Şimdi Ara

Almanyada üniversite [Mannheim'dayım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
7
Favori
4.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konuyu güncellemeyeli uzun süre olmuş.

Son güncellemeden itibaren yazacak olursam.

Temmuz 2015'de Münih'de dil kursunu B2 ile bitirip hemen ardından TestDaf sınavına girdim ve okul başvurularımı yaptım.Aklımda hep TUM vardı ancak orası olmadı Eylül 2015 başında Hochschule Mannheimdan kabul aldım ve Ekim 2015'de okula başladım.2 Dönem bitti şuan 3.Döneme başladım.

Okula yakın bir yurtta kalıyorum.

Okula başladığımdan beri kısa süreli çalışma iznim var.

Aylık giderim 350€ yurt ücreti buna ek olarak temel ihtiyaçlar aylık 150-200€ arası.

Şehirden bahsedecek olursam.Mannheim BW eyaletinin Stuttgarttan sonra 2.büyük şehri.Büyük şehir dediğime bakmayın Almanya için öyle ama Türkiye için öyle değil.400.000 nüfusu var. Öğrenci nüfusu fazla buna ek olarak sanayiide mevcut (Daimler,BASF,John Deere...) Frankfurta arabayla 1 saat ,Stuttgarta 2-2.5 saat uzaklıkta.
    Yurtlarda oda bulmak Almanyanın her yerinde olduğu gibi burada da kolay değil.Ama stüdyo daire dediğimiz tek oda evler baya var 350-500 euro arasında bulunabilir.Çevre şehirlerdende okula gelen giden var ama ben bunu tercih etmiyorum.Evin okula yakın olması en rahatı.

Şuanlık aklıma gelen bunlar.Başka sorusu olan konuya yazabilir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vizemi 13 Kasımda aldım.2 haftadır Almanya'nın Münih şehrindeyim ve LMU'nun almanca dil kursuna (dkfa) gidiyorum.

Soru ;

Zamanınız oldukça Münih ile ilgili izlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.Kira/yurt ücretleri ne kadar ? Ulaşım ücretleri nasıl ? Yaşanabilirilik açısından nasıl ? Yabancılara bakış açısı vs. Bu yıl içinde Münih Teknik üniversitesine başvurmayı düşünüyorum.Lise diploma notum 82.İnternette bir çok bilgi var ama resmi değil.Bazı yerlerde ingilizce isteniyor diyorlar bu doğru mu ? Bu yıl ingilizce hazırlık okuyorum.Şuan için B1 ingilizce A1 almanca var.Sene sonuna kadar almanca kursuna gitmeyi düşünüyorum.Bazı yerlerde de aylık en az 659€ olacak şekilde bir yıl yetecek miktarda parayı bankada göstermemiz gerektiği söyleniyor sizden öyle bir şey istediler mi ? Danışman şirket aracılığıyla mı başvurdunuz yoksa kendiniz mi ?Yazacaklarınız benim için çok önemli gerçekten.Çok yeni gittiğiniz için bir çok şeyi doğru biliyorsunuz.Bilgisayar mühendisliği buradaki bölümüm.Orada da aynı bölümü yada eşdeğer bölümü okumak istiyorum.

Cevap ;

Evet arkadaşlar tekrar merhaba anca bilgisayarımın başına geçme fırsatı buldum.Neyse direk konuya gireyim :) 2 haftadır Münihteyim.90 gün yani 3 ay boyunca teyzemde kalabiliyorum.90 günden sonra ya bir yurda yada bir eve çıkmam gerekiyor.Sebebide teyzemin evinin boyutu uygun görülmediği için :( hala yurt ve bana uygun kiralık tek oda ev arıyorum.Münih'e akrabam burada diye geldim ama Münih gerçekten çok pahalı bir şehir bunu anladım.Dil kursum Temmuzda bitiyor.Üniversitelere başvurumda Münih ikinci planım olacak.Şimdilik buradayım yani :) Tek odalı ev kiraları merkezde bakıyorsanız zaten çok az var olanlarda en az 350 eurodan başlıyor.Özel yurtlar var onlarda 150 ile 250 arası değişiyor oda büyüklüğüne göre ama onlarada girmek çok basit değil şimdidye kadar 2 yurda başvuru formu ile başvuru yaptım cevap bekliyorum... Ulaşım ücretleri Türkiyeye göre oldukça pahalı ama üniversite öğreniclerine daha ucuz oluyormuş ben özel bir kursa gittiğimden bu indirmden faydalanamıyorum ve aylık karta 110 euro verdim istediğiniz kadar dolaşabiliyosunuz bu kartla münihte.Münih yaşanabilirlik konusunda mükemmel bir şehir hem o şehir olmasının faydası imkanları vs. hemde sakin gürültüsüz stressiz bir şehir diyebilirim.Yabancılara alışmış almanlar :D Burada yaşayan çalışan çok sayıda zencide var türkleerin yanısıra yugoslavlarda var hor görülme durumu ile ben karşılaşmadım :) Almanyada ingilizce okuyabileceğiniz bazı üniversitelerin bazı bölümleri var olduğuunu biliyorum ama hangileridir hiç araştırmadım.Buraya öğrenci yada öğrenciliğe adaylığa geliyorsanız alman devletine bir garanti göstermeniz gerekiyor ya garantör kullanacaksınız yada kalacağınız süre boyunca tek seferde maksimum 12 aylık olmak üzere bloke hesap açtırmanız lazım aylık 670 euro yani 12 ayda 8040 euroyu yatırmanız gerekiyor ki bende onu kullandım garantör bulamadım :( Danışman şirket kullanmadım kendim başvurusunu yaptım vizenin vs..

