Şimdi Ara

Alt göğüste sıkıntı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben 7 aydır düzenli fitness yapıyorum son 1 aydir da protein tozu + weider bcaa amino asit kullanıyorum. Ama gel gelelim alt göğüsteki o şişlik bi inmedi bi yayilmadi genişlemedi hafif sivri duruyo yani anlayacağınız alt göğüs eksik üst falan normal ama alt eksik ben salı günü bacak arka kol çarşamba üst göğüs biceps perşembe onuz kanat cuma kardiyo cumartesi de göğüs biceps yapıyorum da acaba diyorum cumaya da alt göğüs programi mi yazsam ? Bu arada yazayim nirmal göğüs programim şöyle benc , dmble fly , dumble press , butterfly , pullover. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Göğüste 5 hareket çalışıyorsun ve haftada 2 kere mi göğüs çalışıyorsun ? Kaçar set peki ? 3-4 falansa gelişim bekleme zaten.
  • ağır girmen gerekir ve hareketleri olabildiğince yavaş yaparsan kısa sürede toplarsın..
  • Göğüste yağ varsa gitmez onlar. Jinekomasti vardır sende ameliyat şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Göğüste yağ varsa gitmez onlar. Jinekomasti vardır sende ameliyat şart.

Prof.dr. hocamız teşhisi koydu yapacak bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!

quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Göğüste yağ varsa gitmez onlar. Jinekomasti vardır sende ameliyat şart.

Prof.dr. hocamız teşhisi koydu yapacak bir şey yok

7 aydır çalışıyorsa ve göğüs ucu sivri şişkin duruyorsa jinekomastiden başka bir şey gelmiyor aklıma.

Prof. Dr değilim ama bir çok konuda gayet bilgiliyim merak etme sen.
  • Yağ yakmamışsa 7 aydır o bölge öyle duruyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sol kolum düz olmuyor
    9 yıl önce açıldı
    Ekranın sol üst köşesinde hata
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Yağ yakmamışsa 7 aydır o bölge öyle duruyor olabilir.

Gogus ucu bolgesindrki yaglar yakilmio maalesef :) bende de solda minimal yag dokusu var doktor bn bunun icin ameliyat yapmam dedi ama ben ilerleyen donemde dusunmuyo degilim

• Arkadaş alt göğüste şişlik demiş, göğüs ucunda yağ vs dememiş. Göğüs ucunda şişlik var diye direk jinekomasti de denemez, yağ da olabilir. Zaten yağlar nerede olursa olsun yakılır. Yakılmayan göğüs dokusudur, jinekomasti diye de ona denir zaten.
  • quote:

Göğüste 5 hareket çalışıyorsun ve haftada 2 kere mi göğüs çalışıyorsun ? Kaçar set peki ? 3-4 falansa gelişim bekleme zaten.

Hocam sen nasil yapıyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanki antrenmanım başlangıç-orta seviye denebilir. Definisyona uğraştığım için açışları 3 sete indirdim, genel olarak da 1 hareket çıkardım.

Bugün yaptığım antrenman
    Incline Dumbbell Bench Press (4x8-10)
    Incline Dumbbell Fly (3x8-10)
    Dumbbell Bench Press (4x8-10)
    Cable Crossover (3x8-10)

Bulkta 5 hareket geneli 4 set oluyor.
    Ayrıca birdahaki antrenmanda incline ile değil de düz benchle başlayabilirim. Birkaç haftadır dambıllarla çalışıyorum, hem barın altında kalma riski olmuyor hem de gayet güzel zorluyorum göğüsleri. Zaten ileri seviye biri Türkiye şartlarında dambılla çalışamaz çünkü bulabileceği dambıllar en fazla 30-40 kilo olur.
  • quote:

Arkadaş alt göğüste şişlik demiş, göğüs ucunda yağ vs dememiş. Göğüs ucunda şişlik var diye direk jinekomasti de denemez, yağ da olabilir. Zaten yağlar nerede olursa olsun yakılır. Yakılmayan göğüs dokusudur, jinekomasti diye de ona denir zaten.

