Şimdi Ara

Almanya vize reddi ile ilgili çok önemli bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar ben mühendisim ve okulum bittiği zaman hocamız aracılığı ile almanyada büyük bir firmada staj ayarladık. 5 ay bizi beklentiler ve mülakatlara girdik ve hepsini geçtim. Fakat vize alamadım. Red nedenlerinden birisi stajin inandırıcı olmaması bunun da tek nedeni davetiye başlangıcı ile sözleşme başlangıcının farklı tarihler olması. Diğer sebeb ise beni en çok üzen ve şaşırtan su

Bir veya birden çok üye Devlet, 562/2006 sayılı Yönetmeliğin, 2. maddesinin 19. fıkrasında belirtildiği şekilde kamu düzeni, ulusal güvenlik, kamu sağlığı veya bir veya birden çok üye Devletin uluslararası ilişkileri bakımından tehlike oluşturduğunuz kanaatindedir.

Daha önce yeşil pasaportum ile iki kez gezme amaçlı Almanya Fransa Hollanda Belçikada bulundum birkez de İtalya'da Avrupa Birliği projesinde ve hiçbirinde asla bir suç istemedim. Türkiye de dahil olmak üzere hiçbir suçum ve siyasal oluşuma katılma durumum yok. Gerçekten kafayı yemek üzereyim bana nasıl böyle bir ithamda bulunabilirler. Herşeyim belgeli iken staja dair sırf öğrenciliğim bittiği için mi böyle yapıyorlar? Öğrenci olarak gözükmek için açık öğretim yazdım ama beni telefonda arayan bayan tam anlamadı ben açıkçası saçmaladım tecilli olmama rağmen askerlik ve çalışma gibi kelimeler kullandım acaba sebep bu da olabilir mi yoksa durum çok mu ciddi? Lütfen Aman lütfen bir yardım bekliyorum ne yapmam lazım ve niye böyle denmiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bizzat alman konsolosluğuna başvur ve kendilerine durumunu tekrar açıklamak istediğini belirten bir dilekçe ver.

stajın bittiğinde almanyada kalmayacağını da belirt.
    zaten eğer şirket senin almanyada kalmanı isterse onlar gerekli başvruyu kendileri Alman idarelerine yapacaktır orada senlik bir konu yok.

Almanyanın durumu bazen cok fazla keyfiliğe kaçabiliyor.

Ayrıca staj yapacağın alman firmasından konu ile alakalı yardım da isteyebilirsin belki.
  • itiraz edicem ama inanın hiçbir sicil kaydım vs. dahil yok. şimdi sicille birlikte yeni güncel staj tarihlerimi ( anlaşma ve sözleşme ) ve niyet mektubunu yazıp faks ve mail mi atacağım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.