Şimdi Ara

Almanyada üniversite öğrencisiyim, buradaki yaşam hakkında birkaç açıklama (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
25
Favori
31.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
364 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sanal84

quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Adamlar en kötü zamanında senin insanını ucuz iş gücü olarak getirmiş şimdi bu adamlarla senin ülken karşılaştırıldığında karşılaştırana deli muamelesi yapılmıyorsa bu bir başarıdır. Tamam nostaljiyi herkes sever de Türkiye tarihinden bu kadar kopuk olup siyasi analiz yapmaya kalkan bir ton muhalif arkadaş var. Bu argümanlar hep sosyal medyada tutuyor ama çünkü ciddi bir ortamda böyle argümanlarla ekonomi eleştiremezsiniz. Almanya bizi kıskanıyor tabirinin çıkışı da Türkiye'nin refah olarak Almanya'yı geçmesinden değil havacılık konusundaki rekabetten kaynaklı. Hani şu çok sevgili muhaliflerimizin canla başla yapımını durdurmaya uğraştığı 3. Havalimanı meselesi.

Ne rekabeti, ne içiyorsunuz arkadaş?Almanya’daki Thysseenkrup tarihinin en büyük siparişini almış Türkiye’den.Adamlar yolcu köprülerinden asansörlere kadar hepsini kendileri yapacak.Bak en güzelini söylüyorum çünkü paranın kralını orada götürüyor Almanlar.Tüm bakım ve tamirleri yine bu firma üstlenecek.Şimdi bu Almanlar salak mı kıskandıkları ülkeye böyle en iyi teknolojiyi satsınlar?Onlara göre keşke 10 tane daha yapsan gibi havaları var burada ekonomi sayfalarında.Kesin bilmiyordun demi bunları?Hadi şimdi boşver AHaber izle Harika şeyler söylüyorlar havacılık filan.

3.Halimanından ihale almışlarsa sorun kalmamıştır kesin. Transit uçuşlardan Türkiye'nin alacağı pay o ihalenin yanında ne ki zaten. Hollanda ile aramız bozulduğunda Hollanda'da yapılan program herkesin ilgisini çekti. Havacılık alanında önemli ki adamlar konuşuyor. Ha bu alan Almanya için çok mu önemli dersen değil. Mesele de o zaten bu tabir genel durum için değil o meseleye mahsus çıkmış bir tabir diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: drgray

gelmeyin almanyaya bahalı, patlucan 4 öyro yani 20 lira. geçinemezsiniz.

Konuyu acan domuz ile makarnayi tercih ediyor zaten, patlicanla isi olmaz.

Zaten almanlar sizi ancak domuz eti yeyip bira icerseniz insan olarak sayar.

Birak gitsin herkes, almanya cennet, niye alikoyuyorsun cocuklari? Anneleri türkiyeden ucuz patlican yollar kargoyla.
  • sonra kimse bizi sevmiyor oluyor
  • Almanya'da kırmızı et 5 Euro, Türkiye'de beyaz et 15 TL..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Öyle diyorsun da problem şehirlerin yaşanılırlığı ve çocuklara sağlanan eğitim sonra çocuklarına sağlanacak iş imkanına geldiğinde orada fena çuvallıyoruz ama.

Bu eğitim işi çoğunluk için çok doğru olmakla birlikte, eğitim seviyesi yüksek kesimde çok abartılıyor. Yurt dışında okumuş yabancı arkadaşlarımızdan hiçbir zaman daha boş hissetmedim kendimi. Aksine, onların aşinalıklarına aşinaydım. Ek olarak onlara buralardan bir şeyler kattım. Ben bu coğrafyada okudum. Tek bir eksik görüyorum kendimde. Ama küçük bir azınlığız tabi. Bu ülkede o eğitimi verebilecek çok okul yok. Tek başına bu okullar da yetersiz. Ebeveynde bitiyor iş. Kendimde gördüğüm en büyük eksik: Almanca'yı çok salladım. Güya iki yabancı dilim var. Almanca sadece konuşulanı anlarım. Yazanın %70'ini anlarım. Zerre yazamam, konuşamam. Şimdi kafamın bastığı yaşa gelince kendimde gördüğüm en büyük eksik bu. Keşke ikinci yabancı dile önem verseymişim. Okulun verdiği ile yetinmeseymişim.

Ben kendime güveniyorum. En az okulun verdiği kadar ailem de verdi... Ben de aynısını uygularım. Çocuğuma da sahip çıkarım. Tüm bunlar büyük bir çoğunluk için geçerli de değil, uygulanabilir de değil. Bu çok doğru. Çok büyük bir çoğunluk için Almanya karşılaştırılabilir değil yani.