Sadece gogus dokusuna demmez ve gogusteki ce ucundaki yaglar yakilmaz. Gidip bizzat doktora sorabilirsin

• Arkadaşlar göğüs ucu şişkin derken alt göğüs üst gibi yaygın değil yani tam sıkı değil hafif boş gibi haftada da 2 kere çalışmıyorum bu arada göğüsü sadece çarşamba üst göğüs cumartesi de normal göğüs yapıyorum yani normal göğüs idmanımda incline hareketlerini yapmıyorum onu çaramba yapıyorum daha verimli oluyor. ayrıca diyorum dips mi eklesem programa butterly ı çıkarıp ???
  • Dostum beni zayıflamaya ve bu spora yönelten en önemli nedenlerden biri göğüslerimdeki yağlar yüzünden tişört vs giymeye utanır hale gelmiş olmamdır diyebilirim. Daha önce pek çok konuda yazmıştım belki görmüşsündür; lisedeyken 101 kiloyu görünce zayıflama ve beslenme hakkında araştırmaya başlamıştım. 1 ay uğraşıp 10 kilo verdikten sonra beslenmeme dikkat etmeye vs başladım. Velhasıl kilo 80-85 arası inip çıkıp duruyordu ve göğüsler de düzgün sayılmazdı. Ben hep yağ bunlar diye düşünürken tesadüfen jinekomasti olaylarını öğrendim. Bendekinin de kesinlikle o olduğunu düşünmeye başlamıştım.
    Doktora gidip göründüm, ultrasonda bakmak gerektiğini söyledi. Sonuç olarak sol göğüste 8x15mm gibi bir boyutta "meme" dokusu olduğunu söyledi. "Madem sağda yok o niye aynı lan" diye düşünerek evde vücut çalışmaya ve açık hava kardiyolarına başladım.

Başladığım zamanki 82 kilo olan halim

Alt göğüste sıkıntı...

2-3 ay sonra 70 kilo olan halim

Alt göğüste sıkıntı...

Evet 2. resimde kasılmış durumdayım o fark var. Ayrıca ilk fotoda da eskiden beri şınav çekmişliğin verdiği göğüs kası vardı, üstüne yağlı olunca öyle iri duruyorlardı. Vücut geliştirmeyle birlikte göğsün tamamını çalıştırmaya başlayınca şekillendiler.
    70 kilo olduktan sonra salonda çalışmaya başladım yani 2. fotoğraf da 8-9 ay öncesine ait. Şuan formum çok daha iyi çok şükür. Bu konuya hikayemi yazacağımı düşünmezdim ama neyse, en azından benzer durumdan muzdarip olan arkadaşlara örnek olsun, bir doktora gidip görünsünler eğer varsa ve ufaksa bilin ki göğüsteki iriliğin nedeni yağdır zamanla halledilebilir. Kalan ufak göğüs dokusu da o yağlar gittikten sonra muhtemelen rahatsız edici düzeyde olmaz. Olursa zaten ameliyat olursunuz yapacak birşey yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 24 Mayıs 2013; 19:29:04 >

• :) Dostum ne kadar erirsen eri bak o göğüs ucundaki o şişli sivrilik gitmiyor işte onu anlatmaya çalışıyorum. Sen de görüyorsundur zaten geliştikçe. Ben bizzat devlet doktoruna gittim o da eritemezsin bunu kilo vererek ama kötü durmuyor sende kas dokusu çok fazla sadece uçta minimal yağ dokusu var bunun için ameliat yapmam dedi. T-shirt giyince yine göğüs ucun çok bariz belli oluyordur misal.

Jinekomasti sadece göğüs dokusuna denilmiyor yani :) Neden bilmiyorum ama gitmiyormuş o meret.
  • Benim demek istediğim her göğüs iriliği jinekomasti değildir. Biraz kilolu olup da genetiği göğüs yağlanmasına müsait olan arkadaşlar hep jinekomasti olduğunu düşünüyor sonra. Herneyse, derdi olan gider doktora konuşur. Benim konuştuğum doktor onlar yağ ise erir ama göğüs dokusuysa erimez demişti.
  • Konu biraz uzaklaştı :) programimi şu şekilde yapsam uygun olur mu acaba ? : benc press , dumble fly dumble press , dips , dumbble pullover ?

• quote:

Orijinalden alıntı: waleron

Konu biraz uzaklaştı :) programimi şu şekilde yapsam uygun olur mu acaba ? : benc press , dumble fly dumble press , dips , dumbble pullover ?

Olur.

Benim programımda Bench press, dambel fly, bench press incline, dumbel pullover.
  • üst göğüs ne kadar çok gelişirse altta kalan yağ o kadar az belirgin oluyor ben bunu farkettim. Bu arada bende de kalan yağ kitlesi mi ne olduğunu çözemediğim bişeyler var. göğüs ucunda değilde etrafında bişeyler var sanki eğilirken sarkıyor zıplarken hopluyor ama ellediğimde içi boş gibi sanki elime bişey gelmiyor... insanın kafasına takmaması mümkün değil
  • vallahi ibret aldım

3 ayda çok iyi gelişim olmuş tebrik ederim

supplement aldınızmı o dönemde ? kardiyo nasıldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.