Şimdi Ara

Almanya Ziyaret Vizesi yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rkadaşlar herkese merhaba, üniversite öğrencisiyim. Türkiye'de tanıştığım Alman kız arkadaşımın annesi bana önümüzdeki günlerde davetiye yollayacak.Yaz tatilimi Almanya'da geçireceğim fakat bazı sorularım var. Aynı zamanda kendisi benim sponsorum olacak.Yani harcamalarımı kız arkadaşımın annesi karşılayacak ve onların evinde kalacağım. Şimdi konsolosluğun sitesinden gereken evrakları okudum fakat 2. kez yurt dışına çıkıyor olacağım dolayısıyla çok tecrübeli değilim.

1- Sponsorum o olacağı için benim ve ya ailemin banka hesabı ve ya maaş bodroları önemli midir ? yoksa kendisi bana banka hesabının fotokopisini gönderse yeterli olur mu ?
    sitesinden baktığımda en az 3000 tl olmalı diyor. Ben her ihtimale karşı kendi hesabıma 3-5-6 bin TL koymalı mıyım yoksa sadece sponsorum olacak kişi yeterli olur mu? Aynı zamanda sponsorum noter'den yazı alacak herşeyini ben karşılayacağım diye..
    2- Öğrenci belgesi istiyor o kısım tamam fakat işimi garantiye almak için işte okulum.... tarihte kapanıyor ..... tarihte açılıyor diye okuldan mühürlü yazı almalı mıyım? Sonra korkmasınlar ülkelerine çökecem diye ? :)
    3-Davetiyenin aslını istedikleri için nasıl olacak bilmiyorum ? yani bana mail yoluyla gönderebilir mi yoksa kargo ile mi uğraşacağız ?
    4-Giderken sadece gidiş uçak biletimi alsam riske atmış olur muyum ? Sizce gidiş-dönüş mü almalıyım. En az 2 ay olursa 3 ay kalmayı planlıyorum.
    5-I-Data ile başvurmayı düşünüyorum,tavsiyeniz var ise alabilirim.
    6-Birde konsolosluğun sitesinde göremedim sanırım evrakları Almanca'ya çevirmeye ihtiyacımız yok. Türkçe teslim edebiliyoruz.

Dikkat etmem gereken detay var ise öğrenmek isterim.

Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.. Çok teşekkürler...

• Akrabalığınız olmadığı için karşıdan gelecek davetiyenin bir hükmü olmaz Ayrıca orada davetiye düzenleyen kuruma sosyalamt deniyor ve zaten kişinin sizin maliyetinizi karşılama yeterliliği yoksa davetiyeyi onaylamıyorlar ayrıca o davetiyenin orjinalinin Türkiyeye ulaşması gerekiyor başvuru evraklarına eklenmeli
    Sen öğrencisin sponsorun ailen olmak zorunda Almanya dan sponsor fantastik olur ve çok yüksek ihtimalle vize reddi ile sonuçlanacaktır
    Detaylar konusunda profesyonel destek almalısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.