Şimdi Ara

Bulgaristan'a gideceğim, bilgisi olan varmı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ay sonunda turstik amaçlı bir Bulgaristan gezisi düşünüyoruz. Kendi arabamla gideceğim. Özellikle Türkiye'nin Antalya'sı gibi çok övdükleri Varna'yı ve Kalesi ile ünlü Silistre'yi ziyareti düşünüyoruz.
    Acaba daha önce oraları ziyaret etmiş olanlarınız, oradan göç etmiş olanlarınız varmı ? Nelere dikkat etmek gerekir ? Tavsiye edeceğiniz şeyler olabilirmi ? Net'i çok taradım ama Bulgaristan karayolları haritası bulamadım, bilen varmıdır ?

• Silistreliyim, Kendi arabanla gideceksen öncellikle Gidşte yeni açılan HAmzabeyli kapısından geçmeni öneririm bu yaz döneminde diğer sınır kapıları yoğun oluyor, Doğrudan Varnaya gideceksen , Kırklareli (Dereköy) kapısını öenririm buradan Doğrudan Burgazı takip Varnaya gidebilirsin. Diğer türlü doğrudan Silistre düşünürsen Şumen'e kadar yollar iyi fakat Şumen-Silistre yolu epey bozuk hiç tavsiye etmem. En iyisi Varna'da tatilini yapıp Kuzey yolu olun Ruse-Varna yolunu takip edip Silistreye gitmen hem senin için daha iyi olmuş olur. Bunun dışında Varna'da hotel fiyatları buraya göre biraz ucuz gelebilir ama. Tabi kalacağın yere göre değişiyor. Pansiyon falan tercih edersen daha ucuza kurtarırsın. Başka iyeceğim bişey yok İyi yolculuklar Memeleketime selamımı ilet yeter ,gerçi bende 1 hafta sonra gideceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 13 Temmuz 2006; 23:27:02 >

• Bilgi için çok teşekkürler, çok yararlı oldu. Ben daha önce hiç araba ile çıkmadığımdan tek çıkış kapısı kapıkule zannediyordum. Bahsettiğin Hamzabeyli ve Dereköy kapılarınin sanırım kapıkule ile ilgisi yok değilmi ? Ve aynı gümrük prosedürleri uygulanıyordur değilmi ???

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Silistreliyim, Kendi arabanla gideceksen öncellikle Gidşte yeni açılan HAmzabeyli kapısından geçmeni öneririm bu yaz döneminde diğer sınır kapıları yoğun oluyor, Doğrudan Varnaya gideceksen , Kırklareli (Dereköy) kapısını öenririm buradan Doğrudan Burgazı takip Varnaya gidebilirsin. Diğer türlü doğrudan Silistre düşünürsen Şumen'e kadar yollar iyi fakat Şumen-Silistre yolu epey bozuk hiç tavsiye etmem. En iyisi Varna'da tatilini yapıp Kuzey yolu olun Ruse-Varna yolunu takip edip Silistreye gitmen hem senin için daha iyi olmuş olur. Bunun dışında Varna'da hotel fiyatları buraya göre biraz ucuz gelebilir ama. Tabi kalacağın yere göre değişiyor. Pansiyon falan tercih edersen daha ucuza kurtarırsın. Başka iyeceğim bişey yok İyi yolculuklar Memeleketime selamımı ilet yeter ,gerçi bende 1 hafta sonra gideceğim

• aynı prosedürler geçerli, Doğrudan Varnaya gideceksen Dereköy kapısını mutlaka kullan diğer kapılarda yığılma oluyor ve senin için daha kestirme.

Silistre'ye gidersen eğer Orada gezebileceğin turistik yerler olarak öncellikle Abdülmecit'in kalesi var zaten biliyorsun ve müze vardır. YAzında kimseler olmaz koskoca kaleyi tek başına gesersin Sonra tuna boyunda Romanya sınırına doğru , bir balık yersin. Silistre çıkışında Unesco tarafından koruma alrına alınmış olan Sreberna var. Burada da doğa ile başbaşa kalırsın.