Soru ;

Hocam ortam nasil kizlar falan ? Ve 18 den kucukler barlara girebiliyor mu ? İcki sigara satin alabiliyor mu ? Tesekkurler

Cevap ;

Munih genel olarak sakin istanbulun aksine stressiz bir sehir , yogunluk olarak yaslilar ve 18 yas alti fazla orta yasli kesim bunlara gore daha az.kizlara gelecek olursak sarisinlar ortalama olarak turk kizlarina gore uzunlar tabiki 1,90 filan degilde daha cok 1,70-1,85 arasindadirlar.bazilari asiri sari beyaza yakin :D ama iclerinde harbi guzel olanlar var sarisin sevenler icin burasi cennet diyebilirim ickileri benzin istasyonlarindan bile alabilirisin simdiye kadar bana yas soran olmadi,ben sigara kullanmiyorum ama cadde uzerlerinde genellikle sigara otomatlari goruyorum yani parayi atip sigarayi otomatlardan alabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih8134 -- 5 Ekim 2016; 13:06:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up up bende aynı şeyleri seneye yapıcam almanyaya gittikten sonra deneyimlerini paylaşırsan memnun olurum bide başvuru dil okuluna burdan yapılmıyomu şartlı kabul ile?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcanmirzanli

up up bende aynı şeyleri seneye yapıcam almanyaya gittikten sonra deneyimlerini paylaşırsan memnun olurum bide başvuru dil okuluna burdan yapılmıyomu şartlı kabul ile?

Tabi ki muhakkak deneyimlerimi paylasacagim.Dil kursuna buradan kayit yapilabiliyor.Dil kurslarinin nerdeyse hepsi özel kurs 6 aylik haftada 24 saatlik kurslar 3000 eurodan basliyor.Ama cok az universiteninde dil kurslari var onlarin 6 ayligi 2000 euro gibi bisey bende tu munchen universitesinin dil kursuna kayit olmaya calisacagim eger dolmadiysa ancak orasi olmazsa did deutsch institut un kursuda var oraya kaydimi yapip vize basvurumu yapip en gec kasimda gidecegim hayirlisi artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih8134 kullanıcısına yanıt
    kursların isimlerini nerden buldun ben direk üniversiteye başvurup onların kursuna gitmeyi düşünüyodumda 1 senede öğreniceğimiz almanca ile anadili almanca olanlarla okuycaz bide baya zor olcak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcanmirzanli

kursların isimlerini nerden buldun ben direk üniversiteye başvurup onların kursuna gitmeyi düşünüyodumda 1 senede öğreniceğimiz almanca ile anadili almanca olanlarla okuycaz bide baya zor olcak gibi

Daad.de diye bir site var oraya girersen orada var almanyada almanca ogrenmek diye bolum var kurs isimleri filan yaziyor.ana dili olanlarla okumak tabi kolay degil ama yabanci sadece sen olmayacaksin orada farkli ulkelerden gidenler hep var zaten kendine guveniyorsan git derim ben gidecegim

sağol kendime güveniyorum tabide bayadır araştırıyorum daha bölüm belirleyemedim kendime dili kavradıktan sonra seçicem dil bölümüne yönelik bişey seçiceğim için bana biraz daha zor olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathbat6662

sağol kendime güveniyorum tabide bayadır araştırıyorum daha bölüm belirleyemedim kendime dili kavradıktan sonra seçicem dil bölümüne yönelik bişey seçiceğim için bana biraz daha zor olucak
    Hocam Dikkat edin Türkiyede hangi bölümü seçerseniz ona göre bir bölüme yerleşiyorsunuz. Ya o bölümü yada ona benzer bölümü seçebilirsiniz. Yani işletme seçeyim de Makine Mühendisi olayım gibi bir durum söz konusu değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isveç'te üniversite okumak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sene ünv sınavlarına girip bende almanyaya basvuracagim. Deneyimlerini paylasman cok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Wulkas06

Hocam Dikkat edin Türkiyede hangi bölümü seçerseniz ona göre bir bölüme yerleşiyorsunuz. Ya o bölümü yada ona benzer bölümü seçebilirsiniz. Yani işletme seçeyim de Makine Mühendisi olayım gibi bir durum söz konusu değil.

Aynende burdan seçip gittikten sonra orda 2 sene değiştirebiliyosun diye biliyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: deathbat6662

quote:

Orijinalden alıntı: Wulkas06

Aynende burdan seçip gittikten sonra orda 2 sene değiştirebiliyosun diye biliyorum ?