Aynı şekilde, herhalde benden çıkacak eleman isterse kendi iş imkanını kendi yaratır. Gidip bir yerde maaşlı çalışacağını sanmam. Bilim adamı falan olur, veya gönlünü tarihe falan kaptırırsa o ayrı. Akedemisyenliğe giderse iş, o zaman kendi imkanını kendi yaratacak. Benim elim oralara kadar uzamaz. Ancak o konuda da benden tam destek, hep destek. Çocuğun sanata yatkınlığı var ve gönlünü oraya mı kaptırdı? Tiyatrocu mu olacak? Olsun be ya!? Hüseyin babası neden çalıştı eşek gibi? Tiyatrocu olsun, bir şeyler üretsin. Ürettiği ile para kazanamasa bile sürünmesin. Benim paramı yesin. Bu ülkeye benim katkım parasal değere çevrilemeyen sanatı icra edeni finanse etmek olacaksa, ona da varım.

Şehirler de çok yaşanmaz değil benim için. İstanbul zaten gözümde "gezmeye gidilecek bir yer." Yaşamam abi ben orada. Yaşayacak olsam zaten basar giderim Zagreb'e, Lubyana'ya falan... Ankara'da minimalist bir hayatım var benim. Evimle işim yürüyerek 5 dakika mesafede. Temiz... Hangi yaşanmaz şehir Benim yaşadığım bölgede her binanın küçük de olsa bir bahçesi, daire başına bir arabalık park yeri falan var. O yüzden sıkış tepiş de değiliz. Trafik sorunu da bela değil. İş çıkış saatinde yakın mesafeye (Bulvar'a, Tunalı'ya falan) gitmem 20 dakika ya sürer, ya sürmez. Hastane de yakın. Tek sıkıntı var. TED Koleji Ta İncek'e taşındı. Onun çilesini de çocuk çekecek. Ben mi çekeceğim? Ben okurken Kolej'deydi. Kolej semtine adını veren Kolej evet... Bizim evden tek dolmuşla (evet, dolmuşa biner, bizimkilerden servis parası alır, farkı cebe atardım!) 15 dakikada falan giderdim.

Kolay ve rahat hayat derken ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Kasım 2017; 15:44:41 >

• yarakidis Y kullanıcısına yanıt
    Evet benzin konusunda haklısınız. Benim hatam dizel diye belirtmemiş olmam. Aynı siteden bakabilirsiniz.
    2003-2005'in sonuna kadar oradaydım. Geçen ağustos ayında da 1,06-1,10 arasındaydı. Euro kazığını orada sürekli yaşayan bizlerden çok çok daha iyi bilir.

Su konusunda ise doğrudan "10 cent" yazmamışım. "10 Cent civarıydı." yazmışım. Okuyanın anlamasında tarafımdan sıkıntı oluşturmuşum anladığım kadarıyla. (Çünkü imla kurallarını bilmem. Ancak "." ve arada "," koymayı bilirim. Bu kusuruma da bakmayın artık.)

Hiç de kibarlık yaptığım yok. Burada da eve aldığım su mavidağ, ceysu gibi markalar. Herkesin damak tadı. Ben ceysu içiyorsam senin hoşuna gitmez. Sen erikli içiyorsan benim hoşuma gitmez.

Öyle bir yazmışsınız ki ben sanki Türkiye'yi yaşadığım memleketi yerden yere vurmuşum. Orada her şey tatlı da gelmiyor. Pahalıysa yerine göre pahalısı da var. Sebze-meyve konusunda buraya göre pahalı evet. Bir çok işçilik konusunda buraya göre pahalı evet.

Sonuç olarak gelirinle giderini sen ayarlıyorsun. Git ucuz al cebinde kalsın, pahalı al borçlan dediğimde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uAbesni -- 10 Kasım 2017; 16:7:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yarakidis

quote:

Almanyada veya diğer gelişmiş ülkelerde su niye pahalı onu da söylemeden geçmeyin. Çünkü şebeke suyu içilir. Kimse şişe suya para vermek istemez.
    Hatta restoranlarda çeşmeden su getir dediğinizde kimse aa beleşçiye bak demez.
    Parklarda bahçelerde heryerde çeşme vardır ve bu su güvenle içilebilir. Herkesin bi termosu katlanır şişesi olur yanında taşır suyunuda içer.
    Yani gelişmiş ülkelerde kazıklanmayı geçtim şise suya boşa para vermeyin.

