Şimdi Ara

Almanya'ya gitmeli miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım. Lise mezunuyum. Aile baskısıyla lise zamanından yüksek okula kadar elektrik bölümünü okudum fakat artık gına geldiği için yüksek okulu bitirmedim. Fotoğrafçılık istiyorum. Aöf 2. Üniversite olarak çünkü fotoğrafçılıkta çok merağım var severek yapıyorum. Askerlikte daha yapmadım. Almanya'da amcam var ailem ya burda bi işe gir çalış o sırada istersen okul oku diyor. Yada almanyaya amcanların yanına git diyor. Çok kararsızım ne yapsam bilmiyorum. Bulunduğum şehirde fotoğrafçılık adına istediğim seviyeye gelebilecek bir iş olanağı yok. Seviyeli bir şekilde fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün sizinki gibi bir imkanı olsa birçok insanın Almanya 'ya gitme seçeneğini tercih edeceğine şüphesi yoktur.

Yani elbette yurtdışı farklı bir kültürdür, herkes yapamaz o yüzden denemek için gitmeye değer.

Oradaki gerçek demokrasi kültürünü, insana olan saygıyı gördüğünüzde keşke daha önce gelseymişim diye düşünebilirsiniz.
  • Inan almanyadaki akrabalari goruyorum hepsinin soyledigi eski almanya degil hayat pahaliligi,issizlik,sosyal haklarin azaltilmasi........yani demokrasiymis. bunlar laf. polis cok guclu polis lafi gecmesi yetiyormus herkes korkuyormus.yani buradaki polise y
    eri gelince bagiriyoruz.hangi ulkede daha demokratik?haaa bi yurtdisinida deneyebilirsin gencsin ama cok oyalanma zaman cabuk geciyor.....Allahtan hep hayirli olani iste

• Almanya ya git tabi ordaki universitelerde harc marc yok her turlu daha iyi edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyaya daha önce birkaç sefer gittim zaten 2-2.5 ay kadar kaldım. ortamı kültürü az çok biliyorum. Aile ve arkadaş ortamım benim için çok önemli. Tek korkum özlem açıkçası. Yoksa bende kesin almanya derim. Ve ayrıca ordaki türklerin Türkiye hasreti korkutuyor.

• Kardeşim öncelikle sana şunu söyleyebilirim orada da hayat kesinlikle ama kesinlikle bedava ve rahat bir hayat değil. Yani ne sana bedavan dolarlar eurolar verecekler nede güzel maaşı olan bir iş. Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir yer yok maalesef. Ama artısı olarak şunları söyleyebiliriz; sosyal devlet anlayışı çok gelişmiş,insanların refah ve yaşam standartları çok daha yüksek ve yasalara kurallara insana değer veriyorlar. Giyim,beslenme,teknoloji gibi alanlar Tr'ye ye göre daha ucuz ve kaliteli. Ama ev sahibi olmak ve kira vermek biraz pahalıymış ve düşük bütçeli evler biraz küçük. Ama Tr ile kıyaslandığında adamlarda ne çarpık kentleşme var ne betonarme yapılar her yerde yani yaşam alanı olarak güzel bir şekilde tasarlanmış bina ve yerleşim yerleri. Ve rn önemlisi internet buraya göre ucuz ve çok hızlı. :D Genel olarak böyle şahsen benim böyle bir imkânım olsa iş ve kalacak yer gibi derdim olmasa giderdim. Ama oraya okumamış iş güç sahibi olmadan orada ne bulursam çalışırım modunda gidersen açıkçası hayatının daha beter olacağı malum. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amcan seni nasıl böyle yanına alabiliyor. Artık Almanya'ye göçmen olarak gitmek eskiye göre daha zor. Amca'nın şirketi falan mı var davet mektubu mu gönderecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Kardeşim öncelikle sana şunu söyleyebilirim orada da hayat kesinlikle ama kesinlikle bedava ve rahat bir hayat değil. Yani ne sana bedavan dolarlar eurolar verecekler nede güzel maaşı olan bir iş. Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir yer yok maalesef. Ama artısı olarak şunları söyleyebiliriz; sosyal devlet anlayışı çok gelişmiş,insanların refah ve yaşam standartları çok daha yüksek ve yasalara kurallara insana değer veriyorlar. Giyim,beslenme,teknoloji gibi alanlar Tr'ye ye göre daha ucuz ve kaliteli. Ama ev sahibi olmak ve kira vermek biraz pahalıymış ve düşük bütçeli evler biraz küçük. Ama Tr ile kıyaslandığında adamlarda ne çarpık kentleşme var ne betonarme yapılar her yerde yani yaşam alanı olarak güzel bir şekilde tasarlanmış bina ve yerleşim yerleri. Ve rn önemlisi internet buraya göre ucuz ve çok hızlı. :D Genel olarak böyle şahsen benim böyle bir imkânım olsa iş ve kalacak yer gibi derdim olmasa giderdim. Ama oraya okumamış iş güç sahibi olmadan orada ne bulursam çalışırım modunda gidersen açıkçası hayatının daha beter olacağı malum. :)

