Şimdi Ara

Alt Tabana Yapılan Koruma Gereklimidir? Önerirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabaların altını pastan ve dış etkenlerden korumak için yapılan çürümeyi engellediği söylenen silikon vb uygulamaları yaptıran varmı aracında? Uzun vadede gerçekten işe yarar bir uygulamamıdır.Geçenlerde servise sordum alt taban silikonla kaplanıyormuş ve maliyetide 400 TL imiş hani eski arabaların zamanla altı çürür ve çürüyen yer yeni parça eklenerek ziftlenir ya yeni araçlara böyle bir koruma yaptırınca taban uzun vadede korunmuş olurmu?Bu konu hakkında bilgi ve tecrübeleriniz nelerdir?

• Yokmu Bu konuda bilgisi olan?
  • Aracın altı adı üstünde.
    Orası her türlü zararı pisligi görebilecek bir yerdir.
    Sen oraya istedigin kadar silikon kaplat, çukura girdiginde arabanın altını bir tümsege vurdugunda silikon felan kalır sanıyor musun?

Bu kadar üstüne düşmeyin, sakınan göze çöp batar derler..
    Olacagına varır.

Zaten bu son zamanlarda çıkan o koruma, bu koruma, şu koruma çogu para tuzagı..
    Bana göre en yararlı şey Kaputa çekilen film yani kaput korumadır.

Taban Koruması, koltuk koruması, boya koruması alayı benim için koca bir yalan..
    Gidipte 400 TL para vermem.
    Yararlı birşey olsa yada işe yarıyacagını bana kanıtlasalar 400 degil 4.000 vereyim...
  • @Chryin teşekkür ederim.Zaten bende boya koruma,motor koruma, cam koruma vs korumalarına ilgi duyduğum söylenmez ama sonuçta tabanda önemli bir yer. Araç uzun zaman kullanılacaksa ve darbeden ziyada çürüme ve paslanmaya karşı etkiliyse neden yaptırılmasın? Bilindiği gibi belli bir yaşın üstündeki araçlarda yılların ve yol koşullarının sonucunda tabanda çürümeler ve delinmeler meydana geliyor sonrasında çürüyen yer kesilip yeni sac eklenip kaynaklandıktan sonra taban ziftleniyor.Demek istediğim bu uygulama yaptırılınca belli bir zamana kadar taban korumasında etkisi olurmu?
  • Arabanın marka/modeli nedir?

çoğu avrupa aracların altı komple mum kaplıdır zaten. gerek yok bu tur seylere.
  • Passat'ların altında "kötü yol aksamı" var.Altını kapatmışlar,böyle bir şey yaptırın derim.Silikon falan benim de aklıma yatmadı.
  • taban koruma aslında önemli bir konu.. tabi gürültü izalasyonunun çok daha iyi duruma getirmek istiyorsan..
    pütür denilen ya da daha özel maddelerle alt taban, çamurluk içleri, motor ile karoser arası bu madde ile kaplanıyor..
    gürültü azaltımında %30 %40 a varan iyi sonuçlar elde ediliyor..
    bu işlemi yapanlar öncelikle araç içi gürültüyü azaltmak amacıyla yapıyorlar..
    tabiiki aracın karoserinin ya da kaportasının ömrünü de ister istemez uzatıyor.
    toz yağmur çamur gibi dış etkenlerden etkilenmesini önlüyor.

kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bulaşmayın derim para tuzağı.
  • Para tuzağı falan değil.Arkadaşımda 90 model doğan var akrabası toyotada boya ustası dogana baştan sıfır boya attı altınada toyotoların özel bantı var çürüme vs. olayları önlemek için ondan taktı.Böyle şeyler var.
  • bence aracın altına silikon değilde pütür attırabilirisniz hem çürümeyi hemde sesi azaltmış olursunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.