Şimdi Ara

Almanyaya vize için sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haziranın sonu gibi almanyaya gidecegim akrabamın yanına frakfurt/heidelberg'e perşembe günü pasaporta başvurduk aldık pasaportmumuzu bugün elime ulaştı 1 yıllık.

Kendimi tanıtmam gerekirse eger izmirde yaşıyorum 17 yaşındayım lise 3 gidiyorum ögrenciyim turistik amaç ile almanyaya gidecegim.

Akrabam davetiye yollayacak.

Şimdi vize başvurucam nereye başvururum ne tür belgelerle gitmem gerekiyor birde 30 bin avro diyor sigorta parası idata.com da onu nasıl yapacagız 30 bin avro kim görmüşki biz yapalım onu anlayamadım o şartmı çünkü her gidenden sigorta için 30 bin avro olacagına inanmıyorum o nasıl olacak bi yardımcı olun teşekkür ederim

• Çok acil bilgilendirecek yardım edecek yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Natural Disaster -- 25 Mayıs 2014; 19:39:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: climacoll7

Arkadaşlar haziranın sonu gibi almanyaya gidecegim akrabamın yanına frakfurt/heidelberg'e perşembe günü pasaporta başvurduk aldık pasaportmumuzu bugün elime ulaştı 1 yıllık.

Kendimi tanıtmam gerekirse eger izmirde yaşıyorum 17 yaşındayım lise 3 gidiyorum ögrenciyim turistik amaç ile almanyaya gidecegim.

Akrabam davetiye yollayacak.

Şimdi vize başvurucam nereye başvururum ne tür belgelerle gitmem gerekiyor birde 30 bin avro diyor sigorta parası idata.com da onu nasıl yapacagız 30 bin avro kim görmüşki biz yapalım onu anlayamadım o şartmı çünkü her gidenden sigorta için 30 bin avro olacagına inanmıyorum o nasıl olacak bi yardımcı olun teşekkür ederim

vize için istenen sigorta ile ilgili herhangi bir siteden şunları kopyaladım;
    • 01.06.2004 tarihi itibari ile Schengen ülkelerine (Avusturya, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç) seyahat edecek olan kişilerin, seyahat sağlık sigortası yaptırması zorunlu hale gelmiştir.

• Yaptıracağınız seyahat sigortası ile hem vize alabilmenin ön koşulunu sağlamış olur, hem de seyahatiniz esnasında karşılaşabileceğiniz her türlü riske karşı önlem almış olursunuz.

• Schengen ülkelerinin talep etmiş olduğu sigortanın minimum teminatları aşağıdadır.

- Acil durumlarda Ayakta tedavi masrafları
    - Acil durumlarda Hastane tedavisi masrafları
    - Sigortalının tıbbi nedenlerle nakli
    - Cenazenin yurda nakli veya sigortalının vefat ettiği yerde defin masrafları
    - Seyahat sigortanızla ilgili özel bir talebiniz olmazsa vize işleminiz için gerekli minimum teminatlarda bir poliçe düzenlenecek olup özel taleplerinizi lütfen bize bildiriniz.

• Yukarıdaki teminatların dışında yaptıracağınız seyahat sigortasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamamanız için, sigorta poliçesinin hem Türkçe hem de İngilizce metin içeriği olduğunu kontrol ediniz.

• Yaptırmanız gereken sigorta kendi acenteliğimizden bizim güvencemizde yapılacak olup herhangi bir problemle karşılaşmanız önlenecektir.

• Seyahatiniz esnasında gümrükten geçerken gümrük memurları sizden poliçenizi ibraz etmemizi isteyeceklerdir. Poliçenizi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.
    Seyahat Sağlık sigortası Fiyatları

1-7 gün 8 Euro
    8-15 gün 10 Euro
    1 ay 18 Euro
    2 ay 25 Euro
    3 ay 30 Euro
    6 ay 40 Euro
    1 yıl 60 Euro

Yukarıdaki fiyatlar örnek olarak 0-65 yaş arası ve Avrupa ülkeleri içindir.
    30.000 Euro senin yaptıracağın sigortanın teminatı,
    herhangi bir sigortadan yaptırabilirs
    in,

• kemalatesdagli K kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim bu konularda aşırı cahilim cahilligime verin bir sorum olacaktı mesela ben 3 aylıgına gidiyorum burda 2 aylık saglık sigortası yapabilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: climacoll7

Anladım çok teşekkür ederim bu konularda aşırı cahilim cahilligime verin bir sorum olacaktı mesela ben 3 aylıgına gidiyorum burda 2 aylık saglık sigortası yapabilirmiyim ?