Kalacak yer sıkıntı değil amcamın şehir merkezinde 4 katlı apartmanı var. İş te çok sıkıntı değil çalıştığı fabrikada şef alım yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Amcan seni nasıl böyle yanına alabiliyor. Artık Almanya'ye göçmen olarak gitmek eskiye göre daha zor. Amca'nın şirketi falan mı var davet mektubu mu gönderecek ?

O konu biraz pürüzlü fakat aile birleşimi tarzı bişeyle halledilicek basit, sıkıntı gitmek değil zaten. Sıkıntı benim şuanki hayatımın ordaki olacak hayatıma değip değmiyeceği. Gidip sonradan başaramadım diyerek geri gelmek istemiyorum. Ya gidicem kalıcam yada hiç gitmicem.

• Hipotermi kullanıcısına yanıt
    4 katli apartmana fazla güvenmeyin derim. Genelde kredi ile alinmis ve kredinin ödenebilmesi icin icerisinde kiracilari oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: murku2000

Inan almanyadaki akrabalari goruyorum hepsinin soyledigi eski almanya degil hayat pahaliligi,issizlik,sosyal haklarin azaltilmasi........yani demokrasiymis. bunlar laf. polis cok guclu polis lafi gecmesi yetiyormus herkes korkuyormus.yani buradaki polise y
    eri gelince bagiriyoruz.hangi ulkede daha demokratik?haaa bi yurtdisinida deneyebilirsin gencsin ama cok oyalanma zaman cabuk geciyor.....Allahtan hep hayirli olani iste

Almanya madem batmış neden dönmüyorlar ?

İşsizlikmiş türkiyede işsizlik %13 almanyada %5.

Sosyal haklar kısıtlanıyormuş türkiyede sosyal hak denilen bir kavram varmı ? devlet sana işsiz kalınca sabit maaş bağlıyormu yada hastalanınca sana 6 ay yada iyileşene kadar bakıyormu maaş bağlayıp ? sen onu söylesene ?

Hangi ülkede yüzlerce gazeteci hapse atıldı söyle bakalım ? Türkiye daha demokratmış yav he he.

Hangi ülkede işçiler emekçiler günde 10 saat çalışıp 1200 tl ile sürünüyorlar ?

Geçin bu masalları herkes avrupa almanya batmış der ama kimsede türkiyeye dönmez artık bu yalanlara karnımız tok et olmuş 50 tl ötv olmuş %150 ama nedense hayatın pahalı olduğu ülke güya almanya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 29 Ağustos 2015; 12:08:12 >

• Sen mutlaka git almanyaya buradaki 3. dünya ülkesi savunucularını kale alma ben 3 yıldır almanyada yaşıyorum merak ettiğin birşey varsa bana pm'den çekinmeden sorabilirsin kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 29 Ağustos 2015; 12:01:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Kardeşim öncelikle sana şunu söyleyebilirim orada da hayat kesinlikle ama kesinlikle bedava ve rahat bir hayat değil. Yani ne sana bedavan dolarlar eurolar verecekler nede güzel maaşı olan bir iş. Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir yer yok maalesef. Ama artısı olarak şunları söyleyebiliriz; sosyal devlet anlayışı çok gelişmiş,insanların refah ve yaşam standartları çok daha yüksek ve yasalara kurallara insana değer veriyorlar. Giyim,beslenme,teknoloji gibi alanlar Tr'ye ye göre daha ucuz ve kaliteli. Ama ev sahibi olmak ve kira vermek biraz pahalıymış ve düşük bütçeli evler biraz küçük. Ama Tr ile kıyaslandığında adamlarda ne çarpık kentleşme var ne betonarme yapılar her yerde yani yaşam alanı olarak güzel bir şekilde tasarlanmış bina ve yerleşim yerleri. Ve rn önemlisi internet buraya göre ucuz ve çok hızlı. :D Genel olarak böyle şahsen benim böyle bir imkânım olsa iş ve kalacak yer gibi derdim olmasa giderdim. Ama oraya okumamış iş güç sahibi olmadan orada ne bulursam çalışırım modunda gidersen açıkçası hayatının daha beter olacağı malum. :)