Al sana bir uydurma daha,

sade almanya icin konusuyorum. Almanyada su iceceginiz acikta cesme cok cok nadir bulabilirsiniz. En büyük sehirlerde ancak 1-2 su icecek yer bulabilirsiniz, kücük sehirlerde hic yok bile.

Öyle türkiyede gibi her kösede cesme olsun aksin, her gelip giden icsin, yok öyle bir olay.

Inanmiyorsaniz bakin bu internet sayfasinda acik ulasabileceginiz su icebileceginiz cesmeler kayit edilmis:

http://trinkwasser-unterwegs.de/startseite/

Haritayi büyütüp istediginis sehire bakabilirsiniz.

Almanya gibi büyük bir ülke icin hic yok deyilecek kadar az.

Destekli sallayın. Kaldığım yurttaki çeşme suyu içilebilir, her zaman şişemi oradan dolduruyorum. Ayrıca okulda da bütün katlarda termoslu su doldurma yerleri var, ne zaman gitsem iki üç kişi bekliyor olur ve herkes suyunu oradan doldurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn under Moon

quote:

quote:

Almanyada veya diğer gelişmiş ülkelerde su niye pahalı onu da söylemeden geçmeyin. Çünkü şebeke suyu içilir. Kimse şişe suya para vermek istemez.
    Parklarda bahçelerde heryerde çeşme vardır ve bu su güvenle içilebilir. Herkesin bi termosu katlanır şişesi olur yanında taşır suyunuda içer.

sade almanya icin konusuyorum. Almanyada su iceceginiz acikta cesme cok cok nadir bulabilirsiniz. En büyük sehirlerde ancak 1-2 su icecek yer bulabilirsiniz, kücük sehirlerde hic yok bile.

Öyle türkiyede gibi her kösede cesme olsun aksin, her gelip giden icsin, yok öyle bir olay.

Inanmiyorsaniz bakin bu internet sayfasinda acik ulasabileceginiz su icebileceginiz cesmeler kayit edilmis:

Destekli sallayın. Kaldığım yurttaki çeşme suyu içilebilir, her zaman şişemi oradan dolduruyorum. Ayrıca okulda da bütün katlarda termoslu su doldurma yerleri var, ne zaman gitsem iki üç kişi bekliyor olur ve herkes suyunu oradan doldurur.

Fakirler işte biz arıtılmış minarelli saka su alırız siz çeşme suyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende almanyada yasiyorum

Türkiye döneri >x10>Alamanya Döneri

Yogurt olurmu lan icinde etleride turkiyedeki gibi gevrek degil az pismis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn under Moon

quote:

quote:

Bir üniversiteli olarak önce okumayi ve anlamayi ögren, ondan sonra millete sallama diyebilirsin.
    Konu evdeki ünideki cesmeler degil, cevap verdigim konuda söz gecen acikta ve parklardaki cesmeler.

Almanyada kalip okuduguna göre verdigim linki okuyup anliyor olman lazim.

Ama aksamlari simpsonsa ve yemek programlarina bakmayi üniversiteli ögrenci olarak bir aktivite gören anlamayabilir.

• Kasma boşa. Yayaların bisiklet yoluna, bisikletlerin de yaya yoluna geçmediği bir ülkeden daha iyi durumda olduğumuzu ısrarla iddia edenler var. Kendilerinin buna inandığı da meçhul gerçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: loses

Bende almanyada yasiyorum

Türkiye döneri >x10>Alamanya Döneri

Yogurt olurmu lan icinde etleride turkiyedeki gibi gevrek degil az pismis

Almanya'da Türkler zaten döner değil, gyro satıyorlar. ABD'de de dönere gyro denir. Dönerin Yunan versiyonu. Vatanperver tosuncuklardan ABD'de göğsünü gere gere "döner" dükkanı açanı görmedim ben. Belki New York veya la'de vardır, ben DC bölgesini biliyorum.

• Bende 4 ay erasmus yaptım 9 ülke gezdim. Tek kelime adamlar MEDENİ. Bitane kekanzi yok. Şehir huzur dolu. Trafik mükemmel. Türkiye harika bir ülke ama insanların çoğunluğu çöp. Bunlar gerçekler burada milleyetçilik kasmaya gerek yok.

