Şimdi Ara

Almanya'ya tasinma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
17
Favori
4.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Almanya‘nin diger kentlerinde kiralar dusuk ama Munih boyle degil. Facebook Expat gruplarina uyeyim, Immowelt ve ImmobilienScout24 a da premium uyeligim var. Munih‘in kasabalarinda bile fiyatlar yuksek durumda. 600 Euro fiyata artik sadece oda veriyorlar.

    Ayrica merkezden uzaklastikca toplu tasima fiyati da artiyor. Mesela su an 1-3 Ring arasi aylik bilete 66 Euro veriyorum. En sondaki ringe gidersem 170 Euro oluyor. Senelik biletler var, iki ay bedavaya geliyor ama ring sayisini degistirmek sorun. Mesela 1-4 ring arasi alip iki ay sonra 1-6 yapmak isterseniz epey ugrastiriyorlar. Aile paketi yok, sadece cocuklara indirim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Vatandaslik icin 6 sene kalmam lazim ama mortgage icin gerekli degil. Oturum izni 2-3 yillik en az olursa mortgage veriyor bankalar. 30 senelik mortgage faizi toplamda %10-12 civari bir sey zaten. Asil para tutan emlakci ve noter haraci. Onlar %10 civarina denk geliyor ama ayri bir kredi var onun icinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 28 Haziran 2019; 12:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- yani almanyaya gidip bir işte çalışıp 6 yıl orda kalan herkes direkt vatandaşlık alabiliyor mu?
    2 - sen ne yapmayı düşünüyorsun uzun süre kalacak mısın?
    3 - diyelim kalmaya karar verdin. 20 yıl orda yaşadın diyelim. ilk 6 yıl oranın vatandaşı olmadan maaşından kesintiler oldu. bu kesintiler ilerde emekli maaşı hesaplanırken işe yarıyor mu?
    4 - almanyaya 35 yaşında gidip toplam 15 yıl orda çalışsan. 45 yaşına gelsen, emekli olmak için daha ne yapman gerek? 65 yaşı mı bekliycen yani? 15yıl orda çalışarak ne kadar emekli maaşı alabilirsin aylık?
  • by-ko kullanıcısına yanıt
    Polonya derim. Hayat cok daha ucuzdu. Mesela icki en basiti. 54 PLN litrelik Absolut fiyati, burada 20 Euro. Otoparklar bedavaydi cogu yerde. Et yine ucuzdu. Dana antrikot 50 PLN, burada 29 Euro (Irish Entricote).

    Ancak egitim ve saglik sistemleri kotu. Lehce bilmiyorsaniz isiniz cok zor. Egitimde devlet okullarinin egitim kalitesi dusuk . Ozele verecekseniz de aylik 2000 PLN cocuk basi vereceksiniz. Saglik da farkli degil. Lehce yoksa hastane sallamiyor sizi. Iki kere acile gitmek zorunda kaldim, birinde kizim hastalandi gecenin bir vakti, digerinde ben. Acile ilk kendim goturdum. Kadini uyandirdim diye trip atti. Bir saate yakin bekletti kimse yokken. Sonra bir doktor geldi Ingilizcesi yoktu. O da gitti baska doktoru aradi telekonferans yapti. Cocuk bu, zaten hatunda bende panik haldeyiz ama umursayan yok. Digerinde de ozel sigortanin ambulansiyla gittim. Koskoca acilde ingilizce bilen yok. Ambulansta da bir kisi catpat biliyordu. Neyse acilden aldilar, igne yaptilar oksijen verdiler. Sonra rontgen cektiler ama dediler 14 gun sonra alirsin, niye dedim, radyoloji teknikeri yokmus. Donuste te sabahin besinde saldilar. Nasil giderim dusunen yok.

    Almanya boyle degil. Resmi tatil gunu kiz hastalandi, goturdum hastaneye, 10 dakika bile surmedi doktorun gelmesi. Ingilizce konustuk hem sekreterle hem de doktorla. Sadece sigorta kartini istedi baska bir sey istemedi. Okul desen egitim kalitesi zaten belli. Kindergartenlar da Eylul itibariyle ucretsiz olacak. Sadece yemek, oyuncak ve hijyen urunlerinin parasini istiyorlar. Ama onun da sorunu yer yok. Aylar oncesinden hatta iki uc sene oncesinden basvuru yapmak lazim. Normal okulda boyle dert yok ama kresler sorunlu

    Polonya‘da multeci yok Almanya bildigin toplama kampi olmus. Yolda Alman gorursek sansli sayiyoruz kendimizi. Bir de bulundugum yerin yerlileri kendilerini Alman olarak gormuyor. Biz Bavarian‘iz diyorlar. Alman derseniz hakaret gibi kabul ediyorlar. Daha ustun olarak goruyorlar kendilerini.