• slm bende bulgaristanlıyım bişiler sölim bari oncelikle varna tatil için 1 numara yerdir geçen yaz ordaydım dikkat etmen gereken bişey var arabanı iblmiyom ne marka ve ne öodel ama orda araba hırsızlıkları çok oluyo mafya yabancı plaka araba gordumu anında çalıyolar hele 34 plaka arabadan 5 dk bile ayrılmaya gelmiyo biryere girsen çıkınca bi bakıyosun araba yok yani arabayı sağlam biyere bırak otoparklar bile güvenilir değil ama berki azamıştır çalma olayları ama giderken arabanı kasko yoksa yaptır galiba sınırda uluslararası yaptıraibliyodun yani orda çalınmaya karşı

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

aynı prosedürler geçerli, Doğrudan Varnaya gideceksen Dereköy kapısını mutlaka kullan diğer kapılarda yığılma oluyor ve senin için daha kestirme.

Silistre'ye gidersen eğer Orada gezebileceğin turistik yerler olarak öncellikle Abdülmecit'in kalesi var zaten biliyorsun ve müze vardır. YAzında kimseler olmaz koskoca kaleyi tek başına gesersin Sonra tuna boyunda Romanya sınırına doğru , bir balık yersin. Silistre çıkışında Unesco tarafından koruma alrına alınmış olan Sreberna var. Burada da doğa ile başbaşa kalırsın.

• Arabayla yurtdışına turistik seyahat pek akıl karı değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forious

slm bende bulgaristanlıyım bişiler sölim bari oncelikle varna tatil için 1 numara yerdir geçen yaz ordaydım dikkat etmen gereken bişey var arabanı iblmiyom ne marka ve ne öodel ama orda araba hırsızlıkları çok oluyo mafya yabancı plaka araba gordumu anında çalıyolar hele 34 plaka arabadan 5 dk bile ayrılmaya gelmiyo biryere girsen çıkınca bi bakıyosun araba yok yani arabayı sağlam biyere bırak otoparklar bile güvenilir değil ama berki azamıştır çalma olayları ama giderken arabanı kasko yoksa yaptır galiba sınırda uluslararası yaptıraibliyodun yani orda çalınmaya karşı

gerçi o önceden çok fazlaydı bu tür olaylar ama tedbiri elden bırakmamak gerek, şimdi Bulgaristan'da istemedğin kadar araba var. Bütün Avrupa'nın ikinci el lüks otoları orada Birde fazla yabancı kişilerle muhabbete falan girmeni önermem , bakarsın adam iyi falan ama üçkağıtçı çok. Hiç yüz verme

• KOrkuttun şimdi beni ya arabam 35 plaka toyota avensis, turing'e triptik karnesi almak için başvurduğumda sınırda oto sigortasının daha ucuza yapıldığını söylediler. Gerçi başımıza tatil için gittiğimiz yerde öyle bir şey gelirse tadımız kaçtıktan sonra sigortanın da pek anlamı kalmaz tabi. İşkillendim şimdi.

quote:

Orjinalden alıntı: forious

slm bende bulgaristanlıyım bişiler sölim bari oncelikle varna tatil için 1 numara yerdir geçen yaz ordaydım dikkat etmen gereken bişey var arabanı iblmiyom ne marka ve ne öodel ama orda araba hırsızlıkları çok oluyo mafya yabancı plaka araba gordumu anında çalıyolar hele 34 plaka arabadan 5 dk bile ayrılmaya gelmiyo biryere girsen çıkınca bi bakıyosun araba yok yani arabayı sağlam biyere bırak otoparklar bile güvenilir değil ama berki azamıştır çalma olayları ama giderken arabanı kasko yoksa yaptır galiba sınırda uluslararası yaptıraibliyodun yani orda çalınmaya karşı

• Arabana Dikkat et...

Ülke fakirlik olduğu için kızlar fingirdek ve .....!

• quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

gece hayatı iyiymiş diye duydum.

Orjinalden alıntı: CW_Doktoray

Arabana Dikkat et...

Birçok arkadaşım "Ukrayna ya gideceğine Bulgaristan a git" diyor...
    "Moscowa çok pahalı gidilmez" dediler. Ama ben bir arkadaşı araya soktum. İnşaat da çalıştırmak üzere devreye gireceğini söyledi.
  • Fakirlik eskidenmiş diyorlar. Sanırım bu yıl sonunda AB'ye tam üye olacaklar. Kızlar hakkında tam tersini duydum. Ne kadar fakir olurlarsa olsun, inanılmaz aile değerlerine bağlı ve evcil yaşama düşkün olduklarını duydum.

quote:

Arabana Dikkat et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 13 Temmuz 2006; 23:56:30 >
  • off bulgaristanın gece hayatı deli fişek valla hele varna o sahil boyunca sırasıra dizilmiş disco ve barlar sabaha kadar eğlence gırla hatunlar süper tam tatil yapılacak şehir yeme içme de ucuz 3-4 kişi 1'er tane bira bide patates kızartması geçen sene 10 leva idi yani 10 ytl falan varın siz düşünün burada 1 vira 5 ytl
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zanetti35

Fakirlik eskidenmiş diyorlar. Sanırım bu yıl sonunda AB'ye tam üye olacaklar. Kızlar hakkında tam tersini duydum. Ne kadar fakir olurlarsa olsun, inanılmaz aile değerlerine bağlı ve evcil yaşama düşkün olduklarını duydum.

quote:

Arabana Dikkat et...

YAni buradan pek bir farkı kalmadı artık, öncedendi o dönemler, avrupa birliğine'de euro ya geçince buradan pahalı olacağı kesin. Kızları dediğin gibi aile değerlerine sadıklarıda var sadık olmayanlarıda var Burada da pek bir farkı yok ama kızları genelde güzeldir Varna konusunda merkeze plaja gitmenizi önermem. Albena , Golden Sands-Zlatni Pyasıtsi (Altın Kumlar) Dünyaca ünlü bi yerdir burayı mutlaka gidin görün Albena veya Golden Sands e gidin

/>

@TuVNeRa Vize sorunu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 14 Temmuz 2006; 0:08:44 >

• quote:

Arabana Dikkat et...

kardeş nereden duydun banada anlatırmısın ? kızlar burada verici ama türküm dediğinde anında uzayanlar var (bu bahane tipini beğenmiyorlar). Fakirlik eskidendei 5-6 sene önce . Gel buraya yeni merco s ler , clr heleki bmw 5 , 7 serileri kaynıyor. Geçen lomborgini diablo gördüm dedim bu adamlar aşmış. Türkiyede 190.000 euroluk Cayen tubo s ler burada kaynıyor. Porchenin türkiyye 3 adet ayırdığı porslardan burada 5 adet gördüm . Arabalar bizdeki kadar pahalı değil.

intel core2 E6600 2 ghz , 1 Gb Ram 800 mhz , Seagate 320 Gb Baracuda SataII/7200/16MB , Gigabyte P35-DS4 mainboard,Palit GF 8600 GT 256MB DDR3 Support DX10
  • TR dede birsürü adam son model arabalarla geziyor. O halde TR fakir bir ülke değil.
    GSMH ise sadece 3500 $
    Şimdi biz zenginiz öylemi...

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

TR dede birsürü adam son model arabalarla geziyor. O halde TR fakir bir ülke değil.
    GSMH ise sadece 3500 $
    Şimdi biz zenginiz öylemi...

yaw kafı nerenden anlıyon sen , adamlar okadar fakirleşmişler cayenlerde , mersolarda geziyorlar.

intel core2 E6600 2 ghz , 1 Gb Ram 800 mhz , Seagate 320 Gb Baracuda SataII/7200/16MB , Gigabyte P35-DS4 mainboard,Palit GF 8600 GT 256MB DDR3 Support DX10
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.