almanyada 22 saat çalışma=4250tl

-
-
o bu değilde buradan oraya gidip vatandaslık alan kekolar almanyayı nasıl hala batırmadı orası merak konusu
-
yonetimde yer alamadiklari icin bu arada bu saatlik 12 euro patronun verebilecegi en dusuk rakam atiyorum insaatta ustabasi saatlik 20-25 euro bile alabilir o durumda
bir insaat ustasi 12 saatte turkiyedeki asgari ucreti cikariyor diyebiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 24 Şubat 2022; 0:38:43 > -
Haftada 40 saatlik çalışma ile nette 1500+ € maaşa denk geliyor.
Lidl'in yani Almanya'nın Bim'inin giriş maaşı saatlik 12,5 € kısa sürede 15 € oluyordur diye düşünüyorum ki çalışma saati de 40 saat bizim bimde günde 12 saati buluyor soran olursa 7,5 :)))))))))
2 sene önce Dhl kuryeye 15 € saatlik ilan veriyordu.
Bekar çok rahat 1,800 € net kazanır aylık. Çok üst düzey yaşardım ben bu gelirle üstelik kirada oturarak.
-
Rahat yaşanmaz Almanya’da ev ve kira fiyatları çok yüksek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
120 m2 evde oturuyorum da ne oluyor? Neredeyse bütün zamanım 9,5 m2 odamda geçiyor.
40 m2 yeter bana. Isınması da bedavaya yakın oluyor bu evlerin.
Maksimum maliyeti 500 € olur ayık. (immobilienscout dediğim kriterlerde yüzlerce ev var.)
Hatta 1 kişi için olan özel daireler var 20-25 m2 oluyor 250 €'ya kadar düşüyor kiralar ama diyelim 2 kişi yaşarız 40 m2 olsun.
Kral gibi yaşarım kirada oturup.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 24 Şubat 2022; 2:15:21 > -
kirası fazla taneyle alışveriş yapıyorlar ayrıca bizi kıskanıyorlar.
bir de, başımızdakileri karalamayın allah ediyi
edit: en güzelini unuttum, 0€ = 0₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Silverhand -- 24 Şubat 2022; 2:19:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ev ve kira turkiyeden ucuz artik o eskidendi kira cok daha ucuz
bizde ahira 1000 istiolar
-
Onlar maaşı taneyle alıyo bizde maaş 20 kilo bozuk para.
Bu saatten sonra kralı batıramaz. Sistem oturmuş işliyor. Nasıl Batar biliyor musunuz, Türkiye'deki 80 milyonu al Almanya'ya yerleştir. Almanya'daki 80 milyonu al Türkiye'ye yerleştir. Bu şekilde batar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
almanyadaki turk marketleri bile pahalli almanyada olsam sade alman marketlerinden alisveris yaparim
-
öyle yaşanır dediğin gibi ama konuma da bağlı Berlin’de ahırdan bozma yere 650€ veriyorduk bide Almanya’da evlerde mutfak dolabını bile kendin alıyorsun, onun dışında geriye kalan çoğu şey ucuz Türkiye’ye göre kıyaslandığın zaman daha rahat yaşanır, karı koca çalışılıyorsa hatta kral gibi yaşanır orada
konuma bağlı bu bir tanıdığın söylediğine göre bütün Avrupa’da kiralar çok yükseldi genel olarak sebebini bilmiyorum 600 Euro olan yeri ev sahibi 1100 Euro yapmış, şuanda tr deyim ama berlindeyken kötü bir yere 650 euro veriyorduk gaz sobası vardı çok eski bir binaydı. Ve orada maaşından çok kesinti var sosyal bir devlet olduğu için devlete çok bütçe gerekiyor hatta maaşınla doğru orantılı vergi alıyorlar 4000 Euro’ya çalışan bir mühendisin ay sonunda eline geçecek para 2300 Euro oluyor, ayrıca orada işçi sınıfıyla beyaz yaka maaşları yakın buradaki gibi makas çok açık değil, artısı var eksisi var, yine de Türkiyede düşük gelirli olmaktansa Almanya’da düşük gelirli olmak çok daha iyidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 24 Şubat 2022; 8:2:11 >
Türkiye ile avrupa ve dünya arasindaki fark
Kiraya gerek yok. 1 ay host'larda yatar sonra aldığın bmw'de yatarsın. XD
Patso abicim küchen dediğin (mutfak) küçük evlerde 250-300 Euro'ya alabileceğin bir şey, dev mutfak setleri olsun 1000-2000 Euro ki büyük mutfaklı evlerde çoğunlukla almana gerek kalmaz.