Birde keşke mimarimiz daha güzel olsaydı. Sadece dikdörtgen ev yapıyoruz lanet olsun.
  • quote:

quote:

"Öyle türkiyede gibi her kösede cesme olsun aksin, her gelip giden icsin, yok öyle bir olay" şimdi bu ifade için sallama deyimi kullanıldığı için niye gücenilir, anlamadım. Varsayalım Almanya'da çeşme yok. Peki Ankara'da, İstanbul'da, Antalya'da, Eskişehir'de nerede bu çeşmeler? Niye ben hiç görmüyorum? Öyle çeşmeler sadece küçük yerlerde, köylerde mevcut ve çocuğun ne kadar sağlıklı olduğu da meçhul.

• Almanya'da erikli suya hayli rağbet gördüm. Ben sebebini Almanya'nın kuzeyinin dümdüz olmasına bağladım. Güzel memba suyu dağlardan çıkar. Bizdeki süt kutularına benzer bir su almıştım, tadı hiç de hoş değildi.

• Köydeki komşusunun tarlasındaki mahsüle damındaki hayvana fesatlanan insanların torunusunuz bir de kalkıp sanayi devrimini başarmış ülkeye mi özeniyorsunuz. Sizi gidi hınzırlar sizi

• hahaha mevzuya gel :) ulan kıyasladığınız ülkelere bakın. Almanya dediğin ülke ağır sanayisi ile dünya birincisi.

Adamlar nerdeyse bok ihraç edecek. tek bir şirketinin yıllık cirosu (mercedes) türkiyenin yıllık bütçesi ile nerdeyse aynı.

ki adamların böyle 10'larca şirketi var. teknoloji desen var. ağır sanayi desen kralı var. kimya biyoloji desen onlarında kralı var.

adamların yıllık ihracat rakamı 1 trilyon 207 milyar Euro. BİDAHA YAZIYIM DOĞRU OKUYUN : 1 TRİLYON 207 MİLYAR EURO

devletin bütçesi açık vermeyi bırak sürekli fazla veriyor.

ve siz bu ülkeyi gelişmemiş olan don lastiği bile üretemeyen 3.dünya ülkesi türkiye ile kıyaslayıp dalga geçiyorsunuz :)

yok efendim et çok ucuzmuş benzin ucuzmuş araba ucuzmuş diyip türkiyenin ekonomik durumu ile kıyaslayıp dalga geçiyorsunuz :) ve bunu ciddi ciddi yapıyorsunuz.

siz gerçekten kafayı yemişssiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

hahaha mevzuya gel :) ulan kıyasladığınız ülkelere bakın. Almanya dediğin ülke ağır sanayisi ile dünya birincisi.

Adamlar nerdeyse bok ihraç edecek. tek bir şirketinin yıllık cirosu (mercedes) türkiyenin yıllık bütçesi ile nerdeyse aynı.

ki adamların böyle 10'larca şirketi var. teknoloji desen var. ağır sanayi desen kralı var. kimya biyoloji desen onlarında kralı var.

adamların yıllık ihracat rakamı 1 trilyon 207 milyar Euro. BİDAHA YAZIYIM DOĞRU OKUYUN : 1 TRİLYON 207 MİLYAR EURO

devletin bütçesi açık vermeyi bırak sürekli fazla veriyor.

ve siz bu ülkeyi gelişmemiş olan don lastiği bile üretemeyen 3.dünya ülkesi türkiye ile kıyaslayıp dalga geçiyorsunuz :)

yok efendim et çok ucuzmuş benzin ucuzmuş araba ucuzmuş diyip türkiyenin ekonomik durumu ile kıyaslayıp dalga geçiyorsunuz :) ve bunu ciddi ciddi yapıyorsunuz.

siz gerçekten kafayı yemişssiniz.

Yazıklar olsun ya nedir bu vatan hainliği?
    Almanya ağır sanayi 1.siyse bizde ağır enayi birincisiyiz.
    Bunları görmezden gelip islam düşmanlarını yüceltmek neyin kafasıdır?
    Allah yolunun bekçisi yüce liderimizi almanya başkanı merkelin nasıl kıskandığını her fotoğraf karesinde görebilirsiniz.

• Okulunun fiyatı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Türkiye Cumhuriyeti ne zaman birinci dünya ülkesiydi söyle de bilelim madem o kadar kültür fışkırıyor beyninden biz de nasiplenelim.

Yıllar önce arabalar, savaş gemileri, yolcu ve savaş uçakları, uzay kapsülleri üretiyorduk da son zamanlarda böyle olduk öyle mi? Hmm. Tarih bilgine hayranım.

Derdin yalan üretmek ise bundan büyüğü zaten zor bulunur. Tebrikler.

Eti, samanı yurt disindan almiyorduk. Sanayi ülkesi değildik ama tarımda, hayvancılıkta bu kadar berbat durumda değildik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.