Şimdi Ara

ALTAY Projesi [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • ALTAY Projesi

    ALTAY, Türkiye'nin geliştirmekte olduğu yeni jenerasyon (3+) ana muharebe tankıdır. Halihazırda Detaylı Tasarım Aşaması faaliyetleri devam etmektedir. Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) Projesi çerçevesinde 30 Mart 2007'de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonucunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından proje ana yüklenicisi olarak Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. belirlenmiştir. İsmini Kurtuluş Savaşı’nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin ALTAY'dan almıştır.

    ALTAY Projesi; Dönem I Tasarım ve Prototip Üretimi, Dönem II Seri Üretim olarak iki dönem halinde planlanmıştır. İçinde bulunduğumuz ve OTOKAR’ın ana yükleniciliğinde yürütülen Dönem I’in altı buçuk yılda tamamlanması hedeflenmektedir. Dönem I, Kavramsal Tasarım, Detaylı Tasarım, Prototip Üretimi ve Kalifikasyon olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır. 78,5 ay sürmesi planlanan Dönem I 15 Ocak 2009 tarihi itibariyle başlamıştır. ALTAY Projesinin teknik destek sağlayıcısı Güney Kore'nin Hyundai ROTEM firmasıdır. "ALTAY" tankının tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve kalifikasyon aşamalarının tamamlanması için 500 milyon dolar mali kaynak ayrılmıştır. ALTAY tankının prototip testleri ve kalifikasyon çalışmalarının 2015 yılında tamamlanması, seri imalatın ise 2016 yılının sonunda devreye girmesi planlanmaktadır. İlk etapta üretilmesi planlanan 250 adet tank, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda artırılabilecektir.

    Tasarımı


    ALTAY tankının sistem tasarımı, prototiplerinin üretimi, entegrasyonu, testleri ve kalifikasyonu Otokar tarafından gerçekleştirilmektedir. Mevcut durum itibariyle 40’dan fazla yerli alt yüklenicinin görev yapmakta olduğu Proje’de, modele uygun olarak belirlenen alanlar dışında, tamamen yerli alt sistemlerin kullanılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda, tankın yeni nesil atış kontrol sistemi ve komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak ve üretilecek, 120 mm’lik 55 kalibre ana silah sistemi, Hyundai ROTEM kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretilecektir.

    2010 Eylül ayında ALTAY Projesinin I. Aşaması olan Kavramsal Tasarım Aşaması, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından onaylanarak tamamlanmıştır. Böylece Projede II. Aşama olan ve 33 ay sürmesi planlanan Detaylı Tasarım Aşaması`na geçilmiştir.
    ALTAY Projesi’nde mevcut durum itibariyle, sürdürülen tasarım faaliyetlerine paralel olarak ön prototiplerin üretimi ve testleri devam etmektedir. Ön prototiplere entegre edilen alt sistemlerin tasarım/geliştirme, üretim ve tedarik süreçleri, ön prototiplerin imalat programına uygun olarak sürdürülmektedir.
    Projede kullanılan/kullanılacak altyapı yatırımları da programa uygun olarak sürdürülmektedir. Tamamlanan yatırımlardan önemli kalemler olarak, OTOKAR’da devreye alınan EMI/EMC test merkezi ile tank prototiplerinin test edileceği tank test pisti yer almaktadır.



     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 28 Haziran 2016; 16:19:09 >







  • Güzel konu olmuş hocam.
    Yazıyla da desteklerseniz çok güzel olur.
    Elinize sağlık.
  • ITTF kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. En yakın zamanda yazı da eklerim.
  • Güzel konu
  • Şimdi tank güzel , testler sonrası yıl sonu seri üretim teklifi verilecek ve KKK en büyük zaaflarından birini kapatacak.Ama benim hala aklımı kurcalayan sorular var.Cevaplaybilen olursa sevinirim.

    1-Tankın bor-karbür zırhı baya iyi deniyor , bu nedenle reaktif zırh olmayacak deniyor.Bir başka sebep de ERA bloklarının patlayarak yakınındaki askere zarar vermesi.Bana kalırsa reaktif zırh hayatta kalma kapasitesini arttırdığından dolayı kesinlikle olmalı.Eğer patlamaması isteniyorsa da non-explosive reaktif zırh kullanılamaz mı ? Bazı kaynaklar ,bunun ERA ya göre daha az koruma sağladığı söyleniyor ama bence olmalı.

    2-Seri üretim hattı bir yılda kaç tank üretebilir ? Hızlı olmaları önemli çünkü güneydoğuda hala en kalın yeri 220 mm olan m60a3 kullanılıyor.Şuan her suriyede her yerden fışkıran malyutka bile bunu imha edebilir.Zaten daha önce de etmiş , kanıtlı.

    3-TÜMOSAN gibi bir kurum , her ne kadar dışarıdan yardım alsa da , 1800 hp dizel bir motor yapabilir mi ? Ben emin olamıyorum ancak bu tankın yapım masrafını , arge masrafının çıkartılabilmesi için körfeze satılması lazım.Almazlar demeyin , şu an bu yoksul hali ile bile pakistanının teknoloji transferi için çok istekli olduğu söyleniyor(direk alamazlar çünkü coğrafya müsade etmiyor)O zaman Katar bu işe balıklama atlar.Eğer aramız düzelirse Bae de alabilir.

    Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stadhouder kullanıcısına yanıt
    1) Reaktif Zırh kullanılacak. Günümüzde Reaktif Zırh bir tankın olmazsa olmazı.