Alıntıları Göster
    2 senesini felan bilmiyorumda Okuduğun bölümden memnun değilsen 1 defa kesin değiştirebiliyorsun. Değiştiren arkadaşım vardı ondan biliyorum.

• Evet arkadaslar 3 Kasımda TU Munchen'in 8 aylık kursuna başlayacağım.Kayıt belgelerimle vize başvurusuna gideceğim.Bu durumda Munihe Ekimin son haftasi gitmis olacagim.Buradaki okulada durumumu dilekceyle anlatip donduracagim.Gelismeler oldukca yazarim... :)

Mainz üniversitesi 0 Almanca ile sartli kabul veriyor mu? Benim bildigim vermiyor. Önce sartli kabul alip vizeni almalisin, ardindan istedigin üniversiteye tekrar basvurursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nockeee

Mainz üniversitesi 0 Almanca ile sartli kabul veriyor mu? Benim bildigim vermiyor. Önce sartli kabul alip vizeni almalisin, ardindan istedigin üniversiteye tekrar basvurursun.

0 almanca ile hiç bir üniversite kabul almıyor zaten ama ben dil kursuna kayıt yaptırıp dil kursu kayıt belgesi ile öğrenci aday vizesine başvuru yapacağım.dil kursu bitip okula başvuru yaptıktan sonra okula kaydım olursa öğrenci aday vizemi öğrenci vizesi olarak değiştireceğğim

Vize konusunda pek bir bilgim yok ama Almanya'da egitim icin olan baska bir Türk forumunda o sekilde gelindigi taktirde Türkiye'ye dönülmesi gerektigini söylüyorlar vizeyi almak icin. Ne kadar dogru bilemem. Dil kursunda Gürcü arkadasim senin dedigin sekilde yapildigi söylemisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skagboy -- 12 Eylül 2014; 13:33:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skagboy

Vize konusunda pek bir bilgim yok ama Almanya'da egitim icin olan baska bir Türk forumunda o sekilde gelindigi taktirde Türkiye'ye dönülmesi gerektigini söylüyorlar vizeyi almak icin. Ne kadar dogru bilemem. Dil kursunda Gürcü arkadasim senin dedigin sekilde yapildigi söylemisti.
    Kardeşim garantör mü kullandın yoksa deutche banka para mı yatırdın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atkn07

Kardeşim garantör mü kullandın yoksa deutche banka para mı yatırdın ?

Garantör kullandım ayda 659 euro'yu garanti edecek şekilde yabancılar dairesine başvuru yaptı teyzem onlardan garanti belgesi gibi birşeyi yolladı.

konaklamayı nasıl yapmayı düşünüyorsun ?
  • quote:

Dil kursu boyunca yani ilk aşamada teyzemde kalacağım evleri müsait,onun hakkında da izin alındı muhtarlıklarından evde kalacak kişi başına 10 m2 düşmesi gerekiyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih8134

quote:

Dil kursu boyunca yani ilk aşamada teyzemde kalacağım evleri müsait,onun hakkında da izin alındı muhtarlıklarından evde kalacak kişi başına 10 m2 düşmesi gerekiyormuş

Alıntıları Göster
    pek bir masrafın olmaz o zaman orda günllük işler varmış birkaç saat çalışıyorsun ayda 400 euro (en fazla 3 saat) ayrıca ulaşım için yıllık kartı alırsın bende almanyadaa okumayı düşüğnüyorum seneye için şimdiden başlasam mı okullara başvurmaya yoksa daha erken mi? acenta kullandın mı ve okulun harçı var mı ?

• quote:

pek bir masrafın olmaz o zaman orda günllük işler varmış birkaç saat çalışıyorsun ayda 400 euro (en fazla 3 saat) ayrıca ulaşım için yıllık kartı alırsın bende almanyadaa okumayı düşüğnüyorum seneye için şimdiden başlasam mı okullara başvurmaya yoksa daha erken mi? acenta kullandın mı ve okulun harçı var mı ?

Evet cok bir masrafim olmayacak gibi gozukuyor.Haftaici her gun dil kursuna gidecegim.Henuz orada calisma ile ilgili bi konuyu arastirmadim ama belki haftasonu calisabilirim dedigim gibi calisma hakkinda bilgim yok.Okullar basvuru icin senden basvuru formunun yaninda lise diplomanin noter onayli tercumesini,osys sonuc belgenin noter onayli tercumesini ve en B2 seviye almanca bildigine dair dil kursundan aldigin sertifikayi isteyecekler.Bundan dolayi suanda zaten basvuru yapamazsin.Sanirim su anda lise sondasin.

Acenta kullanmadim almanyadaki islerle kuzenim ilgilendi.Dil kursunun ayarlanmasi vs ile ilgili... Okullarin harci var mi bu konuyuda bilmiyorum ben suanda 8 aylik dil kursu icin gidiyorum.Dil kursu bittikten sonra okula dilide ogrendigime dair belgeyle basvuru yapacagim.Yani en erken seneye bu zamanda universiteye baslayabilecegim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.