Hatta geçen sene 150 euroydu mutfak seti lidl kampanyasında takması felan da çok basit zaten.
Sorun felan değil bunlar abicim takma kafana
Türkiye ye göre her türlü kralsın bekar ol evli ol farketmez...
Alman değilsen ev bulmak zordur ona lafım yok. Bulana kadar çile...
Ula Türkiye'nin en pahalı semtlerinde her yer beton hava alacak yer yok dip dibe binalar Almanya öyle mi? Devasa yeşil alanlar, al bisikleti miss.... Sırf su konforu sağlayan bir semt bile Türkiye'de ortalamanın 3-4 katı olur, Almanya'nın fakir semtinde bile bu alanlara rahatça ulaşırsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Burada Nişantaşı, bağdat caddesi kiraları da örnek gösterilebilir.
Fakat Avrupa ülkelerinde genelde yaygın ve iyi işleyen toplu taşıma olduğu için, merkeze 30-45 dakika mesafede bir yerin kirası oldukça uygun, üstüne de etraf ağaçlık, insan rahat nefes alabilir.
İstanbul trafiğinde sabah akşam 1er saat araba kullanmaktansa 45 dakika metroda kitap okumayı tercih ederim her zaman.
-
Doğru
onlar bizim kadar çalışsa fazla mesaiye girer, maaşı da artar. normal olan da o aslında
-
bunları aptallara veriyorlar en düşük ücret biraz vasfın varsa 20 euro alırsın saatlik
Bu saatten sonra kralı batıramaz. Sistem oturmuş işliyor. Nasıl Batar biliyor musunuz, Türkiye'deki 80 milyonu al Almanya'ya yerleştir. Almanya'daki 80 milyonu al Türkiye'ye yerleştir. Bu şekilde batar.
|
120 m2 evde oturuyorum da ne oluyor? Neredeyse bütün zamanım 9,5 m2 odamda geçiyor. 40 m2 yeter bana. Isınması da bedavaya yakın oluyor bu evlerin. Maksimum maliyeti 500 € olur ayık. (immobilienscout dediğim kriterlerde yüzlerce ev var.) Hatta 1 kişi için olan özel daireler var 20-25 m2 oluyor 250 €'ya kadar düşüyor kiralar ama diyelim 2 kişi yaşarız 40 m2 olsun. Kral gibi yaşarım kirada oturup. |
kirası fazla taneyle alışveriş yapıyorlar ayrıca bizi kıskanıyorlar.
bir de, başımızdakileri karalamayın allah ediyi edit: en güzelini unuttum, 0€ = 0₺ |
yonetimde yer alamadiklari icin bu arada bu saatlik 12 euro patronun verebilecegi en dusuk rakam atiyorum insaatta ustabasi saatlik 20-25 euro bile alabilir o durumda bir insaat ustasi 12 saatte turkiyedeki asgari ucreti cikariyor diyebiliriz |
o bu değilde buradan oraya gidip vatandaslık alan kekolar almanyayı nasıl hala batırmadı orası merak konusu |
almanyadaki turk marketleri bile pahalli almanyada olsam sade alman marketlerinden alisveris yaparim |
Benzer içerikler
- almanlar türkleri seviyor mu
- 4 katlı 8 daireli bina maliyeti
- realme türkiye"den çekildi mi
- kürtçe yasağını kim kaldırdı
- yossi imamoğlu kimdir
- temu alışveriş limiti
- ioniq 5 n
- tüvtürk kime satıldı
- son dakika deprem
- togg kaç adet satıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X