen konu daha dolu olduğu için ve evrenin temeline daha uygun olduğu için çok daha iyi bir tat bıraktı. Hikayenin fazla dallanıp budaklanmaması da büyük artıydı bunda bölüm sayısının azalıp biraz da bölümlerin kısalmasının etkisi olabilir.

    Şu sezon öbüründen daha iyi diyemem ama farklı yönleriyle sezonlar arası kıyaslama yapmak mümkün. Bana göre görsellik olarak 1.sezon, hikaye olarak 2.sezon daha iyi.


    2 Kovacs'ın aynı anda olması birbirleriyle zıtlıkları konuşmaları ve sonunda aynı yolda ilerlemeleri bu dizideki en güzel hikaye oldu diyebilirim. Sonda Kovacs'in kendini feda ederken Quell'in ona son sözü olan "hayatta kal" demesi çok güzel hareketti. İlk sezondan flashbackler ve sentetik bedenli dövüş sahnesini de düşününce bağlantı konusunda iyi iş çıkarmışlar denebilir.
    Kovacs'in orijinal bedeni geri döndü benim için sezondaki en iyi olay buydu Tabii son sahneye bakarsak 3.sezonda yeni bir bedenle geri gelecektir umarım bu isyan konusuna daha da ağırlık verirler. Quell'in dönüşüyle isyan tekrar canlanmıştır 3.sezonda düzeni yıkıp diziyi bitirebilirler.





  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.