sigorta süresi, kalınacak süreyi kapsamalı,
    yani;
    vize isterken ne kadar kalacağını da bildiriyorsun ya, sigorta da o süre kadar olmalı (en az)
  • Teşekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,
    gittim geldim epeyde zaman geçti ama. bir kaç tevsiyem var.
    hollandaya vize aldım ordan almanyaya sonra budapeşte viyana prag gibi ülkeri gezdim. vizeyi zor veren ülkere gitmektense daha kolay veren italye hollanda gibi ülkere vize alıp oradan diğer ülkere geçmek daha kolay oluyor. bende hollandaya vize alıp oradan berline geöip sonra gezmek istediğim diğer ülere gittim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mayısta 18 oluyorum bu yaz inşallah gidecegim anne babaya yönelik belgeler azalıyor azıcık sonunda :)
  • Dost_Club kullanıcısına yanıt
    Hollanda icin kolay vize alindigini ilk defa senden duyuyorum
  • Ilk defa vize aldığım halde Ankara yada İstanbul'a konsolosluğa gitmeden. Gaziantep'teki temsilciliğinden aldım direk vizeyi. Sonra İtalya'nın daha da kolay vize verdiğini öğrendim. En Güzeli italya'ya vizeni al. Roma'da in uçaktan Akşama kadar gez toz pizza ye. Sonra atla yataklı trene gece boyu yatarak istediğin ülkeye git. ;)

O trenlerde az para degil yani tam bilmiyorum ama akrabalarım dedigine göre pahalıymış siz kaç paraya gittiniz yataklı trenle :D
  • Konu vize nasıl alınır ile ilgili idi. Önce vize almak önemli sonrası Seçenek çok. Lakin; Fiyatlar ve seyahat için konunun dışında olarak bahsetmek gerekirse Fiyat konusu biraz Uzun. Fakat Buradan bilgi alabilirsin.
    http://teknoseyir.com/interrail-nedir-nasil-yapilir inter rail sistemi ve detayları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dost_Club -- 4 Mart 2015; 12:01:49 >
    Haklısınız benim şimdi o zaman şöyle bir sorum olacak.Ben gecen sene 17 yaşındaydım o yüzden vize almaya çalışırken babamın sgk sından bir tuttular emekli maaşına kadar. Reşit olmadıgımdan aile baglı oldugumdan daha çok ailemin üstünden evraklar istediler.

Şimdi 18 olucam mayısta. Haziranda vize başvururken bu evraklar dahamı düşücek , Daha azmı aile baglı şeyler sgk gibi olmaz degilmii ?
  • Öncelikle şu linkteki videoyu izlemeni tavsiye ederim.
    http://teknoseyir.com/vize-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz
    sonrasında ise; ( daha az evrak hazırlayacaksın. yeterki paran olsun :) )
    ben bir sürü evrak hazırladım ama viza zamanı geldiğinde Hollanda için benden istedikleri halde aldıkları evraklar şunlar oldu.
    -Hizmet dökümü ( E-devlet şifresi ile alınacak) — Alındı!.. (şifre PTT den alınıyor 4TL) ( sigortan var ise tabi. sigortan yoksa paran olmalı :) en az 5 bin TL )
    -Adli Sicil Kaydı ( Sabıka Kaydı ) — Alındı!.. (E-Devlet şifresiyle de alına bilinir.) ( fakat bu evrakı götürdüğüm halde gerek yok dediler benden almadılar fakat sen yinede hazırla)
    -Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren )– Alındı!.. ( bu evrakıda hazırlamama rağmen gerek görmediler ve almadılar.)
    -Varsa Uçak ve Otel Rezervasyonları ( bu konu önemli kesin ve kesin bunu istiyorlar. hatta vizeyi aldın gittin avrupaya orada türk olduğunu anladıklarında bile soruyorlar. ki bana sordular. bende turistim ben gezmeye geldim. otelim şurası ama ben orda pek kalmayacam binecem trene gezecem dedim. dilimin döndüğü kadar ingilizce ile :). sonra ne kadar paramın olduğuna bakmak istediler. cebimden 4000 Euro yı çıkartınca tamam sorun yok. diyip bıraktılar. :) ( 2000 Euroyu hiç harcamadan geri getirdim çünkü borç almıştım arkadaşlarımdan maksat çok param olsun onlarda görsünler diye : iyikide öyle yapmışım. garantiye aldım yani. paran varsa sorun yok. paran yoksa yaramazsın geri yollarlar.) Uçak biletini vizeye alacağın gün business olarak rezervasyon yaptır çıktısını al öyle git. 3 gün geçerli o bilet rezarvasyonu 3 günde yeterli onay için sistemde görünsün yeter. yada gerçekten normal biletini al biletlerinle git sana kalmış. ben uçak bileti almadım vize garanti olmaz sa bilet yanar diye. :) otel rezarvasyonu içinse internetten yaptır yada gitmeden önce tanıdığın bir turizmciye söyle sana 10 kalacağın gün kadar rezerve yapsın onun çıktısını al git. yoksa benim gibi Gaziantepte ve heryerde olan Fırsatçılara 50 TL vermek zorunda kalırsın. gerçi ben 25 verdim biraz pazarlık yaptım :) bu arada bilet rezervasyonu içinde 25 tl istiyorlar haberin olsun. tam frsatçı yani ordakailer. internte kafeye git çıktı al 2 TL daha mantıklı.
    -Pasaport ( Geçerli Tarihli – 10 Yıldan eski olmayacak ) — Alındı!..bendeki Bordo Renkli (10 Yıllık 435 TL)
    -Arka Fonu beyaz çekilmiş 2 adet fotoğraf ( biometrik Fotoğraf fotocular biliyor bunu) — Alındı!.. 7TL
    -Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ( En az 30.000 Avro teminatlı – Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir ) 95 TL
    hiç bir yerde yazmayan bir ek bilgi. olarak babanın üstüne ait tapu fotokopisi araba ruhsatı gibi şeyler varsa onalrın fotokopilerini koy işe yarıyorlar. şunu demek istiyorsun böylelikle. benim ailem fakir değil. vizeyi alıp gidip gelecem burda toprağımız var evimizi var arabamız var sizin kıçı kırık ülkenize kalmadık :) aç değiliz biz demek istiyorsun. çünkü onların vize vermemekteki korkuları. sen gidersinde orda kalırsın dönmezsin bir daha ülkende diye tırsıyorlar :)
    umarım yardımcı olabilmişimdir. Salih Çelen diye bir editör var videsounu izlersen görürsün. o yardımcı oldu bir nebze banada sağolsun.