Aslında alım gücüne göre kıyaslarsanız ev almak okadarda zor değil çünkü almanyada 2000 euro alan bir insan türkiyede 1500 tl alıyor mesela burada 2 katlı müstakil evler 150.000 euro'dan başlıyor bu yani o para alım gücüne kıyaslarsan 150.000 tl gibi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: murku2000

Inan almanyadaki akrabalari goruyorum hepsinin soyledigi eski almanya degil hayat pahaliligi,issizlik,sosyal haklarin azaltilmasi........yani demokrasiymis. bunlar laf. polis cok guclu polis lafi gecmesi yetiyormus herkes korkuyormus.yani buradaki polise y

Almanya madem batmış neden dönmüyorlar ?

İşsizlikmiş türkiyede işsizlik %13 almanyada %5.

Sosyal haklar kısıtlanıyormuş türkiyede sosyal hak denilen bir kavram varmı ? devlet sana işsiz kalınca sabit maaş bağlıyormu yada hastalanınca sana 6 ay yada iyileşene kadar bakıyormu maaş bağlayıp ? sen onu söylesene ?

Hangi ülkede yüzlerce gazeteci hapse atıldı söyle bakalım ? Türkiye daha demokratmış yav he he.

Hangi ülkede işçiler emekçiler günde 10 saat çalışıp 1200 tl ile sürünüyorlar ?

Geçin bu masalları herkes avrupa almanya batmış der ama kimsede türkiyeye dönmez artık bu yalanlara karnımız tok et olmuş 50 tl ötv olmuş %150 ama nedense hayatın pahalı olduğu ülke güya almanya.

3. yıldır almanyadasın ne yaptın bize bi anlatsana ...aylık ne alıyorsun kira ne veriyorsun..yiyeceğe ne kadar harcıyorsun... oradaki almanların sana bakışı....bi analata ?öğrenelim....öyle kuru sıkma ile olmaz......kaç saat çalışıyorsun......en önemlisi ne ? oldun............haaa bide bu gazteciler kim miş merak ettimmm.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murku2000 -- 29 Ağustos 2015; 13:51:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Möcker

4 katli apartmana fazla güvenmeyin derim. Genelde kredi ile alinmis ve kredinin ödenebilmesi icin icerisinde kiracilari oluyor.

Yok para konusu sıkıntı değil ev kendinin 2 oğlu var birine başka ev aldı. Apartman da onun altına dükkan filan da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Sen mutlaka git almanyaya buradaki 3. dünya ülkesi savunucularını kale alma ben 3 yıldır almanyada yaşıyorum merak ettiğin birşey varsa bana pm'den çekinmeden sorabilirsin kardeşim.

Eyvallah dostum takılan bişey olursa ulaşıcam sağol

• Benim arkadaşın dayısı Türklerin yanın da kaçak olarak sigortasız çalışıyor ayriyetten işsizlik maaşı alıyor.
  • sezar312 kullanıcısına yanıt
    Ondan sonra Almanlar türkleri neden sevmiyor derler..Her türlü uyanıklık türklerde, başkalarını keriz yerine koyma türklerde ondan sonra türkleri avrupa neden sevmiyor..

Sevmez tabii.
  • Ben de kötü fakir olduğum dökük bir ev de yaşıyorum ve Marmaris'e Bursa'nın güzel yerlerine Niğde'ye gitmiştik orda arsa satın alıp + hayvan avlayan İtalyan ve Amerikalıları sevmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.