    2) Diğer ülkelerdeki örneklere baktığımız zaman bir yıl içerisinde 250 Tankın üretilebilmesi gerek. Zaten TSK'de 250 Tank siparişi vermişti.

    3) Öncelikle TÜMOSAN'ın Altay için geliştirdiği motor 1500 HP olacak. Ayrıca TÜMOSAN hali hazırda 3-4 Silindirli Dizel Motorlar tasarlayıp, üretiyor. Tank Motoru üretmek dediğiniz gibi ayrı bir durum ama bunu yapamayacak olsalar Projeye katılmazlardı zaten. Ayrıca şunu da belirteyim Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi için 190 milyon Euro bütçe ayrıldı ve 54 Ay süre verildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olaylar yüzünden Almanyanın motor işinde sorun çıkartacağı dillendiriliyor pek çok ortamda.Bildiğiniz üzere yerli motor için görevlendirilen TÜMOSAN'ın teknik destek sağlayıcısı da Avusturyalı.Almanlar işi yokuşa sürerse küçük kardeşleri de onları takip eder ve proje çıkmaza girer

    Şu önümüzdeki 1-2 sene gaza gelip Eyyyyy Almanya diye çıkışmalar yapmamamız ve en kısa sürede milli motoru ortaya koymamız lazım.Bu konunun uzmanı değilim fakat tank MTU motoru üstüne kurgulandığı için motor Rus Çin vb ülkeden alınıcak motorlarla değiştirlemiyor.

    En kısa sürede problemin çözülmesi dileğiyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yıllardır bitmedi şu tankın yapımı
  • Seri imalatın 2016 yılı sonunda başlaması planlanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stadhouder kullanıcısına yanıt
    Tumosan'ın nakit sıkıntısı var bu da işi yokusa sürüyor memletimize kara hava deniz araclari için güç sistemleri/gruplari üreten sirket lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_virüs kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili kaynak gösterebilirseniz sevinirim. Çünkü TÜMOSAN'ın 2016 1.Çeyrek net karı %16'lık bir artış göstermişti.

    http://www.dunya.com/sirketler/tumosan-net-karini-yuzde-16-artirdi-299561h.htm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    http://www.borsagundem.com/anlik-bor...20160426174339

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/552866

    Şirketimiz, Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Proje Uygulama Takvimini başlatmak için avans ödemesi öncesi gerekli tüm işlemleri tamamlamak üzere, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan 4 aylık ilave süre uzatımı talep etmiş olup, 15 Aralık 2016 tarihine kadar süre uzatımı yapılmıştır.

    Altay projesi uzadı.
  • İlk 250 adet Altay Tankında MTU Motorunun kullanılması planlanıyordu. Yani Altay Projesini etkileyeceğini sanmıyorum ama Tümosan Yerli Motor için bayağı geç kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 16 Ağustos 2016; 7:54:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otokar: Altay, Seri Üretim Projesi İçin Teklif Dosyasını SSM’na Sunduk

    Şirketimiz ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) arasında imzalanan “Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi” (Altay Projesi) kapsamında, 18.01.2016 tarihinde yaptığımız Özel Durum Açıklaması ile, 250 adet ana muharebe tankı seri üretimi ve bunların Entegre Lojistik Destek faaliyetlerine ilişkin Altay Projesi Dönem II Seri Üretim Projesi için teklif dosyasının SSM’na sunulduğu bildirilmişti.

    http://tr.investing.com/news/economy-news/otkar:-altay,-seri-%C3%9Cretim-projesi-%C4%B0%C3%A7in-teklif-dosyas%C4%B1n%C4%B1-ssm%E2%80%99na-sunduk-109430




  • Karaaslan: üç prototipin testleri 2017’de tamamlanırsa Altay Tankı 2018’de üretilir

    3. Kara Sistemleri Semineri Açılışında OTOKAR adına konuşan Altay Tank Program Direktörü Mehmet Karaaslan Altay Ana Muharebe Tankı’nın durumu hakkında son bilgileri paylaştı. Tankların üç ayrı prototipinin testlerde yer aldığını hatırlatan Karaaslan PV1 Tankının 10 bin km yol testine girdiğini, 9 bin 500 km’yi tamamladığını bu ay içinde testleri tamamlamasının beklendiğini kaydetti. Karaaslan, PV2 tankının atış testlerinde yer aldığını, testin Aralık 2016’da tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Karaaslan, balistik koruma testlerinin de bir ay içinde tamamlanmasının beklendiğini öngörüldüğünün altını çizdi. Karaaslan 2017 ilk çeyreğinde testlerin tamamlanmış olması halinde 2018 yılında seri üretim bandından ilk ürünün çıkmasını beklendiğini ifade etti.

    Kaynak:http://www.c4defence.com/Gundem/karaaslan-uc-prototipin-testleri-2017de-tamamlanirsa-altay-tanki-2018de-uretilir/2902/1

    Seri Üretimin 2017'de başlaması gerekiyordu. 2018 nereden çıktı?




  • Tumosan bu işi tek yapamaz o yüzden uzuyor Avusturyalı ortaklar siyasi olarak desteği çekti bizimkinlerde Ukrayna destek alacak büyük ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  •  ALTAY Projesi [ANA KONU]




  • Ön arka kompozit yanlar ise reaktif zırh.. 120 mm yivsiz top.. 65 ton ağırlık, ortalama hız 80 km/h menzil 500km.. Bence çok iyi. Düşük profil olması avantaj Patton a göre. Gerçi o tank biraz eskide kaldı ama hala kullanılıyor. Bence olmuş bu tank



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 15 Aralık 2016; 11:25:49 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.