    Polonya’da Amazon Prime yok, burada var :)

    Polonya’da internet super hizli ve ucuz, burada gercek fiber isterseniz 199 Euro vermek durumundasiniz 1gbit icin. Benim evdeki Vodafone da fiber diye geciyor ama kablo net aslen. Hizim 600-700mbit arasi gidip geliyor. Polonya’da 700mbit simetrik vardi burada hayal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Evet alabiliyor. Turk vatandaslari 6 sene, diger ulke vatandaslari 8 sene kalmak zorunda. En az B1 seviye Almanca, en fazla 6 ay ulke disinda yasama, sabika kaydinin olmamasi ve vatandaslik testini gecmek gerekiyor.

    Burasi guzel. Su an gitmek icin bir sebep goremedim. Hayat pahaliligi haric sorun yok, esim calisirsa o dert de ortadan kalkacak.

    Maas kesintileri vatandas olup olmamanizi baglamiyor. Emeklilik icin ilk odeme tarihinden itibaren yapilan hersey hesaplaniyor. Emeklilik maasi olarak da en son aldiginiz maasin %67 si veriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bir gün bizede bir imkan gelir de Almanya'ya taşınırız , insanın insan olduğu diyarlara
  • Jack Reacher kullanıcısına yanıt
    Dil varsa epey kapi aciliyor. Yoksa zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, çocuğunuz kaç yaşında? Okul çağındaysa bu kültürel değişim vs etkiliyor mu çok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Almanya Münih'de Bilişim alanında çalışan ve Bilg. Müh. çıkışlı Oğuzhan Güneş adlı tanıdığım bir Youtuber var. Mütevazi bir insan. Dilerseniz kendisiyle iletişime geçin. O da 2 yılı olmadı gideli oraya. Kanalından görüşün bence kendisiyle. Dayanışma olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Haziran 2019; 14:38:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Onunla gorusuyorum zaten, benim buradaki bir arkadasin akrabasi ayni zamanda :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Daha 2.5 yasinda. Su an oyun oynama derdinde. Ingilizce Almanca ve Turkce anliyor. Krese basladiginda daha da cabuk ogrenecek.

    Yer degisimi etkilemedi simdiye dek, yeni yerlere cabuk adapte oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi hocam. Umarım geleceği parlak olur.

    Almanya'da en büyük mafya devlet diyorlar sanırım , vergilerden vs. . Almanya'da en fazla ne kadar maaş alabilirsiniz? Mesela Amerika'da bir mühendis (üst düzey pozisyona atandığını farz edersek) sanırım maaşlar da gayet yüksek olacaktır. Bu durum Almanya'da mümkün mü? Bir ev almanın zorluklarını az çok biliyorum ancak imkansız mı? Orta halli bir vatandaş ömrü boyunca ev kredisi ile mi boğuşmak zorunda ömrü boyunca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi semtte oturuyorsunuz hocam Munihte :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Team lead - giris seviyesi mudur icin 110-120k yillik ucret veriyorlar diye biliyorum. Ev almak imkansiz degil, kiraya para vermekten kat kat iyidir. Benim iki uc sene sonraki planim o. Ilk once daha makul fiyatli bir eve cikacagim sonrasinda ev alacagim. Faiz zaten yok gibi birdey, pesinatta istenmiyor. Kiraya para vermenin manasi yok bence.

    Vergiler yuksek. %19 VAT var, uzerine gelirinize, evlilik ve cocuk sayisina gore de 6 tane vergi sinifi var. Ancak cocuk varsa devlet size ek para veriyor. Uzerine senelik en az 1000 Euro vergi iadeso geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt
    Schwabing

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan 1.mesajı okuduktan sonra sigara yakar mı yahu
  • Hocam tam merkezdeymissiniz 2100€ normal bence Schwabing icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. Yalnız 2100 euro kira 4100 euro maaşa göre aşırı fazla. Maks 1700-1800 vereceğin bir eve geçersen rahatlarsın.

    Aslında eşiniz çalışsa ve mortgage ile ev alsanız güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hay birana skaym adam almanyaya gelms biradan bahsedio keko

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslayalansoyleme kullanıcısına yanıt
    Biergarten'da litrelik bira 8 Euro, fark var tabi :)=

    Marketten 20lik kasa alirsam 18 Euro.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.