Şimdi Ara

Almanya'ya tasinma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
17
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ne olarak çalışıyorsunuz?
  • Kidemli danisman, SAP sistem yonetimi, veritabani yonetimi.
  • Almanya'ya tasinma

    Soyle de anlik download hizimi vereyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Kidemli danisman, SAP sistem yonetimi, veritabani yonetimi.
    Bu SAP dediğiniz bildiğimiz büyük ERP yazılımı olan SAP değil mi hocam? SAP (HANA) adminliği veya operatörlüğü vs. gibi mi çalışıyorsunuz? Yani kodlama/programlama değil di mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Haziran 2019; 0:37:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet, ERP olarak baslayan Waldorf merkezli sirket. SAP Basis Administrator olarak da geciyor unvan
  • Kira seni yormuş dostum, münih babalar gibi şehir tabi. Umarım ileride karşına daha uygun fırsatlar çıkar, işlerin hep rast gitsin.
  • Polonya ya gitmeden önceki konunuzu hatırlıyorum zaman hızlı geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Ev kirasi valla yoruyor, maasin yarisini birakinca hesap kitap kalmiyor ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Tesekkurler. Ev kirasi valla yoruyor, maasin yarisini birakinca hesap kitap kalmiyor ortada.
    Hocam biraz zor ama her ay 1000 euro kenara atsanız 50 ayda 2.0 litre Bmw 5 serisi alıyorsunuz. Bizde ayda 1000 lira kenara atan adam 90 ayda 1.2 motorlu Hyundai i10 veya Pejo 208 alamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Haziran 2019; 13:21:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt
    3.5 sene oldu asagi yukari, valla zaman hizli geciyor
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    1000 Euro verip BMW 5 almak yerine BMW Leasing ile X3 full paket almak daha mantikli. Yada Mercedes GLC 200 4Matic 617 Euro. Hepsi sifir pesinat
  • Türkiye de suriyelileri istemiyorsunuz avrupaya suriyeli olmaya gidiyorsunuz ne anladık bu işten ?
  • mertcan y kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Egitimsiz, cahil, kultursuz, tacizci tecavuzcu insan surusuyle ben ve benim gibi egitimli ve meslek sahibi kisileri ayni kefeye koyuyorsaniz cidden sorunlariniz var demektir. Refugee ile Highly Qualified Professional arasindaki farki bir ogrenin.

    Diger konularda da yazdim, multeci dedigin gecici olarak kendi ulkesinde savas nedeniyle savasamayacak durumda olan kisidir. Bunlarin haklari bellidir. Yapilmasi gereken seyde bunlarin toplama kamplarinda tutulmasi, tum gereksinimlerinin gecici olarak saglanmasi ve savas bitince geri gonderilmesidir. Avrupa'ya ilk geldiklerinde Avrupalilar bunlari kollarini acarak karsiladi. Ancak sonradan bunlarin ne mal olduklarini anladilar ama is isten gecmisti. Isvec'deki tecavuz olaylarina, Hollanda'daki tecavuzlere, gonullulere yapilan tecavuzlere, ve diger ulkelerde isledikleri suclara bakin.

    Humanistlik kasip az bir orani bunlari yapiyor diyenler cikacaktir. Hayir az bir kismi degil. Bunlar Ingiltere'de seriat isteriz diye bagiran, Almanya'da Oktoberfest yasaklasin diyen, Christmas haramdir diye bagiran kitle. Bunlardan cesaret alip meydanlara cikan yobazlar da cabasi.

    Geldikleri ulkelerin hic birine uyum saglamamalari, uzerine tamamen somuru yapmalari da cabasi. Almanya icin konusayim. Bu multecilere evler devlet tarafindan veriliyor. Cocuk basina Kindergeld + Familiengeld + yeni dogan varsa Elterngeld veriliyor. Aylik asgari ucret hanede yasayan yetiskinlere maas veriliyor. Uzerine Almanca kursu yine ucretsiz veriliyor. Bu da yetmiyor saglik hizmetleri ve toplu tasima ucretsiz. Bana nasil peki? Eve 2100 Euro kira, Almanca kursu Goethe'de 2390 Euro, saglik sigortasina maasimin %14'u gidiyor, toplu tasima bulundugum ringe gore 55 ila 170 Euro aylik degisiyor. Ben 75K senelik kazanip ortalama %30-35 kesinti yiyorum, uzerine tum masraflarimi oduyorum, uzerine hala vergi veriyorum. Bunlar ise mesela tipik Suriyeli ailesi 3 kucuk 2 yeni dogan cocuklu icin, 2800 Euro anne baba maasi + Kindergeld 1175 Euro + Familiengeld 1250 Euro + iki cocuk Elterngeld 1241 Euro, 4. ringte otursalar 79,10 Euro aylik yol parasi. Toplamda yattiklari yerden 6545 Euro net gelir + egitim ve saglik. Bak daha ise falan girmediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 29 Haziran 2019; 22:12:50 >




  • Bende almanya ya geldim suan B1 serifikasını almaya çalışıyorum daha sonra diplomamı güncelleyip iş aramaya başkayacağım. Biyoloji okudum umarım bir lab da yada hastanede iş bulabilirim linked hesabı açsam bi faydası olurmu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun üzerine çoğu kaçak olarak çalışıyorlar. Kursta 3 suriyeli var boss tommy lacos utanmasa rolex takıcak 5er arabası var.. devlette sorgulamıyor onuda anlamış değilim ben sana yardım ediyorum sen araba almışsın nasıl diye ?? Yada onunda bir yolunu bulmuşlardır. Adamlar virus gibiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funmanias

    Bende almanya ya geldim suan B1 serifikasını almaya çalışıyorum daha sonra diplomamı güncelleyip iş aramaya başkayacağım. Biyoloji okudum umarım bir lab da yada hastanede iş bulabilirim linked hesabı açsam bi faydası olurmu ?
    Siz nasıl gittiniz almanyaya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede herhangi bir üniversite okumadan o konuma nasıl geldiniz? Daha önceden herhangi bir ingilizce kurs,hazırlık vs aldınız mı? yoksa meslek ve dil tamamen kendi çabanızla mı oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Okuldan gelen Ingilizce arti kendi calismam vardi.

    Bu konuma gelmem tamamen kendi calismam. Polonya konumama da bakabilirsiniz.
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Onun sorgulamasi basladi, en basta tatile gidenleri sinirdisi ettiler, simdi de gelir sorgulamasini baslattilar. Yakin zamanda hepsinden kurtulacagiz.
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Polonya'da calisirken is teklifi geldi. Acikcasi gidip gitmeme arasinda kararsizdim cunku maas cok farketmiyordu ama dil sorunu ve egitim kalitesi farki asil etken oldu karari vermemde. Polonya hukumeti AKP gibi din uzerine egitim vermeye calistiriyor ve Polonyalilar dahil herkes sikayetci. Ozel okul fiyatlari da 2000 PLN aylik en az. Boyle bir durum olunca gitmek mantikli geldi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.