Hatırladıklarım bunlar.
    işyerimin hazırladığı hiç bir evrakı almadılar.
    merak edersen onlarda şunlar ama hiç birini almasamda yeterlymiş hepsi elimde kaldı çünkü
    Özel bir şirket çalışanı olduğum için şirketimizin sayesinde temin edebileceğimiz evraklar!.. ( Şirketimin İnsan Kaynakları bu evrakları temin etti,

Şu an Elimdeler )
    -SGK giriş bildirgesi.
    -Vergi levhası. ( Yeni tarihli )– Alındı!..
    -Son 3 Aylık maaş bordosu ( Şirket patronu imzalı)– Alındı!..
    -İmza Sirküleri.– Alındı!..
    -Şirketin Antetli kâğıdına kaşeli Şirket Patronu tarafından imzalanmış, Başkonsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi. ( Yıllık iznini Almanya’da,
    Hollanda’da yapacaktır şeklinde)– Alındı!..
    -Ticaret Odası kaydı– Alındı!..
    -Ticaret Gazetesi ( Ticari sicil gazeteleri fotokopisi )– Alındı!..
    -Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi ( Yıllık izin kâğıdı Patron imzalı )– Alındı!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dost_Club -- 5 Mart 2015; 13:15:57 >

Çok teşekkür ederim ama şu son yazdıklarınız olmadıgından gidememiştim ben.

SGK giriş bildirgesi.
    -Vergi levhası. ( Yeni tarihli )– Alındı!..
    -Son 3 Aylık maaş bordosu ( Şirket patronu imzalı)– Alındı!..
    -İmza Sirküleri.– Alındı!..
    -Şirketin Antetli kâğıdına kaşeli Şirket Patronu tarafından imzalanmış, Başkonsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi. ( Yıllık iznini Almanya’da,
    Hollanda’da yapacaktır şeklinde)– Alındı!..
    -Ticaret Odası kaydı– Alındı!..
    -Ticaret Gazetesi ( Ticari sicil gazeteleri fotokopisi )– Alındı!..
    -Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi ( Yıllık izin kâğıdı Patron imzalı

Ben ögrenciyim. 18 yaşındayım bu yukardaki şeyleri isticeklermiki benden ya :D 17 yaşımdayken hadi reşit olmadıgımdan babamdan istedilerde ya şimdi ?

Onun dışında bu rezervasyon muhabbeti'ne ayar oldum. Zaten akrabamda kalacagım davet gönderdiler ?

Pasaport, biyometrik fotograf, saglık sigortası, Vukuatlı Nüfus kayıt örneği onlar var.

Hizmet dökümü ( E-devlet şifresi ile alınacak) Sigortam neden olsunki ögrenciyim çalışmadım henüz bir yerde illana 18 olduk diye sigortalı işçimi olalım o da olmayacak sanırım..

Bu senedemi gidemicez bu lanet ülkeye ya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.